Номинации за най-голяма муня

• 3 560 398
  • 18 481
  •   1
Отговори
# 13 005
  • Ланкър, планините Овнерог
Току що, буквално пари.... Хванах с голи ръце току що извадената от фурната йена. Много боли.

# 13 006
Сложи в една купа кисело мляко със сода и потопи ръцете. После, ако имаш Дефламол, намажи. Ако нямаш, може със зехтин да намажеш.

# 13 007
Най-много помага намазване с леко намокрен твърд сапун или суров картоф. Но със сапуна спира веднага болката и не стават мехури.

# 13 008
  • Sofia
И аз доста често крия от самата себе си неща,и колкото и да се мъча не успявам да ги намеря,когато ми трябват,а се появяват в най-неочакван момент...
Наскоро купих една лепкава четка за дрехи,кутията седеше на видно място и точно когато ми беше нужна за да почистя едни черни дрехи изпрани погрешка с нещо пухкаво и бяло и заприличали на ангора,четката беше се скрила....пак тиксото спаси положението,а четката още е в неизвестност

# 13 009
  • Ланкър, планините Овнерог
Мазах със сода - направих на каша с вода. Облекчи временно. Преди лягане ще намажа с "благ мехлем" - от някакъв фермерски пазар го взех, пише, че става за изгорено. Че баш дясната ръка, а утре ще ми трябва  Crazy ОФцЪ

# 13 010
  • Mediterraneo
Сестра ми ми беше заела гювеча си. И така три години той си стои в нас. Скоро( преди няма и месец) правих генерално прочистване на цялата кухня, изхвърлих доста непотребни съдове и съответно прередих шкафовете от- до.
Онзи ден приготвих зеленчуци и месо, ще ги мятам в гювеча. Тук гювеч, там гювеч, няма го! Бре, няма го, разбирате ли! Сто пъти рових по шкафовете, дори в хладилника търсих, в хола в друг шкаф рових, няма го! Звъня на сестра ми и я питам кога си е взела гювеча и що не ми е казала( има ключ за вкъщи, може да й се е наложило спешно да си го вземе, знам ли)! Тя вика- луда жено, как ще влизам да вземам гювеч и няма да ти кажа! Изпадам в нервна криза, побърквам се, почвам да обвинявам децата и ММ, че някой го е счупил и не е казал. Тогава голямата дъщеря спокойно заявява, че точно вчера се е чудила какъв е този странен съд в шкафа с подправките... Е, ама аз поне три пъти погледнах И там преди това...

# 13 011
  • Майничка
Клепя си кротко пред компа и сама си се чудя защо не лягам. Подушвам, че някой от комшиите навън готви зелеви сърми, направо му заблазих, че мен утре ме чака тази дейност. Викам си, така и така кесам до среднощ, да бях ги направила поне тез сърми, като ... запецвам на предполагаемите въртокъщница или въртокъщник, защото реално около мен апартаментите са празни - или тече ремонт, или последните наематели са се изнесли, или хората са заминали за празниците... Единствените налични съседи са роднини, с които ще празнуваме заедно и сърмите ще правя аз.
  Отварям балконската врата и в този момент стоплям, че миризмата се носи от собствената ми фурна (на терасата), където не само съм оставила гювеча със сърми, ами дори съм я изключила преди час. Гот е да си отметнал неусетно една работа, ама да ме пита човек защо кесам да чакам сърмите, дето уж не съм ги почнала.... от ЕГН-то е, явно.

# 13 012
  • на правилното място, в точното време
Хохо, Гаргамела, два пъти се връщах да те чета. Joy  Как, бе, момиче, ще забравиш, че си завъртяла сърмичките. След това упражнение, всичко у мен крещи"готови, готови". Особено гърба....

# 13 013
Гаргамела, слънцеее, да дойдеш и у нас да завъртиш сърмички, може и някоя друга манджа.... Praynig

...от мен са кафето и сладките! Mr. Green Wink

# 13 014
  • Майничка
Досега при нас приготвянето на сърмички беше екипна работа - един меси каймата, друг реже зелевите листа, поне двама свиват, зер, за три къщи правехме, после за две. Тази година за сефте нарязах сама зелето и уж щях да чакам някого от дамския състав за компания, но либето пусна "Царицата на чардаша" /немският, от 70-те/, така хубаво ми тръгна работата, че навъртях за нула време един гювеч джвъчки. Явно затова не съм го отразила, обикновено процедурата е придружена от голямо кудкудякане - смях, сърдене, сдобряване, вицове, пак смях, по чаша-две вино и мезенце по време на работния процес, съща тлака, която се точи два-три часа. И работим седнали, на маса, с възглавнички под д-то и на кръста...

Гаргамела, слънцеее, да дойдеш и у нас да завъртиш сърмички, може и някоя друга манджа.... Praynig

Сърми правя три пъти годишно - лозови в началото на ноември, постни за Бъдни вечер и зелеви за Нова година. Ако ти се случи път към Филибето по такова време, стискаме си ръцете, иначе към вашия край ходя само за купони и културни мероприятия, не за работа. Whistling

# 13 015

Сърми правя три пъти годишно - лозови в началото на ноември, постни за Бъдни вечер и зелеви за Нова година. Ако ти се случи път към Филибето по такова време, стискаме си ръцете, иначе към вашия край ходя само за купони и културни мероприятия, не за работа. Whistling

М чи, не си казалА, не съм дотърчала....хахаха

Иначе купони и аз харесвам, ще го изкараме някак си без сърмички.... bowuu

# 13 016
Изпратих на целия си списък приятели картичка и пожелания за честита нова гадина...   ooooh! Поне картичката е красива.

# 13 017
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile Simple Smile прати още една с "С новьiм Годом!" да ги убедиш, че си рускиня Simple Smile

# 13 018
  • Шотландия
Сложих да пека във фурната някакви кебапчета едни наденички на рулце, прикрепени с клечка за зъби. По едно време ми се стори, че по-добре е да пусна и грила, че да станат по-бързо. Гледам, не стават особено бързо, но пък в същото време правя и баница с някакви други кори, с които не знам какво ще стане и как, та си мисля за нея и нагласям пропорциите на плънката. Стигам до навиването на баничките, отварям горната фурна, за да извадя тава оттам - абе много горещ въздух ме лъхва оттам. То вярно, че се понагрява от долната фурна, която е силната, ама чак пък толкова...  newsm78  Господ ме пази - извадих тавата с ръкавица - оказа се, че грилът, на който "пекох" наденичките и кебапчетата, е в горната фурна, а те самите - в долната, която ползвам най-често, че е по-силна и с вентилатор  ooooh! Става ясно колко често ползвам грила...

# 13 019
Даун, попадам във фейса веднъж на линк, който като го отвориш се появява една страшна жена
Скрит текст:
, а за фон се чува скърцащо-ръмжащ звук. Добре, обаче натискайки линка не го поглеждам, а продължавам да си ровя из Фисибукито. И онова като заскърца и заръмжа, аз реших, че компютърът се прецакал. Веднагически го изключих от копчето и след малко го пускам отново. Всичко точно. Отварям си браузера и съотвено то ми дава restore на ФБ. Виждайки отново поста на приятелката, който гласеше нещо от рода "Как изглеждам сутрин за работа без грим" или нещо в този дух, отварям линка и отново същия ужасяващ звук. Викам си, край, ще го водя на ремонт да им обясня в сервиза, че нещо вътре скърцоръмжи (е...и думата, ама точно тъй си беше). И викам си, преди да го изключа окончателно, я да видя отвореното на другия прозорец

Аз така преди години щях да получа инфаркт. Била съм съвсем неопитна с компютърите, съвсем скоро сме взели първия ни лаптоп. Звука ми беше нагласен на max, понеже обичах да си пускам музика, докато плета, и, без да искам съм натиснала някакъв линк. Изведнъж започва един страшен рев и се появявя кошмарна инфернална физиономия. Имах чувство, че ей сега ще изскочи от монитора. Толкова бях се стреснала, че замръзнах на място, а после не можах да спра този ужас, защото ръцете ми трепериха много. Поне една- две минути ми отне да уцеля кръстчето и да затворя страницата.
И, като говорите за ароматизатори, се сетих за една друга случка. Имах си едно любимо заведение в София, и често съм сядала там, и все на една и същата маса. Една вечер пак съм там, сервитьора щъка покрай мен, а аз започвам да усещам някаква задушаваща миризма, дразня се, и си мрънкам нещо от рода, как така им позволяват на тези сервитьори да ползват такива гадни евтини парфюми, когато са на работа, и как ще ям сега, и поглеждам момчето лошо, и по едно време забелязвам, че точно над масата ми има един автоматичен ароматизатор, и той от време на време изплюва миризливо облаче! ))) А преди нямаше нищо такова.

Общи условия

Активация на акаунт