Куфари и чанти МАРТЕНКИТЕ стягат,за малко на далече да избягат!

• 17 217
  • 296
  •   1
Отговори
# 135
Azzy, мерси  Hug аз точно това се опитвам от известно време да правя и резултата е, че той започва да говори на срички  Joy пепе (минава време и казва) уда = пеперуда или тами (минава време и казва) мон =камион  Joy, та се чудех точно дали не го обърквам по този начин, но ще пробваме с по-кратките думи  Peace

# 136
Катя е доста приказлива и добре говори , разбира и се. Е не всичко, но повечето думи. Много обича да пита. "Какво?"," Защо?", "Искаш ли да ...(направя еди какво си)?" Като я питаш какво прави отговаря , а и най-любимия въпрос е "Това к'во се казва?" и пита за всичко наоколо Crazy

# 137
  • София
Бояна когато ми се кара ми говори на срички Simple Smile тук-не-се-пи-па Simple Smile
Разделя се на срички и после го изговаряте правилно та-ра-леж, после таралеж , за да не остава с убеждението детето, че разделянето на срички е правилно Simple Smile Много добре си отпочнала процедурата Simple Smile
Най-доброто решение е да става небрежно- казва нещо неправилно или непълно и на секундата го прекъсваш, казваш правилния изказ на думата, после я разделяш на срички и пак я казваш слято.
Освен това това е един много полезен подход, който когато дойде време за училище, детето без и да се замисля ще започне да си разделя наум думата, за да я изпише правилно, а българския език е доста специфичен и с това, че в голямата си част се пише така, както се изговаря, което е голямо улеснение за по-натам.
Герчо, изобщо не се притеснявай за говорните дефекти- обясни на Иван, че мама не може да изговаря правилно и мъжа ти ще те отменя, а Иван ще схване много бързо, че трябва да слуша баща си Simple Smile
Иначе не е страшно, децата опознават света на принципа на имитацията и точно копиране на околния свят /например Бояна закичва един гердан, грабва ми чантата с фръцленски жест и ме информира с вирнат нос, че отива на ябота Simple Smile
Изобщо не се притеснявайте да поправяте децата и да им посочвате верния изказ, без значение дали в настоящия момент ще успеят да направят правилно възпроизводство на думите. Също така им обяснявайте за какво служат всички предмети от бита и изобщо от заобикалящия ги свят- за какво служи прахосмукачката, миксера, фурната, гъбичката за почистване на обувки и прочие всичко, което им привлече вниманието. Изобщо не трябва да ви се струва, че са прекалено малки за това, попиват всичко като гъбки и изобщо не е важно в момента дали ще възпроизведат всикчо правилно, въпросът е да го възприемат правилно, а когато си дойде времето, ще го възпроизведат.
Дано не ви отегчих с тази лекция Simple Smile

# 138
Е много се смях на някои думички , които дечковците кават  Grinning А това на Иван за азрите е много сладко.
 Стела бърбори , но доста думички са и бебешки. Съвсем ясно и точно си казва думички като "това", "така" , "там" , "така" ," много" и това й е достатъчно за да обяснява всичко : като незнае нещо как се казва започва това,това,това... За някои неща за съжаление си използва всичко що може , но не и думи , показва с ръце, жестикулира , а като иска да пие вода прави ей такива звуци както като се пие вода или казава "пий" , но не и "вода". Кучета и котките още са бау-бау и мяу-мяу , заека е кок-кок ( от скок-скок) . Определено са й трудни звуци като з,в,с. На себе си продължава да казва"ти" .За много глаголи кава само първата сричка. Абе не се притеснявам има време , виждам как се появяват нови и нови думички , тя не обича и неиска да повтаря след мен думички , за това се старя само да казвам правилната дума след нея за да се научи. Така от "коки" , стана "кока" и накрая правилното "кокал".
 А вашите дечица обичат ли да четете книжки и дали това им помага да говорят по-добре. Защото Стела не е голям фен на книжките , четем но не издържа много.
 Страшен герой няма , за сега.
 Хубава вечер  Hug

# 139
Джеси, Зори, Дейзи, страхотни снимки!
Борива, радвам се да те видя в темата, добре дошла пак!
Откачих тези гадни дни.Миналата седмица Сара ми заля телефона с мляко, купих си нов. Снощи зверски ми издърпа очилата и ми счупи рамката. 6 години ги нося и много си ги харесвах, насталгия.Утре отивам на очен лекат и после да поръчвам нови.
Понеже се чудя как да я забавлявам вече в това време, та мисля да я водя на театър в неделя. Ако някой иска да се включи, можем масово да ходим. Ето линка
http://arieltheatre.com/index.php?20009

# 140
Беа  Hug все едно за Юджи ми говориш  Simple Smile Напоследък е станал толкова див......всичко пипа и чупи,така изкриви едни рамки на мъжа ми.Много е смешен,защото,като вземе нещо неразрешено и бяга  Simple Smile и за няма и минута му вижда сметката... ooooh!
Дано скоро премине и този период  Sunglasses

# 141
Здравейте  Hug
аз току що ставам ,че снощи бяхме на рожден ден до посред нощите  Crazy
Беа ,нали знаеш за нас взимай билети със сигурност /ще взема и Мони така ,че 2 детски/ със Зори вчера говорих и тя ще дойде  Grinning
Ей днес добре ,че децата са на градина ,а Боби не е на работа ,че ние бяхме няколко месеца в застои с ремонта ама сег апак се хващаме да довършваме защото така не се живее повече  Tired
Хич не ми се започва ама няма как ,отивам да извлачвам багажи  ooooh!

# 142
Привет и от нас. Hug

На Янето й излезе резултата от носен секрет,дето й взеха онзи ден-не се изолират патогенни микроорганизми.Направо ме хвърлиха в шах.Хем се зарадвах,хем незнам какво да я правя вече...бях 99% сигурна,че ще излезе нещо,а то... newsm78Вече 2 месеца е с хрема...тип задна хрема...секретите са безцветни,като ластици и не минава.От 2 месеца не я събирам с деца да играе,дори с племенничето не са се виждали. SadЩе се побърка това дете с мен. LaughingЩастлива съм,че се размина с АБ,...не ми прилича на алергична...остава трета сливица евентуално,ама чист от към микроби  нос  с трета сливица...не се връзва...пфууу.

# 143
  • София
Привет! Hug

Я кажете за театъра,в коя зала мислите да ходите,в Лагера или Гео Милев?Може и ние да дойдем Simple SmileНали няма да има проблем на място да си вземем билети?

Наде,хубаво ,че резултатите са добри,дано да се  разбере какво я причинява тая упорита хрема,какво ще предприемеш сега?

# 144
Тася а и другите моми4ета които искат да дойдат да театър - днес в 11:00 в залата в Гео Милев - ул. Лидице на ъгъла с Шип4енски проход Peace

# 145
  • София
Ох,няма да дойдем,че малкия е с разстройство от снощи TiredНезнам дали е от храна или е лепнал някой вирус,затова няма да рискувам.Приятно изкарване,дано им хареса на малките и на всички хубава неделя пожелавам!
Целувки!

# 146
Здравейте!
И аз да се оплача, че сме болни, имаше температура, после кашлица, водихме я на лекар, каза, че гърлото й е много червено, сега сме на антибиотик, а как ще го пие, като повръща всичко. Три пъти повърна, като се опитвах да й дам лекарство, прах супер тежък губер, абе въобще...
Съжалявам, но няма на кого да се оплача.
Лек ден

# 147
Здравейте!

И Криси е нещо болнава - тече й нослето. Друго нищо няма - както предишния път беше. Надявам се и така да мине. Пръскам Стеримар и й давам Коризалия (не знам колко ще й помогне, но предишния път си въобразих, че от нея мина хремата).

Вашите деца редят ли пъзели? Криси реди такива от по 20-25 части. Имаме няколко - 5-6 картинки, но все по-рядко успявам да й намеря такива Rolling Eyes Днес взех в една кутия 3 пъзела по 25 части от 3 приказки. Дадох й само единия, да имаме 2 за по-късно, че като й омръзне, не ги иска вече и пак се чудя от къде да й търся  newsm78 Все са с по 6-7 парчета, или прекалено големи.

Днес в този един почивен ден ми се стопиха лагерите. Чистене, пране, готвенето го пропуснах обаче   chef а като си помисля, че и другата седмица ще е от дългите  Confused

Как беше на кукления театър? Хареса ли на малчуганите?  Laughing

Лека вечер  Hug

# 148
Здравейте,

нещо хич не пишете. И на мен само с един почивен ден нещо ми е криво. ПОне се наспах. В събота си тръгнах на обяд от офиса. Та се наспах следобяда с Али, вчера пак така. Ама сега пак ми се спи, явно съм понатрупала умора и недоспиване. Вчера просто полудях. Бях от 9 на курс, после пазарувахме във Фантастико все едно ще има окупация, после разходка на малката, а вечерта като му ударих едно готвене CrazyПравих гюведжета, милинки и крем bowuuкакво ми стана незнам.

Алис пак се е вкопчила в мен  и плака сутринта, което пак ме хвърли в размисли и май пак изпадам в някаква дупка. Тъпо ми е, всички ме дразнят, спи ми се и няма желание даже да си държа очите отворени. Сънувах гадни неща нощес и станах с г*за нагоре.

# 149
Симба, аз за сефте й купих на маги пъзел вчера. До сега не й взимах, защото или са по 2-3 парчета и няма да са й интересни, или са много малки парчета. Но вчера ходих до новия Еником в Дружба и там имаше един пъзел с някакви кончета с голями парчета и 25 броя. Имаше и по-малко с по 10броя. Много й хареса. но не може да го нареди сама. Слага си парчетата там където е решила и дори ен ми дава да ги коригирам  Laughing И накрая, като види че не става ме вика да й помагам  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт