В свежа пролетна премяна, гушка своето отроче МАРТенската мама

• 11 773
  • 277
  •   1
Отговори
# 45
Били, обърни се към някоя акушерка, или се посъветвай в кърмаческия форм. На мен ми помогна Гармастан, но аз не съм имала чак такива проблеми, при теб явно е сериозно. Със силиконови зърна не става ли?

Tincheto 78 , ние сме ходили няколко пъти в големи детски магазини, супермаркети и в МОЛа, засега да чукам на дърво не сме имали проблеми.

# 46
Здравейте или по-скоро добър вечер Grinning от мен.
Зори, харесва ли ви в чужбина? За постоянно ли мислите да се устройвате там? Ако не е тайна, разбира се.
За водата в ушичките - ние като се прибрахме от родилния Никола два дена рева като за световно, като дойде педито и му ги видя - каза, че са възпалени, най-вероятно от родилното. До вечерта с капане на капки в ушичките се успокои детето.
Да ви се оплача - ами най-вероятно ще ми отварят раната пак /имах 6 шева/ , т.к.  партидата вътрешни конци е била боклучава /така ми обясни доки/ и не искат да падат. В момента ми е като една топка, твърдо, направо много ме е яд. Да не се радвам да бебока, а с глупости да се занимавам. Казаха ми да поизчакам до края на месеца, но тази твърдина не минавааааааааааааааа.
Айде, олекна  ми, лека вечер.

# 47
   Не сме ходили да ни види,но е приятел на вуйчо ми,а и мацките от офиса на стволовите клетки,казаха че работят с него-за Хизбун става въпрос.Мисълта ми беше-миналата седмица му се обадих по телефона,защото четох негова статия,където се споменаваше и за това и го питах.Ще ходим следващия понеделник.

# 48
http://smartcellsbg.com/?q=bg/node/38
ето я статията,ако някой иска координати на доктора да пише на лични!
Отивам да си лягам,че съм уморена до смърт!

# 49
  • София
за жълтеницата - ние имахме доста време и давах вода със захар.

За магазините -знам че не е много хубаво,но го водя по големи магазини. Blush

radost_ina,само за 1 година сме.Какво да ти кажа -има си и плюсове и минуси.Харесва ми,защото Белгия е близо до Франция,Холандия,Англия и обикаляме доста.Освен това е голямо спокойствие и за гледане на бебе е екстра.Но пък не знаем езика ,а тук Английски говорят много малко хора и е ужасно трудно да се оправяме.Определено не бих остана тук за постоянно.

# 50
по въпроса за ортопедите и упражнението наречено "танцуване" да дам и аз един линк: Двигателно развитие на бебето. накратко: отзвучаването на рефлекса на оттласкване с крачета е напълно нормален и необходим етап от правилното развитие на бебето. в този смисъл упражняването на рефлекса е излишно и няма отношение към времето на прохождане. Peace

Били, за зърната пробвай и с Дефламол - то е против изгаряне, но обикновено точно него препоръчват лекарите за разранени зърна. крема на Авент и Гармастан само поддържат кожата, но не лекуват рани. също така дръж раните на въздух колкото може повече. освен с акушерки, лекари и т.н., потърси консултация и с опитни кърмачки. все пак лекарите не е задължително да разбират от кърмене, и ако проблема е в неправилно захапване на зърното или неправилна поза при сукане, едва ли ще могат да ти дадат подходящ съвет. във форум кърмене са много отзивчиви и със сигурност ще се намери някоя близо до вас, която да съдейства да откриете откъде идва проблема. до тогава, за да не ти се препълват гърдите и да не се получат и от това проблеми, както и за да поддържаш лактацията, може да пробваш да изцеждаш на ръка (тук е описано как правилно да се цеди на ръка). по-щадящо е и не се налага да се допира нещо до зърната.

за магазините - аз от 5 ден, от както излизаме с бебето на разходка я водя и по магазини. просто няма начин с по-голямо дете да се закотвя вкъщи и покрай това доста си промених някои представи. голямата много я пазех, все внимавах къде я водя, с какви хора я срещам, ама сега с бебето само гледам да няма близък контакт с болни и да се пипа само с чисти ръце (което също е трудно с каката ooooh!) по всички останали въпроси съм се предала и гледам да се успокоявам, че така или иначе не живеем в стерилна среда.

# 51
мами да ви се оплача...снощи за пореден път щях да си удавя детето заради гадната жълтеница.....тя не иска нищо друго освен цица а аз по съвет на педито я насилвам едното вечерно ядене да изпияа по 30-40 мл.чайче....то и мен да ме насилват да пия нещо гадно и аз ще се задавя....но сноши много ме изплащи...от носа и от устата и едва излезе накрая водата....тупках...тръсках..духах...щипах....абе направо щях да откача....зарекла съм се повече никаква вода насила....то не бе смяна на биберони...шишета....дави се от шише и това е....Мъжа ми вика че ен дишала правилно и затова...а с кърма тогава защо не се дави.....оффффффф....наоплаквах ви се но тази нощ сън не съм спала заради стреса който изживях.....

# 52
  • Бургас
Добро утро то мен и Мимето!
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА БЕБЕТАТА НИКОЛА НА МАМА РАДОСТИНА,ГАЛЯ НА МАМА ИВА,ГАБРИЕЛА НА МАМА НАДЕЖДА,АНИ НА МАМА ДИМА 78 И ЕМИЛИЯ НА МАМА РАЛИД!
А сега нека да ви почерпя и аз,защото Мария днес прави 2 месеца! newsm38
Били,и аз бях в същото положение и ако не беше подкрепата на близките ми честно казано може би сега нямаше да кърмя.Такава болка беше,че не може да се опише с думи и именно заради нея много майки се отказват от кърмене.Надявам се да устискаш,докато се отворят хубаво каналчетата.При мен това стана към първия месец.Дотогава все плачех като наближи време за кърмене,а и след това.И ако не беше майка,сега щях да давам АМ.
Добре дошли на мама Сони пи и нейния син Радослав!

# 53
  • Лондон
Добро утро от нас с Аннабел!

Много сме свежи тази сутрин, вече спим почти цяла нощ, само с прекъсване за водичка. Нещата наистина се подобряват. Само дето продължавам да спя до нея на дивана, защото ме е страх, че ако легна в спалнята ще заспя дълбоко и няма да я чуя, ако се събуди. Проблемът е май психологически, но съм се изкривила цялата. От бебефон няма смисъл, разстоянието е само 5-6 метра. Не знам как да процедирам, но вече спирам с оплакванията...

Исках да споделя с вас разочарованието си от организацията на педиатрията в Токуда - на последния преглед ни предложиха да направим изследване на слуха на бебето, това е ново изследване за тях, което ще бъде включено в неонатологичния пакет за новородени. Е, аз като много изпълнителна си записах час и на 15-ти отидохме да го направим, но бяхме посрещнати с новината, че апаратът се е развалил и е върнат на фирмата. Никой не ми се обади да ми отмени срещата, въпреки че взеха телефон за връзка. Май искам прекалено много....Е, ако някой от вас е решил да го прави това изследване, питайте дали са върнали апаратът. Планът бил за след празниците, но не мога да им вярвам повече. Някой знае ли дали това изследване се прави в друга болница в София? Аз мисля все пак, че е хубаво да се направи...

Искам да питам и нещо друго - кое беше лекарството за спиране на кърмата?
Мерси предварително и приятен ден на всички

# 54
  • Тук и там
Добро утро и от нас !
Честито на всички мами с бебоци по на месец-два!
Благодаря за честитките - да почерпя виртуално и аз за моето слънце Галя

Ох, горкото пак ми се мъчи снощи с коликите - хора колко продължават тези истории,
защото е само втора вечер, но направо сърцето ми се къса и си рева с нея,
докато сменяме пози, слагаме компресчета, пускам сешуара...бе каквото се сетим с татито
все го прилагаме - това капки ... вятър работа при нас  Cry

Днес ще се пробвам да й взема чайчето на ХИП с копър - пък дано поне малко я успокои, че и нас  Praynig

# 55
Оф, аз тази вечер за първи път и дадох адаптирано мляко  newsm45 Не издържах на болката - зърната ми вече са в окаяно положение. Щом чак помпата на Авент не мога да допра до зърната си... Не издържам вече. Как да се справя с проблема?!?!?! Пробвах с крема на Авент, мазах с Гармастан и нищо - те са все така разранени, дори стават по - зле. Имам чувството, че ако и дам да суче още веднъж, буквално ще остана без зърна  #Crazy А не ми се иска да я отбивам, искам да си е на кърма. А и като и видя ангелската физиономия докато суче ми става много мило. А при какъв доктор трябва да отида, за да ме погледне и да каже какво да правя? Дали при гинеколога, при акушерките или при лекаря на Сиска? Айде лека нощ от нас и цунки на всички малки бебоци
Били и аз бях така, но само с едната гърда. Зърното ми така беше разранено, че имаше една огрооомна дупка. Но за да не му давам АМ и за да ми заздравее зърното започнах да се цедя на ръка и му давах от здравата гърда. Мажех с Гармастан, и по цял ден ходех по цица у нас, за да ветрее раната. При мен беше с допълнение - запушени канали. И така продължихме може би седмица и нещо. Сега вече дупката не е много голяма, но все още не е заздравяла хубаво, но пък му давам да суче. Болката е горо-долу само в началото ако е захапал хубаво, а ако не е боли адски. Но така съм се "наплашила" че като му давам от болната гърда - имим чувството че го лъжа докато си дам зърното да го захапе. Подам го и като му видя устенцата отворени, и дръпна зърното, но после стисна със зъби и давам. Не се отказвай, защото усещането когато ти е здрава гърдата е невероятно, изпитвам го с другата гърда и така му се радвам.
Ако искаш разгледай блогът на hedra - http://xedra.wordpress.com/
Разгледай въпросите и статиите - мисля че ще ти вдъхнат кураж  Peace

# 56
Аз пак се включвам, с въпрос за погачата. Нашата ако не броя деня на раждане се пада на 28 април което е понеделник, ако го броя е в неделя. По принцип неделята по ме устраива, но незнам дали е редно. Та въпросът ми - бройте или набройте деня на раждане ? И другият ми въпрос - пада се на Великден, дали трябва да я правя тогава или да изместа на другата седмица?

Честити месечинки на Никола на мама Radost_ina, Галя на мама Iva-1977, Габриела на мама Надежда, Ани на мама Дима 78, Емилия на мама ralid !!! Много, много здраве на бебчетата.

# 57
  • София, Борово
Добро утро от нас! Hug
Честити първи и втори месечинки на всички прекрасни бебечета! baloni
Добре дошли на мама soni_pi и малкия Радослав!  bouquet
Ох, аз съм в цикъл и тече много силно, чудя се дали е нормално..
ralli_and, цокането от шише е по-лесно от цокането от гърда и според мен за това се дави, понеже изцоква по-голяма глътка.
Cveteelina, погача може и преди 40 и след 40, важно е да се направи. Аз реших да е в понеделник, а не неделя, понеже на първият Великденски ден, хората ще са при семействата си.

# 58
  • София
Здравейте и от нас!

Добре дошли на мама Сони пи и Радостин!  welcome

Честит 1-ви месец на Никола на мама Radost_ina, Галя на мама Iva-1977, Габриела на мама Надежда, Ани на мама Дима 78, Емилия на мама ralid !!!

Честит втоpи месец на Маpия на мама Iliqna!!!

И ние вчера вечерта бяхме кисели...А една приятелка беше на гости да ни види, друга от САЩ звъня по скайп да се гледаме на камерите, че не ни е виждала до сега, обаче нашата мома беше решила да се лигави и да циври та нищо не свършихме. После заспа точно като се приготвихме за къпане и наляхме водата във ваничката... Събуди се след час и половина, но само я преобух и нахраних защото наближаваше вече 11 и беше късно за баня... После сигурно 100 пъти ставах от леглото да и слагам бибата в устата, защото я плюеше и накрая вече не помня коя от двете е заспала първа...  Rolling Eyes
По въпроса с магазините, аз не бях се замисляла досега...и съм я водила веднъж в Джъмбо-още нямаше 20 дни и веднъж в едно Фантастико...

Били, пробвай и Лансинох, дано те оправи. А иначе кърми със силиконови зърна, за да няма беба допир с твоите изобщо. Предполагам, че така за известно време ще зарастнат. Дано!!!  fingerscrossed

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 10:50 от desitka*

# 59
Честити месечинки на Никола на мама Radost_ina, Галя на мама Iva-1977, Габриела на мама Надежда, Ани на мама Дима 78, Емилия на мама ralid !!!

Честит втоpи месец на Маpия на мама Iliqna!!!

Цвети, майка ми специално пита в църквата, заради чистата молитва дали се брои и деня на раждането и са й казали, че се брои. И аз го броя като първи ден. А за Великден нямам представа дали е уместно, но аз лично бих го изместила за другата седмица.

По принцип аз нямах проблеми със зърната, но се мазах с Лансинох и останах много доволна. Първата седмица ми се появяваха малки корички по зърната, но като се мажех с него те омекваха до следващото кърмене и не ме болеше.

Ива, на Али коликите й започнаха преди втората седмица и още пpодължават  ooooh! Пpобвахме всякакви видове чайове, капки и кpемчета, но нищо не помага. Има дни, в които е по-добpе, но понякога е ужасно. И на мен ми е толкова мъчно, че с нищо не мога да й помогна  Cry

П. П. Гледам доста от вас се оплакват, че вчера бебетата им са били кисели. И Али така. Цял ден не искаше да заспива, а това се случва за първи път. Не знам каква може да е била причината.

Общи условия

Активация на акаунт