Отговори
# 75
Здравейте!Да отговоря на май4ето ,което пита за този гаден вирус;ние го изкарахме ,когато йони бе6е на 30 дни,и оти само има6е сополки,но те са мн ъпорити и опасни при толкова малки бебета.бяхме в пвдиатрията,но сополките не минаха и след 10 дни са слезли по надолъ и направихме бронхит,за малко пак да сме в болница,но благодарение на 4ъдесната ми лекарка се оправихме вкъщи.Така ;относно виброцила -даваи го за да минат сополките ,ни6то няма да стане на бебо,с стери мар само не става,за6тото както ве4е казах мн са ъпорити тези сополи и лесно се превру6тат в дтуго -по -ло6о.дръг съвет -къпи си инхалатор и слагаи вътре физиологи4ен разтвор.тои разводнява сополите и после трябва да ги дръпне6 с помпата за сополи ,която предполагам има6.вярно 100 лв е (на чико),но помага а и е най -безвредното и полезно ле4ение.ние с мъжа ми 1ят път се направихме на ъдарени и после горе6то съйелихме 4е н си купихме на време инхалатор.а и за вбъде6те 6те ти е мн полезно да реагира6 веднага при сополи Simple Smile

# 76
само да се извиня за правописа-от бързане е -не от неграмотност Laughing

# 77
ЗЛАТОМИРЧЕ ....нещо не ми се отваря  снимката  newsm78 Ще пробвам после пак  Hug

На всички болнички -бързо оздравяване и се пазете многооооооооо  bouquet  bouquet Hug Hug

# 78
  • София
Здравейте!
ВИждам, че има болнички бебенца! Галадриел и кокомания, ако имате нужда от нещо ,само пишете.
Честито на всички и Много прегръдки!
ПС: Марти, в коя педиатрия бяхте ?
Момичета, бебките са ви страхотни. Ефросинка, твоята Анна е великолепна.
Извинявайте, не ми се пише...... Sad

Последна редакция: пт, 18 апр 2008, 20:09 от GoldenEyeful

# 79
  • София
...
Така ;относно виброцила -даваи го за да минат сополките ,ни6то няма да стане на бебо,с стери мар само не става,за6тото както ве4е казах мн са ъпорити тези сополи и лесно се превру6тат в дтуго -по -ло6о.дръг съвет -къпи си инхалатор и слагаи вътре физиологи4ен разтвор.тои разводнява сополите и после трябва да ги дръпне6 с помпата за сополи ,която предполагам има6.вярно 100 лв е (на чико),но помага а и е най -безвредното и полезно ле4ение.ние с мъжа ми 1ят път се направихме на ъдарени и после горе6то съйелихме 4е н си купихме на време инхалатор.а и за вбъде6те 6те ти е мн полезно да реагира6 веднага при сополи Simple Smile
Марти, физиологичния разтвор е 0,9 %-ен разтвор на натриев хлорид (сол) във вода. Стеримар е спрей с морска вода, което в най-общи линии е същото. Но, ако смяташ, че едното ти е по-удобно от другото newsm10. Исках да кажа само, че действието им се припокрива.
Гала, оправяйте се бързо Hug. Разтвори и Осцилококцинум в малко водичка. Това е хомеопатичен препарат, може да се взима и с други, ако ви изпишат нещо...няма да им повлияе. Ако не помогне, поне няма да навреди!

# 80
Здравейте майчета,
благодаря ви за отговорите и загрижеността.
Марти за виброцила прочетох, че той реално не лекува хремата, а се ползва само за да може да се отпуши носа и бебето да  да се храни спокойно. За сега СТЕРИМАР-а ни върши работа. Освен това като се порових из интернет попаднах на няколко постинга със съвети за инхалация. Става въпрос за лук във вряща вода и бебето да е в стаята около 30-40 мин. Направих така и носа на малката се отпуши за почти цял ден. Искам да уточня, че не съм я надвесвала над врящата вода, а само е дишала овлажнения въздух в стаята.
Една моя приятелка със същия проблем е питала педиатъра си дали е проблем да прави и тя подобна инхалация, но той й казал, че не е препоръчително. Аз лично не мога да си обясня какъв е проблема. Ако някой знае...

# 81
Марти благодаря ти за съвета за инхалатор. Мисля да си купим и ние такъв.

# 82
Момичета,
на нас лекарката ни предписа за сополките правено лекарство-физиологичен разтвор с адреналин. За температурата - лепенките Кул Пач. Ако вдигне Т над 38.5 каза да й дам ефералган.
Дано се оправи малката, както и всички болнички дечица.

# 83
Само да кажа на май4ето ,което ме пита-бяхме в педиатриата до ВМА.6то се отнася до стеримар и физиолого4ния разтвор,педито уми6лено ми каза да пръскам в нослето и допълнително да правя инхалации с физиолого4ния,-изсипва се в ихалатора и така се изпарява директно ж нослето и достига навътре,след инхалация го обръщах по корем за да потекат сополки и хра4ки,за6тото както споменах ве4е има6е бронхит,а нали си представяте как бебето  не мойе да е отхра4и ,като кашляше вси4ко слиза6е пак надолу,но от иналирането секретите се разти4аха и обръщането даде ефект...абе мн ло6а работа с тези болести и то толкова рано...но горе главата на тези ,които о6те се лекуват и това минава.поне ве4е сме подготвени за после... Simple Smileулу4ихме малко кофти вирусен сезон....
Само пак да помоля ,ако може да ми препоръ4ате активна гимнастика.толкова много варианти има....

# 84
  • София
Марти, май сега те разбрах- едното е за нослето (спрея), а другото и за дробчетата за инхалация. Но мисълта ми е, че например , ако накапваш с пипета физ. разтвор в нослето, върши същата работа като Стеримара, а е далеч по-евтино.
Аз разчитам, че кърмата ми е достатъчно силна, за да пази бебката от гриповете сега, но да не викам дявола...пу-пу. Около нас многократно имаше болни, но ние още се държим Praynig

# 85
На всички болнички дечица бързо оздравяване Hug Hug HugИ дано вече няма повече болни Praynig
И мене пак ме боли гърлото от вчера и днеска започнах да кашлям Sad,дано пак се размине с мед и лимони и да не стигам до доктори Praynig Praynig Praynig
Ефросинка,мога ли да вземам нещо за гърлото докато кърмя newsm78,моята джипи пак не си вдига телефона #Cussing outда я питам.
Лека и спокойна нощ на всички Hug

# 86
  • ВАРНА
Нашата разходка днес в Морската се провали, но за сметка на това си направихме една мини разходка из квартала с жаси и pile_5.
yana-varna, ти в кой квартал си? И да не те е яд, среща в Морската нямаше днес.
Ех, много лошо, че има болни бебчета.
Бързичко да оздравяват всички
и големи и мънички.
    bouquet

Аз да се похваля. Емо снощи направи най-голямата си пауза до сега. От към 22 и 30, се събуди чак в 5 сутринта. А аз нали съм свикнала, че към 4 се храним и се събудих, готова за подвизи. Но бебо си спеше сладко сладко.

Мери, дай малко повече инфо за препарата за ръчичките. При нас положението е неспасяемо. ЦЪК.

# 87
Лелее колко болни, стига де  Confused Бързо оздравяване на всички!
Марти не се обиждай, но понеже може да не си забелязала да ти кажа, преди да пуснеш постинга си долу до бутон "изпрати" има бутон "проверка правопис", много улеснява живота Grinning
Ефросина много сладки снимки, особено "Мислителката"
Гледах ни бебетата, какво да кажа, смях от радост и невероятно умиление ме обземат! Чудесни са ни дечицата!
kokomania аз капя и сребърна вода, също съвсем безобидна и много помага. Капя също витамин С от ампула, но сега нямало производство казаха, и липсва от пазара. Поддържам и на Ефро съвета за Осцилококцинум, в 3 супени лъжици преварена и охладена вода разтвори една капсула и давай на час по чаена лъжичка. Лук съм наситнявала и оставяла до главата на детето, да диша изпаренията.
Голденче какво има?
За зодиите, около мен всички за овни, само Ива ми е скорпион а Емичка като мен водолейче, да видим дали ще мелим брашно двете.
Утре мисля да водя Ива да и леят куршум, много ми е уплашено детето и е в голям стрес, все се стряска, плаче често, плаши се от мухите навън дори, пада през 5 минути, крачетата и са синьо до синьо, а от днес и в кървави рани.
Кой се тревожеше за затлъстялото бебе  Joy, споко, водим класацията, Емма мисля вече е над 7кг а е на 2 месеца (на месец беше почти 6), ще видим на 23.04 на консултацията. Педката нищо не е споменала, очаквах да ми се скара но явно е умна жената. Действително по едро родените бебета първите месеци качват доста, но после рязко намаляват или спират наддаването и се уравняват с останалите наборчета. Peace И Ивелина се роди 4кг, първите 2мес качи по кило и 200, третия само 200гр и оттам на сетне по малко все.
И аз нямам активна гимнастика, но се чудя дали да не взема от продавалника  newsm78 До кога се ползват изобщо тези истории? А перат ли се в пералня?
И друго щях да пиша но забравих...
Спокойна нощ!

П.П. Дез Даум Ексол се казва мазилото, около 9-10лв е, безвредно за деца. Успех!
П.П.П. Мама Ави има хомеопатични за гърло, Хомеожен мисля се казваха, помагат много и са безвредни.

# 88
  • София
Мамо Ави, както казва Мери, хомеопатичният Хомеожен става във всички случаи. Аз взимах и Стрепсилс мед и лимон преди известно време, когато усетих да ме притеснява гърлото, но то пак си е химия, макар и да няма противопоказания. Прави си гаргара с лайка и сода или нишадър (амониев хлорид). Бях се засилила и на едни таблетки със Салвия на д-р Тайс, но Мери каза, че тя намалява кърмата, така че май не е препоръчително. Не знам дали вече ги продават, сега се сещам за тях- имаше едни таблетки с исландски лишей- Исла Минт, Исла Мус...нещо такова...и те стават.
Аз и Анна ви благодарим за адмирациите за "мислителката"bowuu Laughing
П.П. Активната гимнастика се ползва най-вече между 3-6 месец, но има и за по-големи (при пълзене- килимчетата и даже тази на Чико, която ни показа Еспоар- 3Д парка става и до 24 месеца)
П.П.П. Голдънче, чак сега видях, че си допълнила поста си...защо не ти се пише..какво става?! Дано всичко е наред при вас и си била просто уморена Praynig Hug

Последна редакция: сб, 19 апр 2008, 09:37 от ephrossina

# 89
Добро утро Hug
Мери,Ефросинка Hug Hug,сега като излезем ще мина през аптеката,дано да ми се размине разболяването Praynig Praynig
Мери,дано Ивето се оправи като й леят куршум,от какво се е изплашило милото?А за активната гимнастика в Продавалника има по- 25-30 лв,аз утре ще ходя да си взема моята.В пералня се пере,поне така ми каза момичето,от което я купувам.Иначе мисля може да се ползва доста време,стига детенцето да се заиграва самичко.
Моника снощи заспа към 10,30 и се събуди чак в 8 сутринта,нахрани се и сега си играе в кошарата Laughingвремето при нас е супер от сутринта,чакам да стане 10ч и тръгваме на разходка,че днеска имаме вкъщи и непослушен батко. Wink
Приятен и слънчев ден на всички  Nature Sun With Face

Общи условия

Активация на акаунт