Странна случка Англия

• 1 929
  • 26
  •   1
Отговори
Здравейте.
За да бъде кратко, ще посоча само информацията, обвързана с притеснението ми.

Имам дете на 1г.
Често излизаме в квартала.
От известно време засичам “ново” лице.
Момиче (видимо на възраст 25-30), индийка. Винаги с голяма раница. Ходи бавно. Гледа със задържащ се поглед. По-втренчено. Въпреки това, на вид нормална. Но странна. Тук в Англия има доста такива… та не е направила кой знае какво впечатление до тази конкретна случка, за която ще разкажа по-надолу…

Срещала съм я случайно 3-4 пъти. Понеже сме в квартала и всички любезно се поздравяват. Кимвали сме, усмихвали сме се, казвали сме си “хелоу”. Просто така. И това е.

Никога не съм я виждала с хора, да влиза или излиза от някъде. Винаги е сама, с раница.
Помислих я в началото за студентка.

Зад нашата къща има малък парк. Днес бяхме там. Бяхме седнали на една тревичка до една пътека с камъни и пясък. Моето момиче много обича. Много беше приятно, снимахме се. Наслаждавахме се на времето, на природата и една на друга.

Изведнъж от никъде се появи въпросното момиче. Приближи се и започна да я пипа по ръчичката, при което аз се сепнах. Но са си го позволявали тук хора и преди. Отдръпнах детето си леко, но нищо не казах. Пипна я втори път и тогава забелязах, че държи телефона си сякаш иска да я снима без да знам. Още повече се сепнах, хванах детето и го гушнах, закрих и лицето с ръка, просто се гушкахме. Казах й, че не ни е приятно и толкова. Тя ме попита директно, може ли да я снимам и тръгна да доближава телефона към лицето й. Аз пак - не, не може. Не може!
Тя каза добре. Попита от къде съм. Поседя ни на главите още 2 мин в мълчание, въпреки че видя и усети, че не ни е ок и каза чао и си тръгна. Върна се в същата посока, от която дойде…

Станах, прибрах се вкъщи разтреперена. Започнах да въртя какви ли не филми в главата си. Организирани групи, използване на снимки в интернет с всякакви цели…абе всички лоши сценарии.
Аххх…трябваше да бъда много по-рязка, трябваше да реагирам много по-категорично. Съжалих, че съм като овца… все внимателна и възпитана…. Та това ми е детето?!?!?!
После започнах да връщам в главата си, че всъщност винаги е изглеждала съмнителна и странна…

Е…?!
Какво мислите, че е това?
Не е ли странно?
Случвало ли се е на някоя такова нещо?
Филмирам ли се излишно?

# 1
  • София
Според мен добре си реагирала. Но наистина бъди внимателна. Индийката може да е била със съвсем безобидни намерения, но може и да не е била. Има ли възможност да смените парка?

# 2
Защо не позвъни в полицията? Може нищо да не е, на фактът, че изглежда подозрително и се върти около чужди деца си заслужава да я проверят.

# 3
Изобщо не е о.к.някой да пипа чужди деца. Добре си постъпила, защитила си детето си. Тази жена не е читава, определено. Имаше ли и други хора наблизо? По-добре не ходи на изолирани места, за да могат и други хора да се намесят, ако пак се случи. И е добра идея да звъниш на полицията, това си е атака срещу детето ти.

# 4
Веднага бих подала сигнал в полицията!
Представи си, че пак се случи, ти ще носиш отговорност, че не си предприела нищо първия път. 
Може наистина да има психически проблеми или да се опитва да прави незаконни неща.

# 5
На скоро в едно видео за Китай или Корея, не помня точно, чух, че там много се заглеждали по децата и се снимали с чужди деца или просто вадели телефона си и ги снимали, един вид било нещо като норма да се радват на непознато дете. Може и тази индийка така, но все пак трябва да я проверят и да й обяснят за културните различия, за да не плаши майките.

# 6
Мисля, че хората вече са станали параноици и не са способни н нормални човешки взаимоотношения...

# 7
Какво нормално има в това някой непознат да те пипа без разрешение?

# 8
В Англия си има достатъчно строги правила,трябвало е директно да й кажеш да се разкара или викаш полиция. Дори и да е безобидна,полицията ще я провери и няма да ти направи никакъв проблем,щом си се притеснила за детето. Казваш,че си й казала да не те притеснява,но тя е продължила и толкова. Те да се оправят с нея. Всякакви луди има из Лондон,а и не само там,така че следващият път по-рязко и викаш полицията. Нито една причина на света няма, някой да се приближи до теб и да ти снима детето. Тия,които са нормални няма и да поискат такова нещо.

# 9
Полиция!
Не е късно да се подаде оплакване.
Може да е луда, може да е наркомани, криминално проявена или крайно нахална.
Може и даже да не е индийка, както си мислиш.

# 10
Не се филмирай толкова, но следващия път когато някой се приближи към детето, кажи да не го пипа - любезно, но твърдо. А пък да го снима, абсурд. Аз кучето не давам да ми пипа някой, нито да го снима, какво остава за детето?! Но в първия момент човек трудно реагира.

# 11
MisS_Sunshine_ Аз също много бих се уплашила! Внимавай сега. Няма ли други места за разходка , където не сте били наскоро и може да избегнеш персоната , докато изчезне или те забрави?

# 12
  • Най-красивата страна
Странно е поведението на индийката.
Може и да не е била с лоши намерения,но може и да е всякаква..

Бъди внимателна.
Избирай по-оживени места за разходка.
Ти веднъж вече си и казала,че не искаш да пипа детето ти и да го снима,не ти е приятно.Ако дойде втори път при вас -извикай полиция.

Тя може да снима детето и без да те пита.

# 13
Може и да е просто някакво тяхно индийско разбиране за това как да се радват на деца. Като нашите баби в блока, дето идват да ни звънят по празниците и да носят на детето, я колаче, я писано яйце. Едната веднъж чак го хвана и го сложи в скута си, както беше седнала на пейката пред блока.
Но след като имаш съмнения, гледайте да я отбягвате. И ако въпреки предупрежденията ти продължи така, сплашвай с полиция.

# 14
Според мен по описанието е психичноболна.

Общи условия

Активация на акаунт