Пандишпаново руло

  • 22 188
  • 30
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 6 030
Пандишпаново руло

Необходими продукти:
6 яйца
6-7с.л. брашно
15с.л. захар
кайсиево или друго сладко, може и шоколад

Приготвяне: Стъпка по стъпка

4 белтъка и 3-4с.л. захар се разбиват до сняг.

http://www.foto.bg/data/500/medium/5491.JPG
4 жълтъка и 3-4с.л. захар се разбиват до леко побеляване.
http://www.foto.bg/data/500/medium/5501.JPG
След това на интервали се прибавя по малко брашно, малко от айс сместа и така до изчерпване на количеството айс и 1к.ч. брашно. Бърка се със супена лъжица.http://www.foto.bg/data/500/medium/5511.JPG
Като е готова сместа се изсипва равномерно в тава постлана с хартия за печене.http://www.foto.bg/data/500/medium/5511.JPG
Пече се на 200-250 градуса в предварително загрята фурна. Като се изпече запазва цвета си. Обръща се върху мокра кърпа като всяко руло.
http://www.foto.bg/data/500/medium/5541.JPG
Прави се кремче от 1 бурканче кайсиево сладко и разбити на сняг 2 белтъка+ 4-5с.л. захар.
http://www.foto.bg/data/500/medium/5551.JPG
Разтила се върху блата.
http://www.foto.bg/data/500/medium/5561.JPG
Завива се на руло.
http://www.foto.bg/data/500/medium/5571.JPG
Залива се с останалата смес или друго пожелание.


- разрез
Приятен апетит!

Последна редакция: вт, 06 май 2008, 08:46 от L 0 V E

# 1
  • Мнения: 2 005
Правя го , но само със сладко - без белтъка и като го завия на руло го поръсвам с пудра захар  newsm78  Наистина става перфектно  bowuu

# 2
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ееее, мерси, че ме подсети - отдавна не съм го правила!  Hug

# 3
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Аз смесвам сладкото с разбита сметана или сметана и течен шоки - върховно !

# 4
  • Мнения: 950
Големи благодарности   bouquet  bouquet  bouquet   преди я правех тази рецепта и аз само със сладкото ,но бях загубила рецептата  и така си останах с търсенето  Mr. Green
 Heart Eyes

# 5
  • София
  • Мнения: 15 485
И аз го правя само със сладко от ягоди и пудра захар отгоре.

# 6
  • Мнения: 481
 А майка ми го прави с локум, който предварително нарязва на малки парчета и с малко вода го стапя на гъст сироп. Става нещо като сладко, което разстила върху блата и завива на руло. Отгоре рулото се поръсва с пудра захар и става чудно. Част от разстопения локум попива в блата, а между гънките на блата остават малки парченца локум и така рулото не е сухо и е много вкусно...

# 7
  • Мнения: 6 030
Ето и разрез. Днес си го хапнахме. Сместа е попила в блата и е станало страшно сладко и добре сиропирано. Peace Свърши точно за 10 минути.  Wink


А майка ми го прави с локум, който предварително нарязва на малки парчета и с малко вода го стапя на гъст сироп.
Това е много интересно. Обезателно другия път ще го пробвам с локум.  bouquet

# 8
  • Мнения: 3 804
ще се пробва Peace оба4е една каф,4аша брашно не е ли малко newsm78

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 22:09 от dtti

# 9
  • Мнения: 9 123
и аз това се чудя  newsm78

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 22:38 от pep-4o

# 10
  • Стара Загора
  • Мнения: 184
Рецептата, по която аз го правя е с  1 и 1/2 ч. чаша брашно и около 250 гр. захар. Мажа го само със сладко или мармалад от сливи и го ръся с пудра захар. Има съвсем приличен и скромен вид.

# 11
  • Мнения: 6 030
ще се пробва Peace оба4е една каф,4аша брашно не е ли малко newsm78
Ами не е малко. То се добавя лъжица по лъжица заедно с айс крема при непрекъснато бъркане. Пробвайте и ще видите, че не е никак малко. Рецептата взех от една моя леля, и да си призная за пръв път правя толкова вкусно и нормално на дебелина руло.

# 12
  • Мнения: 9 123
Това е любимото ни "намазано" руло -  страхотно е и на вид, и на вкус

оригинала изглежда така




А това пък

 е любимото ни бързо руло -  колкото и да нямам време винаги 
..... Има съвсем приличен и скромен вид.




Ако го поднеса  разпльокнато никой няма да хапне от него, колкото и вкусно да е.

# 13
  • Стара Загора
  • Мнения: 184
Пепчо, така изглежда и моето. Говоря за поръсеното с пудра захар. И рецептата ми е почти същата. Само сода не слагам и яйцата са 6. Може би и затова брашното при мен е малко повече.
Обаче не зная дали ще докарам на вид шоколадовото ти руло, а толкова ме впечатли.

# 14
  • Мнения: 3 830
М, супер. Записвам си го.  chef Мерси  bouquet

# 15
  • сред люляците
  • Мнения: 767
И според мен 1 к.ч. брашно не е малко. Аз го правя с 6 яйца и 6 с.л. брашно. Рецептата е тук.
А изглежда ето така Mr. Green

# 16
  • Мнения: 9 123

Обаче не зная дали ще докарам на вид шоколадовото ти руло, а толкова ме впечатли.

то е на Мариана Г, само го показах как изглежда   bouquet

И според мен 1 к.ч. брашно не е малко. Аз го правя с 6 яйца и 6 с.л. брашно.

Илианка, моята нормална чаша за кафе събира 2 с л. брашно, а голяма 3.  Сигурна съм, че има и по-малки дори.
Както и за пандишпаненото тесто за блатове  навсякъде пише 1 яйце към 1л захар и 1л брашно/респ. нишесте.

А твоето изглежда много хубаво   bouquet.

# 17
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Пепи, накара ме да отида да премеря  hahaha Моята чашка събира малко повече от 6 равни супени лъжици. А е нормална newsm78 или поне така смятам.

# 18
  • Мнения: 6 030
Пепи, накара ме да отида да премеря  hahaha Моята чашка събира малко повече от 6 равни супени лъжици. А е нормална newsm78 или поне така смятам.
Моята събира 6-7с.л.
Тази на пепчо сигурно е от най- малките. Вкъщи пият кафе от такива чаши- големи.

# 19
  • Мнения: 6 243
Ами то затова е добре да се пише в началото на всяка рецепта чашата с каква вместимост е. Или просто да се дава рецептата в грамове. Иначе - язък за продуктите понякога става.  Grinning

# 20
  • Стара Загора
  • Мнения: 184
Ами то затова е добре да се пише в началото на всяка рецепта чашата с каква вместимост е. Или просто да се дава рецептата в грамове. Иначе - язък за продуктите понякога става.  Grinning
Моята чаша за кафе е 200 мл. Права си, Хапка, чашата е много относително понятие.

Пепи, съжалявам за недоглеждането.

# 21
  • Мнения: 9 123
как 200мл бе  #Crazy вие кафе ли пиете или кола в тях  newsm78 


Ами то затова е добре да се пише в началото на всяка рецепта чашата с каква вместимост е. Или просто да се дава рецептата в грамове. Иначе - язък за продуктите понякога става.  Grinning

е с това съм напълно съгласна.

ПП: Аз също пия кафе в голяма чаша от 200мл, но тя НЕ Е КАФЯНА.
 

Последна редакция: пн, 05 май 2008, 23:56 от pep-4o

# 22
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
При пандишпана си има строга зависимост -
колкото яйца , толкова супени лъжици захар и толкова +още една брашно
- нормална големина на лъжиците и с лееек куп .
Разбиване на белтъци и жълтъци отделно както е обяснено в рецептата .
И у дома се пие кафи в големи пахари , ама не са кафени чашки , а 200мл канчета ...
Нека бъдем коректни при изписването , на никой няма да му е приятно да си загуби времето и продуктите .

# 23
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Моето пандишпаново руло е от 6 яйца,1 1/2 чч захар 1 1/2 чч брашно.Разбивам яйцата със захарта(без да разделям белтъци от жълтъци)в купа,която е сложена в по-голяма,в която има топла вода.След което се прибавя брашното,по-малко,и се бърка с дървена лъжица отдолу-нагоре.Самият блат става много мек и пухкав.Обикновенно намазвам с шипков мармалад и завивам.

# 24
  • Мнения: 9 123
При пандишпана си има строга зависимост -
колкото яйца , толкова супени лъжици захар и толкова +още една брашно
- нормална големина на лъжиците и с лееек куп .
Разбиване на белтъци и жълтъци отделно както е обяснено в рецептата .
И у дома се пие кафи в големи пахари , ама не са кафени чашки , а 200мл канчета ...


точно това имах предвид.


и нагледно:





първата е кафена чаша- не напръстник, а нормална за кафе  е 90 мл. - тя събира точно 3 с л брашно

втората с пеперудата - аз си пия кафето в нея е от 180 мл , тя събира  6 с л брашно

третата - стъклената - е за кафяната чаша  на половинката  Laughing - тя е от 270 мл  и събира  9 с л брашно.


Но в нито едната от вторите две колби не ви сервират кафе.

Така че - пояснявайте коя чаша от колко милилитра е, или още по-добре - пишете в грамове.

# 25
Mного се оплете темата. Ако трябва да бъдем точни и прецизни, съществува два вида пандишпанено тесто: лек пандишпан и тежък пандишпан. Лекия е 1 яйце, 1 с.л. брашно, 1 с.л. захар. а тежкия има и 1 с.л. мазнина. Предложеното руло не е пандишпаново, защото количеството захар е в повече. Ако се увеличи малко брашното, тестото става тип "Индиана", ако се увеличи още малко - става бишкотено тесто.

# 26
  • Мнения: 6 030
Охх.. с тези лъжици стана една.....  bordovsky   на мен това ми прилича на пандишпаново руло, а и рецептата е за пандишпаново. Всеки има различни рецепти, така че- на който му хареса тази, да я направи. Не са нужни толкова много безсмислени постове. Ако някой беше тръгнал да прави рулото щеше да попита колко голяма кафена чаша- ако това е най- важното. Щото почти страница за това се говори. Поправих рецептата- с лъжици не с чаша. Какъв проблем има сега, че продължавате.

За тези които са направили рулото и не е станало с 3с.л. брашно се извинявам. Вече като пускам рецепта ще е в грамове. Peace

# 27
  • Стара Загора
  • Мнения: 184
Вече като пускаш рецепта гледай освен грамовете, да е приятна и за окото.
Приятен ден!

# 28
  • Мнения: 1 808
Не са нужни толкова много безсмислени постове.

Абсолютно съгласна   Laughing

ПП: Бе що си махна предишното местожителство, много ми харесваше  Whistling

# 29
Съжалявам, че се намесвам, но нещо не мога да се сдържа.

L_O_V_E, нищо лично към теб, дори не те познавам, но за сравнително краткия ми престой тук, доста ми се наби в очите и макар да нямам кой знае какъв опит, като повечето момичета (жени) тук, позволи ми да ти кажа няколко неща.
Първо -
"Ако някой беше тръгнал да прави рулото щеше да попита колко голяма кафена чаша-" ..... какво значи колко е голяма кафената чаша? Стандартната кафена чаша винаги си е еднакво голяма, а това, че ти или който и да е друг си пие кафето в по-голяма, например в чаене си е негов избор, но това не я право чаша за кафе, както pep-4o вече е споменала.

Другото, което е, не съм писала много тук, но постоянно чета.  Форумът е много хубав, има си раздели за всичко и тук идва въпросът ми - защо на всяка страница има поне по 5 твои рецепти, при положение, че можеш да ги слагаш в "Любими рецепти"?

И накрая, според мен, за да си позволяваш да правиш това - постоянно да пускаш някакви рецепти тук, то те трябва да имат поне някакъв естетически вид, а не нещо "пльоснато" в чинията. Ако си го готвиш само за вкъщи - ок, сервирай си така щом искаш, но след като ще го показваш тук - поне мъничко старание вложи - просто съвет.

Щях да забравя, преди да ни обясняваш из темите за грамотността си (преди 5 мин го четох, бяха ти направили забележка и ти си се засегнала), погледни който и да е от постовете си - във всеки, ако не пунктуационни грешки, има поне други набиващи се на окото неща, като най-прост пример "щото", които някак не се връзват с "грамотността ти" .

Последна редакция: пт, 09 май 2008, 10:50 от Ивито

# 30
  • Мнения: 99
Сега ще ви дам една рецепта, която супер ми хареса, но не се сещам откъде я имам (не че има значение)

Продукти:
8 яйца
4 с.л. захар
5 с.л. брашно
3 с.л. какао
1 кафена чашка вода+ 8 с.л. захар
1 пакетче стафиди
1/2 пакетче лешници

Приготвяне: Водата със захарта ври до сгъстяване. Добавя се какаото и се маха от огъня. Към тази смес се добавят жълтъците, захарта и брашното, стафидите и нарязаните на парченца лешници. Накрая се добавят и разбитите на твърд сняг белтъци. Пече се като нормално руло, в намазнена тава, на умерена фурна (180-200 градуса). Вътре може да се намаже по вкус, но на мен много ми харесва варианта течен шоколад със сметана или сметана с ягоди.

За съжаление ще минем без снимки, че няма време  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт