КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ"4- частни гимназии

• 68 362
  • 455
  •   1
Отговори
# 345
Ето ме, върнах се. Влизам в офиса, няма интернет. Търча да го платя Joy и после какво да видя и Май имала подобни проблеми   bouquet. Тия празници направо ни изпиват мозъците -  или цялата кръв е в стомасите да смила празничните ястия!

Така.....идвам от Австрия с последни новини.... Бившите съученици на дъщеря ми от 1 клас (австрийско у-ще) сега са и те 5 клас (или 1 клас гимназия). Минахме през стария ни парк да се видят с малката. Родителите вият до небето колко много им е трудно на децата. За инфо там от 1-4 клас не си дават никакъв зор - много пеене, рисуване, излети... и малко четене, смятане. За сметка на това от 5 клас им разказват играта. Яко почват да учат - темпото е страшно и много от децата изобщо не се справят с натоварването.  Аз естествено не пропуснах да из злорадствам. "Рано пиле´, рано пее! Нали ви казвах в 1 клас, че образованието не струва и 5 цента. А вие ме гледахте като извънземно, че си преместих детето във Френския лицей!" Цъкат с език и ме гледат.....

Мама Веси, инфото за училищата от Австрия (разглезените деца на руски мутри) мога да го отрека с голяма сигурност. Във Френския Лицей не се търпят никакви глезотии. По-равни деца от там няма. Виждат се само майките (с палта и норки) и големите коли с шофьори, които идват да ги вземат от у-ще или като те поканят на някой рожден ден с приспиване в замък  #Crazy. Тогава се разбира за какво иде реч. Но децата ходят съвсем нормално облечени и ако някой се самозабрави, родителите биват подсещани веднага, че в частните училища нямаш осигурено място, а могат да те помолят да напуснеш. Това стана и миналата година в София!
Самозабравили се сополанковци не се търпят. (Една от причините да обожавам тази институция).

Преди време дъщерята на Мадона учеше във Фр. лицей в Лондон. Мадона поискала приготвянето на храна за детето по правилата на Кабала и от училището и се изсмяли! Щом могат да го направят за някой като нея, какво остава за дете на средностатистическа руска мутра.

Във Фр. Лицей във Виена учат не само деца на мутри, а и на полвината дипломати, UNO, OPEC....., на повечето политици и видни личности от бизнеса и културата (другата полвина са в Ам. колеж), както и децата на много обикновени хора. Наскоро съпругът (тлъст милионер) на една позната беше повикан от управата на лицея с предупреждение за изхвърляне заради агресивно поведение на единият син (хапал и удрял другите в детската градина).

За мен Френският лицей е наистина елитно училище. Понеже говорехте за елитност - за мен има значение обкръжението (съучениците, с които ще израстне детето ми), качеството на образованието и възпитанието да бъдеш - гражданин на света, а не тесногръд расист, впил погледче само в собствените си малки проблеми и интерестчета. Базата идва чак на второ място, дисциплината на трето, а пък транспорта врата до врата не е критерий (въпреки че е много приятно), какво и как ядат също не е приоритетно.

Почти същото мога да кажа за Ам. колеж във Виена, за Терезианиума и т.н - разглезено поведение не се търпи

Предполагам, че става въпрос за училището Sacré-Cœur в поста на мама Веси, което също е доста добро, но не беше в нашият списък, защото е католическо. Между другото има и униформи, обучението струва 146 евро без храна, целодневно до 17 часа 367 евро на месец. Така е когато църквата спонсорира.

# 346
Дани, поздравления за актьорските изяви на сина. Това е голяма гордост за всички вас, освен това нали знаеш как чудесно се вписват такива мероприятия в автобиографиите, като амброзия са за кариерата.

За логопеда съм с 2 ръце за, ние ходим редовно и сме много доволни, въпреки че нямаме клинични показания за това. От 1 година сме при логопед, концентрацията на малката се подобри в пъти. Вече не учи никога повече от половин час, 30 страници чете за 30 мин. и след това ги разказва. Страшна полза и мерси на sophsan за изчерпателното инфо

# 347
radmila,
Добре дошла! Почвам да чета! Как изкара?

Благодаря!

Последна редакция: вт, 06 май 2008, 17:30 от май :)

# 348
Добре завърнала се. Отивам да чета Simple Smile

# 349
Ей ме на и мене, съжалявам, ама работя....и , респективно, не можах да се включа навреме.
Май - като система за учене на френски за малки аз помня ето това, не знам колко е актуално, защото не преподавам от 6 години.

СофСан, той няма никакви говорни проблеми, сина ми, де, за възрастта си говори като за световно, и то -доста правилно. Ще се замисля, наистина, аз съм малко консервативна, що се касае за чужд език от крехка възраст, но нищо не пречи да опитам.

# 350
http://www.uptoten.com/

това е страницата, която ползвахме за ранно обучение по англ. и после за свикване с френския език. Горещо препоръчвам!

# 351
radmila, Не тази вечер, Жозефина!!!,

още това лято ще ги тествам - надявам се (че напоследък много ангажименти  Wink)

radmila, аз подкарах само англ. версия, но беше набързо - може да не съм видяла нещо.
Много ми беше интересно за Фр. лицей. Звучи като приказка. Сега ще наблюдавам резултатите в анкета - нали тук нямаме "ден за размисъл"  Laughing Laughing Laughing

denyoko, знам я тази ЧДГ - доста ми хареса дори, но моля те, пиши по- като родител. Така леко прилича на рекламка. Нали не е? Така че очаквам да се включиш с повече подробности.

# 352
  • София
И аз ви благодаря, момичета, за хубавите думи!  bouquet
Наистина ще се радвам, ако мога да помогна.  Hug

# 353
Момичета, във връзка с въпроса ми за симптомите при хиперактивност, една мама ми прати на ЛС линк към подобна тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=279378.0 (Проблеми с ученето или какво знаем да дислексията)

sophsan
, пак се бях сетила някакъв важен въпрос, но ми изхвъркна от главата  newsm78, но като се сетя - ще питам  Laughing

Сега се сетих друго  - кога на психолог и кога на логопед? Например - за концентрация....

Радмила
, ние докато те нямаше взехме да мерим ЧГимн./колежи кой е по-по-най и според реализация на възпитаници (по-скоро къде отиват да учат), има ли някъде такова инфо за Фр. лицей или какви са твоите наблюдения? Всъщност да питам директно какво работят после?  Grinning А, да, и за дипломата - ти си разказвала, но сега попаднахме на нови статийки и затова. Има ли смисъл от нея или може с бълг. диплома да се кандидатства?
И още нещо - какво учите с логопеда?

Последна редакция: вт, 06 май 2008, 18:40 от май :)

# 354
  • София
Дани, ето това за мен е по-точният линк към темата за хиперактивност с дефицит във вниманието:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=283507.0
Защото дислексия и хиперактивност са различни неща. Не винаги специфичните обучителни трудности /дислексия/ са придружени от хиперактивност. Но, хиперактивността с дефицит във вниманието е почти винаги придружена от дислексия. Другото, което искам да подчертая е, че има  хиперактивност с дефицит във вниманието и такава без дефицит във вниманието. Което обуславя разликите в терапията съответно.

sophsan
, пак се бях сетила някакъв важен въпрос, но ми изхвъркна от главата  newsm78, но като се сетя - ще питам  Laughing
Сега се сетих друго  - кога на психолог и кога на логопед? Например - за концентрация....

Обикновено нещата не са изолирани, едно дете демонстрира ли проблеми с концентрацията, твърде вероятно е да има и обучителни проблеми, ако е в училищна възраст, например. Зависи кое е водещото, но спокойно може да се направи консултация и с логопед, и с психолог. А последните тенденции са да се работи екипно. Например при едно заекващо дете - екип от детски невролог, логопед, психолог; екип от детски психиатър, логопед, психолог, педагог при дете с хиперактивност с дефицит във вниманието и т.н.

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 13:49 от sophsan

# 355
sophsan, в тази тема за хиперактивните има направо съкровище с готини тестове  Simple Smile http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=283507.0

Ей, тези тестове със следване на контур, направо ги мразех - познай защо  Wink
http://picasaweb.google.bg/milynaivanova/FTEkJI/photo?authkey=kF … 38562457402334130

Тук пък има "Развиващи методики - мислене, памет, внимание, реч, творчество, самоконтрол, четене и писане"
http://adalin.mospsy.ru/l_01_00.shtml

Има и още.
Източник http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=283507.0
Благодаря на момичетата от темата  за невероятния труд.   bouquet

# 356
  • Sofia
Страшно хубава информация, благодаря ви!
Казах на мъжа ми днес, че следващото дете ще го пратим във Френския лицей!  Mr. Green Хич не беше трудно да го убедя.

май, на моята дъщеря пък са й любими точно тези тестове с контура. Където и да види пътечки или точки, хваща молива и ги очертава/ свързва (дори точките на зарче примерно...)  Laughing

# 357
Страшно хубава информация, благодаря ви!
Казах на мъжа ми днес, че следващото дете ще го пратим във Френския лицей!  Mr. Green Хич не беше трудно да го убедя.

май, на моята дъщеря пък са й любими точно тези тестове с контура. Където и да види пътечки или точки, хваща молива и ги очертава/ свързва (дори точките на зарче примерно...)  Laughing

за какво за Френски лицей или за следващо дете ?  Joy

# 358
  • София
Беше ми интересно да изчета и аз свързвах логопеда само с говорните проблеми  Embarassed
5. Има ли спасение от грозното писане при момчетата?
Зависи на какво се дължи, това пак е специфично и зависи от конкретния случай.  Peace
Мислиш ли, че в 4-ти клас има шанс нещо да се направи? Синът ми пише с краката си до степен да ме е сраааам  Embarassed

Май : ), 10х Simple Smile

# 359
Маймунка хапва шунка, аз не съм убедена дали и сега ще се справи. Embarassed Ще пробвам някой ден пак.

Общи условия

Активация на акаунт