Страхотни прически за малки дами

• 331 917
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Ето я моята гиздосийка-първата е правена от мен, втората от госпожата с някакво уредче.

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5926824
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5926828

По въпроса за уредчето. Преди около 10 - 15 години тези плитки бяха хит и имаше уредчета. Моят чичо, понеже  може много неа ми го направи от химикалка. Та и до сега си го имам. В химикалката е бучната една тел и май е заварена. Ако някой го интересува ще я снимам и ще ви я покажа.

# 76
  • София
Давай снимки, че къде ли не търсих такова чудо.

# 77
дадда и азззз

# 78
  • София
Ето още прически - някои са просто невероятни:

Вчера за един рожден ден правих тази прическа на щерката , получи се страхотно. Е, не ми беше супер лесно(половин час се пънах, но при следващ опит ще съм по-добра)), но резултата беше добър. Много ефектна, всички я харесаха. Снимала съм я, но не се вижда много хубаво.

# 79
Ето още прически - някои са просто невероятни:

Вчера за един рожден ден правих тази прическа на щерката , получи се страхотно. Е, не ми беше супер лесно(половин час се пънах, но при следващ опит ще съм по-добра)), но резултата беше добър. Много ефектна, всички я харесаха. Снимала съм я, но не се вижда много хубаво.
Много бързо си се справила,ако аз трябва да я правя/в което се съмнявам,че ще успея/ще ми трябва доста време.Това направо си е цяло изкуство за мен.

# 80
  • Варна
Chockolina, прическите, които си пуснала, нямам думи, просто седя и мигам на парцали, невероятни. Hug

http://i032.radikal.ru/0710/74/2ea78f8354c6.jpg  Тази нямам никаква, ама никаква идея как е направена.

http://i009.radikal.ru/0710/5c/50dfdf0c5520.jpg  Тази, вие как мислите? Сресва се на път, започва се с тънки обикновени плитки и през равни разстояния се прибавя по един кичур, дали е така? newsm78

За първата и аз много се чудих, стигнах до извода, че е обикновена рибя кост (като тази, която ти си обяснила), но завита. Доколкото виждам, края си е обикновена плитка. Невероятна е! #Crazy

За втората - две риби кости отпред, които се сливат в една по-голяма рибя кост отзад.

Сега, ако някой ме научи нагледно (с картинки) как се плетат пустите му риби кости, ще го черпя! Laughing

Вчера правих плитката с двата кичура на Киса - наистина е лесно и става много хубаво! Peace

# 81
  • Sofia
Довечера като се прибера ще го снимам и ще ви го покажа.

# 82
# 83

Моля те, дай малко подробности, как направи прическата! Praynig

За първата и аз много се чудих, стигнах до извода, че е обикновена рибя кост (като тази, която ти си обяснила), но завита. Доколкото виждам, края си е обикновена плитка. Невероятна е! #Crazy

За втората - две риби кости отпред, които се сливат в една по-голяма рибя кост отзад.

Сега, ако някой ме научи нагледно (с картинки) как се плетат пустите му риби кости, ще го черпя! Laughing

Първата, нещо не ми се струва да е толкова лесно  newsm78, виж какво центърче има в средата, вдлъбнатина...и някак не ми изглежда, че ако махнем щипката, ще падне една плитка надолу. Rolling Eyes

Втората, горе-долу я схващам, започва се с два тънки кичура, и се добавя като на рибената кост, ама по-нарядко, на равни интервали. Така донякъде и после се обединяват.

Ох, тая рибена кост, никак не е сложна, ама картинки... ще потърся, ако не, ще се опитам подробно да разкажа. Hug

# 84
Ееееее, Киса, това е правено от фризьор-виртуоз. Crazy

# 85
  • Варна
Ето това много ми харесва:  Flutter

# 86
  • София

Моля те, дай малко подробности, как направи прическата! Praynig

Разделих косата на 5 равни части по дължина. Започнах от средната, а страничните вързах за да не ми пречат(а и по този начин се вижда ясно дали косата е правилно и равно разделена). После започнах сплитане като обикновена рибена кост. Малко преди края на главата вързах(това за да могат после да стърчат опашките и да има обем). По същият начин процедирах и с останалите части. При мен важна част беше връзването на косата, с която не работех, за да не ми пречи.
 Преди си мислех, че за да ми стане рибената кост трябва да прибавям на всеки кичур от плитката и все не ми се получаваше хубаво, а сега прибавям коса само към кичурите, които отиват отстрани - т.е. само на два, но при плетенето се оказва, че така или иначе към всеки кичур се добавя коса. Не стана много хубаво обяснение, но само това можах.

# 87
Киса страхотна прическа. Всички, обаче, ще се съгласят, че без този прекрасен модел, ефекта нямаше да е същия.

# 88
Преди си мислех, че за да ми стане рибената кост трябва да прибавям на всеки кичур от плитката и все не ми се получаваше хубаво, а сега прибавям коса само към кичурите, които отиват отстрани - т.е. само на два, но при плетенето се оказва, че така или иначе към всеки кичур се добавя коса. Не стана много хубаво обяснение, но само това можах.

Благодаря ти! Hug Като цяло май виждам някаква светлина в тунела, но все пак имам много чуденки. Дали плитките са точно рибена кост, на теб същите ли ти се получиха? Другото, което ме озадачава е, как точно тези опашлета накрая стърчат така от главата, обърнете внимание, това ми е много странно. newsm78 Обаче на всяка цена ще я пробвам тази прическа, само да имаме малко повече време.
За рибената кост, ами то винаги се прибавя кичур само към външните кичури. Този, който взимаш отдолу, прехвърляш отгоре и към него прибавяш един, от същата страна. После взимаш долния кичур, от другата страна, прехвърляш го отгоре и прибавяш към него. Винаги взимаш и прехвърляш отгоре най-крайния кичур и към него прибавяш от същата страна, после същото от другата. Като трябва да държиш стегнато (е не прекалено) и да не се разсейваш, понеже може да забравиш на коя страна си бил последно и тогава всичко отива по дяволите. Laughing
Всичко това се разбира и усвоява точно за секунди, ако има кой да ти го покаже нагледно.

Намерих един сайт, ама съвсем ми се събраха очите, а лошото е, че от обяснителните картинки много трудно се разбира нещо.

http://www.dreamweaverbraiding.com/Braiding_Tips.htm

# 89
  • Sofia
Ето я и моята "химикалка" за прически:

Извинявам се за качеството, но е правено с телефон.

Общи условия

Активация на акаунт