55-та изумрудена американска тема

• 14 712
  • 305
  •   1
Отговори
# 165
блажка,благодаря  bouquet.ще се обадя тогава Simple Smile.още не ми е ясен етикета тук Embarassed(то и в бг е така, но за да не сгафя нещо)

# 166
блажка,благодаря  bouquet.ще се обадя тогава Simple Smile.още не ми е ясен етикета тук Embarassed(то и в бг е така, но за да не сгафя нещо)
О, няма защо.  Hug Този етикет е лесен.  Laughing
И на мене някои етикеции тук още не са ми ясни. Как да действам например с майката на един приятел на сина ми, която ме кара да се чувствам като подложена на телефонен тормоз. Всяка вечер или през вечер звъни тази жена, да кажела хай, и като захапе телефона, няма спирачки: за религия, за раздутото като медуза разширено семейство, за чичото на бабата на стринката, за тинтири-минтири, за това как казал някой нещо, и как можело така, изобщо все за неща и екземпляри, които нито познавам, нито ме интересуват ... ето и тази вечер се обади, и само като чух пандишпанения й глас по телефона, избягах на компютъра да не слушам. След 10 минути пуснах съобщението. Нямам душевни сили да й се обадя, както иска. Бягам навън с децата.

# 167
Аз screen-вам обажданията.
И викам, ама само ако има смисъл - това по предишната тема де Simple Smile
Абе изобщо бурсук човек (май така се казва  newsm78)

Дженна, да не вземеш да се катериш по кулата на Св. Вит.  Naughty Гледката е супер, ама колко стъпала са тва, не си е работа. Мен там яко ме беше хванала каустрофобията, ама ни напред ни назад, и накрая се покатерих.

Не мога да ви мисля с този бензин - аз ходя пеша, карам колело и взимам автобуса.

Имате ли добри отзиви за натурална козметика? Решила съм да мина само на такава, ама те са малко hit or miss (май Тандури се беше оплакала наскоро), та не ми се иска да похарча цяло състояние докато разбера какво е свестно.

# 168
Да, има недостиг на ориз, цените са тройни. Просто азиатците имат повече пари да ядат, а ориз не се отглежда така лесно... ЧУх, че на ООН не им стигат парите да си купят храна за хуманитарна помощ... Непрестанно покачващата се цена на манджата би трябвало да бъде част от президентските дебати, да стигнем до тях живот и здраве...

За натуралната козметика - аз се кефя на разни кремчета на Burt's Bees, на шампоан на Nature's Gate и дезодорант на Tom's of Maine. Сега съм взела едно мляко за лице на Avalon Organics, да видим... Не съм много по експериментите, попадала съм на тези неща случайно, харесали са ми, продължавам.

# 169
stella_ars ,моя приятелка тукашна към която се допитвам по подбни теми ми каза че гифт карта е ок след 11-12 год възраст,дотогава на продарък се гледа по-добре,поне от детето,и когато се отварят подаръците (което е на самия рд пред всички обикновено)е повече забава. Моят лимит е до 20$ за детски рд и до 30$ за приятели възрастно,но най-често имам склад от неща за деца от 80% + разпродажби та минавам по-тънко..

# 170
stella_ars ,моя приятелка тукашна към която се допитвам по подбни теми ми каза че гифт карта е ок след 11-12 год възраст,дотогава на продарък се гледа по-добре,поне от детето,и когато се отварят подаръците (което е на самия рд пред всички обикновено)е повече забава. Моят лимит е до 20$ за детски рд и до 30$ за приятели възрастно,но най-често имам склад от неща за деца от 80% + разпродажби та минавам по-тънко..
Аз съм била само в едно семейство на рожден ден, където са отваряли подаръците пред всички. Ако рожденият ден е извън дома, организаторите ги натоварват в чували. Дори и да е било у дома, пак не са ги отваряли, с изключение на това семейство. Около нас явно са други порядките.

# 171
  • Boston, MA
Aз не съм минала на натурална козметика, така че нямам мнение.

И тук правят енергия от боклук (метановия газ от разпадъка), също четох скоро, че по отношение на вятърната енергия американския Мидуест бил като Мидъл Ийст за петрола, така че и технология има, и ресурси, дано се намери политическа воля (каза тя, която се смя почти на глас на историята от линка, който ви дадох по-горе, много интересно и според мен почти реалистично описани бъдещи събития).

# 172
  • usa
майко мила, докато сваря да прочета ще закриете темата Laughing
имам бърз въпрос: дъщерята получи (първата си) покана за рожден ден на момченце от класа, има оставен телефон и е написано "плийз кол" , трябва да се обадя за да потвърдя, че ще присъства или да се обадя, ако примерно е възпрепятствана да отиде newsm78. второ: мисля да взема гифт карта от книжарница, на каква стойност е прието да е (ориентировъчно).благодаря предварително за отговорите  bouquet
а сега отивам да чета Grinning

добре е да се обадиш дори да не може да отиде. колко е голямо детето? гифт карта за малки деца не е подходящо, но можеш да сложиш с подаръка и гифт разписка от магазина, за да могат да го сменят ако не го харесват.

блажка, съчуствам ти за желанието за контакт на майката. аз бих пускала след 4-5 минути разговор да звъни часовника на фурната и бих казвала, че динъра е реди и ми е много приятно да си хортувам с нея, но семейството чака да го нахраня.

# 173
..ми нали дадоха на хората сума пари и сега държавата трябва да избие от някъде та бензина скочи Rolling Eyes

за ориза като каза бенс...на скоро казаха че е най блъскан ориза с пестициди и затова препоръчват органик да се купува  ...да знаете ако някой се интересува

на нас климатика ни се развали и се печем на бавен огън у нас (85 гр в момента )...повредата ни е $800.. .това само за работата по него иначе имаме гаранция от 10 год за развалената част....да ни е честито...

# 174
И аз да кажа за рожденния ден. Гифт карт от 10 години  нагоре. По-добре е подарък.
При нас се отварят задължително пред всички и са прегръдки и благодарности след всеки от тях. Даже съм присъствала на един, снимаха рожденника, подаряващия и подаръка (междудругото много по-удобно от писане на списък кой какво, че да не изпуснеш после при тенк ю картите)

блажка, съчувствам ти за тази дама, идеята на миз си бива. аз се оправдавам засега с бебето  Laughing

# 175
Да ви светна - царевицата не е решение, производството на гориво от нея произвежда точно толкова, че ако не и повече въгл. двуокис и накрая няма смисъл. Освен това, заради производството на гориво от нея, много фермери, започнаха да я гледат, и да зарязват други, важни за ядени храни и в резултат на това цените им скочиха.
Плюс това, въгл. двуокис от коли минимално допринася за замърсяването, то основно идва от промишленост, кораби, самолети, домашно потребление. Тъй че ако сме решили да спрем да замърсяваме трябва първо да спрем да купуваме евтини азиатски стоки, основно доставяни с кораби и продавани в американските магазини, да летим със самолети, да инвестираме в соларни панели и вятърно производство на електричество, и да купуваме местно и сезонно произведени храни и чак след това да мислим за колите.

Хибридите - по последни изследвания, нямат много смисъл, само си мислим че помагат. Хиър, дори и да паднат цените, ще е малко според мен, няма да стане както преди, едва ли...

Ето да видите, как се хаби електричество от тези, които си имат нефт  Mr. Green. В интерес на истината, ги осветяват само до полунощ, то не си личи на снимката ми много.

# 176
Значи при нас най претупват рождените дни, се оказва.  Simple Smile Мене това ме устройва.  Stop
Благодаря за съветите. Около нас обикновено хората не досаждат, и за чешит като мене това е супер, но явно някой като реши да го прави, го прави и заради останалите.
Така и не върнах обаждането, не мога.

# 177
Биз, успя ли да се качиш на Скайбридж, има ли свободен достъп?  Simple Smile

# 178
Биз, успя ли да се качиш на Скайбридж, има ли свободен достъп?  Simple Smile

Не, трудно се вземат билети, имаше вчера възможност, ама оставихме доброволците да отидат, а и аз се страхувам от високо  Crazy.  Ще видим днес, дали ще ни заведат, уж свободен ден, а пак някакъв обяд се появи, казаха че може да ни вкарат с връзки  Mr. Green звуча по-важна, отколкото съм   Flutter

# 179
Биз, хайде де! Разказвай още за големия свят, интересно е!

Общи условия

Активация на акаунт