Алтернативна козметика

• 129 869
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 1 110
gevestra, много ти благодаря за инфото!   bouquet
А в как ти я доставиха, в смисъл в какъв съд? В тенекия? Или в отделни бутилки или една голяма 10 л? Сигурно ли е, че си е чиста, т.е. неразредена, примерно, или недай боже други нередности? Всъщност видях, че си писала, че ароматът е много наситен и предполагам приятен, а съм чела, че това е основен критерий за автентичността на розовото масло, за който, разбира се, има опит и знае какъв точно трябва да е ароматът. Моята розова вода на БГ Карлово ми се струва със странен аромат, освен розата има и друго, но аз все пак нямам никакъв опит, за да сравня, само помня, че съм помирисвала розово масло от малките флакончета-сувенирчета и беше различно (по-приятно), но иначе съм доста доволна от резултата върху лицето ми.

Последна редакция: нд, 16 авг 2009, 22:13 от desi_sunshine

# 1 111
gevestra, много ти благодаря за инфото!   bouquet
А в как ти я доставиха, в смисъл в какъв съд? В тенекия? Или в отделни бутилки или една голяма 10 л? Сигурно ли е, че си е чиста, т.е. неразредена, примерно, или недай боже други нередности? Всъщност видях, че си писала, че ароматът е много наситен и предполагам приятен, а съм чела, че това е основен критерий за автентичността на розовото масло, за който, разбира се, има опит и знае какъв точно трябва да е ароматът. Моята розова вода на БГ Карлово ми се струва със странен аромат, освен розата има и друго, но аз все пак нямам никакъв опит, за да сравня, само помня, че съм помирисвала розово масло от малките флакончета-сувенирчета и беше различно (по-приятно), но иначе съм доста доволна от резултата върху лицето ми.

W 10 литрова туба, запечатана. И не, не съм сигурна, трябва да я занеса в Института по розата да я тестват за да съм. Но вярвам, че е  Peace
Но не се притеснявай за твоята вода, аз си поръчах за да ми излезе по-евтино на литър.

# 1 112
  • София
gevestra, много ти благодаря за инфото!   bouquet
мисля че с гераниево масло подправяха розовото newsm78
не обичам да пиша наизуст, ама книгата ми не е у мен, а пусто в нетя не намирам инфото Confused
ама ти виж, де, отзад на съставките какво пише

# 1 113
Ами, последната съставка е GERANIOL. Същото е, нали? Добре, де, не го ли съдържат това всички розови води - някой беше обяснил тук, че това е евентуално едно от есенциалните масла, които се отделят при самото получаване на розовата вода. Ако си взема голямо количество директно от производител може да не съдържа тези явно допълнителни съставки, така ли? Но щом това е гераниево масло, явно си е добавка, т.е. може и без него. На мен си ми харесва мириса на розовата ми вода, въпреки че не е този сладникавия, а малко по-"остър" идва. Просто се чудех каква е причината за това. Сега съм по-спокойна. Simple Smile
Днес по Скайп един производител на розова вода, който открих в нета, ме предупреди да внимавам да не попадна на някой изкуствен продукт (менте), примерно, ако маслеността му е над 1, защото това не била реална цифра, а нормалната била 0.55, 0.32. На моята (БГ Карлово) нищо не пише маслеността. Не зная дали е винаги стандартна за съответната марка. Ако е така, тогава затова няма нужда да я пишат на всяко шише, а инфо за това може да се открие, примерно, в нета. Може би при по-големите количества (тоест при търговията на едро) ги упоменават тези неща в повече подробности?  Thinking

Последна редакция: пн, 17 авг 2009, 04:59 от desi_sunshine

# 1 114
Момичета, не бих искала да ви  разочаровам, но 10 л розова вода е абсурд да струва 64 лв. Само 1 грам чисто масло струва около 20-30 лв. Имайки предвид, че принципът е на 100 мл вода да се слагат 60 капки, сметнете колко капки/грама ще трябват за 10 л... Розовата вода, която продават, най-вероятно е остатъчен продукт, и то от вторична дестилация на розовите листенца. Няма лошо, разбира се, ако е истинско. Ето тази книга ми е настолна. Може би Малката черна шапчица оттам искаше да ви каже с какво "подправят" маслата. Често се подправят с петигрейн, а някои борови масла - с терпентин. Още повече, че смолистите "масла" не се дестилират, а се извличат по тежка технология заради трудната разтворимост на смолата.

# 1 115
Хм, звучи зле това, имам предвид петигрейна и особено терпентина. А това, че се извличат по тежка технология също означава, че не са подходящи за такъв продукт. Не съм никак наясно с тези неща, просто предполагам. А гераниевото масло не е проблем като добавка, нали?  newsm78

# 1 116
Деси, не се стряскай, мила. Някои масла естествено си съдържат терпентин (просто са си такива по произход), а други не. Смолистите се извличат с помощта на силни разтворители, които малко или много остават в маслото след това. Мисля, че гераниевото масло не е никакъв проблем като добавка. Аз много си го обичам и чисто. Гераният е просто вид здравец - голям сладур. Мирише сладникаво  Laughing

# 1 117
И тук да напиша инфото за ДМ и Алверде
Аз сега се връщам от ДМ в Пловдив. Накупих разни неща на тяхната натурална козметика -Алверде. Има всичко - сапуни, душ-гелове, мляко, лосион, олио за тяло, продукти за лице и т.н. И всичко е много евтино. Нямаше продукт над 5лв. Имат знака BDIH и веганския знак(веган не е само балсама за устни). Някои от продуктите имат Sehr gut на Oto теста.  Пише, че не съдържат синтетични аромати, консерванти, оцветители, животински деривати и вещества на базата на минерални масла. Имат суровини от екологично чисти райони.
Ако някой го интересува конкретен продукт мога да препиша съставките.

# 1 118
JeniB, моля те препиши който и да е продукт - основата им така или иначе е еднаква, за да видим какво съдържат. В нета няма инфо - търсих. Благодаря  Simple Smile

# 1 119
Шампоан за обем с екстракт от маслинни и къна:
Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Coco Glucoside, Cocamidopropyl Bataine, Lauroyl Sarcosine, Lauryl Glucoside, Olea Europaea Extract*, Lawsonia Inermis Extract, Citrus Aurantifolia Extract*, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Alcohol, Citrus Medica Limonum Oil, Citrus Grandis Oil, Parfume**, Limonene**
*ingredients from certified organic agriculture
** from natural assential oils

Овлажняващ лосион за тяло с екстракт от алое вера и маслина
Aqua, Glycine Soja Oil*, Glycerin, Alcohol*, Glyceryl Stearate Citrate, Miristyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Olea Europaea Oil*, Squalane, Hudrogenated Lecithin, Xanthan Gum, Aloe Barbadensis Gel*, Tocopheryl Acetate, Hydrogenated Palm Glycerides, Butyrospermum Parkii Butter*, Lysolecithin, Brassica Campestris(Rapeseed) Sterols, Olea Europaea Extract*,Calendula Officinalis Extract*, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Parfume**, Citrat**, Limonene**, Linalool**, Citronellol**, Geraniol**
*ingredients from certified organic agriculture
** from natural assential oils
 А какво означава -Bestandteile? При него също има изброени неща, но са на немски и май са по-малко.

# 1 120
JeniB, мерси Simple Smile Така като гледам, май е добре. Само не знам дали Ammonium Lauryl Sulfate не е от онзи, вредния. Ама карай. Аз следвам логиката, че ако сме чисти на вътрешно ниво, организмът сам ще се справи с всичко Wink И затова не издребнявам. Така мисля аз.

А Bestandteile означава "съставна част".

# 1 121
Здравейте!
Прекрасно място, почувствах се много уютно!

Искам да кажа, че според мен розовата вода е само остатъчен продукт от дестилацията. Ако имаше добавено масло, то би плувало отгоре (спомени от часовете по физика). Най-доброто за мен е Алтея.(онлайн поръчки)

Някой много назад (защото аз търпеливо прочетох всичко Laughing) беше споменал за органични продукти от Нова Зеландия. Аз живея в Азия и не мога да преценя дали е по-евтино като пощенски разходи до тук, но цената на www.oasisbeauty.co.nz съпоставена с качество, за мен е добро решение.
(в океана от йероглифи #Crazy, съдържанието хич не се й опитвам да разбера, за това разглеждах сайтове, цени...)

Не искам да правя реклама в никакъв случай Peace - ще се радвам и вие да дадете мнение за продуктите им.

Тук има Aubrey, Welleda,...но аз си избрах горното.

Поздрави!

# 1 122
pletka, за съжаление нищо не мога да кажа, защото не съм ги ползвала. Но маслото няма да изплува отгоре, защото точно поради тази причина слагат емулгатори, които да смесят водата и маслото в хомогенна смес, за да не плува отгоре маслото  Wink

# 1 123
Ох Rolling Eyes

Аз малко като Тома Неверни, но наистина се съмнявам да има розово масло в розовата вода...А колко ми се иска. Все пак не съм специалист, а и съм изхвърлила кутията на Алтея...Каквото и да е - късметлийки сме, че можем да си я купуваме от извора:) Laughing

Пак поздрави!

# 1 124
Аз ползвам на Био Фреш Био розова вода - http://www.biofresh-bg.com/. На продукти, серия био роза и може да я видите.

Общи условия

Активация на акаунт