Ето ни и нас - АПРИЛки!!!

• 13 595
  • 311
  •   1
Отговори
# 210
може ли да ми обясните пак Embarassed - слага се в началото на 2 месец - означава, че това е първата ваксина която ние си слагаме - другите ги сложиха в болницата, нали? Confused бцж и хепатит б първа доза ни биха в болницата, сега май трябва реимунизация на хепатит б....но това не е тази пентаксим? И още един въпрос - днес ядох мед Embarassedмислите ли, че е лошо за бебето, просто хапнах и тогава се сетих, че е алергени  май не се яде от кърмачки.

# 211
  • София
може ли да ми обясните пак Embarassed - слага се в началото на 2 месец - означава, че това е първата ваксина която ние си слагаме - другите ги сложиха в болницата, нали? Confused бцж и хепатит б първа доза ни биха в болницата, сега май трябва реимунизация на хепатит б....но това не е тази пентаксим? И още един въпрос - днес ядох мед Embarassedмислите ли, че е лошо за бебето, просто хапнах и тогава се сетих, че е алергени  май не се яде от кърмачки.

В родилния дом са поставени против Хепатит Б и туберколоза.

Сега наистина следва Хепатит Б - втори прием

В края на 2-ри, 3-ти и 4-ти месец е ДТК или Пентаксим

От едно ядене на мед нищо няма да ви стане. Мед е важно бебетата да не ядат (и то до 1 година) заради възможност от зараза с ботулизъм.

# 212
ВаняМ, благодаря ти Hug

# 213
за ваксините-и на нас ни биха 2 в болницата,а сега на 6-тата седмица пак,но ще питам какви са.аз също ще искам скъпите-не се вдигало Т от тях.сложих няколко снимки Mr. Green

# 214
И аз доста се чудих дали да "заложа" на Пентаксима Peace Тук във Варна в една от веригата аптеки ги продават едната по 52 лв или трите =156лв  Peace Ние на 13 май сме на консултация и ще ни бият 2-ри прием против Хепатит Б  Peace и аз така знам ,че Пентаксима се бият 2,3,4 месец  Peace

Маги след падането на нашия пъп още 4-5 дни имаше засъхнала кръв по него,че и някакъв секрет! Всяка вечер хубаво мажех със спирт,както и при смяната на памперса ( 1-2 пъти) Продължавам да го мажа със спирт,въпреки,че си е ОК!Важното е сега да го държите сух и добре почистен пъпа Peace С клечка за уши напоена в спирт хубаво и внимателно почиствай засъхналите корички кръв!

Честита 11-та годишнина на Milenag и съпруга й!!!Обичайте се и се подкрепяйте още дълги години   bouquet

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 17:53 от sisee

# 215
На Мишо ще му слагат другата седмица БЦЖ, а Пентаксима е по-нататък, но чакам д-рката да каже кога  Peace

# 216
  • Временно
Момичета,имам едно питане.Както писах вчера Сиана ужасно много се опъпчи.Това се случи на следващия ден след като бяхме на погача на бебчо на сестра ми.Той също се е обринал на следващия ден.По възрастните ми казват,че евентуално на погачата е имало неразположена жена и затова така е станало.Вие чували ли сте подобно нещо?И какво евентуално може да се направи?

# 217
  • София
Момичета,имам едно питане.Както писах вчера Сиана ужасно много се опъпчи.Това се случи на следващия ден след като бяхме на погача на бебчо на сестра ми.Той също се е обринал на следващия ден.По възрастните ми казват,че евентуално на погачата е имало неразположена жена и затова така е станало.Вие чували ли сте подобно нещо?И какво евентуално може да се направи?

Това пък за първи път го чувам!!! И честно казано ми звучи несериозно...

Иначе четох, че по народния обичай на погачата ходят само жени и то не в цикъл...но не вярвам това да има нещо общо с обрива.

# 218

ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ДАНИ, ПОЛИ И ОЛИВИЯ

ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА, МИЛЕНЧЕ! МНОГО, МНОГО ЛЮБОВ ОЩЕ ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПО ТОЛКОВА!

Ева_мери, На мен това ми звучи като бабини деветини. По-вероятно е или от топлото или да са се заразили, де да знам, но не и от това. Не се тревожи, ако не преминат иди на доки.
За ваксините и аз съм в чуденка. А тази менингитната колко стува?

# 219
  • София

Това пък за първи път го чувам!!! И честно казано ми звучи несериозно...

Иначе четох, че по народния обичай на погачата ходят само жени и то не в цикъл...но не вярвам това да има нещо общо с обрива.

На мен също ми звучи несериозно и не вярвам в това, но съм го чувала. Аз така за малко да не присъствам на изписването на племенника ми...ама се размина за малко (свърши ми). Иначе бабите много вярват в тези глупости. Аз лично смятам, че едва ли има нещо общо  Crossing Arms
Може да е от топло или прах или нещо друго на тях им е много чувствителна кожичката. Намажи го с кремче и ако не мине отиди при док.  Peace

# 220
Ъбсурд ......
Това едно време е било от хигиенна гледна точка (не че и сега няма мърляви хора дето след тоалетна не си мият ръцете де) ,но не е от това ,заложи на претопляне ,парфюм или храна която ти си приела ,но не и от такова нещо то по-пътя на логиката ние не тряя да ги докосваме тея деца 40 дни с тея лохий
 Joy

# 221
  • София
За ваксините и аз съм в чуденка. А тази менингитната колко стува?

Ами не знам ...така и не попитах.

Вижте това http://www.pramed.com/ipb/index.php?showtopic=4198&st=0&#entry5680

Разбира се има и още много информация по темата...къде положителна, къде не толкова. Но аз лично от години знам, че от всички ваксини точно след ДТК-то имаше най-голяма вероятност от странични ефекти...не говорим за временно неразположение, а за заболяване за цял живот (в много редки случаи, разбира се).  Така че ... сега съм решила да заложа на Пентаксим.

Но пък и другото е вярно ..."Каквото е писано на глава не ходи на камък"  Hug

# 222
Добре че подхванахте темата за ваксините, да ми просветне и на мен. Само знаех че слад тази която се бие в началото на втория месец, след това да си питам докторката постоянно за вносните, били по-пречистени и по-лесно се понасяли от бебетата. Ама имена на ваксините изобщо не знаех.

vercho, благодаря ти че попита. При нас кърменето върви успешно, но само когато имам достатъчно кърма. През нощта и сутрин е добре, но след това е суша, в смисъл нямам достатъчно за едно хранене дори и от двете гърди. Като пробваме да се кърмим  изяжда само 50-60 мл. и това е. Като се опитам да я дохраня тя вече е заспала и няма събуждане. Затова в следобедните часове предпочитам да и давам от биберон, поне да си изяде цялото количество от което има нужда. За съжаление каквото и да пробвах не се увеличава значително. Само хомеопатичните хапчета не съм пила. Освен и тях да пробвам да видим какво ще стане. Абе който си няма си няма. Може би искам да стане чудо.

Eй момичета, развеселихте ме и мен с този биберон. То и ние вече много го обичаме, на се случва и да го плюем. Сега се сетих, че имах една съученичка, която до 7ми клас (поне докато учехме заедно) по цели часове си смучеше палеца. Зъбите отпред и бях изкривени от това смучене даже. Така че споко с биберона, и нашия все някога "кучето ще го изяде", само да не стане като с черния пипер  Joy

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС!

ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА НА MILENAG!

# 223
Честита Соня на nellymax и дългоочаквания Александър на мама Galivo!!! Дано бързо се възстановявате и скоро – на разходки, милички!!!
Бибобибо – аз смених Памперс с Либеро и съм много доволна (като Sunni)
Верчо – оздравя ли  Ава??? И на мен ми тече от гърдите като чуя по принцип детски рев... А тези лохии дали според вас ще ми стоят и следващите 25-30 години???

# 224
........като заговорихте за лохии....мен ми спряха на около 9-ия ден, и сега нямам течение. няма ли други такива мами? това сигурно е нормално,а?

Общи условия

Активация на акаунт