Пролетна умора ни наляга, но ДЕКЕМВРИйчето мира не ни дава!

• 15 597
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
Мале, шеметче, лошо.. Аз съм много доволна от нурофен за деца. Панадолът при Роси  действа доста по- бавно- успя за 2 часа да я свали,при това с 1 градус и после пак ми вдигна. Нурофенът- за половин час,  2 градуса. Но си е индивидуално. Хексалгин си вземи за такива случаи задължително, но имай предвид, че той трябва да се дава само като крайно средство, защото съм чувала,че натоварва сърцето (явно заради това,че много бързо сваля температурата). В твоята ситуация, обаче, бих дала. При нас свещичките ефералган също помогнаха. Но може да хване разстройство от тях, но поне докато свали високата температура и стане към 37.5-38, може.
 Въпросът е като дадеш първото лекарство- например нурофен, ако след 4 -5 часа пак ти вдигне 40 градуса, дай нещо друго- например свещичка ефералган. След 4 -5 часа- пак. Имай предвид,че това си е мой начин на лечение, по съвет на майка ми (с брат ми сме били ужас болници), който съм изпитала на Роси.
И кураж HugЧакаме новини
За яслата- нямаме шанс в държавна, за частна пари няма, така че ще я гледам или аз още 1 година или майка ми, да е жива и здрава само жената Praynig, че аз пошурявам вече вкъщи, а тя- на работа, така че..

# 256
Ох и аз да се разпиша най-после! То компа ми беше счупен, то с нашите ремонти, аман. Повече на тази въдица с дете да правя основен ремонт и да живея там не се вързвам. Вижда му се края, за 24.05 може и да срежем червената лента!
Влади е от палав по палав. То няма ден в който да не е ударен. Всеки божи ден сме с рани. Не мога да го опазя и това е  ooooh!. Той лети от масите, от количката, принудихме се купихме от тези буталки триколките интереса беше 1 ден и пак давай и от там ще скача в движение.
Премаза си пръсчето на вратата, ама то от неговата мания да блъска врати, в ужас се видях, пак нокътчето се запази. Не мога никъде да отида с него, все се тръшка и крещи за нещо, потъвам от срам ви казвам.
С яслата сме на никъде, беше там 2 седмици и тъкмо посвикна ама се разболя. Така 3 седмици с великденските почивки в къщи. После айде пак всичко от начало. Миналата седмица на 7 пак тръгна пак рев, ама за 2 дни и пак сополи и пак в къщи.Кога ще свикне незнам. Докато си изгради имунитета сигурно цяло лято ще се влачим за по 2 часа на яслата. Ама какво ли чудя то времето едно шантавоооооо.
На гърнето отказва категорично да сяда и това е!
И най новото създаваме изречения.
"маммооо даййй апп"- в превод "мамо дай хляб"
И 2 седмици ми бяха нужни да разгадая какво означава "ка" на всичко вика "ка" посяга и вика "ка", размишлявам аз, казва "дай" какво ли това "ка" и накрая го измислихме "ка=искам"
Много думички чувам от неговата уста, може да не са целите ама части от тях се разпознават опитва се да повтаря всичко и много грозно се е научил да плюе, видя един ден в парка един дядо и айде и той да не остане на зад.
ох това е засега после пак!

# 257
  • Русе
Шемет,виж тук http://myshop.bg/vanga/prescriptions.html  или http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=54567.0
Ние се опарихме от нашето хайманосване.За един ден решихме да посетим Холандия и Белгия .Всичко беше супер,Брюксел много ни впечатли,но по магистралата на връщане,колата ни издаде багажа.Добре ,че се дотътрихме до Германия.Пътна помощ я закара пред един сервиз в един град на майната си ,а ние до кораба се прибрахме с влак.На ни три държави за един ден.Още не знаем каквасума ще излезе всичко накрая. Та те така ,не ми се пише...

# 258
  • Варна
мимак ужас!  Confused дано не ви отрежат главата от кръста ooooh!

шемет и аз съм доволна от Нурофена  Peace Панадола все по-слабо действа на Лора и вече го отказах Confused но и аз Нурофен давам в много краен случай Naughty каквото и да е лекарство е и не искам да я тъпча за щяло и не щяло Rolling Eyes
Лора така я почна вируса - ей така по 2-3 пъти на ден вдигаше Т за 3-4 дена , после изведнъж спря, но пък хремата и кашлицата не закъсняха. и разстройство направи... една седмица на лекарства и чайове - никакъв ефект. минахме на АБ, още една седмица тормоз, но се оправи  ooooh! много гаден вирус  ooooh! дано ви се размине само с Т  Praynig че 1-2 седмици не ви мърдат  Confused

# 259
  • Варна
Ох... и ние от вчера сме с Т ooooh! . Днес цял ден нямахме , но пък се обзаведохме с лек дрисок / 4 пъти за цял ден / Направих диетка , но тя така или иначе отказва да яде . Успокоявам се че поне вода пие . Тази вечер отново вдигна Т - 38.2 и направо дадох Нурофен уж да деиства цяла вечер. За около час свалихме Т и Анди реши че вече се е наспала , и така допреди малко когато успях да я преспя , но като премерих Т имаше 37 градуса. Засега нищо несъм дала защото си спи , но ако се събуди отново съм в чуденка какво да дам . Може би ще е Панадол , защото в листовката на Нурофена пишеше че се дава 3 пъти за 24ч. , т.е трябда да минат 8 часа.
Ох...спирам да разсъждавам на глас . И тази вечер няма да се спи . Страх ме е да си затворя очите , данеби да не я чуя , а и сме самички ! ooooh!

# 260
  • Vaudreuil Canada
Много благодаря за идеите и съчувствието   bouquet Hug
Надявам се че сме попрескочили най-тежката фаза на боледуването. От вчера ни изписаха и антибиотик.
Иначе тукашния аналог на Нурофена го ползвах и имаше ефект - проблема е че много скоро след като свалим температурата я вдигаме отново при това много бързо и до много високо (40,6-40,8 Shocked), та не можех да се вместя в минималните срокове, които се изчакват между две дози лекарство - при това редувах с парацетамолен продукт - демек нещо като панадол или ефералган. Хексалгин имам но не посмях да дам - тук е забранен от много години този продукт и се опасявах че ако стане някое усложнение и ни вземат в болница ще се озоря да обясня що съм го дала. Но понеже вече съм по-наясно със системата им ще видя при някой проблемен зъб например да дам малка доза за да проверя дали не сме алергични към него и да мога да разчитам на още едно температуро-понижаващо средство.
Изчетох доста работи включително и това което вие сте ми написали - може би няма да е лошо да го систематизираме накуп и да го лепнем отпред на темата че човек като е на зор няма време да търси такава информация. Аз лично от много време се каня да си извадя по-съществените неща които могат да се ползват за деца от тази тема но не успявам, а майка ми ми прати ето тази тема и тя е определено много синтезирана. Така че ако успея да отделя малко време на тази задача ще гледам да лепна една по-сортирана извадка за бърза консултация.
Още веднъж ви благодаря и дано никоя от нас не стига до там че да ползва тези методи но е хубаво да се знаят защото от един момент натам мозъка дава заето - да ви кажа честно мнооооооооого бързо се събуждам, независимо колко съм спала като видя на термометъра 40 градуса.

Последна редакция: ср, 14 май 2008, 05:11 от shemet_neveroiaten

# 261
Щемет, дано вече се оправи Марти! Анди на Троя също!  Hug
Мимак, много неприятно, дано се разминете леко.  Peace
Шоколад и захарни изделия не давам и няма да дам, докато зависи от мен. Относно белия шоколад съм чела тук, че и той не е безобиден, заради какаовото масло което съдържа.  Давам единствено десертите от кухнята, когато ги яде, понякога бисквити и солети.
Колелото ни е ей такова (китайско, Симба тойс пише на вносител), подарък ни е. Като изключим, че е отровно розово Crazy, но се оказа доста удобно. Има обиколник, подложка за крачетата, управлява се лесно от дръжката. Не мога да кажа само дали ще е здраво.  Confused
Зъбите ги мием отдавна с четка, но тя като я види и започва писъци да я вземе, та се замислям да купя още една за нея и да действаме паралелно.  Laughing Паста още не съм включила, но се чудя дали не е време.  Thinking
Прясно мляко в чист вид за пиене не давам, мед - да, като се разсополиви примерно й давам по една лъжица на ден.  Peace
По празниците бяхме в Ямбол и Бургас, но поради многото роднини в Ямбол Rolling Eyes и проливните дъждове в Бургас Close, не успяхме да се обадим за среща със съфорумките, както ми се щеше. Ето няколко снимки.
Ако се заформи софийска среща, ще се радвам да се включим.  Hug

# 262
  • София
Здравейте и от нас newsm51аз пак съм изостанала с четенето Embarassedно ще наваксам LaughingЕто го Алекс как рита топка с гипсирано краче пукна си костичка над глезенчето и от Гергьовден сме с гипсирано краче,добре че му сложиха от хубавия гипс,ами не от онези белите,че направо ужас ooooh!иначе си търчи не мога да го хвана Joy

# 263
  • София
danielad, как тъй е станал тоя инцидент #Crazy като го гледам на снимката, нищо му няма. само дето е със сандалче вместо маратонка. дано бързо се оправя Peace

Последна редакция: ср, 14 май 2008, 12:21 от ADENA

# 264
  • Варна
ето и една актуална снимка от нас  Mr. Green малко позабравих фотоапарата напоследък ама пусто шило не стои мирно да го снимам #Crazy
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233137&photo=16

даниелка бързо да се оправя!  Hug

# 265
  • София
Как е станало не знам точно,бил е със свекърва ми,но вероятно е стъпил накриво,лекаря каза че често ставало при малки деца Rolling EyesЗа анкетата не мога да гласувам защото Алекс го гледаме сто човека и пак не можем да се оправим с него ooooh!

# 266
Шеметче, крайно неприятно е това с Т и напълно ти съчувствам, изпитахме го декември месец. Последните два пъти когато Кристиян вдига Т викахме хомеопатната лекарка и тя стоя в къщи докато не му спадна  Grinning. Слава на Бога, не взехме нищо друго освен капчиците, които тя донесе  Praynig.
Даниелче, добре е, че детенце го понася леко, май нас повече ни боли в тези случаи  ooooh!
Зърнени храни давам само от кашата на Милупа, но ми е интересно вие какви марки ползвате, от тези дето са вече за по-големки  Simple Smile май пораснаха много децата Laughing
Мием зъбите с четка, обожава  Peace. Къпиме се по час и винаги го изкарвам от ваничката насила и с писъци, мисля че на морето ще си е в елемента отвсякъде  dance

# 267
  • Варна
Нашето колело е абсолютно същото като на tini-mini . Даже имаме две едни и същи са . Подариха ни ги за рожденния ден . Доволна съм , нямам оплаквания засега .

Ние днес  нямаме Т и до този час на деня не сме пълнили памперса . Апетита е леко завишен , но не е както обикновенно . Дано вече ни се е разминало ,че много гадно Praynig . Преди това пък бяхме 1 седм. хремави и тъкмо ни размина , дойде това . ooooh!

Момичета искам да ви помоля да дадете някои идейки за места за почивка . Става въпрос за планина , но да е различна от Стара планина . Търсим си самостоятелна къща и с възможност ние да си готвим , подходяща за 4 сем. , всяко от които с по 1 дете , като моето ще е най-малко !
А аз мога да помагам за такива в Троян . Иска ни се това лято да отидем в Родопите . А на мен лично ми се ходи в Цигов Чарк. Благодаря ви предварително !

# 268
Как е станало не знам точно,бил е със свекърва ми,но вероятно е стъпил накриво,лекаря каза че често ставало при малки деца Rolling EyesЗа анкетата не мога да гласувам защото Алекс го гледаме сто човека и пак не можем да се оправим с него ooooh!
Май не само при малките ами и при по-големите. Големият ми син до преди дни беше в гипс. Уж се спуснал със ските но завил накриво и го счупи. Бързо да му минава  bouquet

# 269
Danielad,дано зарастне без проблеми!
Шемет,/b]радвам се,че сте по- добре Hug!Троя, да оздравявате Praynig.
Тини, превет Hug Wink

Общи условия

Активация на акаунт