БЕБЕТА ЮНИ - 31

• 18 283
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
[Споделих това с педиатърката му, а тя: "Ами, какво, и аз спя по корем, това не значи, че имам глисти" - милата, тя за глисти си мислела, аз за онзи Синдром Simple Smile

smile3532 оххх глисти...  Joy Joy един от най-ранните ми детски спомени е как преди да ме запишат на предучилищна ме водиха при една лекарка да ме бърка в д*то с една клечка... за глисти   Joy Joy

Иначе както аз ги разбирам нещата, всичките тези препоръки за как да спи, пък как да се повива и т.н. бебето са до 3ти месец, защото нали от там нататък вече имали по-добър контрол над двигателната си дейност - демек, то ако се обърне по корем и нещо се задави или започне да се задушава, просто ще си се завърти обратно. Докато до 3ти месец не го могат това...

Оххх, я да поясня че гледам не съм се обяснила докрай и може от там да настава объркването?

Значи - спането по гръб задължително, но казват главичката да е на една страна (и да се редува - лява и дясна - за да не се деформира). Това май е по-логично, а?  newsm78

# 196
Момичета на някоя от вас да са и препоръчвали да приема сухо мляко,и ако са на вас за какво са ви го дали  newsm78 ?

# 197
Били, честит Рожден Ден!!! Много щастие ти желая! Леко добременяване, раждане и най-сладкото бебче на света да гушкаш през юни!

Аз, не съм убедена, че трябва да го казвам следващото, но... Ще бъда максимално кратка. Ако някой има по-слаби нерви да ми пропусне поста, моля! Да ви кажа за родилното в МД София. Представях си нещо ужасно, нещо като зала за мъчение, еми... В родилна зала е по-гадно. Съжалявам, че изобщо отидох, картинката е още пред очите ми и едва ли ще спя тази вечер. Как протича раждането: отиваш, естествено, нямаш нужното разкритие още, влизаш в пред-родилна зала и чакаш контракциите да зачестят. Много хубаво, обаче пред-родилна зала е наистина пред родилна зала. Т.е.те са обща стая разделена с голям прозорец по средата. Виждаш и чуваш виковете и гърчовете на мамите пред теб съвсем ясно. Няма нищо скрито. Не искам да ви описвам обстановката. Всъщност, ако някоя от Вас е раждана там, да пита майка си. Едва ли има и малка промяна. Е, родила си и тогава вече нещата са по-добре. Слагат те на носилка и два часа си лежиш в някоя зала. После се качваш към стаята с бебето и живота си почва наново. Ще бъде супер, ако си на 12 етаж. Бебето е при теб, стаите са с по две легла, има свиждания за майките. На 7-мия било голяма мизерия, не знам как е, не искаха да ни го покажат. Опитах се да бъда максимално мека в описанието. Наистина,като се замисля, май не е оферта да ходите да раждате в някоя клиника без първо да сте я видели. Ако нямаш нагласата, за предродилна, може и да те хванат яко нервите. Имаше едно майче там, което си плачеше, водите й бяха изтекли, но още нямаше контракции. А бе, мъка. И все пак 7-8-12-15ч, все ще издържим, нали не сме мъже, можем всичко! Сега така говоря, но дойде ли момента, не знам. Изглеждаше наистина плашещо. А и акушерките никак не са навити да бъркат АМ така че ще ви помогнат да кърмите успешно! Това за мен е супер, само да стигнем до там! Доста е  "оборотно" мястото. Докато бях там три жени раждаха активно, една чакаше разкритие, една беше в залата за секцио, а друга вече беше на носилката, чакаща безкрайните 2 часа. Аз съм си решила да съм там въпреки всичко. Дано да мине лесно, бързо и без никакви усложнения. Само за това се моля. Сега разбрах защо има "следродилна депресия".

Виждам, че разисквате темата за спането на бебко. Аз вече вярно се обърках. Така че, моето бебе ще спи 3 часа на ляво, 3 часа на дясно, 3 часа по гръб и така до победа!

РОНИ_23, да на мен като отказвах да пия обикновенно, като дете още.  Grinning Нямам представа за какво може да се препоръча приема на сухо мляко! Много странно ми звучи, дано някой запознат да го разясни!

Ей, май много дълго го изписах това пост-че. Лека вечер на всички! Аз отивам да сънувам кошмари!

# 198
  • София
И аз си спомням за глистения преглед като малка Sick
И тук препоръките важат за децата преди сами да могат да се крепят и да се контролират. А лекарката каза за лежането по гръб и обръщане на главичката, но след първия месец. Наистина е странно това разминаване в мненията, поне са единодушни за лежането по корем  Wink И останах с впечатление, че поставянето настрани е панацея при състояния на задавяне - тоест никакво тръскане и силови методи - само се почиства нослето и устата и се оставя детето настрани. И друго ми направи впечатление - че едва ли не да поставяме под съмнение мнението на педиатрите, а да се допитваме при всеки по-съмнителен признак на неонатолог, специално за новоредените. Може би е нормалното "превъзходство" на специалистите говорело в този момент, или пък аз го приех малко пресилено, знам ли.
И общо взето останах с впечатление, че нищо не мога да му помогна на бебето, освен да изчакам да мине кризата, ако има такава и да тичаме към неонатологията. Поне изброиха някакви състояния, на които да се обръща внимание.

# 199
Леле, инчока, каква картинка описваш...  Sick

Ние в четвъртък ще ходим да гледаме нашето родилно, но долкото знам положението е коренно различно - родилката се настанява в стая (с душ кабина) където е пред-родилно, ражда и после се възстановява...

Но аз за друго се включвам (освен че днес страшно ме мързи и явно ще работя по нощите от вкъщи а сега ще се мотая) -- защо отиват родилките в болница без разкритие? При положение разкритие се полиучава от контракции, значи те отиват в МД без контракции дори?

Нас на лекциите за раждане ни направиха следния подробен инструктаж: първата фаза на раждане, която може да продължи 10+ часа и се характеризира с леки, поносими контракции на 20-15-10 минути, си седите вкъщи, релаксирате, хапвате, гледате филмчета и чакате. Втората фаза - започва активното раждане - когато контракциите станат на 5 минути и по-болезнени, се обаждате на лекаря си. Евентуално ако живеете далеч от болницата - тръгвате. Но за такива като мен дето са на 5 минути с такси - чакате контракциите да станат съвсем силни и на 3 минути и тогава отивате в болницата, където директно ви карат в стаята и живот и здраве до час-два сте родили.  Това, разбира се, един средностатистически сценарии, някои жени тръгват от мноого силни контракции и раждат до час. И друго, казаха изришно - ако ви изтекат водите и нямате контракции, стойте си вкъщи поне няколко часа, докато започнат контракциите нормално. Иначе ще отидете там без разкритие, те ще ви приемат и до няколко часа ще ви набутат питоцина ако нямате такива. (Разбира се, до 24 часа след изтичане на водите е добре да се роди бебето, но това е предостатъчно за да се роди по естествен начин, без системи и т.н.)

Та чуденката ми е, как ви инструктират вас - кога да тръгвате за болница?

# 200
Значи да се включа и аз за спането-както казва Трънче,първите месеци по гръб с глави4ка обърната наляво или н адясно.През деня може и настрани,но задължително да се наблюдава  Peace
трънче,въпреки че чакам второ дете и аз не зная ког атрябва да тръгна към родилния дом,защото с първото преносих и отидох за предизвикване на раждането.От това най мн ме е страх ,да не стане така да родя вкъщи Simple Smile

# 201
Момичета,още веднъж благодаря за пожеланията Simple SmileНие тъкмо приключихме с роднинското парти и изпратихме гостите,бяхме се настроили в петък да празнуваме с приятели,но май....като поотрасне нероденото Mr. GreenЗаболя ме гръб,кръст,пъшках повече от баба ми(на 85год),а докато оправим после...Иначе мина страхотно и имам много подаръци,най-се радвам на един халат за кърмене-от тафта,много е секси Simple Smile
За спането педиатъра на Ния ми беше казал да е по гръб първите месеци и така сме я слагали,сега ще го питам има ли промяна на директивите Laughing
Лека нощ от мен и сладки сънища!
П.С Иночка,аз съм раждала в МД-мдааа,така си е там.

# 202
  • Вече в моята си приказка...
Трънче, правилните въпроси си задаваш, ама кои са правилните отговори?
Мен никой не ме беше инструктирал кога трябва да тръгна към родилното. Всъщност как се получи /може и да се повтарям с предишни постинги, за което се извинявам/ - цял ден имах контракции, не болезнени, но обезпокоителни. Очаквах силните /поне бях чела за такива, въпреки че незнаех колко са силни/  Отидох до болницата поради простата причина, че вече беше станало късно вечерта, а не ми се искаше през нощта да се случи и да се чудим с мъж ми какъв транспорт да ползваме, при положение, че болницата е на около 10 минути път от нас. А и за собственото ми успокоение, предпочетох да съм под наблюдение.
Е, постъпих в болницата, докторът ме прегледа, каза че скоро няма да има раждане, разкритие няма... Обаче на другата сутрин, без силни контракции през нощта, вече имах 6 см. разкритие и хайде в операционната /нали се знаеше предварително, че ще раждам с цезарово сечение/.
И така, контракции чак силни не съм имала, освен една, която получих вече на операционната маса, мигове преди да подейства упойката...

Между другото се чудех как постъпват на Запад след като ти изтекат водите. Тук обикновенно на родилките не се разрешават разходки и ги застопоряват на масите в предродилна... Гледам на Запад "по-хуманно" постъпват в такава ситуация.

# 203
Трънчето, тук инструктажа за тръгване в болницата е същия относно контракциите, но при изтичане на водите, падане на тапата или нещо друго съмнително искат родилките веднага в болницата. Затова и онова мамче си седеше в предродилно. Стриктно си е изпълнила инструкцията, която са й дали гинеколозите. Между другото, разбрах, че има разлика в количеството на водата, която изтича, като се определя къде е плацентата и как е разположено бебчето. Някой знае ли принципно кога шурти фонтана и кога са слаби капчици? Ей, леле с тези кабели около мен... Лаптопа е постоянно в краката ми, да не ме тресне тока преди да родя?  smile3521

# 204
Трънче, на мен ми казаха (от училището за бъдещи родители, което посещавам) да тръгвам към болницата когато имам контракции на 15 мин. Относно спането на бебчо - казаха да спи на страни в началото, не по гръб, за да не се задави (ако случайно повърне)

Да споделя набързо какво правих днес - посетих си кардиолога, пусна ми кардиограмка, добре съм, насрочи ми профилактичен преглед за другия месец; намерих си и дерматолог - мога да се мажа с кремчето, което си ползвам от години, изписа ми от същата серия и флуидче, че е по-лекичко за кожата в жегите; взех си поредния болничен; по случайност се срещнах с две мами, от работата, техните малки няколко месечни съкровища са такива сладури, усмихват се, смеят се... кога ще станат и нашите такива...

# 205
Ето ме пак
Първо честито на всички които пропуснах изминалите 2-3 дни за всички поводи които имате!!!  bouquet
Ние в неделя си имахме имен ден - нашата бъдеща кака е цвете Камелия и до обяд си празнувахме много сладурско, докато малкото диване не се преби Cry Тъкмо я бях хванала за ръка да си лягаме и като се извъртя и си заби брадата в бюрото...като рукна една кръв...незнам как не родих...и като не мога да разбера от вътре ли от вън ли тече Shocked,е като се поду и понамаля кървенето разбрах че е от вън на устната ooooh!Добре че не избихме някой зъб...и айде в Пирогов и какво да ви кажа- спешно отделение дето 2 часа няма кой да го види детето, а то като живна, подутото спадна, направо щях да си тръгна и ето ти го доки се носи - един младок и ми вика "аз ако се прибера и жената каже че е била до детето и то се е пребило направо я беся" ShockedНестига че изживях такъв ужас, а ме вижда и добре заформена и седнал да ми приказва глупости вместо веднага да се заеме с детето... ooooh!Добре че майка ми беше с мен че иначе щях да го набия.Слава богу беше "малкия дявол" - не се наложи шев или лепене и сега се промиваме и ближем рани Sad
Така пооплаках ви се, надявам се че съм единствената празнувала в ужас Hug

Сега за спането, аз като родих преди 2 години изрично ми бяха казали да спи бебето настрани, дори си купих специални възглавнички за подпиране на телцето.И тогава ми разясниха че по гръб ако повърне щяло да поеме обратно това което е изхвърлило и може дори да се задуши newsm78 Нещо и аз съм с чуденка и май ще разпитвам наново педиатъра....То пък толкова различни мнения и препоръки, сякаш съм родила преди 10 не преди 2 год. Thinking Но поне мисля че съм сигурна че заради внезапната смърт матрачето трябва да е повдигнато откъм главичката . Аз подлагах книги но ми казаха че е добре да е плавен наклона и смених с кърпи и одялце. В общи линии трябва да се получи лек наклон надолу но да поема цялото телце, не да се повдигне само главичката. Дали го обясних добре newsm78 Peace При мен в болницата количкта в която ми носеха бебка беше именно с лек наклон и си мисля че сигурно и в другите болници е така, така че ще го видите Peace

Доста се отплеснах Embarassed Лека нощ и спокойни сънища Hug

# 206
Между другото, разбрах, че има разлика в количеството на водата, която изтича, като се определя къде е плацентата и как е разположено бебчето. Някой знае ли принципно кога шурти фонтана и кога са слаби капчици?

Да, има - показваха ни картинки. Ако бебето е все още високо-разположено когато се спукат водите/ падне тапата, тогава шурва силно като по филмите. Случвало се в 10-11% от случаите. Но ако бебето вече е слязло надолу (което било далеч по-нормално), водите изтичали по малко. (Даже се чудя... как ще разбера? Ами ако изтекат докато си ходя да пишкам - което и без това правя през 5 минути? Абееее объркана работа! Още две лекции за раждане имам, плюс един интензивен 2-дневен курс, и се надявам да си отговоря на тези въпроси до тогава!) 

Казаха ни в болницата веднага след изтичане на водите единствено ако са зелени или зелено-кафеви на цвят. Иначе - пазене много, внимателно с душовете и без секс защото има опасност от инфекция. Това знам засега... Peace

# 207
Казаха ни в болницата веднага след изтичане на водите единствено ако са зелени или зелено-кафеви на цвят. Иначе - пазене много, внимателно с душовете и без секс защото има опасност от инфекция. Това знам засега... Peace
Откога без секс? От като започне раждането или от по-рано?

Чета ви колко сте напред с инфото и аз уж чета, ама нещо съм изостанала.  newsm78 Днес хем си поръчах Книга за кърменето на Хана Лотроп, но мисля да я чета, като тръгнем на път, че да има с какво да се отвличам от стреса от трафика  Laughing

Айде, лека на всички и спорна на Трънчето Wink

# 208
Откога без секс? От като започне раждането или от по-рано?

След "падане на тапата" защото реално тогава няма какво да предпазва бебето от инфекции. Иначе през послените седмици/ дни даже се препоръчвало секс защото спермата помагала за омекване или изглаждане (??) на сервикса - което пък било важна подготовка за раждане (?) - абе много не разбрах обяснението какво е, ама дето се вика - който може, да дава Joy Аз едвам се обръщам от една страна на друга, честно казано не мога да си представя да се ангажирам с такава физическа дейност сега, пък камо ли след месец-два  Joy
Хайде и от мен стига толкова за днес, направо прекалих. А гърба как ме боли...
Лека на всички!  Peace

# 209
  • Стара Загора
Но поне мисля че съм сигурна че заради внезапната смърт матрачето трябва да е повдигнато откъм главичката ...
Матрачето се повдига, за да може да не се врьща кьрмата/АМ/ от стомахчето в хранопровода и бебето да повьрне, т.н. "Гастроезофагеалния рефлукс". Tук може да прочетете повече.
Противно на всичко изписано до сега, моя опит показва, че бебчето спи най-добре по корем.  Peace До почти 1г. Сами спеше именно така, пробвала сьм да го слагам и в други пози, но той отказваше. М/у другото беше много сладко да го гледа човек как спи. Крачетата му свити под телцето и дупето стьрчи. А рьцете покрай главичката изпьнати нагоре. Не знам дали ще можете да си го представите, но повярвайте ми беше страшна картинка.

Общи условия

Активация на акаунт