Алтернативна козметика

• 129 917
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 1 095
anamar, благодаря, горе-долу и аз си мислех така. А маслото от ший на консистенция е направо като мас. Като се намажеш, образува тънък мазен водоотблъскващ филм и затова го ползвам само вечер преди лягане. Много е подходящо за кожичките на ноктите също.

# 1 096
Здравейте!
Знаете ли съставките на този продукт дали са приемливи/безвредни:

# 1 097
Прощавайте, не съм прочела тия 72 страници, но искам да попитам: Кое налага спирането на козметичните продукти? Алергия или друго? Ясно, че да се плескотим с крем за лице, очи, крака и т.н. не е наложително, но авторката пита за елементарни хигиенни средства - шампоан и паста за зъби.
Много ми е неприятно да се цитирам, но за 2 страници не се ли намери кой да отговори?

# 1 098
Прощавайте, не съм прочела тия 72 страници, но искам да попитам: Кое налага спирането на козметичните продукти? Алергия или друго? Ясно, че да се плескотим с крем за лице, очи, крака и т.н. не е наложително, но авторката пита за елементарни хигиенни средства - шампоан и паста за зъби.
Много ми е неприятно да се цитирам, но за 2 страници не се ли намери кой да отговори?

Явно желанието за здравословен начин на живот. Аз лично наблягам на здравословните и екологично чисти храни. За козметиката не се вманиачавам толкова, но който иска...лошо няма! Wink

# 1 099

Ами, налага го това, че козметиката, включително шампоани, пасти за зъби, сапуни и пр. съдържат твърде много химия и откровено токсични съставки. Това е един хубав материал, който можеш да прочетеш по темата.

# 1 100
Ненаатоа, много ти благодаря за съвета за почистване на лицето с розова вода!   bouquet  Много съм доволна, явно преди това не ми се е почиствало така добре с това, което ползвах.

# 1 101
Деси, каква розова вода взе и откъде? (т.е. кой е производителя и къде я намери?)

# 1 102
На Българска роза Карлово, взех я от аптека, но от парфюмерийните и щандове. Обаче съдържа консервантът феноксиетанол. По-назад писах няколкото съставки, които съдържа, за да се консултирам с по-опитните тук в темата. Друга мама писа, че след като е проучила, си е купила 10 л от Розоварна.

# 1 103
Здравейте!
Знаете ли съставките на този продукт дали са приемливи/безвредни:

Ужасен продукт  Naughty !!! Ето съставките :
Цитат
Water (Aqua), Theobroma Cacao Extract (Cocoa), Glycerin, Glyceryl Stearate, PEG 100 Stearate, Isopropyl Lanolate, Isopropyl Palmitate, Propylene Glycol, Dimethicone, Lanolin Alcohol (Lanolin), Stearic Acid, Bentonite, Theobroma Cacao Seed Butter (Cocoa), Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Microcrystalline Wax (Cera Microcrystallina), Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Soluble Collagen, Hydrolyzed Elastin, Diazolidinyl Urea, Disodium EDTA, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Methylparaben, Propylparaben, Limonene, Linalool, Caramel, Fragrance (Parfum).

С рейтинг 7 от възможни 10 ( 10 е най-опасното възможно), можеш да проверяваш козметиката на този сайт http://www.cosmeticsdatabase.com/index.php . Бих се насочила към чисто каково масло или преварен зехтин  Peace

# 1 104
Цитат
Друга мама писа, че след като е проучила, си е купила 10 л от Розоварна.
Интересно, може ли някакъв линк към фирмата, къде се намира? И аз бих си купила - стига да знам, че няма консерванти Rolling Eyes

# 1 105
Доколкото разбирам от поста на gevestra това не е име на фирма, а розо-варна (фабрика за производство на продукти от рози), т.е. грешката е моя, че го написах с главни букви, сори. Ето малко инфо, но gevestra ще каже повече - име на фирма и др. подробности: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=286670.msg12098437#msg12098437 след пост 1072 (моя).

Копирам си въпросите от Еко бебе темата и тук:
Искам да ви питам този гел за зъби за деца, с четка за зъби ли се ползва, като нормална паста за зъби? http://www.bioslunceluna.com/shop/kozmetika/pasta-za-zubi/gel-za … -deca-weleda.html

Също и за този душ-гел: http://www.bioslunceluna.com/shop/dush-gel-i-shampoan-za-bebeta- … babycare-bio.html. Съдържа неща като - Decyl Glucoside, Lauryl Betaine, Betaine, Xanthan Gum, Glycerin, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate. Какво ви е мнението? Опитах се да потърся някои какво представляват, чета, чета, но като не съм наясно с тези неща, не мога да схвана дали са вредни или не, кои са на естествена основа и кои не, макар че и натуралните може да не са подходящи за бебе, зная ли.  newsm78  Помогнете, ако можете!  Praynig

Или може би да избера това: http://www.bioslunceluna.com/shop/dush-gel-shampoan-za-kosa-i-tjalo-weleda.html Бих взела това, но заради по-високата цена, проучвам другите варианти, които ви показвам тук. Ако не са подходящи, тогава ще взема него. Всъщност точно такова нещо ми трябва за Настя, понеже още косицата и е оскъдна. Ако пък се спра на някой от сапуните по-долу, не зная дали няма да и се отразят зле на косата.
Ето 2-та сапуна: http://www.bioslunceluna.com/shop/sapun-za-bebeta-bentley-organi … babycare-bio.html - първите 6 и последните 2 съставки ме притесняват.  Confused
и http://www.bioslunceluna.com/shop/sapun-s-neven-weleda.html
* Ох, много въпроси станаха, дано ми дадете някакви насоки!  Hug

# 1 106
  • GYM
Здравейте Hug
Темата е страхотна, въпреки че ми отне няколко дни да я прочета Laughing
Честно казано, ужас ме обхвана като прочетох какви гадости си вкарваме в тялото "разкрасявайки се"...Ще ви следя и за напред, засега черпя идеи от вас - например мия си косата с жълтък, мед и лимон, и за лицето ползвам масло от пшенични зародиши, а за тяло - утайка от кафе
Благодаря ви, че ви има  bouquet

# 1 107
Здравейте мами,след като изчетох темата си купих хомеопатичната паста за зъби на Билка с грейфрут,но виждам че в състава и има sodium Metilparaben,Sodium Lauryl Sulfate,2-bromo-2-Nitropropan-1.3diol,вярно че са в края на състава,но не са ли това вредни консерванти?

# 1 108
Здравейте.
Аз за розовата вода да си кажа. Написах в Google "розова вода" + производител и изпратих запитвания до няколко фирми дали биха изпратили и колко ще ми струва. Получих 2 утвърдителни отговора, повечето бяха изчерпали количествата си. Излезе ми 64 лева за 10л с доставката. Лошото е, че още имам повече от половината, не свършва толкова бързо, колкото си мислех (то пуста алчност, все много искам  Embarassed).
Ароматът е по-различен от розовата вода, която съм купувала от магазини. Доста по-наситен е. Единствено на Лема ми хареса розовата вода, купувах я от едно малко магазинче във Варна срещу Валентина.

ПП:
някои от контактите от миналата година:

Нарагео:
Телефони
Телефон/факс: +359/32/966873
Мобилен: +359/885/324078 +359/888/811402
Електронна комуникация
e-mail: narageo@abv.bg

6100 Казанлък, ул. "Ген. Скобелев" 26
тел. 0431/ 64576, 63074, факс 64471
мобифон 048 950084
bgrose.domino.bg
E-mail: bgroza16@kz.orbitel.bg

Дамасцена (те ми пратиха)
Телефон: 0431 823 76
Телефон: 0889 433 326
Електронна поща: damascena@abv.bg
с.Скобелево, общ. Павел баня

Розоварна Сахране
tel/fax +359 (0) 431 62901
info@roseoil-distillery.com
www.roseoil-distillery.com
София 1000
бул Сливница 156
телефон: 02 8329040

"ЕСТЕР ИНЖЕНЕРИНГ" ЕООД
ТЕЛ. за връзка: 06124 2015 интернет адрес: phoenix_vt@hotmail.com
Tel.: 0899881855, Fax.: 061242015

iremk@iremk.net

Последна редакция: нд, 16 авг 2009, 19:28 от gevestra

# 1 109
Розова вода съм купувала на Алтея - органик е.
http://www.rosewater.bg/rosewater.html

Общи условия

Активация на акаунт