Да спасим градинката пред "Севастопол"

• 16 191
  • 253
  •   1
Отговори
# 60
И аз видях, че махнаха бараките, но не мислех, че ще тръгнат да секат Shocked Направо не можах да позная градинката от снимките, които бяха пуснати тук. Ще гледам да дойда на 7-ми.

Истината е, че преди няколко години, когато още учих в Икономическия техникум се опитаха да ни изместят В Кайсиева градина, за да съборят училището.
Това и аз го помня, случайно да си випуск 2005?
Да, 2005 завърших. Simple Smile

# 61
Доня Туфина ще направиш ли петиция?
Бих се заела, но от вчера на обяд съм извън града. Интернета ми е през телефона, ясно ви е за каква връзка става въпрос....След малко заминавам за още по-затънтено (зелено) място, където и мобилни няма.
Обаче използвах случая и пуснах писмо до Господари на Ефира. Не знаех, че вече има организирана подписка (вчера сутринта не беше готова).
Може да се направи следното-да се вземе текста от нея и да се копира в bgpetition. Така ще може наистина много хора да се включат.
Въпреки това, нека не оставаме с успокоението, че като сме се подписали, сме си изпълнили дълга.
ТРЯБВА да отидем пред общината!
ТРЯБВА да изискаме документи, удостоверяващи какво точно ще се прави в тази градинка-паркинг подземен или надземен, мол и ли каквото там....
ТРЯБВА да има начин да се запази малкото зелена останала площ в този град! ПРЕСТЪПЛЕНИЕ е да се режат живи дървета, какъвто и да е прелога!
Вчера гледах репортажите на ТВ7 и СКАТ. Добре отразиха.
Дано се включат още медии в сряда.

Мисля, че не е зле повече хора да пишат до Господарите. Тaка и те ще разберат, че става върпсо за нещо сериозно!

# 62
  • Варна
В момента по Варна ТВ тече дебат по темата.

# 63
  • Варна
Аз живея на 20  метра от градинката на Севастопол. Гледката е ужасна...плаче ми се направо. И аз се чудих защо Ерика се занимават с тая работа? Това сигурно е най-скъпо вземащата фирма с подобна дейност във Варна...пък и нали си имаше някаква общинска- "Паркове и градини"...нещо си, не помня точното име.

Със сигурност знам, че там няма да се строи обаче. Така, че спокойно  Peace

Мен ми е интересно как толкова години тея дюнери гадните седяха там без канализация, без водопровод и в разрез с всякакви изисквания на ХЕИ. И сега изведнъж някой се присети, че са незаконни  Mr. Green

Доколкото знам, ще се слагат пейки на тяхно място и няма да се строи точно там. Вижте, за ик. техникум вече не е ясно. Аз го завърших 2004 и помня после как ходихме да протестираме да не го местят. И аз чувам слухове за ТИМ и прочее, но то никога не е ясно кой и защо....важното е, че някой има сериозни намерения да го застрои и независимо кой е трябва да се борим.

На 7-ми ще дойда  Peace

# 64
  • Варна

Откъде такава сигурност?  newsm78

# 65
Преди няколко дни гледах по телевизията (не помня в новините по кой канал) че ще събарят бараките и там ще се прави градинка.Тоест ... ще разширяват градинката,която си я има там.

# 66
  • Варна
Преди няколко дни гледах по телевизията (не помня в новините по кой канал) че ще събарят бараките и там ще се прави градинка.Тоест ... ще разширяват градинката,която си я има там.
Дано да е така. Praynig

# 67
Дъщеря ми учи в икономическия и от месец споменава .че в училище отново се говори за смяна на сградата на училището от следващата учебна година!
Аз също видях ,големите багери,,застланата градина с клони и стърчащите стволове на кестените и се учудих на това безумие! #2gunfire
Ще бъда на 7ми пред общината! Peace

# 68
  • Варна

^Ekaterina^, аз пък помислих, че имаш наистина сигурна информация. Аз не им вярвам и в очите като ме гледат, а камо ли по телевизията.  Rolling Eyes

Туфина, започнах да правя петиция, но се отказах, защото не съм сигурна как да я формулирам. На седми ще видим какво точно ще ни кажат и обещаят, защото усещам, че се опитват да ни изкарат шепа наивници, които правят от мухата слон.
Със сигурност ще се защитава тезата, че е било санитарна сеч и не се предвижда строеж на каквото и да било и за да не се оттеглим сконфузени:

Въпреки това, нека не оставаме с успокоението, че като сме се подписали, сме си изпълнили дълга.
ТРЯБВА да отидем пред общината!
ТРЯБВА да изискаме документи, удостоверяващи какво точно ще се прави в тази градинка-паркинг подземен или надземен, мол и ли каквото там....
ТРЯБВА да има начин да се запази малкото зелена останала площ в този град! ПРЕСТЪПЛЕНИЕ е да се режат живи дървета, какъвто и да е предлога!

# 69

^Ekaterina^, аз пък помислих, че имаш наистина сигурна информация. Аз не им вярвам и в очите като ме гледат, а камо ли по телевизията.  Rolling Eyes

Аз го писах това, а не Екатерина.
И никъде не съм споменавала,че имам "наистина сигурна информация".Не знам защо си си го помислила.Просто споделям каквото съм гледала по Тв.
Ти имаш ли някаква сигурна информация какво ще се прави там ?

# 70
  • Варна
Извинявай, Hug още спя. smile3507

Помислих, че твоят пост е нейния отговор по това изказване.

Ако е вярно, ще се поуспокоя донякъде.

# 71
  • Варна
И аз чух, че ще разширяват градинката, а тези дървета, по-точно това, което остана от тях, ще правят някаква дърворезба.

# 72
  • Варна
Ами, няма нужда да ми скачате на мен, аз се опитвам да ви успокоя...
То в тая държава е ясно, че никога нищо не е сигурно...как мога пък аз да съм сигурна по тая логика. Но доколкото знам няма да има "небостъргач" в градинката. Потресена съм от това, че щели да резбоват живите дървета, тъпанари.

За техникума го очаквам, още от 2005 , когато за първи път се чу, че е обект на нечии интереси. Това, че тогава не го събориха само е забавило "инвеститорите" според мен. То и на галерията трябваше да запазят фасада, нали това е условието за строителство. Уж я освежават. Колко време стоя само една фасада, докато копаеха отзад и накрая събориха и нея. Да, галерия ще има може би, на първия етаж /евентуално/, но нагоре кой знае, аз си мисля - офиси.

# 73
  • Варна
Потресена съм от това, че щели да резбоват живите дървета, тъпанари.

Това колко болен, извратен, видиотен мозък трябва да го е измислил, просто не мога да си представя! Да съсипеш живо, пораснало, здраво дърво, за да го резбоваш smile3511
И само от кретени ли се състои тази община, че да го позволят! Наистина не ми го събира акълът!

# 74
  • ВАРНА
Аз също съм потресена от случващото се в градинката на Севастопол. В края на април по новините на Нова даваха репортаж по случая и казаха, че събарят бараките за да бъде цялата тази площ градинка. Днес по новините също даваха репортаж по случая.
Това за дърворезбата наистина е голяма глупост. Нямам думи.

Общи условия

Активация на акаунт