АПРИЛ преполови - АПРИЛЧЕТА сладки не спира да брои!

• 15 805
  • 310
  •   1
Отговори
# 210
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ!!!! Да са ви живи и здрави рожбите.

ЧЕСТИТО НА РОЖДЕННИК ЦЕНИТЕЛКАТА!!! Много да те слуша и радва.

Успех на всички чакащи мами! Дано чакането е към края си.

П.П./ Качих няколко снимки на Поли в албумчето.

# 211
Момичета,искам да ви попитам още нещо.Вие нощем как оставяте бебчетата да спят(на светната лампа или я светвате само като се събудят)  newsm78 ???Ние за сега спим на светната лампа и пуснат телевизор,ама се притеснявам да не свикне така и после да не можем да го отучим.

Ние спим на слаба светлина, която я променям според ситуацията. Ключът за осветление ни е такъв. Не се сещам за наименованието, но не е с копче, ами се върти и така се регулира. Ключът не е свързан с осветлението, ползвано по принцип за стаята, а с един спот близо до леглото на беба. Лампата му е насочена към стената. Спим на тишина.

Последна редакция: сб, 19 апр 2008, 21:54 от rosidt75

# 212
Честити Георги  Ива - Доротея -  Сияна - Иоана - Самуил - Даниел -  Полина –Виктор
Дано и бебчетата и мамите са здрави и много радостни! Целувки на всички!
Пролетна фея – много е красива Поли
Vanyaivan – моли се да си първата жена на света, която да не разбере какво е това контракция АМА СПОРЕД МЕН Ще си разбереш и ти като му дойде времето – стига мърка, нали има време още!!! Сега чисти и си режи етикетчетата на дрехите;0
ВаняМ – толкова благородн санимание това кърменето и ти – свиня-майка да го наречеш!!! Това значи че имаш големи..., нали??? И аз съм така
Jul- каква ти е количката? Маг? Топва McEngland ли е или не? Днес с Елица бяхме за първи ден на разходка, с Mc England и като за моя дупчест квартал съм много доволна...само дето прахолякът беше непоносим!
Cenitelka – дано Сашко е все така нахилен и здрав!!!
Anabana – имах рагади и много ми помогна Гармастан!!!
Тодоран – ами защо даваш подсладена вода? Още ли имате жълтеница? Аз давах подсладена вода само докато имаше жъ;теница (за да мине по-бързо жълтеницата) – сега си давам обикновена преварена без захар!!! Жълтеницата минава до около 7-10 ден (физиологичната).
Sunni_22 – нормално е бебчето да си криви очичките в различни посоки – физиологично е – нарича се физиологично кривогледство (стабизъм) – в първите 1-2 месеца е нормално – но ако нещо те притеснява – обади се на лекар!!!
Стефинка – ти си хумористичната душа на нашата априлска друцжина Нормално, Габровкска душа!!!
Лека нощ на всички!!!Без коликли и леки раждания:)

# 213
Честити бебчета на Емма,Дидалекс,Недди11 и Мусито!!!Много да слушкат и радват мама и тати!!!
Адашчица,честит рожден ден на синчето ти!Да расте жив и здрав и много да те слушка!!!
Стефинка,ще ме побъркаш.....!!!Пет минути не мога да спра да се смея и сега едни контракций........ Joy Joy Joy

# 214
Тодоран – ами защо даваш подсладена вода? Още ли имате жълтеница? Аз давах подсладена вода само докато имаше жъ;теница (за да мине по-бързо жълтеницата) – сега си давам обикновена преварена без захар!!! Жълтеницата минава до около 7-10 ден (физиологичната).

Защото така ни каза педиатърката, а и доц. Ковачева - гастроентероложката - каза, че се дава подсладена вода докъм 2-3 месеца. А иначе Марта нямаше жълтеница.

# 215
  • София
Здравейте Simple Smile

ЧЕСТИТО НА НОВООБЕБИЛИТЕ СЕ МАМИ!   bouquet МНОГО, МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ НА БЕБЧОВЦИТЕ И НА ВАС!   bouquet

Ние днес бяхме на първата си разходка, беше супер и на Ради много му хареса Simple Smile Утре пак, ако времето позволи Simple Smile Да ви попитам вие как обличате бебчовците за навън??? Аз много се притеснявам или да не го претопля или пък да не му е студено................ newsm78

За шишетата ние сме с Авент, за сега съм доволна Simple Smile
Ние също спим на лампа ама доста слаба, така приглушена, защото е насочена зад таблата на леглото и така светлината става много лека, а телевизор нямаме в спалнята и честно казано не искам и да имаме Simple Smile

Да ви попитам вашите бебчовците запичат ли се?????? Много се притеснявам Ради не е акал от вчера и незнам какво да правя, надявам се днес след някое и друго хранене да стане ама ц #Crazy Дайте идей, моляяяяяяяя

# 216
SUNI_22, нощем спим на тишина, но през деня я свиквам на шум, защото мисля, че е по-добре така.
За лапмата - различно, имам нощна лампа до мен и за да не свети много силно понякога е бутам почти под спалнята, за да остава само приглушена светлина. Но спим и на тъмно също така - зависи Rolling Eyes

Имам и аз въпрос - вие как храните бебчетата нощем, за да не се разсънват много? Каквото и да я правя моята бебка, винаги се ококорва и после едвам заспиваме ooooh! ooooh!
Креватчетата на бебетата, залепени до вашите спални ли са или как? Ние много често спим в количката, за да може да я бутам напред-назад и да заспиваме по-лесно Simple Smile

doly_dog, и аз съм в чуденка - хем не искам да се навличаме, но пък ме е страх да не й е студено. Обличаме се: боди с дълъг ръкав, плюшена пижамка, чорапки, жилетка - вълнена, спалното чувалче и отгоре - одеалце. Но ние като излизахме първия път си духаше студен вятър, но пък имаше слънце.

# 217
doly_dog  взимаш един термометър и го намазваш на върха с нещо мазно,мас,бебешко олио,зехтин или т.н. и му го пъхаш в дупето лекичко върха на термометърчето и чакаш малко,да кажем мах 1 мин.и това би трябвало да помогне за акането.поне това знам.
 За светлината нашата е доста силна,въпреки че е нощна ,но сме в процес на търсене на цветна крушка и затова.
 А с папкането нощем,първо сменям памперса и после папкаме защото иначе става страшно ако е обратното ,не че някой път и това върши работа,ама в повечето случай се унася докато папка.
 Креватчето не ни е до спалнята,но и честно казано люлката не ни действа,когато сме се разкиселили си се киселим и ако ще цялото креватче да се друса!
Хайде лека от нас,защото нашата се очертава тежка с тия колики още се мъчим да заспим  ooooh!

# 218
Здравейте от нас с Милена! Ние сме с шишета на Нук и съм много много доволна,а и бибите са ни такива!
 Доли спокойно-Милена не беше акала един ден,но педито каза,че е нормално-не се притеснявай  bouquet

# 219
Момичета помагайте и казвайте дали ви се е случвало. Одеве изкъпахме Габи, после я нахраних (сука малко) и накрая и дадох от чая против колики (тоя с анасона и копъра) и тъкмо я сложих да спи и след 5-10 мин взеха пак да я мъчат коликите май и почна да приплаква, и тъкмо я вдигнах да я взема и повурна на фонтан, вдърви се цялата, изви се и спря да диша  #Crazy #Crazy #Crazy Щях да откача, почна да се дави, и да се мъчи да си поеме дъх, после и хриптяха гърдичките, сега е по-спокойна почти спи, ама пак се напъва нещо за тея колики. Много се уплаших, не мога да се успокоя, незнам дали се паникьосвам излишно ама като я видях да не диша и откачих  #Crazy Сега ще чета "Първа помощ" във форума. Ще я храня пак към 12-1 и ако пак повърне така се обаждам на педито! Имали ли сте такъв случай?

# 220
Аквариел днес сутринта ми се случи нещо подобно-взе да повръща като фонтан-силна струя,опръска и мен,и леглото! Но не се е гърчила и не е спирала да диша! По-добре се обади на педито-надявам се всичко да е наред!

# 221
 Аквариел и при нас вчера повърна. Направо ме изуми. По принцип ние сме по-лакоми и след като и се опразни коремчето пак търсихме да ядем.  Докато повръщаше и нашата беба просто замръзна като вцепенена. Веднага я завъртях настрани за да може да повръща без да се дави. По принцип тя лежи само на една срана, но тогава я бях нахранила, пи вода и я сложих до мен да полежим заедно на леглото и като се почна това връщане. но след повръщането и олекна. това не ни е първото повръщане, но беше най-голямото. А ти за твое успокоение се обади на док, ако ситуацията се повтори. Писах ти на лични, но пощата ти е пълна.

# 222
Здравейте от къщи!!!! Днес се прибрахме, влезнах да видя колко бебчета имаме- ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ВИ!!!
При нас екшъна е пълен, баткото е с 39 гр. темп. и е командирован у баба си! А кака Маги не осъзнава напълно разликата м/у  живо бебе и кукла Crazy , иначе е много грижовна, абе женските инстинкти са  и в кръвта! Коластрата чак сега взе да ми слиза а беба се роди огромна, лакома и папа адски много , та бая зор ще видим с кърменето! За сега я слагам на гърдата 1 ч. и после даваме АМ , но съм оптимист! Хайде успех на всички на които още им предстои събитието , пожелавам ви леко раждане , моето този път е за рекорди, ама друг път по подробно!

# 223
  • София
Много ви благодаря за отговорите, дано утре вече имаме пожълтял памперс. Това с термомитъра го пробвах ама нямаше ефект, а и ми се струва ужасно съдистично Sad Reiana щом твоя док е казал че няма проблем, няма да звъня веднага на нашия, евентуално ако до утре следобед няма нищо....

Aquariel Ради не е повръщал, но доста често често се задавя докато яде, защото ни е голям лакомник и няколко пъти ми е изкарвал акъла така като неможе да си поеме въздух, аз го завъртам като за къпане - държа го отдолу с едната ръка и главичката му е надолу (един вид по корем ама във въздуха върху ръката ми) и леко го потупвам по гръбчето, веднага се оправя. Само внимавай защото ако току що е яла като я завъртиш така може да повърне пака, ама поне няма вероятност да се задави в тази поза. Е аз така шашаво го обясних чеееее......дано си ме разбрала
Дано не се повтаря Praynig но ако все пак се повтори задължително си звънни на док все пак той ще ти даде най-добрия съвет според мен

# 224
  • София
Много ви благодаря за отговорите, дано утре вече имаме пожълтял памперс. Това с термомитъра го пробвах ама нямаше ефект, а и ми се струва ужасно съдистично Sad Reiana щом твоя док е казал че няма проблем, няма да звъня веднага на нашия, евентуално ако до утре следобед няма нищо....

Aquariel Ради не е повръщал, но доста често често се задавя докато яде, защото ни е голям лакомник и няколко пъти ми е изкарвал акъла така като неможе да си поеме въздух, аз го завъртам като за къпане - държа го отдолу с едната ръка и главичката му е надолу (един вид по корем ама във въздуха върху ръката ми) и леко го потупвам по гръбчето, веднага се оправя. Само внимавай защото ако току що е яла като я завъртиш така може да повърне пака, ама поне няма вероятност да се задави в тази поза. Е аз така шашаво го обясних чеееее......дано си ме разбрала
Дано не се повтаря Praynig но ако все пак се повтори задължително си звънни на док все пак той ще ти даде най-добрия съвет според мен

Доли, изобщо не е садистично, бебчо нищо не усеща. Аз знам и друг метод за разхлабване - повече захар във водичката Simple Smile

Момичета, може да си внушавам или да е просто съвпадение, но когато дам обилно глюкоза на детето, когато го мъчат коликите след 2-3 спазми го успокоява. Миналата вечер беше нещо ужасно - половин нощ се е свивал и пищял. Не знам защо (предишните пъти нито съм го хранила, нито съм го поила докато има колики, само бибата бутам в устата), но му предложих шишето с глюкозата и той доста жадно пи...няколко минути след това напълни памперса и се успокои.  Снощи малко след като започна екшъна пак му дадох глюкоза и...пак същия ефект. Не смея да се похваля, за да не урочасам работите, но тази нощ ми беше спокойна...Дано и следващите да са ми такива (най-вече да не се мъчи детенцето, че иначе ревем всички дружно - той от болка, ние от мъка) Praynig Praynig Praynig

Aquariel, с моя Косьо се случи подобно нещо още в първите ни часове заедно (в родилния дом). Тъкмо го бях накърмила, оставям го в кошчето и той повърна. Не беше чак като фонтан, но се задави и спря да диша. Аз ужасена го грабнах и изтичах в коридора. Там една от акушерките го взе прав на рамото си (като в поза за оригване) и започна да го удря по гърба и да го щипе по ушите. Така се оправи...Иначе като им спре въздуха се вдъряват, да... Ужасно е...

На мамите 2 в 1 пожелавам днес-утре да родят, за да могат да се приберат за Великден вкъщи !!! Моят термин нали беше 24.04 и най-голямото ми притеснение беше, че точно на празника може да съм в болницата...не че е кой знае каква драма, де...но друго си е вкъщи Simple Smile

Последна редакция: нд, 20 апр 2008, 08:36 от ВаняМ

Общи условия

Активация на акаунт