ЮЛСКИ бебчовци '08 (тема 44)

• 14 031
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
Аз съм пораснала само на корем и бедра! Обаче бедрата ми са станали много страни, все едно са ми натикали възглавнички  hahaha hahaha hahaha а надолу са ми супер кльощави и изглвждам , като Гвендулин, нали се сещате за Ферди мравката  Joy

# 166
  • София
Kokolin@   Shocked Недей да носиш такива тежести бе жена , ще направиш някоя беля Naughty
аз затова винаги излизах с количка, защото все купувах по нещо ooooh! Общо взето я изпозвах за товарна. Взимай си я да си помагаш и не рискувай. И да не съм чула че си вдигала детето Naughty Още два месеца ще изтърпиш.
Аз Дени не съм го вдигала от 3-4 месеца Cry и така ми липсва, много обичам да си го нося Rolling Eyes Ама трябват жертви.

# 167
Готова съм с яйцата! Станаха страхотни! Има с лепенки, с кристали, едноцветни с надписи и малки лепенки с ангелчета, листенца и кръстчета и шарени правени с памук... Направо съм горда с произведенията, нямам нито едно спукано яйце от 25 броя! Жалко, че нямам фотоапарат да ги снимам.  Confused  Пожелавам на всички колкото са им красиви и здрави яйцата, толкова да са им красиви и здрави децата!!!   Hug Сега си лягам вече, че ме заболя всичко и взе да ми се вие свят и ми причернява. Целувки на всички!  Crazy

# 168
Уф, не иска да спи това дете и това си е. И се чудя като се роди и бебето как ще процедираме. Яна става в 6-7, най-късно 8. Това е ок, бебето тогава се кърми. Да кажем, че после двете с Яна закусим и бебето будува или там квото му дойде на сърце и душа. После да кажем, че излизаме навън. Бебето заспива /ими зяпа облаците и гюрука на количката или листата на дърветата/,  Яна тича и играе - кеф. Аз да кажем в това време си поемам дъх, пия едно кафе и си разменям някоя и друга дума с други майки и подвиквам по детето, сменям памперси или кърмя и прочие.... Към 11:30-12ч вече каталясали от жега и мотаене се прибираме и обядваме. И става голям купон, ако Яна не иска да заспи.. по някое време почва да нервничи и да мрънка за щяло и нещяло, ако не е навън. бебето пак трябва да спи по някое време. И да кажем, че излизаме към 5-6-7 с идеята да стоим до 9-10 навън, за да хванем хладното време. Обаче тя като не спи следобед няма да издържи толкова до късно навън. И после да изчака къпане и приспиване на бебе.
Интересно е как си правя сметките без кръчмар. Подозирам как от средата на август най-късно ще си тръгне на градина, около месец най-много да издържа цялата дандания...  newsm78

# 169
моето две годишно юначе две и половина сори си суче като змей от едната гърда така е от лятото - другата тогава ми по малка от кърмещата а сега е обратно кърмещата си е нормална а некърмещата е по напрегната и много чувствителна и редовно на сутиена от нея имам жълти капки коластра, или като я стисна леко излиза коластра .... една вечер беше доста напрегната и си казах ще му дам да посуче от нея нищо че не е сукал ...... малееее направо изпищях от болка все едно с хиляди ножове ме пронизаха ...... интересно ми е тази от която го кърмя пуска мляко а другата жълто .... - коластра ..
аз също не знам как ще се оправям с две бебета Владко категорично отказа да спи вече следобед а е още малък ..... и по цял ден вършее наоколо само тича подире ми

# 170
Ох, цяла сутрин оформям козунаци, кръст не ми остана(машината ги меси). И имам още много ooooh! Аз съм в сестра ми, ама нали сме голяма рода и всеки иска козунак, като знае че и аз майстор станах Mr. Green Сега седнах малко да почина и да ви видя какви ги вършите Simple Smile Ние не сме от пътуващите за сега, но във вторник сигурно заминаваме до края на почивните дни. Искам да си набера билки за чай, ама нито разбирам, нито знам сезон ли им е вече, нито пък мога да клеча. Яйцата и козунаците се чудя дали да ви покажа, яйцата много грозноватички ми станаха Crazy

Деси, тая снимка на аватара от миналата година ли ти е или много бързо ти расте косата?

# 171
  • София
Аз пък се наядох с един купешки козунак Mr. GreenЧууууден.

ДеЩо Не си прави сметки без кръчмаря Laughing И аз се опитах да се представя графика, ама като гледам една мама с дете колкого моето и сега роди.как се променят нещата ooooh! Пфууууу, ще ни дойде изнанагорно. Много се вдетеняват децата покрай бебето. Нейната чак отказвала да яде, иска само мляко Crazy
А и до лятото Яна може да започне да спи на обяд или пък бебето да и повлияе добре Grinning
Аз най се плаша, как ще излизам с двамата сама  newsm78 Примерно бебка реши че иска да се кърмим, а Дени хукне на някъде ooooh! Бръъъъъъммммм, не ми се мисли.

# 172
Ооо, на вас с момченцата и най-вече с тези под три годинки ще ви е по-трудно. Поне така си мисля, макар че си е до дете. Моята госпожица навън  е лесна, не ми бяга много, особено ако има друго детенце да си играят. Ще е на четири и месец тогава, не са и толкова ревниви на тази възраст. Вкъщи ще ми е по-трудно определено.

Дуцка, от миналата година е снимката, виж че съм и без корем. Тази година  и ръкавици не ползвах и така се оцапоцах, но пък се изми боята с яко търкане с домашен сапун. Яйцата станаха много хубави, аз ги правя с памуци и стават пъстри и преливащи се.

# 173
Агата, кога сложи бебето на гърдите след секциото? Слагаш ли го, ако не е слязло нищо, за да го стимулираш  Blush?
На следващия ден още след операцията, когато ни качиха в стаите след реанимацията. Първите дни си сучеше, аз не знаех какво изсуква, явно си е имало достатъчно.

Аз също се шашкам много как ще  е режима като дойде бебето - все още приспивам Йоанка, лягам до нея и заспива. Но винаги и аз с нея, просто трябва да я сложа в 21ч за да не се отнеса и аз. Пък това е невъзможно. Като татко си е, ранобудна. Сутрин в 7 е станала, че и нас буди. Иначе в яслата си заспива без проблем, още от първия ден, в който я оставих. У дома също - като ме нямаше е заспивала и сама, и с баба си, и с татко си. Но има ли ме - никой не върви. Та не знам как ще приспивам кака, бебе ще реве умиращо от глад Laughing Освен да започнем със стимулацията на таткото да ме отменя в кърменето вечер Mr. Green

# 174
  • София
И аз поседнах малко пред компа. Аз никога не съм месила козунак, та ви се възхищавам на тези, които се справяте с тази наглед нелека задача. Ние похапнахме купешки козунак с локум и ядки, беше много вкусен. Бая изядох. Боядисахме и яйцата - само 3 от 20 се счупиха Whistling Яд ме е, че не успяхме да вземем от желатиновите бои, но и така не станаха лоши.
Коластра не съм имала досега, освен едни корички няколко пъти Rolling Eyes
Вчера минавахте ли под масата? Аз реших, че няма да се справя с този корем, а и опашките пред църквите ме спряха.
И още едно питане - имате ли информация дали по празниците (шестте дни) бебешките магазини ще работят? Като няма да пътуваме поне магазини да поразгледаме.

# 175
момичета вие какви дрешки купувате / купувате ли вече, какви планирате да купувате / за предстоящите бебоци
то юли юли ама в началото не може да го пуснеш по къси ръкави и гащи поне първия месец
смятам боденца с късо ръкавче и боди-потничета и от тези целите гащиризори с ританка и дълги ръкави и едни гащиризони има с ританка отдолу пък отгоре като потник обикновенно са в комплект и с блузка - и така може ако е много топло отгоре детето да е с късо ръкавче от бодито а отдолу мисля че крачетата му задължително бива да са облеченки
също много са ми били удобни тези комплекти ританка с жилетчица от този плат или памучния или хавлиения .... то това са си все пижами но май за първи втори месец са най удобни после към третия месец вече по неща като анцунги / аз все мъже съм имала .....от рокли не разбирам/ блузки жилетки якенца и т.н
вие които имате или чакате госпожици  пък и господа кажете какво планирате да купувате като дрехи
иначе гледам че се разправяте за кърмения след секцио ..... аз съм с нормално раждане и двата пъти проблеми с кърменето не че съм нямала но кърма си имах то запушени канали разранени зърна не се броят защото винаги има такива неща
една приятелка след секцио в болницата след като бебето се насуче и го вземат / в Габрово бебетата ги носят само за по половин час на три часа без нощем/ та тя след бебето се цедяла с помпа за стимулиране на кърмата
но на третия ден приблизително кърма слиза и обикновенно повече от колкото може да изсуче бебето и се явяват напрегнати гърди запушени канали и т.н
тук на доста майки им помня имената от Кърмаческия форум
дори мисля че има една мама която като мен кърмеше детето си дълго време само от едната гърда но забравих името и

# 176
ДеЩоВиди i Райка те вашите деца са големи. Мислещи създания са вече, като им се обясни, че "мама иска да почива на обяд" и всички си лягат по леглата би следвало да слушат. Моя племенник е на 5-6г. и в детската градина са го научили, като стане обяд, спи му се или не - всички лягат. Ако не може да заспи, стиска очите и така докато го събудят.
А моята бандитка като не разбира от дума?!??! Ей, тогава вече ще е веселие. #Cussing out Добре, че за сега режима и е да спи на през деня по 2-3 часа и аз използвам момента да си подремна с нея.
Аз пък се чудя, тати като закъснее след работа или е в командировка как ще къпя двете бебета??  newsm78 newsm78 newsm78 Еййй тоя въпрос ми се върти в главата от няколко седмици. Мослех заедно ама така да не се удавят  #Crazy.
А бе, като му дойде времето тогава ще мислим на момента. Аз не се шашкам много. Само да сме живи и здрави и всичко ще си дойде на мястото.

# 177
Райка, аз на Яна дълги ръкавчета и ританки съм и обличала вкъщи, защото е северен апартамент и по-хладно. Иначе я изкарах на 14я ден и беше само по памперс и отгоре едно такова като бодинце, но не бельо, а нещо като полукъсо ръкавче и съвсем къси гащички - нацяло, с копченца отдолу под дупето. И взимах завивчица за когато сме на дълбока сянка или като спи. Крачетата босички съм ги държала /съответно скандали с майка ми/. Имаше все зелени неща и беше като жабче - разтворени крачета, главата настрана и отворена устичка, така спеше като ваденка залепена на количката..и ръчичките встрани и нагоре. Много са сладки първия месец като спят постоянно в тая поза.
Предполагам другите момичета ще споделят за по-стабилно обличане на бебетата, шапки, чорапи, терлички и т.н.

Зарибила съм се да правя оригами, имам книжки. Много е успокояващо. Има и линкове в интеренет. Страхотни неща има за дечица, разни животинчета от цветна хартия, кутийки, къщички.

# 178
И аз не се шашкам, само мислено си разиграх сценария и ми стана забавно-предизвикателно.
А това, че са големи децата - на 4 са много умни и разбиращи, но не действат по команда. В градината да, но вкъщи какви ли не трикове прилагам и от известно време просто не става. Става и почва да си играе и това е. Е, няма да вдига голяма шумотевица, но ще тр заради нея да се прибирам вечер точно когато е най-приятно времето навън - след осем, поне в нашия жегав град.

Иначе на две-три години и тя спеше, точно така - лягах до нея и заспиваше, ама вече не става.

# 179
Зарибила съм се да правя оригами, имам книжки. Много е успокояващо. Има и линкове в интеренет. Страхотни неща има за дечица, разни животинчета от цветна хартия, кутийки, къщички.
Ааа и аз така се бях запалила. Есента, когато градините не работеха заради учителските стачки за 2-3 седмици гледах племенника ми и вече се чудех, с какво ли да го забавлявам. Имах няколко доста добри самолетчета, лаленца, жабки и жерави. Сестра ми много се нервираше, защото детето като се прибирало в къщи подавал лист хартия и казвал "мамо направи ми нещо". А тя милата бъкел, нито може, нито и се занимава. hahaha Joy

Общи условия

Активация на акаунт