Говорещи кърмачета

• 64 735
  • 769
  •   1
Отговори
# 630
  И аз се записвам, а един ден като проговорят се надявам и аз да се включа. Тъкмо ще обяснявам, че чакам да проговорят за да се замисля за отбиване, а не че не говорят защото ги кърмя  Twisted Evil, както баба ми се опита да обясни  Simple Smile
Честито Aila, най-после и ти си имаш говорещо кърмаче  Hug Много е учтива малката, как да й откажеш  Mr. Green

# 631
Aila ех колко мило и учтиво Laughing
Моят син не говори още, но от скоро си иска и двете гърди. Дали млякото е по-малко, или той порасна и осъзна, че едната е празна, ама другата има, или го е знаел, но не се е сещал да иска newsm78, или всичко туй на куп? Ако говореше можеше и да ми обясни, сега каквото и да го питам е "да" и е безсмислено да го разпитвам, като знам отговора му:35:

# 632
Дъщеря ми - на 2г.5мес. - заспива вечер със сукане. Но понякога не заспива бързо и когато се проточи много във времето сукането, ми става неприятно. Та - една такава вечер - казвам, че вече няма мляко и ще й дам сутринта, когато има. Ефектът беше поразителен! Мисля, че толкова много комплименти (и подмазване Simple Smile) накуп не бях получавала досега!
"О, мила мамо! О, колко си пуава (хубава)! О, колко пуава буза (хубава блуза) имаш! О, мило маме! Бичам те! Може мако (малко) гушкам? Може мако галя теб? (Може ли да те погушкам, може ли да те погаля?) О-о-о-о-о! ................. Може мако це, мамо? (Може ли малко млекце, мамо?)" Simple Smile

# 633
Дъщеря ми - на 2г.5мес. - заспива вечер със сукане. Но понякога не заспива бързо и когато се проточи много във времето сукането, ми става неприятно. Та - една такава вечер - казвам, че вече няма мляко и ще й дам сутринта, когато има. Ефектът беше поразителен! Мисля, че толкова много комплименти (и подмазване Simple Smile) накуп не бях получавала досега!
"О, мила мамо! О, колко си пуава (хубава)! О, колко пуава буза (хубава блуза) имаш! О, мило маме! Бичам те! Може мако (малко) гушкам? Може мако галя теб? (Може ли да те погушкам, може ли да те погаля?) О-о-о-о-о! ................. Може мако це, мамо? (Може ли малко млекце, мамо?)" Simple Smile

Mr. Green Знае си интереса  Joy Joy Joy

# 634
Отиваме да разгледаме подобното на зоопарк място (много приятно между другото) в Добрич. Разходката ни така се получава, че като начало стартираме от надпис за съществуването на кенгуру. ДживУтинчето (това е приказка за друга тема) не е в наличност, но аз съм впечатлена от надписа пред ограждението и чета на глас. Почти дословно преразказвам какво пише. "Кенгуруто кърми малкото си с цица. Може да има до три малки  - едното в торбата, едното извън нея ... За всяко малко цицата пуска мляко според потребностите му". Ние с бащаткото се заливаме от смях от нАучната идея, а Мария скача на пънчето пред табелата и най-сериозно заявява "Маия иска сега да го научи това". С топ не можеш я помръдна. Все пак за нещо много понятно й става въпрос в надписа - тя тази материя я владее много в дълбочина.  Crazy

# 635
Вики много обича като се е понацокала да  си играе на "криеница" - дърпа ми нощницата нагоре, като скрива гърдите, и казва с леко разочарование "Нааамааа наниии", и точно след 2 секунди следва радостно възклицание - "А! Наниии"- и дърпа надолу нощницата. Laughing
От 2-3 дена се е научила да казва "бичи" (обичам) - "Бичи тате", "Бичи мамооо",  а преди малко докато я приспивах пусна гърдата и й говори нежно - "Бичи нани" Heart Eyes

# 636
Малко предистория - понеже живеем в чужбина, малкият почти не говори български. Разбира, но отговаря винаги на френски. С далечно намерение да го отбивам  Mr. Green вечер опитвам максимално да отложа момента с цокането. Снощи иска да суче, аз му казвам, че по-късно ще може. Следва: "На бъгаски - моля мамо, цоки. Моля мамо грудото (превод другото). Искам! Дай моля, мерси  Mr. Green

Стигна му акълът да се сети, че ако каже на български няма да му откажа  Hug

# 637
Моето отроче все още не говори много много, но се научил като иска да суче, идва при мен, сочи ми гърдите и вика "тити, тити" (в превод цици, цици).
Веднъж бяхме на кафе и едната сервитьорка (доста едрогърда) го гушка, при което главата му се озовава точно между гърдите и, така се сгуши там и много се зарадва, добре че не понечи да суче, че не знам. По късно другата сервитьорка го гушна, но тя плоска милата, той и дръпна блузата, погледна вътре и след това я наплю в лицето (което беше доста грубо, но и до ден днешен много се смея като се сетя).

# 638
От известно време текат преговори на теоретично ниво, че когато излезе последното зъбче ще трябва да се спира с цокането. Сутринта въпросното №20 най-накрая взе, че проби през венеца. Аз щастлива обяснявам, че вече си има всички зъбчета, а насреща ми получавам отговор. Зъбчето сега е плобило, обаче довечеля то пак ще се склие и Малия пак ще си цока - цок-цоооок.

# 639
рони, имам усещенето, че си отглеждам една "втора" Мария...времето ще покаже  Laughing

Миналия ден повтаряме за хиляден път къде са крачетата, ръчичките и т.н. Тя гордо казва "пъп", сочейки пъпчето си, след което погледът и се спира малко по-нагоре, следва кратка пауза и с блясък в очите заявява Ам-ам!  Mr. Green За момент се опитва да си наведе главата и да суче от себе си, но разбира, че няма да стане и със смях се хвърля в прегръдката ми  Grinning

Последна редакция: ср, 07 сеп 2011, 14:38 от Old Sport

# 640
От известно време текат преговори на теоретично ниво, че когато излезе последното зъбче ще трябва да се спира с цокането. Сутринта въпросното №20 най-накрая взе, че проби през венеца. Аз щастлива обяснявам, че вече си има всички зъбчета, а насреща ми получавам отговор. Зъбчето сега е плобило, обаче довечеля то пак ще се склие и Малия пак ще си цока - цок-цоооок.

Рони, ние вече преговаряме за спиране на цокито след третия рожден ден  ooooh! На теория е съгласен, да видим след месец и малко какво ще каже  Mr. Green Засега суче, в един момент казва няма вече, чака минута и вика айде да пробвам пак. Ако му откажа, чака още минута и иска пак да пробва, че може би вече има.

Преди няколко дена ми беше дошла на гости една приятелка. Изпадна в пълен потрес, като разбра че дребният суче още и ми каза култовата фраза, че съм късметлийка, че имам мляко. В отговор Фафи я погледна и й каза "мама има мляко, защото аз много суча. ако беше давала на Лора да суче много-много, и ти щеше да имаш мляко" (изречението е в превод, в оригинала имаше малко грешки)  Mr. Green

# 641
Преди няколко дена ми беше дошла на гости една приятелка. Изпадна в пълен потрес, като разбра че дребният суче още и ми каза култовата фраза, че съм късметлийка, че имам мляко. В отговор Фафи я погледна и й каза "мама има мляко, защото аз много суча. ако беше давала на Лора да суче много-много, и ти щеше да имаш мляко" (изречението е в превод, в оригинала имаше малко грешки)  Mr. Green
Той готов консултант в ЛаЛече Лига! Joy

# 642
Имам си вече не само говорещо, но и хубаво рисуващо (бивше) кърмаче.  Simple Smile Вижте първото "М" на мама, което написа за мен и кажете на какво ви прилича  Heart Eyes
http://zabliznacite.wordpress.com/2011/09/07/%D0%BC-na-mam/

# 643
Фара,  Joy Joy Как на какво - М като мама или поне най-вкусната част от нея.
Шамс,  hahaha. Страхотен е кърмакът ти!

Снощи мис Каприз ме набори да седна на леглото и започва да ми се хили насреща. "Малия нагоди мама да седне и сега ще си цокаААА!"

# 644
  • При децата ми
ТаняТ, браво на твоето момче! Само така! Peace
fata, много хубаво М! А като ти видях подписа направо ахнах! Shocked Три години и три месеца и то близнаци! Peace

Общи условия

Активация на акаунт