55-та изумрудена американска тема

• 14 701
  • 305
  •   1
Отговори
# 195
навън не се диша, 94Ф  sweating

А при мен днеска валя сняг и е минус 4!

Ох, така ми се е приял козунак, дали ще дойде неволята да ми го омеси? Heart Eyes

# 196
Ние чак сега сядаме да боядисваме. Имахме кофти случка с Хонда дилъри в съседния град. Ходихме да видим кое как, харесахме Сивика, разгледахме кви възможности има да го вземем. Излязоха ни с хубаво предложение за лизинг  - да ни вземат старата кола за 1000, до доплатим 700 и 24 месеца по 218 долара. Подписахме апликейшън, обадихме се на Гайко да застраховат новата кола, дръпнахме 700 от сметката, дилъра се обади да ни доставят синя Сивик, бе всичко ОК, елате в 4:15.

Отиваме в 4:15, нахилени, радостни, че хем нова кола, хем от Форда се отърваваме лесно. Колата ни чака отпред, предаваме ключовете на Форда, заедно с другите му документи, обираме си партакешите отвътре, свалят му номерата и... привикват ни в малка стаичка. Там други служители ни сервират, че на тайтъла на колата пишело rebuilt и не можели да ни дадат 1000 за нея, можело 500. Да бе, все едно е мой проблем, че дилърът не е помолил да види тайтъла преди да прави оферти... Та кандърми, по арабски спазаряваме за 750. После ново 20 - не ни била достатъчно varied историята, пък не знам си кво си, оферта 260 на месец.  #Crazy Четем лийза - там пише 36 месеца. Питаме "що тоя лийз е 36 месеца, като ние поискахме 24?" Отговор: "Ми ние преценихме, че така ще ви е по-изгодно". За 24 месеца цената била 273 на месец, ама да сме вземели 36, пък ако не я искаме толкова дълго имало вариант те да я вземат без да плащаме за целия лийз, но това само като приятелска уговорка, дъра бъра. Ми вбесиха ме, от 218 стана на 273, манипулират ми договора, обещават ми някакви неща, а ме карат да подписвам друго... Оставихме го да виси и утре ще се ходи до други Хонда дилъри. И на излизане същия дилър ни подмина като малка гара... Пф!

Казах си. Олекна ми.  Mr. Green

# 197

О, сефте!  Crazy 4 години работя с used car dealers, какви ли не номера от селски вечеринки съм виждала Crazy. Но вие си знаете - очите не на 4, а на 6 и никакви устни уговорки. Преди време, като купувахме сегашната ни кола, половин час спорихме с тях за уж очевадния факт, че 24х200 не прави 6500 Rolling Eyes. Ама не, ние да сме се подпишели, че дължим 6500 + лихва, а то като гледаш контракта било ясно, че не е така Joy. 'Щот да не принтират договора наново, не за друго Rolling Eyes.

Последна редакция: нд, 27 апр 2008, 02:51 от Juturna

# 198
Ама защо взимате на лизинг? Според мен, набутването е по-голямо, като започнеш от ограничението за мили на година и всякаквите доп. изисквания. Накрая на лизинга, може да се наложи и да доплащаш, като ти направят инспекцията... Изобщо, добре са го измислили, никога дилъра не е набутан.

# 199
Агент, какви работи питаш значи Simple Smile защо мислиш съм забягнала днес цял ден- не само че направих 6 козунака от 2 кг брашно, ами в момента ми втасва 3-тия килограм и ще правя мъфини за училището на дребния и кифлички  ooooh! Моля кажете ми, че не съм добре  Laughing
Боядисахме 20-тина яйца, даже не ги броих колко, защото бях толкова под пара ( в това време ми се месеше тестото и бързах да ги нашляпаме яйцата, че да оформям козунаци), децата обаче бяха толкова щастливи и омазани, за първи път им давам да се плескат колкото искат Simple Smile Е, бързо им омръзна ( на 2-3 яйце) и мама си ги довърши самичка, щото нямах друга работа, нали разбирате.  Laughing Да не би да успея да седна днес...
По-късно ще пусна снимки!

# 200
боядисвате ли, вапцате ли Simple Smile а на църква ходите ли  Grinning

Толкоз виновна се почувствах като го прочетох това сутринта, че чинно боядисах 7 яйца. Трябваше да са десет, ама три заминаха...   Laughing
Следобяд купих агнешко, пресни картофки и залена салата. Месото кисне в марина и чака да стане утре, че да заминава към фурната.. На църква няма да ходим, че не ми си се маат гащи с дребната посред нощите. Утре ще идем да запалим по една свещ. Рапорт даден.
 Grinning

# 201
Яйца 25 на брои Laughing основно с червена боя. козунак си купихме
На лизинг нищо не вземам Peace Хиър няма да им се давате    bouquetще намерите други дилъри
Бенсън тук беше около 85-90
И аз да се оплаче- понеже вчера някой на работа не си беше свършил работата , аз го отнесох с 3-ма недоволни клиента / прави си бяха хората, ама вината въобще не беше моя/, идват да си вземат поръчките които са направили преди 4 дена и няма нищо ooooh!, на мен никой нищо не ми е оставил или написал #Cussing out. Не само , че ги направих по най- бързия начин, ами и не им искахме пари/ такава е политиката на фирмата/. После моя милост bowuu вдигна пара на шефовете. Добрата част понеже по график почивам неделя, понеделник и вторник се обадих и днес да им кажа че боледувам / така 4 почивни дена Laughing/
Тази вечер ще ходим на църква и там ще се запознаем и с една мама, което пише от време на време във форума. А утре на Джордам лейк около 7-8 семейства ще празнуваме. абе супер програмка
лека вечер на всички  bouquet
Зора- рапорт приет Hug

# 202
Цяла година чета форумите и да не погледна в "родители в чужбина" и да се "запиша", направо не знам  smile3512
Акъл море, глава шамандура  smile3527
Запишете ме, моля ви, при Колорадските мами, аз още не съм мама, но ще действам по въпроса.
Галина, 31, Денвър, Колорадо, алоха Simple Smile

# 203
Аз тази година голяма излагация  Embarassed Ни яйца, ни козунак, ни кифли, ни украси на маси, ни снимки НИЩООО и ми е едно виновно за детето  Laughing Мисля да изнудя наще да го празнуваме в БГ  Mr. Green

И ние не вземаме лизингови коли, направо купуваме, докато се обърнеш и 5години минали...Скери  Tired

# 204
Добре дошла на Галина  Grinning

# 205
Айде, нали съм дървен философ, детето спи, мъжо гледа сокър и аз да поумувам за колите сега Mr. Green

нова кола в кеш- свекърва ми преди години си купи чисто нова кола и казва, че е голяма грешка. Като излезе от паркинга на дилъра, и цената пада със средно $5000. После понеже е платила толкова мн.пари, никога няма да е изгодно да я продаде, защото за парите, които ще вземе, ще си купи кола на същия хал. В резултат, на което я има от 12-13 години , колата е като пушка, де, но не може да си позволи да я продаде... само да уточня, не са толкова богати, свеки е едно дете, родителите починали и тя наследила малко пари.

стара, платена- хит ор мис е там. Сега сме решили колата за мъжа ми, да е на старо (2 лизинга нещо ме е страх), дано не случим на трошка като последната, поне се научихме на карфакс да проверяваме Peace

Лизинг- мое мнение е, че такава кола ми дава успокоение. Слагам само бензин и карам. Сигурна, нова, в гаранция, само бензин сипвам.
Не ми харесва, че трябва да я пазя като рентал кар. Искат застраховка с еди какво си покритие...

Хиър, миналата година аз много се бях вбесила на Хонда, ако не исках толкова Акорда ми, щях да им тегля една. Ние също  им дадохме старата, нямахме даун пеймън, за 36 м по $296 (в НХ, без сейл такси). Голямо мазане, служителката изнамери оръфано мече за подарък на А.Джей Shocked Убеждаваха ни колко сме на далавера, че като се преместим в Аризона, ще сме си на договора подписан с тях и тн.тн. Преместихме се тук, и хоп 2 седмици по- късно идва писмо, че застраховката ни нямало достатъчно покритие, изпратиха ни някаква таблица според цената на колата да си сметнем иншурънса. Сменихме го, две седмици след това ново писъмце, ауу вие сте се преместили, сега имате селс такси и новата сметка е $323 на месец.  Не ми е проблем, исках нова, сейф кола за детето, но защо лъготеха така, не им прави чест Crossing Arms

но, пак бих избрала лизинг, стария ни Акорд (от катастрофа на предишния собственик) имаше толкова много проблеми, че за 3 години платихме за ремонти повече отколкото ще платим за лизинг за същото време....

ох, изговорих си думите за днес Laughing

блажка, мерси, май само католици могат да издържат на такива церемонии Crazy

атти, сняг?  Shocked, ще си трая Embarassed

тандури, ако мъжа ми знае, че има такива работни българки като теб, отдавна да ме е сменил Wink

галионди31, добре дошла!  bouquet
и аз доста след другите форуми открих "родители в чужбина", но сега не могат да ме изгонят оттук Mr. Green

Последна редакция: нд, 27 апр 2008, 07:17 от benson10

# 206
Ето моята работа днес, ако ви се гледа Simple Smile

Рецептата
http://tandoorisjourney.blogspot.com/2008/04/sweet-easter-breads-recipe.html

Хронология на козунаците, които съм правила.
http://tandoorisjourney.blogspot.com/2008/04/easter-my-easter-bread-story.html

# 207
Галина, добре дошла   bouquet. Ама ти си комшийка в най-слънчевия щат  Simple Smile. То Денвър е "разтегливо" понятие. От единия край до другия като нищо ще навъртиш стотина мили Crazy.
Та и аз да дам отчет:
В четв. боядисах яйца - 30-ина и оставих бандата да ги украсява. "Беля с крака" е отмъкнал като сврака няколко, но са го заловили на второто строшено яйце (по издайническия шум, от беленето и мляскането му  Crazy). Пробвах се да забъркам козунак, ама след 10-часов работен ден май ми дойде в повече и козунака стана като ..... курабийки ooooh!. Както и да. Важното е, че опитах. Мъжът ми ме успокои, че ще отскочи до руския или арабския магазин и ще "забърше" козунак. Снощи шпековах две мръврки агнешко и сега кротко се печат на "бавен огън". Утре ще се съберем ЦЯЛАТА фамилия. Щерката си е взела офф, аз като никога се сдобих с почивен ден в неделя. Само дето ще бъда пренос-превоз през деня, защото сега сме минус една кола и трябва да трансферирам щерката от и до общежитието. То, това че съм офф впрочем е относително. Имам право на избор дали да "отскоча" утре за един час до работата ми (малко преди да затворят) или в понеделник (другият ми ден офф) да бъда в 5 ам за около час  Thinking.
На църква няма да ходим.
Днес се почувствах в много конфузно положение. Нали писах, че "леденото ми сърце" се размекна и назначих един българин при нас. Звъня му да му кажа schedule за следващата седмица и той ме сюрпризора "жената е направила козунак и питка за тебе, ела след работа да ги вземеш". Благодарих и се опитах любезно да откажа. Ама знаете как българин приема отказ  Naughty. Смотолевих, че преди 10 рм няма да излезна от работа, отговор "а, няма проблем" (живеят на около 10 мин от нас). Звъннах след колко мин. ще бъда  при тях. Чакаха ме и..... изненада. Освен козунак и питка, боядисали и яйца за мене и тъй като правели и домашна ракия, бяха ми приготвили и две малки бутилки за празника  ooooh!.  Почувствах се  Confused.

Последна редакция: нд, 27 апр 2008, 08:32 от dessivl

# 208
Ани иде ми да се гръмна, когато видя кулинарните ти постижения. Не ставам за домакиня и това е. Не че моите се на фаст фуд, ама .... Embarassed

# 209
Деси, ама те хората жест правят все пак, не се дърпай Simple Smile Постарали са се, дано са свестни! Мерси за комплиментите, ама не мисля, че ги заслужавам Simple Smile Peace

Общи условия

Активация на акаунт