Най -после да си купя свестни препарати за чистене!-2

• 239 674
  • 816
  •   1
Отговори
# 360
Наскоро за първи път чистих тоалетна и доместоса свърши страшна работа Wink Всичко направо светна. А за тоалетно пате използвам Bref гел, който е в шише и се пълни "тоалетното пате", когато свърши. Много е икономичен този бреф, защото е 5 лева, вече 3 пъти слагам в патето и шишето бреф не се е приполовило дори Wink

# 361
В последно време се убеждавам, че колкото е по-прост един препарат, толкова по-хубава работа върши  Confused
Ползвам Циф - за банята, душ-кабината, мивката
Препарат за мрамор- за плота в банята
Белина- за фугите и тоалетната
Препарат за мивката в кухнята, предназначен за нейния материал(който забравих как се казва)
За пода- каквото купя, стига да мирише на лимон или друго свежо
За всичко останало- обезмаслител, който не заменям за нищо на света Simple Smile
п.с. Италианките масово чистят с амоняк- всичко .. от стъкла, през плотове до под ( но е ароматизиран и миризмата е поносима)

# 362
  • BG
Открих страхотен магазин с препарати на ул."Раковски " на спирката на тролей 9 до Френската. От там си купих холански препарат за почистване на подове. Вече го използвах и съм доволна. Там има много препарати, които не съм виждала на други места. Амбицирала съм се да пробвам различни марки и препарати - мания е!  Crazy
Докато разглеждах витрината (защото е клек магазин) и се прехласвах, собственичката ме гледаше много странно (пушеше цигара пред него - май се притеснява да не я ограбят) Grinning

Последна редакция: нд, 06 дек 2009, 18:48 от Stephy

# 363
  • Бургас
Момичета, извинявам се ако вече сте писали, но нямам време сега да изчета темата, та моля ви ми препоръчайте нещо наистина ефикасно за изчистване на бели фуги.
Тенкс ин адванс!   bouquet

Последна редакция: нд, 06 дек 2009, 22:33 от LaDiDa

# 364
Доместос и четка-веднъж седмично. Никаква промяна в цвета за 14 години

# 365
Доместос и четка-веднъж седмично. Никаква промяна в цвета за 14 години

И аз препоръчвам. Дори не се налага да ползвам четка, престоява 5 минути и фугите светват. Проблемът е миризмата, особено в кухнята, където не може да се изплакне обилно с вода  Close

# 366
  • BG
LaDiDa, освен Доместос и Циф има страхотен ефект!  Peace

# 367
  • София
Искам да ви попитам дали цветните фуги могат да се развалят по този начин? Все пак това доста силни препарати.

# 368
  • BG
mariyka, нека и другите да кажат, но според мен, ако не накисваш фугите с препарат (т.е да седи върху тях повече от 5 мин), не би следвало да има проблем.  Peace

# 369
  • София
Благодаря, Стефи!

# 370
моля, кажете някой наистина добър обезмаслител Меглиото го развалиха според мене ... моя приятелка ми хвали на САНО обезмаслител ""пръкай и бърши " и някаква почистваща пяна жавел ако не с newsm78е лъжа ползвал ли ги е някой моля за съвет
Аз ги ползвам и двата, много са хубави, но Меглиото ми е по-удобен, защото Саното много се пени и после половин час плакна фурната. А относно Меглиото - ефекта му е добър когато е загрята повърхността( в случая фурната) иначе не става работата

# 371
Признавам си, че ме мързи да изчета цялата тема ....  Embarassed
Не мога да си почистя стъклокерамичния плот. Имам обикновен обезмаслител, ама не става. Има ли някакъв специален препарат?
И гледам някой по-горе е дал линк за freshaktiv...
Ползвал ли ги е някой? Отзиви?
По принцип за стъклокерамичен плот си има специален препарат за почистване, има го във всеки магазин за почистващи препарати, просто марките са различни. Аз лично съм най-доволна от този на Сано - чисти и е много икономичен - 1 тубичка я ползвам по 2 години, при положение че го ползвам всеки ден или през ден. Пробвах и този на ДМ, но ... не се подсушава после както трябва и ме дразни, пък и е много рядък и бързо свършва, а от Саното са необходими само 3-4 капчици

# 372
Искам да ви питам как почиствате уплътненията по водобраните между плота и гърба в кухнята.Нали се сещате за какво говоря.Има едни такива силиконови,мисля уплътнения които при мен тук -таме започват да пожълтяват ръбчетата.Притеснявам се да ги изчистя с някакъв препарат от рода на "Целит",за да не се повреди уплътнението.

# 373
Аз по принцип гърба на кухнята го чистя с универсален препарат за кухня( мистър пропър, лекс) и уплътнението минавам с влажния фибър, засега му няма нищо

# 374
  • Бургас На пресечката за Рая
Момичета и момчета  мен ме интересува с какво да почистя уплътнението на пералнята? То има една гофрация и като я отметнах - що да видя от зад само чернилка! Пробвах с универсални препарати но не става оцветяването си стои, само налепа се изми.

Общи условия

Активация на акаунт