Скариди - как?

  • 29 842
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
  • Мнения: 777
Отваря се и още как!Направо ми скри топката!Извинете,не е по темата,но не се сдържах...

# 16
  • Sofia
  • Мнения: 63
Скаридите станаха страхотни!
На тефлоновия тиган, овкусени само със сол и зехтин. Когато се загряха, постепенно си промениха цвета от сиви до бяло-розови /за около пет минути стана това/.
Отделно приготвих сос от пресно изцеден лимон, чесън на прах /така децата не разбират, че съм сложили чесън/, копър и малко зехтин. Който искаше, си ги поливаше.
Благодаря ви още веднъж!  bouquet

Р.Р. Извинявам се на Блонди и на d.e.r, за недоразумението с неотварянето на линка, но се установи, че имам проблем - хванала съм висус, сега ще ме обезпаразитяват. Може би заради това все още не мога да ги отворя. Embarassed

# 17
  • Мнения: 3 036
Давам рецепта за една супа със скариди,която е много вкусна и пикантна:
60 грама малки скариди;
половин връзка пресен лук,ситно нарязан ;
70 грама маслини без костилки,нарязани на кръгчета;
20 мл соев сос;
1 прясна люта чушка;
15 грама масло(аз слагам 2 лъжици)
За бульона
500 грама пилешки кокали;2,5 литра вода;
1малка глава лук;
1 малка глава целина;
1 морков;
20 грама корени магданоз;
сол,черен пипер.
2 зърна бахар;
2 парченца карамфил(първия път го правих без тях,но е страхотен вкуса с него)
Приготовление
Заливат се кокалите със студена вода и завират на слаб огън,като от време на време се препенва.След 1 час се добавят почистените и нарязани на едро зеленчуци и подправки.Бульона ври още около 50 минути,,след което се прецежда през ситна цедка.
 В маслото се запържват последователно скаридите,лютата чушка,маслините и пресния лук.
Към топлия прецеден бульон се добавя соевия сос и запържените продукти.

Общи условия

Активация на акаунт