55-та изумрудена американска тема

• 14 691
  • 305
  •   1
Отговори
# 225
  • Boston, MA
. а в четвъртък дигам към Париж и трябва да им оставя чисто и сготвено, че още повече ще ми е гузно иначе.  Grinning

Бейби, ей след таз реплика спрях да те жаля за чистенето посред Великден Laughing
...

Лоша майка, лоша.  Grinning

Бенсън, нова кола може да се кара и без да е на лизинг или да се плати кеш. Просто си плащаш месечните погасителни вноски и не се обвързваш със срокове, изисквания и доп. плащания, само защото е на лизинг. Всеки сам си преценява, естествено...
...

Да бе, и аз се учудих защо не споменавате просто купуване на изплащане, без да е "под наем" с лизинга, или да е купена кеш.

За мен най-много има смисъл кола на 2-3 години, но това са нашите разбирания, имаме приятели, които обичат да карат само чисто нови коли и взимат на лизинг.

Тандури, догодина и аз в кюпа с козунаците ще бъда, вдъхнови ме (но малко късно).  Laughing

Я кажете какво правите с имитационните рачешки ролца, имам едни в хладилника и искам да ги измайсторя на нещо.

# 226
Atalanta, ама как кой, те направо не останаха  ooooh! Дадох на 2 приятелки по 1, 1 изядохме сутринта, Калин ще занесе мъфините в училище 2 дни за закуска и заминаха.  ooooh!

Бубка, и аз искам в Париж Laughing Приятно прекарване! За раците- направи салата или коктейл с тях. Аз не купувам много, ама като съм купувала на това правех. Даже преди време правех салатата в отделни купички, не си спомням, май беше целина, ябълки, раците, майонеза...и още нещо имаше.

Мерси момичета за комплиментите! 8 часа права на 35 градуса С , не е ли мечтата на всяка домакиня  Laughing Шегувам се разбира се, определено не е като да се меси на ръка.  Simple Smile

# 227
Я кажете какво правите с имитационните рачешки ролца, имам едни в хладилника и искам да ги измайсторя на нещо.

Освен салатите моите деца много обичат ето тези рачешки кюфтенца

# 228
ВО ИСТИНА ВОСКРЕСЕ!
Здраве, любов и късмет за семействата ви!
Отказахме се от разходката до Чикаго и ходихме до близката гръцка църква. Добре,4е литургията беше към края си, та стояхме (само Grinning) около час.Отчето поздравяваше и на български, видя ми се много приятен човек. Раздаде червени яйца и великденски зайци за радост на децата. Агнешко нямаме, аз съм веги и не умея да приготвям месо( по скоро не искам Wink), а съпругът предпочете кебапчета за празника. искаше ми се да има наоколо българско семейство, да се съберем на празника, даже и да не умеят да свирят на инструменти Laughing.
привет на новите мами Hug

# 229

Освен салатите моите деца много обичат ето тези рачешки кюфтенца

Pety, разкошни изглеждат! Както не си падам по раците, представи си, щом ми се приядоха  Laughing Трябва да се пробва!  Peace

# 230
Минавам само да ви кажа Христос Воскресе.

При нас пък времето се развали Sad, въобще много бурен Великден

# 231
Момичета, Христос Воскресе и от мен!

Нямам време сега да пиша много, само да кажа, че ядохме и още ядем страхотни козунаци благодарение на невероятната рецепта на Тандури, ака Козуначената Дива, която в последните два дни аз безсрамно тормозих по скайп и тел, поради което сега доволно ядем наистина невероятни козунаци. Страшна е Тандури, да знаете (не че не го знаете)!   chef
Бубка, ето това е жестоко, аз малко го посъкращавам, но винаги обирам овации с него: http://www.epicurious.com/recipes/food/views/107053
Ако не те "видя" до четвъртък- да се надумкаш с вино, хляб и сирене и заради нас тук, лек път и приятно изкарване ти пожелавам!
Добре дошли обратно (и със закъснение) на Анет и Вики- прекрасни ваканции и пътешествия!
Вики, оправи ли се Елла?
Зора,  къде ти изчезна братовчедката, нещо не я виждам напоследък?
Ева, какво станало в СЗ, ужас?!

Добре дошли и на новите девойки!

# 232
Христос возкресъл!

След яйчения крах /бях боядисала "само" 4 червени от 28 и последващия "поправителен" куриран от мъжО/ доопрапопастих традициите... поканих гости за Великднеска закуска, защото хич, ама хич не ми се връткаше цял ден между кухни и маси, а  и "традиционно" пак пропуснахме църквата;

Брънчоподобието беше оценено, както и козунаците /след надлежна дегустация на италиански, гръцки, арменски и португалски - спечелиха португалските, като най-добри подобия  на бг такивата/ и яйцата и останалите мезелъци...

Великденската разходка за храносмилане и пъпохвърляне беше осуетена от ниската темп. 10С - срещу 30С от онзи ден!   #Cussing out

Тандури за пореден път ми скрива шапката, но си признавам - все още не съм готова за жертви и геройства като нейните... майка ми казва, че мързелът мъчел Simple Smile

Ангелината се хили доволно и нещо кука на яйцата, та сигурно е имало смисъл... тъй де, атеистът в мен трябва да си намери оправдание  Mr. Green

# 233
Агентката, честити ви три месеца...  Grinning

# 234
Воистина Возкресе! Бъдете живи и здрави вие, семействата ви и всички, които са важни за вас!

Бубка, непременно си направи едно нощно рандеву с Париж - гарантирам ти, че усещането ще предизвиква спомени у теб до дълбоки старини! Намери си някое тихо ресторантче с маси отвън, седни, поръчай си вино и сирене и се наслади на разхождащите се в нощта. Сутринта пий едно кафе и хапни кроасани в някое кафене. Влез задължително с парфюмериен магазин - няма такова друго място, като магазин за парфюми на Шанз Елизе, примерно. Crazy Ако има начин, се качи и на Айфеловата кула (много се чака, но си струва)... Весело ти желая!

Не е за вярване за какви температури говорите, при положение, че е почти Май...

# 235
Честит празник и от мен!

Аз пропуснах почти цяла тема, но още не мога да се включа много, много Blush

Явно не само при нас времето е така променливо и гадно. Като пристигнахме хората бяха по потници и шорти, на другия ден валя порой, после пак жега, днес студ... луда работа. Така било целогодишно, нямам представа как ще свикнем Rolling Eyes

И да ви питам нещо. Решихме да си вземем кола, защото е страшно неудобно да се разхождаме навсякъде със зълва ми. Та питанката е, може ли да я купим и регистрираме, преди да сме изкарали тукашни книжки? В правилника пише, че 30 дни може да се шофира с книжка от друг щат /нямам идея българската за такава ли минава/, но дали може да се купи кола с нея newsm78
Нямаме и ССН все още, ако е от значение.

# 236
Wild Child, трябва да питате конкретно в ДМВ в щата, защото във всеки щат е различно. При нас например в НЙ не може, в ПА можеше.  Peace

# 237
Май всички ги е споходило празничното настроение, радвам се.  Grinning От на Тандури кифлите ми текат лигите, но не ме огря никакъв козунак, щот ни домързя да направим или да потърсим.

Направихме депозит за лизинг на сивик при други дилъри и много по-изгодни условия. Доволна съм, да се приключи сделката във вторник и да се кротна. За нашата ситуация лизинг за две години е идеалният вариант. Искам нова кола, за да се лиша от проблеми с "това се счупи, онова светна". 30 000 мили за две години тотално ни урежда, защото си караме само в околията и един-два пъти годишно ходим до Мейн...  Месечната вноска е с около $100 по-ниска от вноската, ако я купуваш, а и честно, не искам да плащам пет години толкоз пари, за да имам накрая застаряваща Хонда Сивик... Пък и ние пак ще ставаме студенти в близките 2-3 години, та не можем да теглим големи кредити. Та така, надявам се първият ми опит в лизинга на кола да е полезен на някой четящ тук.

Весела вечер и дано скоро дойде топлото време при всички студуващи!

# 238

Вече на стъпвам на място където не разбирам какво ми говорят... и така до 12:30 докато ни дадат светената вода  и ни разрешат да се изнижем... кошмар.......
И ние със съпруга имахме подобно изпълнение веднъж, в една местна църква, но не знам каква. Паркирахме там колата, тръгнахме на разходка, и като се върнахме - не можем да изкараме колата, започнала някаква служба и ние - блокирани отвсякъде. Изморени бяхме вече, и хайде - в църквата. А там сядат, стават, четат, припяват ... и като нищо не разбираш, кофти. Усетиха ни и ни дадоха по една книжка, даже на страницата ни отвориха - да се включим по адекватно. Горе-долу дръпнахме, с общи усилия, аз поглеждам той къде чете, той пък в моята книжка гледа. Бре, нямаше край това нещо. Накрая уж свърши, и накрая за финал всички започнаха да се обръщат един към друг и да целуват съседния до тях. Аз си нямах съсед от другата страна, та нямаше проблем да си целуна мъжа. Но той от другата си страна имаше една бабичка. И като взе да се чуди, "тази бабичка сега да я целувам ли". А аз му казвам: "ами май трябва, тук всички се целуват". И той ми повярва и я целуна, но аз наистина не си правех майтап! Не мога да опиша тази бабичка с какво възмущение го погледна.  ooooh! После аз станах виновна.
Та това ми е тукашния църковен опит. Мерси.
Честит ви празник, аз сега чак се добирам до компютъра. Дълъг ден беше, семеен, хубав.  Grinning
Лек път на Бубка, и поздрави на Париж!

# 239
блажка и зонка, смях се със сълзи  Joy.благодаря за веселите истории  bouquetние минахме леко днес в гръцката църква, може би защото отидохме чак към 11.30 часа. в 7.30 никога няма да ме видят в църквата Laughing

Общи условия

Активация на акаунт