Ето ни и нас - АПРИЛки!!!

• 13 562
  • 311
  •   1
Отговори
# 195
Сашко смучеше бибата така жадно и така ревеше за нея докато един ден не я скъса тя се напълни с лиги и тои се погнуси от нея след това не се е сетил за биберон така че спокоино  Peace
Имали сте късмет, че сам се отказа. Кало тъкмо се беше отказал, когато си заля крака с вряла вода  Cry  и пак се пристрасти към нея.
Обаче после я "хвърлихме на кучето" една вечер, порева няколко дни и я забрави.  Peace
Но е така: голям човек с биберон няма, но такива, дето заспиват до жените си/мъжете си с палец в устата има  Peace

# 196
Привет и от нас!

Аз имам един въпрос за ваксините. На нас в края на май ни предсои ваксиниране ДТК и полиомиелит. Лекарката обаче ни каза за новата ваксина "Пентаксим", която обхващала тези двете, понасяла се уж добре от бебетата... Та се чудя как да постъпим - дали да си караме по бг програмата, или да си купим тази ваксина "Пентаксим". Някой мислил ли е по този въпрос?

За Рицинуса - аз също вземах в началото по 5 гранулки 10-15 мин преди кърмене. Разбира се, не го вземах преди всяко кърмене, защото нощем няма как. Сега пия само лактогонен чай и мисля, че ефектът е същият.

# 197
Аз имам един въпрос за ваксините. На нас в края на май ни предсои ваксиниране ДТК и полиомиелит. Лекарката обаче ни каза за новата ваксина "Пентаксим", която обхващала тези двете, понасяла се уж добре от бебетата... Та се чудя как да постъпим - дали да си караме по бг програмата, или да си купим тази ваксина "Пентаксим". Някой мислил ли е по този въпрос?

Тук мога 100% да кажа, че трябва да се купуват вносните ваксини  Peace
На моята приятелка детето, след 2рия прием на ДТК...(просто не искам да описвам какво преживяха  Confused) Мога само да благодаря на Бог, че е добре  Praynig
Същото се случи и с детето на една съседка. Peace
БГ ваксините се понасят много зле понякога. Калоян след 3тия прием имаше 3 дена много висока Т и не спираше да плаче.
Аз още на 1вата среща на д-рката с бебето й казах, че искам да си купувам всички ваксини (които могат да се купят, де  Wink някои нямат вносен заместител)  Peace
Не се колебай, независимо, че ваксините са скъпи  Peace

# 198
  • Русе
kalli ,cenitelkata успяхте да ме успокойте,както и да ме развеселите  Joy .Не се бях сещала да погледна нещата от тази гледна точка  Peace .В този ред на мисли ме подсетихте за една подобна случка .На една комшиика детето беше на 3 години и горница и все още търсеше бибата си.Един ден се бяхме събрали на маса и решихме да отучваме малката.Някой каза,че чувал да се топи бибата в люто,ма това ни се стори много садистично .Все пак решихме,че черния пипер не е чак толкова лют и натопихме бибата на детето в него и му я дадохме.Малката като я лапна и се замисли нещо.Извади я от устата си,огледа я подробно и започна да я облизва.Когато изблиза всичкия черен пипер и отиде при майка си с думите: "топай,топай" и искаше още да я поръсваме  Joy .Така че вместо да го отучим детето го пристрастихме към черния пипер  Joy

# 199
Привет и от нас!

ние решихме да я купим "пентаксима" имам пълно доверие на лекарката а тя каза,че били по-добри

# 200
Момичета искам да попитам ,нашия пъп още не е паднал но почти се държи на много малко ,но днес започна да кърви и се чудя дали това е нормално,на някой от вас да се е случвало много се притесних като видях че има кръв даже и по памперса .Какво да правя ? Sad Sad Sad

# 201
Момичета искам да попитам ,нашия пъп още не е паднал но почти се държи на много малко ,но днес започна да кърви и се чудя дали това е нормално,на някой от вас да се е случвало много се притесних като видях че има кръв даже и по памперса .Какво да правя ? Sad Sad Sad
нормално е почиствай със спирт хубаво даже накрая капвай по-няколко капки отгоре ,не се шашкай и след като падне може 3-4 днипак да има отново ,почиствай със спирт всъщност почиствай на всяка смяна на памперса

# 202
Нашата лекарка не каза, че са по-добри, а само, че цяла Европа ги използва. Но на мен ми се искаше да чуя мнението и майките все пак, а не само лекарското. Благодаря за отговорите на Кали и на Ценителката!

# 203
  • София
Тодоранче, аз също 100% ще взема Пентаксим-а. Освен изброените по-горе причини тя е и против Менингит !!!
Освен това Полиомелитната вече не е през устата на капки, а е на отделно "боц". Т.е. ако решиш да "избереш българското" ще боцнат детето 2 пъти на веднъж. Искаш ли и Менингитната (тя не е от задължителните и се плаща така  и така) - 3 пъти "боц" в един ден.

# 204
Иска ми се да имам кърма по 100гр от гърда, затова ги икупих, но сега пък се замислям, да не би да объркам още ситуацията или да си пия лактогонния чай.
Моля ви помогнете ми в избора: лактогонен чай или Рицинус комунис???
Ако знаеш и аз как искам да имам по 100 мл. от гърда на хранене! Heart Eyes Ама нъц  ... за сега! Но си спомням че с каката в един момент бяхме минали само на 1 гърда на ядене , ама не помня кога  newsm78 А при теб как беше с каката?
А иначе за избора - аз с каката пробвах въпросния рицинус- не останах доволна и заради ограниченията се отказах. Ама като се замислям - ако не помогне , то със сигурност няма да навреди , така че пий и двете като Кали! Peace

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 17:16 от veni-b

# 205
Когато изблиза всичкия черен пипер и отиде при майка си с думите: "топай,топай" и искаше още да я поръсваме  Joy .Така че вместо да го отучим детето го пристрастихме към черния пипер  Joy
Joy Joy Joy
Ох, това децата са страшна работа  Mr. Green

# 206
  • София
Кали, Ценителката да ви попитам тази ваксина за която говорите кога се слага?
Питам защото на нас в родилното ни сложиха една, и сега на 9-ти сме на друга и честно казано въобще незнам за какво са тези ваксини  Embarassed А братовчедка ми, ми каза за някаква ваксина която се слагала по късно (ама кога незнам май към 2-ри или 3-ти месец) и тя била на три и ми обясни че вносната била по-хубава и да се я купя, излизало по 60 лв. едната общо към 180 лв.
Ще съм ви благодарна ако ми разясните малко въпроса в ваксините, защото аз изобщо не съм наясно и за сега се доверявам сляпо на лекарката.......а пък ми се иска да изберем най-доброто за Ради

# 207
Кали, Ценителката да ви попитам тази ваксина за която говорите кога се слага?
Питам защото на нас в родилното ни сложиха една, и сега на 9-ти сме на друга и честно казано въобще незнам за какво са тези ваксини  Embarassed А братовчедка ми, ми каза за някаква ваксина която се слагала по късно (ама кога незнам май към 2-ри или 3-ти месец) и тя била на три и ми обясни че вносната била по-хубава и да се я купя, излизало по 60 лв. едната общо към 180 лв.
Ще съм ви благодарна ако ми разясните малко въпроса в ваксините, защото аз изобщо не съм наясно и за сега се доверявам сляпо на лекарката.......а пък ми се иска да изберем най-доброто за Ради

и  аз съм така !!! Embarassed Embarassed Embarassed

# 208
  • София
Doly_dog, ваксината за която говорим (Пентаксим) е тази "вносната", за която са ти обяснили че се слага в началото на 2-ри месец за първи път и после още 2 пъти. Точно това са цените. Тя е 5-валентна (срещу 5 болести) - Дифтерит, Тетанус, Коклюш, Полиомелит и Менингит.

А иначе по ЗК задължителните са ДТК (една обща) и Полиомелит (още една). Ако искаш и против Менингит, плащаш си още една инжекция.

Иначе в родилния дом трябва да са му правили 2 ваксини, а сега на 9-ти следва точно ДТК-то. Питай педито преди да боцнат Ради !

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 17:30 от ВаняМ

# 209
  • София
ВаняМ много благодаря  Hug

Общи условия

Активация на акаунт