ЮЛСКИ бебчета '08(тема 39)

• 10 606
  • 307
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, предадох се - стигнах до 5-та страница и няма да успея да дочета писаното от днес... Сега пак ще мрънкам: Ужасно съм уморена, имам мнооого работа. Остават ми още 8 работни, обаче имам чувството, че няма да мога да издържа...

Относно имената - Николета или Георги  Simple Smile

Днес се обадих на Ценъра за съвременни родители. Имат някакъв курст "Спортна мама", който включва лекции за раждането и грижи за след раждането и гимнастика и йога. Ще почва от от 8/5. Някой да има отзиви за този център???

# 181
  • София
Включвам се набързо по последните теми Hug

За аспиратора моето бебе много повръщаше . И те като повръщат и връщат през носа и в нослето остават парчета като пресечено мляко и им се запушват. На мен ми беше много необходим Peace
Най-лесно е да пратите таткото до аптеката и да купи за 5 мин. като не искате от сега да си вземате Peace

За раждането в къщи Аз съм против Rolling Eyes Аз бях убедена, че раждането ми ще мине гладко и бързо. Че няма да ме режат, защото съм много разтеглива Crazy И въобще бях много подготвена за всичко и изобщо не ме беше страх.----- Но се оказа така, че раждането протече много тежко Sad Тези неща не могат да се предвидят и аз съм против риска Peace

# 182
Ееее, аз успях да ви из4ета hahaha. Най-после.
Утре ще пиша..., силите ми се из4ерпаха Rolling Eyes
Надявам се само за безпроблемност до края на бременността на всяка от нас. Другите неща минават и заминават.
Лека нощ на вси4ки корем4ета

# 183
Гледах някакви бебешки скринове с вградено корито отгоре, което е с канал за отичане, а като не се ползва за баня, се затваря с плот отгоре и става като обикновените скринове, с плот за повиване върху тях.

Обаче на мен нещо не ме изкефи тази идея. Иначе на някой може да му е практично такова нещо, знам ли...

Сестра ми имаха такава - коритото е ужасно малко и не успяха и до към 8м да изкарат там за къпането.

Аз с първото бебе бях на килим в спалнята и не се и замислях за такова. Ама дори и сега на паркет не ме блазни идеята да мъкна вода насам-натам. а пък и бебето като попорастне и започне да рита става голяма игра в банята и пръска доста вода.

Катинче, втората снимка май е ОК Бейби? Аз съм с OK Baby Onda Evolution - с вграден термометър, който ми беше супер удобен в началото, но е други поставки. Моето се закрепва така:

Цената на самата вана беше 25? ако не се лъжа, а на поставките - около 20.

Последна редакция: ср, 16 апр 2008, 08:10 от Майра

# 184
Добро утро Hug

Добре че успявам да се включа в новата тема преди да е свършила Mr. Green. Нямах много време за нет тези дни, но нощес нещо ме налегна безсъние и ви изчетох от край до край Wink. Друг е въпроса, че докато четях имах желание да се включа по поне 4-5 въпроса, а сега не си спомням изобщо за какво ставаше дума Blush. Аз си взех тази и следващата седмица отпуска и ще се погледаме с Алекс вкъщи, защото от резултатите от изследванията му стана ясно, че утайката му е ужасно ускорена - 35, при норма 12. Днес ще му излезе и микробиологията на гърлото. И така както уж беше "само третата сливица възпалена", така може да се окаже някоя инфекция #Cussing out. Много се подразних на педиатърката, че не се сети сама да му пусне излседвания след като й го водих 1000 пъти, а трябваше сама да си ги поискам. Дори понеделник мъжа ми като го завел при нея и тя питала какъв АБ му е изписвала, за да го смени с друг, защото явно този не помогнал. Мъж ми се ядосал и я питал как така на сляпо ще сменя през 2 седмици антибиотиците и тя тогава решила да му пусне посявка от гърлото. Направо думи нямам #2gunfire.

Пак се наоплаквах хубаво, по-късно се надявам да се включа в по-добро настроение Embarassed.

Хубав и усмихнат ден на всички ви Hug Heart Eyes

# 185
Дуци, за темичката    bouquet а що се отнася до името, на мен и Анита ми харесва  Rolling Eyes

Belinda, радвам се , че при теб вече всичко е ОК  Hug

Hristush
 Hug

Jollity, пиши за курса ,ако разбереш нещо повече  Praynig и аз междувременно ще се опитам да открия инфо

Майра, ваничката ми хареса! Ние сме със вана, обаче едната и страна е залепена за стена, а и не знам дали в БГ има такава стойка  Rolling Eyes иначе това ще е перфектно решение за моя случай  Thinking

Астарта, много се ядосах и аз ... защо им плащат на тея доктори като ние им подсказваме какво да правят  #2gunfire Целувки за Дечко  Heart Eyes

# 186
Shada, вчера мацката, с която говорих по телефона ми обясни, че могат да се посещават лекции от 12 часа, и вечерно време. Принципно всяка лекция започва с гимнастика. Спортната мама струва 225лв, а пък краткия курс 295лв.(но от него няма полза в 7-мия месец). Това, което ме смущава за Спортна мама, е че има 21 занятия (14 гимнастика и 7 йога). Това определено е многожко. Другата седмица съм се зарекла да отида на място, за да вида дали няма да мога да направя един tailored-made class  Mr. Green

Астарта, как е възможно педиатър да си прави екперименти с малко детенце. Супер възмутена съм!!! И да няма спомен какъв АБ е предписала.... Ами за какво са компютрите им - нали да вкарват информация в тях за пациентите си!!

# 187
Ето че се сетих и за друго Embarassed.

Вчера бях на консултация. Бебо върви още по-напред с термина. Сега тежи 1270 гр. Споделих с моя доктор за миомния възел, който Марков ми откри. Неговия коментар беше, че е неписан закон за гинеколозите да не споменават за миомни възли по-малки от 3 см, защото те така или иначе не налагат лечение, а само излишно се наплашват жените. Иначе засега с бебо всичко е наред, дори като му казах за контракциите ми коментира, че това било хубаво, защото били подготвителни, щом не са редовни. Що не можех и аз да съм спокойна Simple Smile.

Много са хубави снимките от срещата в ЦУМ Heart Eyes. Всички сте страхотни, както и на живо де Wink. Е, има едно прасе с опашка дето малко ви загрозява, ама то е за цвят hahaha.

За името - аз бях готова с име за момиче много преди да забременея. Мисля че съм го писала и преди. Исках да е Каролина Grinning. Само едно ме притесняваше, че започва с буквата на баща ми, а той е последния човек, който заслужава да си кръщавам детето на него. Но все пак името ми харесва. За момче името ми фаворит, още преди да се роди Алекс беше Никола Heart Eyes, но мъжа ми определено беше против, сега също, защото хич не се връзва с неговите арабски име и фамилия и му звучи смешно комбинацията. Въпреки че мен не ме притеснява това изобщо. Сега след като разгледах църковния календар с празниците се спряхме и двамата на Илия, звучи ми нежно, а е и универсално и за двете ни държави.

Майра, страхотна е снимката на ваничката, а и на бебето в нея Heart Eyes.

Шада, благодаря Hug. Те лекарите може и сами да се сещат, ама защо да се бъркат за направления като могат да минат и без тях. Нали не става въпрос за техните деца Twisted Evil.

# 188
Добро утро и от мен! Черпя кафенце за събуждане, че от сума и време не съм ставала толкова рано!
Варненските девойки, ще ходим ли на меренето на тумбаци?   Mr. Green Хайде приготвям се, пазете се , че ще ви бия по размери!  Joy Hug

# 189
  • Сливен
Добро утро и от мен!
Тази нощ сънувах прочутия доктор Марков , който дори не съм виждала ,но доктора ми беше гадже и прегледа  ми започна с ехограф на щитовидната жлеза ,но за съжаление не довършихме прегледа събудих се . Много съм де сдухала ! Whistling ooooh! Пък съм си хванала и някакъв вирус от който всичко ме боли.

# 190
Добро утро на всички!По темата за ваничките,мисля да ползвам тази на каката може само стойка да си взема,ако става разбира се.Вчера падна голям смях,бях си легнала и Катенце се гушна на корема ми и започна да почуква с пръстче 3 пъти по коремчето и всеки път получаваше отговор с бурно побутване от вътре Heart Eyesтолкова беше доволна,че се заливаше от смях JoyТака стигна до извода,че бебето искало вече да играе с кака си Grinning

# 191
Добро утро и от мен!
Възмутих се от времето - как може да вали, тъкмо когато бях решила да отида пеша до мола? Сега пак имам извинение за такси...
Момичета, като преросява така, къде ще се чакаме? Вътре във фоаето на първия вход откъм Пикадили ли?
Шмилянка - не е честно - твоят тумбак трява да го делят на две.... Mr. Green Аз мисля хич да не се меря... Ако мереха и други работи, можеше да ударя някое място, но сега.... Joy

# 192
И аз мислех да ползвам най-обикновено корито за десетина лева, преди коментирах, че Яна и досега си го ползва. Едни приятели ни предупредиха да не купуваме ново, че щели да ни дадат някакво скъпо и с разни там опции..та ще видим. Вярно си е неудобно без стойка. Аз съм го слагала на леглото и сме отнасяли водата с кофи, а в Студ.град като живеехме пък го слагах на бюрото и така ми беше най-удобно, но пак водата я изгребвахме и изнасяхме с кофи, понякога и сама съм го правила. Аз даже не знаех, че има и стойки за корито...изобщо не се заглеждам по магазините къде какво и как мога да се улесня.  ooooh!

# 193
Скъсяването  на маточната шийка и разкритието са 2 отделни неща. В учебника по акушерство пише, че при първораждащи и вече раждали има разлика в механизма на първата част на раждането - изглаждането и скъсяването на маточната шийка и прогресирането на отварянето на цервикалния канал - разкритието. При първораждащи първо настъпва пълното изглаждане и скъсяване и едва след това започва отварянето на цервикалния канал, а при вече раждали процесът протича успоредно - изглаждането с разкритието. В клиниката на аборта се казва, че при заплашващ аборт може да има леко скъсяване на шийката, като каналът е затворен,, а при заплашващо преждевременно раждане шийката още не е скъсена  и каналът затворен, като клиничната картина се владее от наличните контракции.  Така че стигам до извода, че явно ехографски може да се прецени дължината на шийката, но изрично не се споменава нищо за разкритието  - може или не може да се види. От спомени и четено стигам до извода, че разкритието се вижда при влагалищен преглед. Ще питам изрично на следващата консултация.

# 194
Донка, там ще се чакаме, наистина, много гнусно времето.  Аз си дадох телефона на инка и киса, но нямам техните. Ще чакам там към 10.15 вие да ме познаете.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт