Отговори
# 30
Добро утро!
Маги спя тази нощ по-лошо, събуди се към 5.30 да яде, а бях отвикнала, все се будеше към 7-8  Tired. Това е защото снощи ми заспа по никое време (като даваха "Music Idol") и се събуди само за банята. Дано днес пак да се върне към стария си режим, че аз не мога да си легна в 8 часа  ooooh!. По ме устройва да заспива късно - към 11 и да спи до 7-8, така поне и аз спя по това време. Сега също е будна и си е в кревата, заиграла се е едни дрънкалки на Блажко.
Активна гимнастика нямам и мисля пак да не купувам. И без това се чудя какво да правя повечето им играчки, някои изхвърлям, други сваляме в гаража, ама там все пак трябва да остане място и за колата. Живот и здраве като родя трето започвам всичко да давам на църквата.
За рецептата за сач: Сачовете ми са най-обикновени, купени са от "Произведено в България" и двата. Има по 4, 5 и 6 лв в зависимост от размера (аз имам от 6лв., а вчера си купих от 5 лв., че предишният ми е по-голям от котлона). Преди първата употреба се мажат обилно с мазнина. Също така винаги спазвам правилото да сложа сача върху студен котлон и после бавно да го загрея (котлоните са ми до 9, аз готвя на 4-5). Иначе рецептата е следната - слагам малко мазнина (масло) и каквито зеленчуци имам. Разбърквам леко докато поомекнат, после отгоре настъргвам кашкавал (слагала съм и топено сирене и отгоре кашкавал и запичам във фурна). Пробвала съм с лук, домати, тиквички, чушки, гъби (стават великолепни), броколи и патладжан. Зеленчуците са според сезона и каквото намирам в хладилника. Все се каня и да нарежа малко бекон да видя какво ще се получи. Обикновено към сача предлагам на домочадието и някакво задушено месце в гюведже или сирене по шопски (Митко умира за такова нещо). Става доста бързо и много лесно. Преди да сложа кашкавала слагам сол и подправки. Най-често слагам от тази подправка на Маги със зеленчуците, също така съм слакала кимион и листни подправки (чубрица, риган, мащерка). Сигурно става хубаво с черен пипер (в къщи въобще не използваме), но не съм пробвала, че няма да се яде.
За зодиите - аз съм Близнак, Митко и Маги са Водолейчета (нали са и на една дата родени), а Блажко е Везни. В къщи все сме въздухари. Иначе най-трудно на мен ми е със зодия Риби и Дева. Иначе в хороскопите пише, че съюзът между Близнак и Водолей е много траен, още си изпитваме нервичките (вече 8 години), може и да е вярно  Laughing. Като направим златна сватба - тогава ще се похвалим Wink.
Барамундито ми реве, отивам да кърмя  Crazy.

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 12:22 от evelinar

# 31
  • София
Добро утро, момичета! Hug
Днес съм в по-добро настроение, дано остане такова и занапред! Praynig
Роси, Деска, Мери, благодаря ви милички от сърце! Мери, слънце и аз мисля, че е нормално, предвид че всички тук казвате, че е нормална тази консистунция на акитата. Ама да видим, дали ще се сгъсти, като спра напълно млечните. newsm78 От какво може друго да са толкова течни и слузести? Confused Стискам палци да сте си заедно с Иво! Praynig
За зодиите, и аз барабар с раците, или най-точно казано между близнак и рак! Grinning И асцендентът ми е рак! Wink
Еми, и аз нещо не се разбирам много, много със Скорпиона, ама то си е до човек, нали знаеш?! Peace
Драгоне, на мен ми се случи, в болницата, а хем 72 часа Яна беше включена на система. newsm78 Може би причината е, че беше много горещо в стаята и не се намаляваше парното и организма е усвоил всичко, или пък е изхвърлил. Rolling Eyes newsm78
Памперсите, засега и аз използвам Либеро.
Честито на всички за мерки и теглилки! Утре ще водя Яна на преглед в педиатрията, в понеделник сме при нашта си лекарка. Вероятно ще се мерим само, тъй като ваксината ще ни я отложат.
За активната гимнастика, Яна все още я зяпа само и бързо й омръзва. Нашта е на Фишер Прайз, отделно гимнастика и отделно килимче. Подарък са ни от питката.
За съня, вече правим 5-6 часа почивка, като единият вариант е от 21.30 до 3 и нещо, другият е от 22.30 до 5.30. Вторият е за предпочитане, разбира се! Laughing Mr. Green
Евелинка, и за съм страхотен фен на зеленчуците и на ризотото.  Heart Eyes Mr. Green
Чао и слънчев ден от нас!

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 12:54 от GoldenEyeful

# 32
Евелинка, тенкю за инфото за сача! А защо му викаш барамунди на твоето Маги? Може би е от детско филмче, ама аз нали не съм в час още с тези неща.
Роси, ай стига бе, ако ми кажеш сега, че и ти си на 25.06. родена и ... ще ходим заедно на семейни терапии  Laughing (ако се наложи по-нататък, засега държим и ние вече от 10 години и кусур) Абе, нещо много сме активни рачетата - обичаме да чаткаме по клавишите  Laughing
Мери, уф, дано си остане мъжа ти близо до семейството, че са ни много трудни понякога, но и без тях пък не можем! И благодаря за сетен път за поредния акъл за мазилата за пръстчетата - не го знаех! А по аптеките ли ги продават?
Злато, много са ти хубави постовете в "За душите на нашите деца..." - разчувстваха ме, аз продължавам да си чета в захлас този форум, някой беше пуснал предложение да се издаде на книга и мисля, че е добра идея - на много родители ще послужи да бъдат по-добри, ако си го препрочитат от време на време или когато чувстват, че са забоксували.
Мирка, благодаря и на другите за успокоенията за растежа на Настя, друго си е и други да го кажат, а пък след един месец ще видим какво е положението. Сякаш исках да ви питам нещо, но не се сещам - да взема да му дремна за малко избистряне на айрянчето  Wink

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 12:40 от desi_sunshine

# 33
Много хубава нова тема !Бравос! Party/както казва моя дядо/Немога да се включа - имахме гости.
Иначе  сме добре , с изключение на това, че трябва пак да правим изследване  да видим до къде я докарахме с жълтеницата.А имаме и обривче на дупето , доста упорито, може би са гъбички, по  препоръка на педито мажем с Универтан, за сега няма ефект.Споделете ако знаете по-ефикасен препарат.
Гледам зодиите обсъждате- аз съм Близнаци, мъжо е Везни.Ама то около мен  повечето са с такива зодии- свекито и  баща ми са Везни, а свекъра и приятелката на брата на мъжа ми са Близнаци , така че  трябва да се разбираме няма как.
Слави , стискам палци и се моля за теб.Имаш ми координатите , ако ти трябва нещо звънкай.
Сега за Великден свекитата пак се гласят да идват- то аман вече, един празник не можем да изкараме сами, пък и друг не може да дойде от тях.Като грабнат детето и започнат да го целуват, а пушат цигари и то цялото после горкото мирише на кафене.То и аз съм пушила преди ама сега имам някаква непоносимост към тютюневия дим.
За разходката ще видим дали ще дойда , че трябва да си организирам превоза.Още нямам моя кола, чакам да събера  болничните  от още 1-2 месеца и да си купя.А по този  повод на мен са ми платили всичко  до края на март, но голяма борба беше  , че ми  бяха объркали ставката и аз нали съм  счетоводител звънях в нои да се  разправям , та ми я коригираха де.  
Ако имам време после пак ще се включа.

# 34
успях да кача няколко снимки, щото бебето се намира в активната гимнастика, въпреки, че не знам дали това е активна гимнастика - на касовата бележка пишеше "одеало-палатка форма М", обаче не знаех - чак на касата го видях. аз си мислех, че е активна гимнастика, поне така ми изглеждаше отпред на кутията.
дано ви харесат снимките, ЗАПОВЯДАЙТЕ:  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=225832&photo=176

# 35
  • София
Готика, снимките са много хубави, а за активната гимнастика- аз мисля, че това е такова нещо- то всъщност принципът е важен- да висят различни по форма и цвят играчки, да стимулират активност у детето- да шава, да се протяга, да се опитва да ги хване. На някои активни гимнастики играчките са направени от различни материи, за да стимулират развитието на сетивносста. Аз към края на предната тема ти бях пуснала снимка с нашата, не знам дали си видяла( казвам ти не за друго, ами да не си помислиш, че съм те забравила) Grinning

# 36
Чара, Видях я, миличка! И за миг не съм си помислила, че си ме забравила!!!! да нещо подобно е на нашата, абе там да ритат мъжагите и така..... Joy
моля някой да ми каже как да си сложа снимка, защото се пробвах, ама ми се появи някакво квадратче с хикс, всъщност то се вижда, няма кво да обяснявам!!!

# 37
  • Варна
  Здравейте и от нас в новата тема! Като прочетох за козунаците и ми се приядоха, добре, че не съм бременна вече.
  Благодаря на всички за стиснатите палци и позитивната енергия! На вас разчитам!
  За сухите памперси: обръщайте внимание! В началото ако не сменях поне веднъж памперса на Теди, беше препълнен през нощта и протичаше даже. Малко преди да му открият заболяването, по цяла нощ беше сух или с малко пиш и ми казаха, че е от не добре работещото сърце. Аз си мислех, че отделителната му система се е регулирала. Сега сме на фурантрил за да не задържа течности.
 За зодиите: при нас е шарения- аз-Лъв, таткото- Дева Mr. Green, Даяна- Скорпион Twisted Evil, а Теди- Водолей
  jjoy, да не би в Джъмбо да не пускат с бебета? Аз тъкмо навивам мъжът ми да взимаме и количката, че как се обикаля магазин с бебе в ръце. Само ще ме препират да бързам.
  Мери, дано да не преместят Иво. Навремето имах гадже военен (тъкмо завършваше)  и за това се разделихме, аз не обичам да се местя.
  Мислех да пиша и нещо друго, ама с таз куха глава като лейка какво по-напред.

# 38
Слави, въпреки че си питала джой, ще си позволя да ти отговоря за Джъмбо- когато пазарувах в магазина брат ми беше с мен и носеше кошницата с бебето -аз вървя напред и търся квото ми трябва, а те двамата убавци щъкат след мен. аз лично не бих се справила с кошницата, щото ми тежи, ама като имам помощник е друго. Отделно от тоа докато се разхождах видях че м магазина пазаруват и доста майки с колички, така, че от теб зависи - с кошница или с количка... Стискам палци и се моля за вас и доста често ви мисля!!! Дано се оправите, да ви помогне Господ, че доста сте се насрадали, айде стига толкоз...

# 39
Ами аз честно казано нямах идея дали пускат с бебета, но щом пускат отиваме с бебо и тати на пазар Simple Smile.

# 40
Здравейте,
за магазините нашият татко слага кошчето за кола в някоя количка от магазина, така че да не може да мърда и го придържа допълнително. Аз естествено все натам гледам, че да не стане някоя беля, въпреки че мъжа ми ме убеждава, че е напълно безопасно.
Иначе за зодиите -  аз и бебка сме Водолейки, а нашият татко е Близнаци. За сега не можем да се оплачем от него Simple Smile

# 41
Ние докато се разходи и вие колко много сте изписали Grinning
Аз редовно си ходя в Била с количката да пазарувам,нямам и друг вариант,защото няма на кого да оставя бебка.Днес дори пак си напазарувах,после се разходихме в парка със Златомирка и сладурчето Илиянчо и сега пак спинкаме Wink
За зодиите виждам,че сте коментирали-аз съм Козирог,мъжа ми е Дева,Петър е на границата на Риби и Водолей,ама аз си го определям по-скоро като рибка ,а пък Мони си е Водолейче.desi_sunshine,и сестра ми е родена на 25.06.-Раче,аз добре се разбирам с Раците Peace
За памперсите-ние ползваме на Памперс,аз съм доволна,много рядко се случва да пропусне,може би 2-3 пъти в месеца,което не е нищо според мен.Иначе досега със сух памперс не сме се събуждали никога,но вече от около 2 седмици започна да ака по 2 пъти на ден,преди акаше по 7-8 пъти ShockedВечер като сложа последния памперс към 10 часа в 6 сутринта,когато се събуди е пълен Laughing
Марти,и аз мисля че си струва да купиш активна гимнастика,аз вече си харесах една от продавалника за 25 лв,съвсем новичка,тези дни ще се видим с момичето да я взема.Поразгледай там ако не ти се дават много пари Peace
Злато,вкъщи е същата работа с двете деца,както и у вас ooooh!И нашият батко ходи и изсипва в кошарата на Монито редовно колички да си играела Joy,та затова постоянно го дебна.
Честито на всички за хубавите резултати от консултациите,ние ще ходим в края на месеца чак,може би след празниците.

# 42
Joy, само да предупредя че в Джъмбо е поне 30 градуса, пускат с деца, но имай пред вид тоя факт.
Целувки на всички, ние изхвърчаме навън! Hug

# 43
  • София
И аз да кажа за пазаруването- и ние като мъжа на кокомания слагаме кошчето за кола на количката- вземаме количка, която е с опция за возене на по-големи дечица, отваряме  приставката кдето би трябвало да седне детето и слагаме кошчето. Много от кошчетата са съвместими, нашето дори се защипва, ох, как да го обясня, има едни неща като куки отзад, които по принцип щтракват когато го слагаме на пластмасовата поставка, която си седи в колата, е като го сложим на количка за пазаруване щтракват и на нея и няма падане, няма пързаляне. Дали някой ме разбра  Mr. Green

# 44
За пазаруването - пазарувам в Хит, където си има колички със столчета за бебета и колички-камиончета за по-големите деца. Вече взимаме по 2 - аз бутам бебето, а Митко бута Блажко в камиончето. Иначе когато няма такива колички слагам Маги с кошчето в самата количка и така (нашето не мога да го закрепя отгоре).
Деси, като се разхождахме в магазина и гледахме една риба (после си взехме от нея и се оказа много вкусна) - австралийско барамунди. Митко веднага започна да пита Маги дали е австралийско барамунди, а аз му казах, че не е австралийско, а най-обикновено българско, родно производство. Mr. Green Много се смяхме и започнахме понякога да й викаме така.

Общи условия

Активация на акаунт