Пролетна умора ни наляга, но ДЕКЕМВРИйчето мира не ни дава!

• 15 525
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте и от нас. Голями сладури са всички дечица.
На Габи съм взела триколка на Чиполино и съм доволна, не я водя навсякъде с нея, а само където няма тротоари, например в парка. На една приятелка е на 2,5г. и го ползва като колело.Засега върши работа.Но въпреки че имаме, винаги се налита на други, ако видим в градинката.
Сега съм на работа, а така ми се искаше да изведа Габи на разходка, защото е хубаво времето.Дано следобед не се развали.
Момичета какво мислите за яслите, незнам дали да я пускам на есен?

# 226
Момичета какво мислите за яслите, незнам дали да я пускам на есен?
Болна тема ми е. Cry Лично аз смятам, че на 1г и 9м е малък и затова не искам да го пускам на ясла, има възможност майка ми да дойде да го гледа още една година, защото аз трябва да се върна на работа,от финансова гледна точка, но половинката ми държи Митко да е на ясла #Cussing out Той така ми е сополив всеки месец, представям си на яслата. #CrazyНе минава ден без спор на тази тема.Ако го приемат в ОДЗ-то до нас по-добре да го запишем, предвид проблемите с местата.

# 227
  • Под Сините камъни

Момичета какво мислите за яслите, не знам дали да я пускам на есен?

Ние тръгваме на ясла септември месец.Просто няма начин.Трябва да се работи а пък да го пусна декември не ми се вижда удачно с тия болести по него време.                                                                                                                                                                                                                                                             Иначе за протокола шоколад съм давала да си куса то няма и начин да му откажеш.Като види,че някой яде и такъв вик надава,че в чудо се виждаме.                                                                                                                                                                                                                                                                                      За колело имаме малък мотор на три колела още не му стигаме педалите но за сметка на това вкъщи се заиграва с него като го бута из цялата къща.                                                                                                                                                                                                                                                                                И аз съм на мнение, че нашите декемврийчета са големи бонбони така ми се свива душичката като го гледам колко е пораснал,че ми се дощява още едно бебе  Crazy,но нашият татко иска да ме  #2gunfire с тези мои идеи.                                                                                                                                                                                                                   Ето и снимка на нашето колело http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=30226&AlbumId=108503     последната снимка.

# 228
Ясла ....  Cry Моето момиче е ученичка от 16ти юни  Confused Надявам се да свикне бързо Praynig Иначе не знам как ще издържа  Sad
За колело и аз се замислям  Peace И Велито налита на чуждите  Thinking Много ми хареса колелцето на Ния на Аденка, моля те сподели повече инфо  Hug
Много са готини всички дечица, страхотни почивки е имало за мамите  Wink
Мимак, умничко ти е момчето  Heart Eyes
Магеста, аз скоро бях питала за прясното мляко, но пак така получих различни мнения  Confused и още не съм се престрашила да го дам така директно, непреработено  Confused Предвид това, че скоро ще ходим на ясла, ще трябва да дам преди това  Whistling Мисля да пробвам с едни сламки с различен вкус, някой пробвали ли ги е?
Водих момата на хомеопат и съм решила да започна продуктите на "Аквасорс"  Simple Smile Та дано не се разболяваме на яслата, че от това най-много ме е страх  Rolling Eyes

# 229
Баткото го дадох на градина на 2 годинки. Първите два месеца беше така - една седмица на детска, две вкъщи да се лекуваме. Винаги така се получава, докато се климатизират децата. Сега много рядко ми боледува и лесно му минава без антибиотици. За Венета - няма да я давам скоро. До края на годината ще съм вкъщи, а след това се връщам на работа, но баба ми настоява да я гледа и аз нямам против. Иначе в детската на баткото ще я вземат на 2. В нашето село има една смесена група и двамата могат да бъдат заедно, но аз не бързам. Може да я пробвам следващата пролет - на 2г и 5 месеца някъде. Иначе със сигурност 2009-та есента ще е ученичка!

# 230
  • сто акровата гора
Здравейте пак, ми ние сме болни, ама всички и тати и аз и Сонка  ooooh! За една нощ ни тръшна, та ни разби, хрема и кашлица, е Сонка повече на хрема удря. То не стига че зъби я мъчат, май кучешките започнаха, защото кътници има вече, ми сега и това. То може и от зъби да е при нея де, че така ни се случва обикновенно, а и много лиги има, ужас просто, за нула време се мокри лигавника че и блузата, по на долу, където лигавника не покрива  #Crazy
Ето малко снимки от нас
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=244686
това от Великден, с племенника ми  Heart Eyes много си играха, Соня като каже БАТЕ! мед й капе от устата  Laughing
А тук е при другите баба и дядо, в Пороище, Разград, приключения с котка, то не бе галене не бе чудо, обаче много мила и внимателна, котката остана доволна, ама и тя Мара мнооооого послушна котка  Party
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=244904&photo=36

# 231
  • София
За колело и аз се замислям  Peace И Велито налита на чуждите  Thinking Много ми хареса колелцето на Ния на Аденка, моля те сподели повече инфо  Hug
това колелце беше в градината пред къщата ни в гърция за забавление на децата. аз точно такова исках - има ги тука. в хиполенд ги гледах. на кетлер. обаче добре, че първо потренирахме на общото и да ви кажа, не е много удачно. първо, защото предната гума се управлява само от детето и постоянно трябва да се навеждаш, за да го направляваш. второ - няма ограничител или нещо пластмасово, което да държи детето на седалката, ако тръгне да пада. ния падна няколко пъти, но в тревата е добре. не ми се мисли, ако нацели пак бордюр. всъщност аз не съм пробвала колелцата с ограничители, но предполагам, че няма да се изхлузва детето. и трето - има само педали и крачетата й постоянно падаха, защото не стигат. това моделче е явно за по - големи деца newsm78

# 232
  • София
Мамчета след умуване взехме и ние кола за яздене или бутане с крачета, кой както му вика.
Триколките са мн големи (вече място не остана за складиране на бебешките уреди)Wink

То ми е ясно, че славата и ще трае 10 минути, ама поне като излезем навън да има какво да разменяме.

Сонка е мноооого сладка с котката, и нашето момиче живи и здрави скоро ще го запознаваме с една от прабабите към Видинско Hug

За яслите ще се пробваме на есен, пък ако видим зор с боледуването едната ни баба ще се отзове на помощ, но на работа трябва да се тръгва вече Peace
Прясно мляко и аз умувам дали да давам за пиене, защото май ще си решим проблема със запека, ама още си трая Thinking
Аз пък се чудех за гъбите от кога може, обаче хич не ми се рови за инфо, ако знаете нещо кажете Wink

# 233
Ето я и нашата триколка http://www.babyundkind.at/images/product_images/popup_images/385_0.jpg
Аз съм много доволна  Peace Има си обиколник, който се маха, когато стане по стабилна, има си степенки за крачетата, че да не висят във въздуха и дръжката отзад, която също се маха, управлява предното колело и е много маневрено. Ния много му се кефи и от сега си стига педалите и не мисля, че по късно ще и е проблем да си го кара самичка.
Иначе на нас ни отказаха място за държавна ясла. Сега чакам от университетската ясла отговор, не че много се натискам да я давам, и ако и там откагат ще си се гледаме самички или баба ще дойде  Peace

# 234
Яслата при нас е много болна и важна тема.Трябва да се върна на работа поради финасови причини,но нямам родител почиващ,който да гледа Лори.Досега не сме боледували и много ме е страх,но сама трябва да си изгради имунитет.Разбарх,че неплатенотомайчинство,вече е само 6 месеца,което изобщо не ме устройва.

Сетих се и аз да задам няколко въпросчета:
1.като говорим за прясно мляко,от кога мога да давам пълнозърнестите закуски,дето се разтварят с мляко???
2.миете ли зъбчетата на децата?С четка или накрайник?
Питам това,защото с накрайника,много ме гризка,а проявява интерес към четките за зъби.Много се двоумя,дали вече не е готова за нея.

# 235
Виждам вече лъха  ведро и бодро настроение от всички  Heart Eyes
Само мен ме гони нервата явно  Tired
Аз прясно мляко давам доста отдавна, понякога и с пълнозърнестите закуски –но Криската не им е фен-.
Зъбки мием вече ще стане  месец с четка  Blush по простата причина, че друг начин да си измия аз зъбите няма  Mr. Green
За гъби аз знам, че се дават доста късничко, може би след 2.5г.

Пешеходке, не каза как е Дивнето с ръчичката? Оправихте ли се вече?

# 236
  • София
Момичета, ние довечера се прибираме в София - кой каза среща?! Wink

Алексис шоколад и вафли не яде и скоро няма да прояде, докато зависи от мен. Мед и прясно мляко не съм давала. Давам солетки и по-рядко обикновени бисквитки.

Имаме някакъв странен проблем с неспане през нощта, което не е от зъби, но ще пиша от вкъщи за мнения, две не виждам от недоспиване.

# 237
  • сто акровата гора
Ето го и нашето  колелце
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=245307&photo=3
Ние всъщност отидохме за кола, такава дето се бута с крачета, че много ги харесва, обаче като разглеждахме си променихме намеренията. Сега тя и колелцето си го бута с крачета, от време на време цели педалите но не може да кара, но ще се научи. Просто по удобно ми се видя колелцето, а и по здраво. Рамката е метална, кормилцето се заключва, за да го управлявам аз, иначе Сонче кара на зиг заг  hahaha В парка в Разград я оставях да управлява и се справи добре всъщност, все по малко криволичи, тук по тротоарите ми е по кофти, затова. Има и нещо като съединител и педалите се заключват, така че да не я удрят по крачетата, въртят се много бавно и като ги настъпи спират. Абе харесва ми, а и като се научи да кара ще махнем дръжката и готово, първото й колело. Седалчицата може да се мести, така че като порасте ще я дръпнем по назад та мисля че доста време ще се ползва.
За вафли и шоколад и Сонче не яде, просто не съм й давала, не смятам че изтърва нещо полезно. Солети взе да яде като я замъчиха кътници, просто се чешеше с тях. Бисквити давам на  житен дар едни с мляко, много ги харесва, тип обикновенни но по крехки.
Прясно мляко мисля да не давам, така чисто, за пиене, доки каза кисело само, а вечер си пие адапте, харесва си й, вечеря към 8 - 8,30 ч и се приспива с АМ към 9,30 - 10 ч. Иначе в кремчета примерно слагам мляко, а зърнените закуски са или с кисело или с АМ.
Медец е хапвала, пи от моя чай, беше с мед, доки каза че може, но не е  желателно повече от една лъжица на ден, общо взето филийка с медец може за следобедна закуска, ама да не е повече.
За гъбите не съм питала и аз се чудех, че яде една гарнитура, не й дадох гъба, ама са участвали в бульона все пак. Знам че са трудно смилаема храна и затова не съм давала.
Зъбите още не ги мием точно, по скоро си играе с четката  Joy Имитира ме как си мия моите  Mr. Green

# 238
  • Русе
Аз много се вживявах в началото,какво да давам и какво не,но той сам си показва.Не му харесва всичко ,което ядем,но иска да опита от всичко.Гъби давам,мисля че добре му понасят,не сме имали проблеми.Не е хубаво да се дават вечер.Зимата беше фен и на киселите краставички и киселият карфиол,направо се дереше от рев ,ако не му дадем и отказваше да яде всичко останало.Да не говорим ,ако има маслини на масата(аз ги обезсолявам).
Чисто прясно мляко не съм му давала,но го използвам ,като готвя.Зърнени не съм вземала отделно.Купувам на Милупа мюслито за след 10м там присъстват тези зърнените,царевични и оризови.
Напоследък и мен доста зверски ме хапе ,като му мия зъбите с накрайника Mr. Green Имаме и четка за зъби,но и с нея трудно постигаме желаният резултат.Нещо не му харесва процедурата с зъбите.А като му я дам сам да опита само я дъвче,да не говорим,че сигурно трябва да и вградя GPS за да я намеря после из каютата.
Честит ден на майката!  bouquet  bouquet  bouquet  Тук в Германия днес се чества този ден.Ние сме в Дюселдорф и ,като се наспи ситния отиваме на разходка!

# 239
  • Бургас
Прясно мляко така в чист вид за пиене, около втората годинка се дава.... Макар, аз да си мисля, че ако детето няма фамилна обремененост или някаква друга непоносимост може и по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт