Номинации за най-голяма муня

• 3 570 670
  • 18 481
  •   1
Отговори
# 3 600
По-спокойно де.  ooooh! 
Големи истерички днес в този форум.  #Crazy

Аз истерична реакция не видях, а само неадекватно включване - твоето.

# 3 601
И за да ви шашна съвсем - в счетоводните среди все още масово се използват и дискети за пренос на информация до НАП и НОИ (мда това в ерата на електрония подпис). Даже преди известно време нещо ми се беше сгъбясало усб-то и служителката съжалително ме погледна как се тюхкам, че съм идвала напразно и ми каза "Ми защо не записвате на дискети"

# 3 602
  • София/Горна Оряховица
И за да ви шашна съвсем - в счетоводните среди все още масово се използват и дискети за пренос на информация до НАП и НОИ (мда това в ерата на електрония подпис). Даже преди известно време нещо ми се беше сгъбясало усб-то и служителката съжалително ме погледна как се тюхкам, че съм идвала напразно и ми каза "Ми защо не записвате на дискети"

Ми тъй де, доказало се е с времето  Mr. Green .

То НАП и НОИ си заслужават цяла една награда в чест на тяхната епична и колосална муньовщина! Преди една седмица успяха да изплатят на баща ми някакъв болнични от ноември 2010. Той горкия даже не помни, че тогава е бил болен  hahaha .

# 3 603
  • София-Младост
Ами докато все още има институции не ползващи ел. подпис ще се разнасят и дискети...че и по две;)

# 3 604
 bowuu И нерото още дълго ще ги мъчи.  Peace

# 3 605
anonimnite, за пръв път чувам неро и дискети да имат нещо общо.

Дискети през последните 10г съм потребявала само и единствено за НАП. Пределно ми е ясно как може да си принуден да ползваш нещо, което обичайно не би, защото нямаш избор.

Боряна, питам информативно, че ми стана интересно - портовете нарочно ли ги прекъсват? За да не носят учениците нещо от вкъщи? Или просто компютрите не са в ред (както в много училища)?

# 3 606
Не съм казала, че имат.  Grinning
Просто за мен и дискетите и дисковете (вече) са се запътили към...

# 3 607
  • София/Горна Оряховица
Портовете ги прекъсват, защото мрежата е постоянно заразена с вирус, който ходи по флашките. Куриоза е, че това е професионална техническа гимназия, аз там съм завършила програмиране, има много добри специалисти и вече 3та година не могат една мрежа да оправят  Laughing . Имат си един прекрасен вирус, ходи по флашките, заразява компютрите, после пак флашките и т.н. Заради него веднъж майка ми изгуби 3 години работа, добре че аз всеки път като й докопам флашката й правя бекъп и всъщност загуби само 2-3 седмици работа  Laughing .

Ето защо там на мода са презаписваемите дискове и двд-та  Laughing . Няма интернет във всяка зала, иначе си качват файловете и ги смъкват, но в по-старите зали няма нет, та там се пренася инфото с дискове. И тогава титулованата инженерка звъни и с тъжен гласец моли за помощ  Laughing .

Не е заради учениците, все пак учениците са обучавани да бъдат именно програмисти и бяхме доста изобретателни в заобикалянето на забраните  Mr. Green . Например - забранили АБВ пощите ... ама нито gmail нито mail.bg нито яху се сетили да забранят. Доста други сайтове пак си бяха забранени, ама с прокси се оправяхме  Mr. Green . Който търси-намира (начини).

anonimnite - да, дисковете и дискетите са се запътили натам, но все пак понякога има нужда от тях. Имам филмова колекция от около 200gb върху двд-та (мале, да не ме сбарат от НСБОП, чеее  Mr. Green ... ), не ми е комфортно да си ги държа на харда. Същото е и с 15на двд-та със снимки от почивки.

# 3 608
Така е, но хората затова измислят все по-удобни за нас нововъведения, така да е каже.
Наистина жалкото е, че при нас в България навлизането им се затруднява, поради независещи от нас фактори.  ooooh!
Браво на майка ти, че се справя с компютрите все пак, моята може само да играе игри.

# 3 609
Боряна, защо не и направиш един файл с картинки и инструкции стъпка по стъпка какво да се натисне в Неро? Тя с къде по-сложни неща се оправя, конкретно това, предполагам, е някаква психологическа бариера и с такава патеричка няма да се притеснява и да ти звъни.

# 3 610
  • София/Горна Оряховица
Както казах - АутоКад сигурно и насън го разцъква, ама НЕРО е като някакъв злодей, който се опитва да я препъне  Laughing . Вече наизуст знам какво да й кажа и всичко приключва за половин минута  Laughing . Самовнушение, какво да правиш  Crossing Arms . Може още ей сега да й спретна една картинка с последователностите, мерси за идеята.

Айде стига сме спамили, муни такива. Да не би само аз и майка ми да сме останали мунки неземни  Thinking ?

# 3 611
Освен да взема да разкажа как се заключих в тоалетната на една дискотека. (Извинявам се, че историята не е нищо особено, но не мога да разказвам кратко Grinning)
Преди време ме поканиха да излезем заедно едни приятели от бившия ми клас, единия не бях го виждала от кажи-речи 5 години и реших да отида, най-вече да се видим. Въпросните двама имат един голям недостатък - малко да се издъниш пред тях, ще те скъсат от майтап и ще ти го напомнят до гроб. Та отиваме, заедно с тях и още хора, десетина човека компания се събрахме, някои познавах, други - не. По някое време отидох до тоалетната, а там естествено имаше опашка. Огледах се и видях, че последната кабинка е свободна и питах едно момиче няма ли да я ползва, а тя каза, че вратата не може да се затвори. На мен обаче ми беше спешно и реших, че ще я държа някак си тази врата, проблема ѝ беше, че от вътрешната страна няма брава. Влязох аз, притворих вратата, обаче без да искам я натиснах малко по-силно и тя се затвори и няма отваряне. Бутах вратата, тропах, виках, дано ме чуе някой, но не. На близо имаше хора, но музиката беше твърде силна и явно не са ме чули. Имах телефон в мен и почнах сериозно да обмислям дали да не звънна на единия от приятелите ми да ме измъкне (от всички присъстващи, имах само неговия номер). Имаше два проблема - дали ще си чуе телефона и, че 100% щеше да разкаже на всички, че съм го накарала да влиза в дамската тоалетна да ме измъква и после щеше да ми напомня с години. Затова реших, че това ще е мнооого краен вариант и ще се мъча сама да си отворя. Напрегнах си мозъка да измисля нещо и след подробно оглеждане на вратата, установих, че над нея има малко разстояние и мога да си пъхна ръката там и да се пробвам да придърпам вратата навътре, за да я отворя. За моя радост взе, че се получи и не се наложи да викам приятеля за помощ. Иначе половин дискотека плюс всичките ни общи познати щяха да научат как съм се заключила.

# 3 612
Спокойно, така излиза, че мунята не си ти, а всички, чакащи на опашката за другата кабинка Joy

# 3 613
Явно не са били толкова на зор Mr. Green Те всъщност бяха 3 кабинки, тази най-крайна, обаче ако не внимаваш как придържаш вратата, резултата е моята история. Аз още не мога да си обясня как пък един човек не чу като виках и тропах, вярно че беше доста силна музиката, но като излязох отпред имаше чакащи хора. Thinking

# 3 614
Може да са помислили...кхм... че викането и тропането се произвежда от двама души.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт