Най -после да си купя свестни препарати за чистене!-2

• 239 882
  • 816
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Пунчик , какъв е този активен избелител на Дионис ? За петна ли, за засечени дрехи ли  newsm78
Аз имам от зеления прахообразен, който използвам за какво ли не. Първоначално голям смях падаше като четяхме за предназначението му  Joy

# 556
  • София
Момичета, давайте съвет, един шкаф венге в хола няма бърсане. Бърша и той пак си е прашен. Какъв препарат да взема, каква кърпа, не знам вече. Телефизора, двд-то, тонколони-монколони всичко е черно и няма бърсане. Някакъв уж антистатичен препарат купих, с всякакви кърпички пробвах и не става с нищо.

# 557
Момичета, давайте съвет, един шкаф венге в хола няма бърсане. Бърша и той пак си е прашен. Какъв препарат да взема, каква кърпа, не знам вече. Телефизора, двд-то, тонколони-монколони всичко е черно и няма бърсане. Някакъв уж антистатичен препарат купих, с всякакви кърпички пробвах и не става с нищо.

За шкафа мога да ти препоръчам Опти на Хенкел. Купувала съм  го от Метро, а преди няколко дни - от Карфур. Цена: 3.29 лв. (500 мл)

# 558
Някакъв уж антистатичен препарат купих, с всякакви кърпички пробвах и не става с нищо.

Доволна съм от антистатика на Пронто, от години го ползвам.

# 559
  • София
Някакъв уж антистатичен препарат купих, с всякакви кърпички пробвах и не става с нищо.

Доволна съм от антистатика на Пронто, от години го ползвам.

И аз точно него съм купила Sad

# 560
  • Варна
мама Меца и ние много сме се забавлявали, но има хора, които наистина са си мили зъбите с нея. Странично съм я ползвала единствено за намазване на изгорено и наистина върши невероятна работа - веднага изтегля топлината, намалява болката и не се получават мехури.
Избелителя по принцип е за петна и за подсилване на ефекта от пране на бели тъкани, но го използвам и за премахване на петна по тъмни дрехи.
Хоп. намерих описание:
"... продукт, чиято формула не съдържа хлор, фосфати и други груби химикали, а активен кислород, който премахва петната. Избелва и почиства и най-нежните материи. Този продукт подсилва основността на перилния разтвор и усилва ефекта от прането. Може да се използва при всяко пране и да се комбинира с всеки препарат за пране, ефективен при всяка температура и еднакво приложим за отстраняване на петна от бели и от цветни тъкани. Универсалният избелител премахва петна от кафе, какао, плодове, вино, мастило и др., както и петна върху твърди повърхности:мивки, кухненски плотове, маси, подови настилки и
др."
Това последното сега го виждам, не съм го пробвала върху твърди повърхности
Питах колежката - махнала е петното от тениската на гаджето си, което беше опитвала преди това да изпере поне 3-4 пъти. Лошото е, че е като си е прала някакви ленени покривка и салфетки, покривката и 3 от салфетките са се избелили а четвъртата си е останала с ленен цвят, т.е. наистина трябва да се пробва някде устойчивостта на цветовете). Каза също, че с него не е успяла да премахне много упорити петна от стикове под мишниците на тениски (били станали като корички), а сестра и е успяла с някакъв бял вениш, но с много дълго накисване директно с препарата (без вода), т.е. може би същото би се получило и с избелителя, но нямам подобен проблем и не съм пробвала.
Сега малко конкретни попълнения.
Аз лично се очаровах от препарата, когато изпрах с него едни памучни пелени от мъжа ми (т.е. 30 и няколко годишни) и чаршафи, които бяха престоели в разни шкафове години наред и имаха петна и миришеха на мухъл (трябваха ми за парцали, но нямаше как да ги държа с този мирис в новата къща). Предната порция подобни, бях прала с обилно количество прах за пране и омекотител, но миришеха приятно само докато бяха мокри и петната си стояха по тях. След пране с избелителя, не само петната от мухъла бяха изчезнали, но и миришеха на свежо и след като изсъхнаха.
Приятелка изпра около 20 годишна празнична покривка (не помня дали ленена или памучна)  която беше със засъхнало нетретирано петно от червено вино и каза, че не помни да е изглеждала толкова добре преди изпирането.
Иначе когато си купих първата опаковка прибавях към всяко пране, просто така, но не усетих, каква работа върши, докато не свърши, и разни елементарни петна, които преди това не съм си играела да третирам предварително, не си стояха по дрехите на детето. (надявам се да стана ясно, не ме бива в дългите изречения Simple Smile )

Без връзка с горното, искам да кажа на останалите разсеяни домакини, че има спасение за боядисаното пране. Беше на някаква немска фирма (д-р Хекман или нещо такова, купих го от Пикадили). Условието е да се използва преди да сте изсушили прането и тъканите да издържат на 60'С (но пък те ако са боядисани така или иначе не могат да се използват) . Променя цветовете на цветните дрехи, но стават равномерни, а не на петна (цикламеното и розовото стават бежово-жълти) но пък поне белите дрехи са напълно спасени.

Последна редакция: вт, 17 авг 2010, 19:00 от Пунчик

# 561
  • София
Пунчик,   bouquet  bouquet

Лошото е, че от известно време нямам снабдител с продуктите на Дионис  Cry

# 562
  • софия
Лошото е, че от известно време нямам снабдител с продуктите на Дионис  Cry
Аз вчера опитах да пусна поръчка през "сайт-а", но до момента ни вопъл, ни стон ooooh!

# 563
Аз си купих от Универсалната Домакинска Паста който-полира, дезинфекцира, ароматизира и създава фин защитен микрослой, отблъскващ мръсотията и UV-лъчението. С ефикасната си формула е идеален универсален препарат за почистване в кухнята, банята и навсякъде в дома Ви. Почиства с лекота дори до блясък трудно отстраними замърсявания и мазнини върху фурни, печки, грилове, скари, емайлирани повърхности, керамични плотове и загорели съдове, вани, плочки, фуги, захабена пластмаса, метал, дърво. Благодарение на активната си формула отстранява варовикови отлагания и ръжда в банята и кухнята. Почиства, поддържа и запазва за дълго гланца. Възвръща изгубения блясък на повърхностите и Вашият дом ще блести от чистота. Съдържа специално обработени фини козметични абразивни частици, които са деликатни не само за третираните повърхности, но и към вашата кожата. С УНИДОМ можете да направите и пилинг на петите, лактите и др. Не уврежда ръцете и не надрасква повърхностите.
Нанесете с гъба минимално количество от концентрата върху предварително намокрената замърсена повърхност. Полирайте добре, след което избършете и изплакнете.  струва само 3.80лв за клиенти и е 250 мли отива почти полвин година . LaughingАко решите да имате тоз продукт се свържете с мен  Simple Smile

Joy
Голям майтап! Изчистваш фурната и след това си изшкурваш петичките.
Как не те е срам! Два постинга имаш и в двата правиш реклама на нещо.
Точно вчера по БТВ новините даваха за едни такива екзалтирани дистрибутори. Последните на света да сте, не бих купила нищо от вас.

# 564

Joy
Как не те е срам! Два постинга имаш и в двата правиш реклама на нещо.
Точно вчера по БТВ новините даваха за едни такива екзалтирани дистрибутори. Последните на света да сте, не бих купила нищо от вас.
а с изшкуреното си ториш цветята? hahaha

# 565
Аз си купих от Универсалната Домакинска Паста който-полира, дезинфекцира, ароматизира и създава Ако решите да имате тоз продукт се свържете с мен  Simple Smile

Joy
Как не те е срам!.............

Много съмнително ми звучи, чисти варовик, ръжда, загоряло и още един куп сериозни неща и същото това да си го слагам по ръце, лакти и крака, не ги увреждало...........нещо не ми се връзва. Или се предполага, че ръцете ми са по-зле от варовика и ръждата newsm78 Всъщност всичко "уни" ми звучи несериозно! Peace

# 566
Или се предполага, че ръцете ми са по-зле от варовика и ръждата newsm78

Зависи. Знаеш ли какви лакти съм виждала? А какви стъпала обути в джапанки?
И това е защото не ползват туй чудо на чудесата сигурно.

Между другото, навремето имаше една домакинска паста "Корал", произведена от ГДМПБУ ПП "Прогрес" София - по-възрастните си я спомнят - която беше нещо подобно на това - за почистване на съдове, вани, мозайки, прозорци, замърсени ръце. Имам половин опаковка от 1987 - 88 година. Струва 0,80 лева.  Money

# 567
Аз имам следния проблем та да попитам,ако някой може да ме посъветва-банята ми е нова ,плочките се изчистват добре,но фугите са бели и пожълтяха и досега с нищо не мога да ги избеля.Ползвала съм различни препарати и нищо .Последно съм с Доместос.

# 568
Пробвай с разтвор белина и вода 1към 1 в шише с пулверизатор. Пръскаш фугите с него, изчакваш 15-на минути и с много твърда четка четкаш фугите (твърдата четка е задължиелна, друго не върши работа-продават ги във всеки голям супер-ама я пробвай да е нистина твърда, защото последния път като си взимах нещо космите не бяха толкова твърди и веднага се усети по резултата). Предупреждавам, че е малко гадно, може да ти се насълзят очите, обаче при мен това дава ефекта, иначе преди и аз търках като идиот с разни абразиви, доместоси, мелио и какви ли не без особен резултат.

# 569
  • Варна
Да ви питам някой знае ли с какво мога да изчистя прополис от алуминиева тенджара?

И да похваля един препарат - Обезмаслител на Медикс.

Общи условия

Активация на акаунт