Алтернативна козметика

• 130 048
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 930
Greenlife, забравих да питам за съотношението: на равни части ли слагаш и трите масла?
И колко капки от етеричното масло сложи? (знам, че не е хубаво да се прекалява, особено ако ще се нанася директно върху кожата, за това питам)

# 931
Не мисля, че има проблем да се нанася директно върху кожата - нали все пак маслата се мажат по кожата Simple Smile

# 932
Stef, казах да не се прекалява  Wink
поне така съм чела на няколко места, като въобще нямам претенции, че съм права  Hug Ако бях сигурна нямаше да питам  Heart Eyes

# 933
Аз нищо не казвам, само споделям от опит, аз лично се мажа с пшениченото масло на Икаров, по лицето преди с маслото от гроздови семена (вместо крем) - оплаквания нямам Hug

# 934
Стеф, не искам да се заяждам, само търся къде е истината   bouquet
Сега с риск да се изложа  Embarassed ще кажа (пък нека по-знаещите да ме поправят!), че съм чувала, че с етеричните масла трябва да се внимава (ако ще се нанасят директно върху кожата) а за растителните масла няма абсолютно никакъв проблем. Пък маслото от гроздови семена е растително, така че няма основание да имаш оплаквания

# 935
Етеричните масла и базисните масла са различни. С пшеничен зародиш, кокосово, сусамово, маслиново, от жожоба и т.н. можеш да се мажеш директно. С масло от здравец, илан-иланг, пачули и др. - не можеш. Лавандуловото прави изключение - може да се нанася на малки участъци директно. Аз го използвам с/у сърбеж от комарови ухапвания:)

# 936
Момичета, дайте идея за домашен лосион за предпазване от инсекти (комари, кърлежи и пр.).
Рових назад в темата, но успях да прегледам трийсетина страници..  Confused

Чела съм, че в състава на био-лосионите има етерични масла от лавандула, евкалипт, розмарин, също гераниево.., но ми трябва някаква рецепта. Мераклия съм да си приготвя сама. Simple Smile

# 937
Момичета, дайте идея за домашен лосион за предпазване от инсекти (комари, кърлежи и пр.).
Рових назад в темата, но успях да прегледам трийсетина страници..  Confused

Чела съм, че в състава на био-лосионите има етерични масла от лавандула, евкалипт, розмарин, също гераниево.., но ми трябва някаква рецепта. Мераклия съм да си приготвя сама. Simple Smile
Наскоро моят мъж успешно използва против комари обикновена лавандулова вода Peace

# 938
 Момичета, dm-дрогериите, вече са заредили пълният си набор от натурална козметика, поне за Пловдивския. Взех си шампоан на алверде, без вредни съставки, още от същата марка и червило и спирала, сапуни, рол-он и т. н. Много съм доволна, а и цените са много ниски, напр. шампоана беше към 3-4 лв. Пак от там си взех и еко таблетки за миална- 30 бр. за 6 лв и препарат за съдове без обичайните вредни съставки. За бебчето взех пък памперси, които нямат разни химикали и не са избелвани с хлор

# 939
Бунгичка, казаха ми за този магазин, обаче с друга идея - че бил много евтин - и аз си помислих, че е със скапани стоки Blush
Тези дни ще отида, но моля те, дай насоки по какво да се ориентирам кои са "чистите" продукти - или всичко предлагано е такова?

# 940
 Изобщо не са скапани, а са по-евтини, защото си имат свои дм-ски марки.Може напълно да се довериш на алверде, не взимай балеа, това им е масовата козметика със сдандартна химия. За препаратите-чети, аз общо взето вече познавам кои съставки може да са добри и кои не.

# 941
Благодаря ти Hug
Ще запомня препоръчаната марка, пък и другите неща ще разгледам - и разбира се, ще чета етикетите Crazy

# 942
Взимай само това, на което има dm, всичко останало е от България и за България.
Наистина от наличните там продукти си заслужават само тези на Алверде, но имат малко артикули...

# 943
  • София
Запис

# 944
  • София
Извинете ме за въпроса, ама има ли такава дрогерия в София? И може ли някой да ми даде линка за сайта, където се проверяваше доколко вреден е даден козметичен продукт  Praynig. Смятах,че съм си го запомнила,ама - не .

Общи условия

Активация на акаунт