ЛАПАРОСКОПИЯ - тема 3

• 106 344
  • 617
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
За съжаление и аз не знам какво представлява този лаваж newsm78Някой,ако е наясно нека помогне с инфо.

# 316
  • Варна
s-ena, явно са нормални. веднага след лапарото болките продължиха чак до началото на втория цикъл. сега ги усетих два дни преди ову в левия яйчник, после в десния в деня след + тест /вчера/. днес вече са слаби и отминават. а за болезнените гърди миналия месец да не говорим - направо си бях внушила, че съм бременна. добре си познавам тялото и определено тези болки ме шашнаха. а промяна в цикъла имаш ли след лапарото? вече и без тестове за ову знам кога е - такива ясни признаци не съм имала никога. и розовия цвят на цервикалната слуз отдавам на ову, а си мислех, че е от операцията. момичета, споделете усещате ли нещо по-различно след лапарото.
  От моето лапаро съм имала само един цикъл - много болезнен, тази седмица чакам втория и се ужасявам при мисълта, че може пак да ме боли така. Първият ми дойде по часовник, а на овулацията също като теб - сутринта си направих теста - положителен и до вечерта ме хванаха болките, и така 2 дни. Дори се чудех дали е възможно да съм настинала. Много гадно ако продължава така.

# 317
  • София
пише, че е правен лаваж, но не знам какво е това
Лаваж означава измиване. След изтичането на течността на кистата пускат някаква течност, с която измиват отвътре. Гледала съм записа на моята лапароскопия...

# 318
Kia, благодаря! на мен ми звучеше страшно - като кюртаж например. s-ena, какви бяха при теб резултатите от лапарото? за болките има лек... преди не си ли ги имала?

# 319
  • Варна
Kia, благодаря! на мен ми звучеше страшно - като кюртаж например. s-ena, какви бяха при теб резултатите от лапарото? за болките има лек... преди не си ли ги имала?

Болки имам всеки път, но след лапарото бяха през целия цикъл и по време на овулацията. А за резултатите, не са ми много обнадеждаващи защото ми махаха киста от яйчника, а се оказа, че имам и запушена тръба. Дадоха ми срок 6 месеца за забременяване, ако не стане - инвитро.

# 320
и на мен ми казаха до 6 месеца. чудя се защо точно толкова?! чела съм за много момичета забременяли след лапарото. от първия път. е, при мен този първи път мина. сега да видим втория. успех на всички!

# 321
Здравейте момичета. Чета ви  и направо се моля на Господ да не ми се налага това лапаро. Хода при Юнакова в клиниката на Щерев и ми каза че може би ще има лапаро, но нищо не се знае. Правиха ми цв снимка миналия декември и имам проходимост. Но тръбите са били нагънати и Юнакова с притесни от факта, че като са пръскали веществото може да не е преминало през цялата тръба поради нагъването и. И каза още че матката ми е обърната аз си го знаех но интересното е че каза че е напред което е добре не е била назад. Немога да си обясня тези неща. Иначе казано това е като проблем при мен. И за това каза че може да се стигне до лапаро, но повярвайте ми въобще не искам до там да се стига.

# 322
zdr, imam kista na desniq qi4nik pove4e ot 6 sm vsi4ki kazvat operaciq bez kruvna,neznam na koi da se doverq i kade da q napravq.  Az sam ot Varna za tazi operaciq mi kaza d-r Alexsandrov i d-r Kisiov ot AG, imate li nqkakvi vpe4atleniq ot tqx ili da xodq v sofiq v voenna bolnica. Tuk v Varna pove4eto iskat da ti vzemat parite. Pritesnqvam se dali 6te ostana bez qi4nik da ne mi maxnat trubata i da nqma uslojneniq i da ne moga da imam deca.

Blagodarq vi!!

# 323
  • София
pepolinka , ако ще идваш в София, военна болница не е най-добрият вариант. Ориентирай се към "Шейново" или "Майчин дом". В тези болници се плаща за избор на лекар - съответно 800 лв. и 450 лв. Иначе ще те оперира който и да е д-р. Потърси информация за варненските доктори в "По градове" в бгмама.
УСПЕХ!  Hug

# 324
здравей те, на мене също ми престои лапароскопия  на десния ай4ник на 6 см киста. Някой,който е доволен от варненските специалисти много се притеснявам  каде да я направя ???

za Кia :не мога да намеря това по градове намирам малък списък на д-ри но ме интерисува мнения за тези Д-р Александров и д-р Кисьоф, а тях ги няма там но само те ми казаха за този вариант без кръвен.
В софия по-добре ли е?   

# 325
pepolinka, за александров само хубави работи съм чувала и съм убедена, че е добър специалист. мен не ме насочиха към него заради таксата от 1000лв. за лапаро. аз лежах във военна болница във варна, оперира ме д-р марков в аг отделението. чудесни доктори са там. и готини хора. минах по здравна каса и платих по 4,40лв. на ден за стаята. чуй се с доктора, кажи му какъв ти е проблема и търси неговото мнение. ако искаш да си сигурна, потърси и друго мнение, после при марков. но лапарото не е страшно изобщо.

# 326
някой знае ли очистително , което е в някакво малко шише?  интересува ме името му! не са прахчетата  newsm78

# 327
  • Пловдив
X-prep,това пих преди пункцията.Беше в малко шишенце.

# 328
  • Варна
zdr, imam kista na desniq qi4nik pove4e ot 6 sm vsi4ki kazvat operaciq bez kruvna,neznam na koi da se doverq i kade da q napravq.  Az sam ot Varna za tazi operaciq mi kaza d-r Alexsandrov i d-r Kisiov ot AG, imate li nqkakvi vpe4atleniq ot tqx ili da xodq v sofiq v voenna bolnica. Tuk v Varna pove4eto iskat da ti vzemat parite. Pritesnqvam se dali 6te ostana bez qi4nik da ne mi maxnat trubata i da nqma uslojneniq i da ne moga da imam deca.

Blagodarq vi!!
  Здравей! д-р Александров наистина е един от най-добрите, но повече се занимава с проблемно забременяване и е много трудно да се вредиш за час. Ако всичко друго ти е наред, според мен по-добре си направи лапарото по здравна каса защото е лека операция. Без яйчник и тръба няма да останеш не се притеснявай. Аз имах същите тревоги. На мен ми махаха киста от левия яйчник - д-р Ж.Жеков в гинекологичната клиника към окръжна, там също не е зле. Успех!

# 329
  • Варна

Forum.BG-Mamma :: Справочник >>
Здравен справочник
Тема: Акушер-гинеколози - гр. Варна
    pepolinka, почети малко отзиви за ориентация.

Общи условия

Активация на акаунт