10 евъргрийна,free edition,от свекъра(свекървата) - 2

• 157 476
  • 701
  •   1
Отговори
# 90
Аз сега се сещам за 1-2 бисера, ама на моите родители... свекърите още не са се проявили...

първо мама - имаме ние едни семейни познати в Банско, та сме на гости у тях. И майка ми си говори с единия им син... ама те там говорят на един по-особен диалект и страшно бързо... И майка уж се опитва да хване нишката, ама... нещо не й се получава... моли го момчето да говори по-бавно, той почва, ама след третата дума пак подхваща къртечницата... и майка ми вече й писнало да не разбира, и изръсва с един много сериозен тон: "Слушай сега! (и го заплашва с пръст) Когато говориш с мен ще мълчиш!!!!Joy леш бяхме всички от смях  Joy и още си я базикаме от време на време с този лаф  Laughing

сега за баща ми, той е голям шемет, от него мога да събера бая бисери, ама сега се сещам само за този...
Началото на март сме, времето топло, носят се прашки вече... И баща ми, влиза в тоалетната и като излиза почва: "С....иииии" (вика майка ми)... никой не се обажда... после пак "С....иииииии"... пак никой(майка простира на терасата)... и той вече вика с цяло гърло "С...иииииииииии"... майка се задава откъм терасата, притеснена че татко така я вика, пита "Какво има бе Х..., що така викаш", пък той обяснява... "Някой си е забравил мартеничките в банята... ей там са окачени на закачалката..." Пък тя сестра ми се къпала и си изпрала някакви червени прашки и ги окачила на една закачалка в банята да съхнат...
Помляхме се от смях тогава...  Joy пък той още се шегува с нея за "връвките" дето ги носи

# 91
  • София
е то бисерите с родителите са много Laughing,което ме навежда на мисълта,че може да направят еквивалент на темата 10евъргрийна,от тъст/тъща Laughingкоето вече е "настъпване по мазола" Laughing
преди време купих на баща ми GSM,извади ми душата да има,и аз му купих,при което се започна едни инструкций за експлоатация Laughing,та човека звъни на оператора да провери сметката си,и от къде да знае,че това е автомат.запис,при което преди да затвори каза по тел.на автом.оператор "Благодаря ви много сте любезна,пак ще се чуем..................." Laughing Shocked Joy

# 92
Ох моята майка беше така. Мърмореше, че само тя нямала гсм. Баща ми и подари и се почнаха мъките.
Веднъж и обяснявах, тя въоръжена с химикалка и лист....пише. Ок ама загуби инструкцията. Втори път и обяснявах, ама не вниква Simple Smile
И я отсвирих, заявих и да си чете менюто то там всичко пише.
Добре обаче тя на село, гледа болната ми баба, която всеки момент ще умира (това преди 5 години, бабето е в прекрасно здраве все още, да е жива и здрава)
И майка се чудила кво да прави през ноща, и решила да ми последва съвета и да ръчка телефона, пък то нали всичко си пише.
Будя се аз през ноща от прозвъняване, гледам си телефона, виждам 3 прозвънявания и 2 празни смс. Будя баща ми на паника, викам си, край баба умря! Звъним, дава заето, после звъня тя не вдига. Съвсем изперкахме. Сетих се да звънна на леля ми, посред нощ, и тя будна и тя имала прозвъняване и смс - празен. И тя звъняла не се свързала. До сутринта цялата рода бяхме на крак, накрая се свързах със съседката на село, тя отишла в къщи, идва майка на телефона сънена, и ми се кара. Питам баба как е, "добре ...спи, ти за това ли ми звъниш". аз: "не решихме че сте умряли", майка "що пък, добре сме си", аз вече пред истерия "ами прозвънявания и празни смс, на всички си пратила". мама "ааа ти нали ми каза да си тествам, и аз си тествах"  #Crazy

И другия път който ни изправи косите по същият начин. Отива да чисти мазето на нашият апартамента, защото има нейни вещи там и я е страх да не и ги хвърлим.  (правихме ремонт и Ние сме с бебето при нашите, на другия край на София).
Става 22 часа, майка я няма, телефона и дава свободно, никой не дига. Става 23 аз вече се притеснявам, баща ми спокоен "тя е заспала в мазето". В 24 пратих мъжа ми да я търси, отива той в другия апартамент и звъни, понеже имаме само един ключ от мазето и той в майка, " майка ти е в мазето, вътре свети, ама не ми отваря, викам ама не отговаря."
В къщи вече крайно притеснени и баща ми отива, взимат от съседи ключ за мазето, отварят общото, от там нашето, отворено, цъкнато, майка я няма. Звъним, вече не дава свободно а изключен телефон. Аз звъня на всички болници, да питам дали са приели, една крайно неориентирана жена, никой нищо не знае. Мъжа ми и баща ми обикалят с колите, оглеждат пътя ... нищо. Аз не мога да мръдна бебето спи, вече треперя цялата. В 3 часа, звъни майка, "търсила си ме гледам, казвай" Леле ако беше пред мен щях да я убия. Разкрещях се къде си, добре ли си, защо не вдигаш, татко и в.. те търсят из цяла София, звъним по болниците. Мама "че защо?" Аз съм в леля ти, ама ми беше паднала батерията и сега си видях телефона", добре де а мазето защо е отворено, лампата цъкната??? "аааа забравила съм ги"

# 93
  • София
 Laughing Laughingсетих се и за още една случка,но този път с майка ми Laughingот работата и дадоха дебитна карта за заплатата,водя я аз на банкомат да обяснявам как се тегли,като я предупреждавам,че има камера на банкомата,а тя на монитора започна да се гласи,коса,червило,ЗА ДА Е ХУБАВА,КАТО Я ГЛЕДАТ Shocked Shockedтеглим ние парите,а тя само ,че ги взе и пак пипа на мястото от където си е взела заплатата,аз и се скарах,а тя едно виновно ме изгледа и ми вика"Ми маме,ако се излъже и пусне повече,що да не ги взема!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" Shocked Laughing

# 94
 Относно банкоматите се сетих: Свекъра на една позната работеше в Гърция  паэач на един комплекс с магазини, заведение, басейн. Имаше и банкомат. Един следобед с нея решихме да идем там на кафе, дойде човека и той при нас да седне. По едно време отива един мъж и тегли пари, дядото вика: Като гледам на тая игра, който и да играе- всеки печели, ама като няма кой да ми обясни как се играе...

# 95
По повод на прашките, като започнаха да излизат на мода, свекървата на една приятелка й беше казала-"Абе Миме как ги носиш тизи гащи бе, чи то ни можеш да пръднеш като хората с тях!!!!!!!! Едвам се държах на краката си от смях Joy Joy Joy

# 96
А моята баба ги вижда на простира и ме пита :'' Тези плик4ета на кого са ?'' Joy

# 97
  • На един клон
А мама ми заяви:"Мамо,не е хубаво  бременна да носиш прашки...Те младите момичета ги  носят защото им се търкат ... и се възбуждат!"
Нещо в тоя дух...
Свекърва ми пък забелязва  един път как мъжът ми гледа научнопопулярен филм за раждането и бъъъъъързо изключи телевизора...  Shocked

# 98
Снощи седим навън в градината и вечеряме и аз въодушевено обяснявам как след основния ремонт, който сме захванали, моят приятел ще ми купи кола и чак тогава ако има пари ще си вземе и за него и от там кандидат- свекито:
- Ааааааа, той се е пошегувал сигурно!!!!!!

Иска й се Simple Smile

# 99
  • София
Ние със свекито не си говорим, защото съм много зла снаха. Ама синът си как тормози не е истина. Веднъж се обажда в офиса му да го търси. Беше декември месец, тъкмо навалял един хубав сняг. И те и казват, че е заминал командировка. Като взела да им се кара жената, как може в тоя сняг да го пращат в комадировка, ако закъса някъде и все от тоя род  #Crazy. Мъжът ми и беше забранил да се обажда в офиса след тоя случай.
Друг път, бяхме в тях, тя го дръпна в една стая и взе да нарежда: ти изкрваш много пари, защо не пестиш, заделяй си всеки месец по 100 лева в сметка. Той и отговаря, че не вижда смисъл да влага в банка, изкарваме си парите и си ги харчим за нас си. А тя пак-две деца е отгледала и пак е пестила. Тук вече не издържах и като добра снаха я попитах къде и е спестеното, защото е все в заеми и все иска пари.
А ако не знаете, като гърми навън не се излиза. Трябвало за 100м да взима такси, защото сме я помолили да вземе детето от градината, пък навън гърмяло.
И в асансьор сама не може да се вози, като идва у нас (на 7 етаж сме), звъни на синът си, да слезе до долу да я вземе. Има и още, ама нататък.

# 100
Анна , А сама може ли стълби да ка4ва ?   #2gunfire

Като стана дума за заделяне - нашата тарикатка по едно време го даваше много нашироко - имаше пълномощни за сметките на мъжа ми и беше решила, 4е сега и е късмета ( ние бяхме на гурбет ). Системно установявахме липси и накрая като ударихме 4ертата, си беше бая липса .... Питаме я ние къде са парите - тя повтаря само : ''Не съм ги изпила и изяла '' . По4наха скандали , разправии , и с добрата , и с лошата - тя рев, тръшкане , припадъци ..... Един ден реши да каже, 4е били в нея, ама в къщи , скрити . Мъжа ми я накара веднага да му ги внесе по сметка , ама месец - два нищо .  Прибираме се в Бг - клю4алката и сменена. Обяснението и беше , 4е разбили вратата и влезли крадци. #2gunfire Гледам аз - ни следи от разбиване , няма драскотина даже; от съседите никой нищо не разбрал ( даже и след слу4ката не знаеха ); Полиция не викала , защото ''Каква файда от тях ?'' .... Сегааа , 4уйте най - интересното : намерили парите, ама от 5 000 лв. взели 2000, а другите ги върнали под мокета ( какви  съвестни крадци бе !). Ина4е телевизора, златото и др. - непокътнати . И на вси4кото отгоре тя продължаваше да си държи парите на същото място  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 12 юли 2008, 23:47 от mery 79

# 101
  • In a surreal moment!
Мери , Мери- ко е туй вашто чудо , бреййй , ама върна ли ви парите в крайна сметка , щото тя историйката и сувсем прозрачна , а мъжо ти вярва ли и , че те милите от либов все им вярват или извиняват

А мойта говореща си на три гласа Тота нещо не е добре , за месец отслабна драстично , направо измършавя и не ще да яде и пие , нямала апетит - верно е много злояда , а и кръвното и все ниско и и се спи Най-лошото е , че личната и я тъпче с лекарства , тя ги пие на гладно и става още по-зле
В чудо се видяхме , не е шега работа , много и посиняха устата и не ще да яде и това е
Лоша работа
Че е странна , вярно е , че е злобничка и туй е вярно , ама що така са оставя - мъчно ми е , жив човек все пак , макар и свекърва
И зле , зле , ама пак щипка , хапка с подхвърлени приказки
Най се притеснявам как ще плача ако      нали , да не го казвам , щот на село много се държи на тез неща
А да ви кажа тя как сърцераздирателно ореваваше свекъра , а то стуууууууууд януарски
и нарежда , щото беше дошла по - ранко една комшийка  Но жената тихичко отстъпи назад и си излезе без Тота да я види След десетина минути , кат ми смръзна хептен мозъка , отивам и я побутвам да се приберем в кухнята на топло  , а тя надвесена над ковчега нарежда гръмогласно - обръща се , поглежда , пита ме ледено спокойно сами ли сме и бързичко поттичвайки с ух, въй , студено , брей , потривайки ръце се прибра - паднах , такова чудо лицемерно не бях виждала
Не ми идват отвътре такива работи - някой има ли идеи като как да са направя , че  съм много омъчнена , щото ми се свива сърцето , ама до сълзи ни мох го дукара
И моля без морални забележки , само рационални , щот не сте ми на положението , ама и вас ще ви стигне някой ден и ша ва питам тугаз !

Последна редакция: пн, 14 юли 2008, 00:42 от Другарче

# 102
имам  3 моми4ета,та преди да родя големите 2 се прибраха тук,защото им запо4на у4илището и 2 месеца след това се прибирам и аз с малката,каква оба4е ми беше изненадата когато свеки вместо да ми каже 4естито-погледна дреби/на аватара- а тя прили4а на баща си/ и попита защо е 4ерна  #Crazy,при положение 4е каките са бели,и така известно време ми задаваше същия въпрос,накрая ве4е ми писна и и казах-4е мъжо е скандинавки тип та затова детенцето е 4ерни4ко Mr. Green

# 103
ех момичета, отне ми дни докато изчета и предната тема, ама не се отказах, такъв смЕх не е за изпускане!!!
 Аз за мойта още не мога така добре да се изкажа, че редичко се виждаме, но това не пречи да не я харесвам (слабо казано) от разстояние  Peace! Ама пък ще кажа една приказка от бабата на моя любим (свекървата на свекървата)-та били си на село при въпросната баба, ама било някакъв празник и цялата рода събрана там и бабата: "Тъй и тъй сте се събрали всички-що не взема да умра сега, че да не ви разкарвам друг път?"

# 104
Празнувахме рождения ден на Кали в едно заведение и от храната, която бях поръчала, остана едно цяло плато с някакви хапки.
Съзира го ТЯ и казва: "Я да го взема това за кучето на съседката!".
Аз отговарям, че ще си го взема за вкъщи, при което ТЯ - "Ама да бе, защо да го давам на кучето, като не съм готвила днес - Краси /мъжът й/ ще си го вземе за работа утре!"
И го взе...  Shocked
 #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт