Препарати за съдомиялна - 2 част

• 115 254
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Включвай допълнително изплакване просто.
Иначе няма как да си сигурна дали съдовете са напълно изплакнати. При правилно дозиран препарат, би трябвало да са.

# 646
Включвай допълнително изплакване просто.
Иначе няма как да си сигурна дали съдовете са напълно изплакнати. При правилно дозиран препарат, би трябвало да са.

Много ти благодаря! Но нямам такава опция. Имам само отделна програма плакнене. Пробвах и с половин таблетка калгонит на функция мултитаб, по-добър е резултата но тенджерата не се изми много добре, а е кисната и т.н. и все пак ми се струва неизплакнато, където има вода. Ако не се плакне добре трябва ли да има петна?  Купих си едни таблетки груен греен - те на каква програма е  най-добре да се ползват? Не са all in one май? Надявам се да са по безвредни ако остават по съдовете.

# 647
Много ти благодаря! Но нямам такава опция. Имам само отделна програма плакнене. Пробвах и с половин таблетка калгонит на функция мултитаб, по-добър е резултата но тенджерата не се изми много добре, а е кисната и т.н. и все пак ми се струва неизплакнато, където има вода. Ако не се плакне добре трябва ли да има петна?  Купих си едни таблетки груен греен - те на каква програма е  най-добре да се ползват? Не са all in one май? Надявам се да са по безвредни ако остават по съдовете.

Не са all in one, но са безвредни и биоразградими. Много момичета минахме на тях. А гланц слагаш ли?

# 648
sesses, щом имаш отделна програма само "Плакнене", можеш да я използваш след свършването на стандартния цикъл, един вид да изплакне отново съдовете. Но ще са мокри след това, но едва ли ще ти е проблем.
Грюн грийн са 5 в 1, ако не се лъжа. Можеш да ги използваш при всяка програма. Изцяло натурални са и дори и съдовете да не са идеално изплакнати, по тях няма да има химични смеси, които да те притесняват чак толкова.

Почиствана ли е скоро машината - перки, филтри, вътрешност?

# 649

Почиствана ли е скоро машината - перки, филтри, вътрешност?

Да попитам- как почиствате машината? В смисъл да няма някакъв таен пиниз?  Grinning
Аз я бърша един-два пъти в седмицата с "лек" препарат и после с чиста гъба. Един път в месеца я пускам на празен ход, т.е. без нищо в нея, само с препарата в кошницата. Трябва ли нещо още?

П.П. Дадоха ми да пробвам био-таблетките от Пикадили. Казвам само доволно "УАу".

# 650
Почистваме със специалните препарати за почистване на съдомиялни машини.
Използването е напълно оправдано на около 3 месеца веднъж. По-често не е необходимо.
Филтрите обаче е добре да се почистват по-често под течаща вода, с мекото на гъбата и препарат за ръчно миене на чинии.

# 651
Мерси. Филтрите ги чистя редовно / даже по-редовно отколкото трябва/.
Перките и цялата вътрешност май също.

# 652
По-добре така.
Всъщност тези въпроси май трябва да се обсъждат в другата тема. Тази е само за препарат
и.

# 653
Аууу, извинете, ама не я знам къде е, по-скоро не съм я видяла!  Peace
Ако е за експлоатация, моята умело я експлоатирам, имах питания за препаратите. Simple Smile
Благодаря отново!

# 654
Ето я, заповядай и там, когато искаш:
Всякакви въпроси относно съдомиялните - 4

# 655
Гланца го намалих на 1, защото ми мазнееха съдовете и реших че е от него.  Rolling Eyes  Той неутрализира измиващия препарат ли? Ползвам calgonit finish powerball  таблети (те all in one ли са). От тях има пяна малко.  Днес ще пробвам green gruen таблетка не на мултитаб функция, със сол на2 (от Бургас съм) и с гланц на 1, на 65 градуса програма. Имам и интензивна програма, тя е с три изплаквания (другите са с две). Дали да не ползвам само нея. Иначе миялната ми е нова - на някоко дни (от тези средните за 9 комплекта) и все още не съм я почиствала. Ако може да дадете някой друг съвет за дозировка на препарат/таблети и на сол и гланц.    bouquet

# 656
  • Ямбол
sesses, сама ще си ги нагласиш. Пробвай всеки път различно и както ти е най-добре като реултат така ги остави.Солта не влияе на крайния резултат, тя е заради машината. Моята е нагласена на малко след половината. Гланцът ми на мен е на 4 от 6 възможни. На теб може друго да ти се стори добре, на едно за Бургас...
А за изплакването - аз не бих си взела миялна, ако ще се притеснявам - изплакнати ли са, не са ли. Ами и пералнята не се знае колко плакне, но си я ползваме .
Спри да се притесняваш и си я ползвай като помощник, а не като екстра. Допълнителното плакнене ще хаби вода.

# 657
  • София
Да похваля едни биоразградими таблети AS okoline -нещо такова пише.Дано и това да им е името.Не знам дали са обсъждани преди това.

# 658
Да похваля едни биоразградими таблети AS okoline -нещо такова пише.Дано и това да им е името.Не знам дали са обсъждани преди това.

Откъде са купени? И снимчица - моля те  bouquet.

sesses, гланцът (или течност за изплакване) помага при сушенето, да няма следи и петна от варовитата вода. Не се неутрализира препарата за миене.
Таблетите, които ползваш са бейсик на Калгонит/Финиш и според мен не са особено добри. Щом остава пяна на дъното, значи 1 таблета е много. А и машината ти не е за 12 комплекта освен това.
Биоразградимите можеш да делиш на 2 половини с разчупване, така мисля че ще е напълно достатъчно за идеално измиване и няма да ти остава пяна по дъното след цикъл на миене, плакнене и сушене.

# 659
Sourcherry, Лилянa   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт