Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява атопичният дерматит и какви са неговите симптоми?
Какви са препоръките за хранене на бебета с атопичен дерматит?
Какви са препоръките за избор на козметика и крем за лечение на атопичен дерматит?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява атопичният дерматит и какви са неговите симптоми?
-
Какви са препоръките за хранене на бебета с атопичен дерматит?
Препоръчително е временно спиране на всички твърди храни, освен адаптираното мляко, за около 2-3 седмици. След това се препоръчва постепенно и бавно въвеждане на нови храни, като всяка нова храна се дава поне 1 седмица преди въвеждането на следващата. След всяко ново хранене трябва да изчакате най-малко 3 дни до 1 седмица, за да наблюдавате възможни реакции.
-
Какви са препоръките за избор на козметика и крем за лечение на атопичен дерматит?
При атопичен дермат, препоръчително е да се използват нежни, хипоалергенни продукти като кремове и шампоани без агресивни съставки. Важно е да избягвате козметични продукти, които могат да изсушат кожата или да я раздразнят. За лечение на атопичен дермат се препоръчва използването на кремове, подходящи за чувствителна и раздразнена кожа. Важно е да се избягва използването на кремове, които съдържат агресивни съставки и да се предпочитат хипоалергенни продукти.
-
Какви са препоръките за въвеждане на нови храни при бебе с атопичен дерматит?

Само където познатите, които аз имам са двама и ЛЕКАРИ! Завършили и работили в България, в момента живеят и работят тук, пак като лекари по специалността си
Нито те, нито аз тръгваме с торби с лекарства
И това въпреки, че в България на един лекар се падали около 300 пациенти, а тук на 1 - около 600, пак официални статистики!