На Цветница окичваме върбово клонче за здравето на ОКТОМВРИЙСКОТО бонбонче

• 12 295
  • 301
  •   1
Отговори
# 120
Гери, количките са много готини, особено първата много ми допадана. Ама ти ли си ползвала такава, че не разбрах. Питам, защото ме интересува дали си я поръчвала онлайн или мога да я видя в някой магазин.

П.П. Много си ни оправна, Гери. Ама, ако за нещо не си сигурна, питай  Hug
Аз има същата но в по тежък вариат а можеш да я видиш в Хиполенд аз лично съм много доволна от продуктите на Кенгуро страшно са здрави счупихме  колички на Бертони само тази ни остана здрава а ни е най стара.Ето я нашата

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/2121
Аз нямам нищо против ако сте заети да пускам темичките аз не работя мога да намирам време Wink

# 121
Сисилия, радвам се, че всичко е ок ! Simple Smile Коя беше твойта лекарка ?  newsm78
 Аз пък друг проблем имам. Първия път, като се регистрирах в ЖК, платих общо 25 лв за изследванията ( 11 лв за кръв, 12 лв за васерман и 2 лв за не знам какво  Twisted Evil). Като се обадих на лекаря по телефона да питам за резултатите, се оказа, че урината не му харесва - имало много електроцити и ... абе още някакви ...цити изреди.  Sunglasses И ме вика пак да давам урина. Но трябвало да си я плащам, и тоз път 18 - 20 лв (не беше сигурен за цената). Това нормално ли е, нали тези стандартните изследвания си се поемат от Здр. каса ? Аз ако оставям всеки път по 20-30 лв в болницата, защо си плащам осигуровки ? На някой случвало ли му се е такова нещо ?  Cry
Когато има нещо притеснително ти се полага направление отново.С Дени и на мен не искаха да ми дават защото НЗОК не ми ги покривала и да си ги плащам ако искам ако не да не си пускам

# 122
  Аз доколкото разбрах, личният лекар няма право да ми пуска второ направление в рамките на 45 дни.  Rolling Eyes В крайна сметка колко изследвания на урина имаме право по време на бременността ? Аз мислех, че колкото се налага...  Thinking

# 123
  • София/Търново
Сисилия, радвам се, че всичко е ок ! Simple Smile Коя беше твойта лекарка ?  newsm78
 Аз пък друг проблем имам. Първия път, като се регистрирах в ЖК, платих общо 25 лв за изследванията ( 11 лв за кръв, 12 лв за васерман и 2 лв за не знам какво  Twisted Evil). Като се обадих на лекаря по телефона да питам за резултатите, се оказа, че урината не му харесва - имало много електроцити и ... абе още някакви ...цити изреди.  Sunglasses И ме вика пак да давам урина. Но трябвало да си я плащам, и тоз път 18 - 20 лв (не беше сигурен за цената). Това нормално ли е, нали тези стандартните изследвания си се поемат от Здр. каса ? Аз ако оставям всеки път по 20-30 лв в болницата, защо си плащам осигуровки ? На някой случвало ли му се е такова нещо ?  Cry

Ако се наложи да даваш повторно се плаща. Но първото е безплатно. Общо за бремеността не знам колко са. Но имаш безплатни по едно в първи триместър и веднъж в 5 месец. Останалото се плаща, ако се наложи повторение имам предвид. След това има и още, но не ги помня, няма да успея. Но ги пише!
Да не забравиш да си изискаш иследване за ХИВ, Васерман и т.н., както и за кръвна група. Явно са отделно да се пуснат.

Почвам да се интересувам от пакетите по болниците. Ще излезе, че не са чак толкова скъпи...

На първа страница има какви изследвания имаме право-прочети. Много добре е оформено!

Последна редакция: пт, 18 апр 2008, 17:07 от 8Eos8

# 124
# 125
Здравейте момичета,  Hug

Не ми остава време да пиша, защото последния месец беше ЛУДНИЦА (а и с кирилицата трябва да правя фокуси).

Исках само да се включа в дискусията за количките... от доста приятелки имам следнте съвети - да е максимално лека, безинета да дава възможност на бебо да е легнал (някои не позволяват това, а бебчо седи като в кош за кола - който е виждал малко бебе в такъв кош сигурно би се съгласил с мен). Още, и може би най-важното, защото ще бутаме количко по разбити улици - предните колела трябва да са с различен диаметър от задните (това прави количката по-маневрена, особено по дупки и бордюри)...

Добре дошли на всички нови майки (дано по-старите не са ме отписали напълно Simple Smile  Whistling

# 126

В урината може да има повече левкоцити от нормалното. Друго не съм чувала да се намира там  newsm78

# 127
Mirena80, аз ходих преди 2-3 дни да си пусна всички изследвания, които включват - ПКК, урина, ХИВ, хепатит, кръвна група + RH. Аз всичките ми искаха по 3 лв. и 2 лв потребителска такса, платила съм 14 лв., мисля че само за урината не дадох 3 лв. не знам дали е нормално, но на мен си ми ги искаха тия пари. Аз си правих изследванията в МД.

gery_roz, много благодаря за инфото. Между другото и други мами ги хвалят количките на Кенгуру, така че сигурно ще се спрем на тази марка. Извинявай, но къде се намира Хиполенд?  Embarassed

# 128
Здравейте мамчета и от мен,отдавна не съм писала.Днес си взех изследванията(с тоя моя имунологичен проблем до гуша ми доЙде) не мога да разбера последният път NK-клетките ми бяха в норма сега пак са се повишили,офффф как може такова нещо.Еееми пак ще се вливаме какво да правиме щом е за бебчо!
Sisilia миличка радвам се,че всичко с бебо е наред  Hug

# 129
  • София/Търново
В урината може да има повече левкоцити от нормалното. Друго не съм чувала да се намира там  newsm78
[/quote]

Има какво. И то не малко, но като излезе тогава. По-малко да знаем-по-добре, че сме големи паники.

# 130
Момичета, виждам че коментирате изследванията и пакетите по болниците. Аз се записах в Шейново. Струва 320 лева пакета. Включени са ти всички изследвания от 1 до 9 месец. Мисля, че Васермана и Спин се плащат отделно. Гледат те на ултразвук, имаш един Доплер(аз така и не разбрах какво е това Shocked) и биохимичен скрининг ти се включва с цената. Опитвам се да намеря пълното описание на пакета, като го открия ще ви го постна. Хубавото е , че ти дават точен час и ден на посещение и си знаеш кога да идеш. Моя колежка ходи в Шейново на такива консултации и си беше доволна. Отделно съм си записала час при една лекарка друга дето ме гледа веднъж в месеца.
И аз бях отначало в една поликлиника, дето не можах да се разбера какво трябва да плащам и какво и накрая се ядосах и се записах в Шейново. За сега съм доволна, ще видим по-нататък Wink

# 131
    Мерси за линка !  Peace Значи при първото посещение съм имала право на определяне на кръвна група и Rh - фактор, а мен ме накараха да си го платя.  Shocked Цитонамазка и секрет за микробилогично изследване също. Явно нарочно не ми го правиха това, за да мога др. път да си платя.  #Cussing out Аааа много се ядосах !  Close
   Мими, и аз не разбрах какво точно има в урината, затова питах направо какво значи това.  Simple Smile Било признак а евентуална инфекция и ако наистина има, да я лекуваме в по-ранен стадий.  Peace

# 132
Момичета, виждам че коментирате изследванията и пакетите по болниците. Аз се записах в Шейново. Струва 320 лева пакета. Включени са ти всички изследвания от 1 до 9 месец. Мисля, че Васермана и Спин се плащат отделно. Гледат те на ултразвук, имаш един Доплер(аз така и не разбрах какво е това Shocked) и биохимичен скрининг ти се включва с цената. Опитвам се да намеря пълното описание на пакета, като го открия ще ви го постна. Хубавото е , че ти дават точен час и ден на посещение и си знаеш кога да идеш. Моя колежка ходи в Шейново на такива консултации и си беше доволна. Отделно съм си записала час при една лекарка друга дето ме гледа веднъж в месеца.
И аз бях отначало в една поликлиника, дето не можах да се разбера какво трябва да плащам и какво и накрая се ядосах и се записах в Шейново. За сега съм доволна, ще видим по-нататък Wink
И аз се записах в Шейново.Доплера е като УЗ само че проследява движението на кръвните телца на бебето.Кога ти е следващия час може да се засечем там Simple Smile
Сев http://www.hippoland.net/ ето тук има адреси

# 133
gery_roz на 30 април в 9,45 ми е следващото посещение Simple SmileЩе ми бъде приятно да се запознаем Wink

# 134
  • София/Търново
    Мерси за линка !  Peace Значи при първото посещение съм имала право на определяне на кръвна група и Rh - фактор, а мен ме накараха да си го платя.  Shocked Цитонамазка и секрет за микробилогично изследване също. Явно нарочно не ми го правиха това, за да мога др. път да си платя.  #Cussing out Аааа много се ядосах !  Close

Спокойно. Бях същата вчера. И на мен не ми е правена цитонамазка /трябва да се понапънеш да ти я направят, т.е. да настоиш, ако не ти е правена... година ли и беше валидността/ и секрет. Но няма да плащам, дори и да не е първия път. Аз още картон нямам  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт