БЕБЕТА ЮНИ 34 :D

• 12 909
  • 303
  •   1
Отговори
# 195
Честит Рожден Ден на Gali-тата   bouquet  newsm38

Много здраве и радост ви желая, особено в наближаващите седмици  Peace

Днес ще хапнем по една торта за ваше здраве  Mr. Green

# 196
  • Miami
Добро утро  Hug
 newsm59  на нашите рожденички   bouquet Да сте живи и здрави, а подаръците след още някой ден   ylinfant

# 197
Здравейте!  Simple Smile

Не съм писала скоро, но имах малко проблеми. Но вече си имам всички документи за раждането, исках да е нормално, но пак ще е секцио. Другата седмица ще ходя до Втора градска да видим за кога ще ми насрочат дата. Малко се страхувам да не кажат веднага да оставам, според мен още е рано, само 35-та седмица, но... каквото стане.

Някоя от вас планира ли следващите 1-2 седмици да влиза във Втора градска? Ако иска нека ми пише на лични.

Не зная кога ще успея да пиша пак, така че на всички ви желая леко раждане и здрави и жизнени бебоци!  Hug

# 198
Честит Рожден Ден на 2-те Галита.
Аз вчера не издържах и отидох на лекар, че от няколко дни имах контракции от време на време.
Доктора каза че всичко е наред, ама аз малко се притесних защото досега винаги сме били 2-3 седмици напред а вчера изведнъж се оказахме в норма   Rolling Eyes Аз в суматохата забравих да питам доктора дали е нормално това и сега се притеснявам.
Иначе каза че контракциите вече са нормални, но ми увеличи магнезия за една седмица за всеки случай.
И да ви кажа вчера като влязох в болницата ми стана едно гадно, криво и като ме подгони параноята......  Sick

# 199
Да са живи и здрави рожденичките   bouquet и най-прелестните бебоци през юни   bouquet

Набързо да се отчета за вчерашното ми излизане - понапълних чантата за родилно - купих си и втората нощница, взех и от еднократните гащи, чехлички (много зелени като това човече  Sick), 1 пакет превръзки си взех, но ще трябва още, а не ми се мъкнеше щото се бях натоварила като магаренце  Laughing Та чантата е почти готова - остава да мина през банята и за обера тоалетните си принадлежности и да взема памперси за бебо. Помпата за кърма ще се взема после. Сега остава да пусна в пералнята дрехите, които са за родилно и да ги изгладя.
За бебо взех стъклено шише на Нук от малките и още в първия магазин за перилни препарати намерих прословутия прах за пране Сано, че и допълнителна лъжичка ми дадоха  Mr. Green Към 24.05. ще чакам пак да дойде мама с покупките за бебо и да ги завъртим в пералнята, а тя да си ми ги оглади  Flutter
А какво комплектче за изписване нацелих, пак такова зелено едва се удържах, щото си викам, ами ако станат 2  Laughing нали идея си нямам мама и сестра ми какво са приготвили, а ми казаха изрично НИЩО да не купувам... А и количката дето съм си харесала е такова зелено, ама да видим сестра ми дали няма да ме изненада нещо (спряла съм се на Джема Травъл 3 в 1 на Чиполино), нали и тя ще е от нея  Hug.
Днес гледам има някакъв вятър и няма да става за разходка, сякаш имам сили за нещо подобно след вчерашния ден  Laughing
Хубав ден на всички!   bouquet

# 200
  • по света
Честит рожен ден на двете Галета,желая ви много здраве ,щастие и прекрасни бебчета!

# 201
Здравейте, мили мами, аз отдавна не съм писала, но сега се включвам!  Heart Eyes
Първо - честит рожден ден на рождениците, имен ден на имениците, нов дом/ремонт на новодомците/ремонтиращите, и добре дошли на новодошлите!  Party

Ние напредваме с нашия дом, но май няма да сколасаме преди бебето.

Понеже ми се наби на очи за късогледството - и аз знам, че за ретината са притесненията, моите диоптри са около три, но ще се прегледам за всеки случай, защото май можело ретината да ти е в риск и без големи диоптри...На преглед при гинеколога съм чак на 19ти (за болничния), но нещо не ме свърта и ще ида още този понеделник...

Иначе мога да се похваля с усилено пазаруване по празниците - понеже не ми се пътуваше в това състояние, си останахме с София и свършихме много и полезни неща! Simple Smile

Първо, купихме си количка - Peg Perego, модел Uno, цвят мока. Ето като тази, само че кафява: http://www.4uthesite.com/prods/large/4400.jpg. Купихме към нея чанта и дъждобран.
Плюсовете са, че не е много широка (като тези на Bebe Cоnfort примерно ), лека е и дръжката се обръща, така че бебето да е или с лице или с гръб към теб. Кошница за кола не взехме, защото имаме от едни приятели. Единствено като съображение, което някои изтъкват като минус за този модел е, че когато бебето гледа с лице към теб, малките колела, които се въртят, стават задни, и завоите се взимат с изнасяне на задницата, а не на предницата. Това според мен е въпрос на свикване, аз съм силна в ръцете, та не мисля, че ще ми е проблем. Пълна разцветка и модели на Пег Перего има или от вносителя в Пловдив, или в София на бул. Геме Димитров - ние нашата от там я купихме.

Друго - купихме си легло - понеже някой беше писал, че за да е от масив трябвало да имаш здрави джобове - нашето е най-евтиното от Mothercare, от бор, и струваше 220 лева без матрака - колкото едно платнено! Ето го: http://www.mothercare.com/gp/product/B000M4VXVO/sr=1-1/qid=12103 … UTF8&mcb=core
Едновременно е леко, може евентуално да си го избуташ в някоя друга стая ако искаш. Има три нива за матрака. Единствено съображение - размера е английски стандарт. т.е. не е 120х60 (което било "континентален стандарт"), а е 118х56, говоря за размера на матрака, за което трябва да се поръча специално. Това не се отразява на цената, само се изчаква между 10 и 30 работни дни според фирмата за изработка и доставка. Ние взехме един от пенолатекс, български, за около 130 лева, със срок на изработка и доставка - десет дни. Има и легла 140х70, но това вече не е cot, а е cot bed (т.е. легло, на което се махат и двете решетки и става детско), но ние си имаме голямо и решихме да не купуваме такова - за 20 сантиметра повече цената е двойна!   Naughty

Други неща, които разни познати майки ми препоръчаха и изглеждат читави - едни японски бебешки продукти Pigeon - за щастие магазина е много близо до нас! Това е сайта - ако някой живее в района и се интересува - http://www.pigeon-bg.net/.

Друг магазин, който ми хареса - Бебе Маркет в Иван Вазов - оттам взехме одеалце, помпа за нос, гумирани подложки за матрак...такива неща. В Пиджън-а има едни испански, гумирани и едновременно с това хавлиени някак си - за цял матрак, цената е 16 лева, но това е нещо много тежко и огромно, как ще се пере и как ще съхне не знам, затова взехме две 90х нещо си от бебе маркета, макар че продавачката в Пиджън-а ме убеждаваше колко били неудобни и колко шумели.

Горе долу е това, дано да съм била полезна на някоя софийска мама!  Simple Smile Извинявайте за ужасно дългия пост, но понеже се вясвам рядко - така компенсирам!  Rolling Eyes
Поздрави на всички!   bouquet   bouquet

# 202
Добро утро и от мен тумбаланки Hug
4естит рожден ден на 2 те Галита да сте живи и здрави и много усмивки а скоро идват и подаръците   bouquet smile3504
Аз в понеделник съм на преглед,ама като ви 4ета,на вас все ви казват колко са големи бебетата на мен мойта докторица един път не ми е казала с то4ност,само казва " ами в нормата е ,добре е за сега" Whistling,4естно да си призная ако можех 6тях да си се прибера да си родя в България,ама ве4е е късно,няма кой да ме пусне  Crazy
Вери,казва6 4е ти е мерила и корема за тия 7 месеца на мен нито един път не са ми премерили корема.освен да се заяжда с кг ми  #Cussing out #2gunfire е поне ме гледа на видеозон всеки път,какви са тия доктори тука ненам ,ама малко остана.оьх пак ви се оплаках изжинете ме  Blush.хайде моми4ета усмихнат ден на вси4ки   bouquet

# 203
  • София
Честити Рожден ден на Галетата   bouquet
Много щастие и най-хубавите бебоци през юни  Hug

Може да се повтарям, но някой може ли да каже къде мога да намеря качествени чаршафчета и т.н на добри цени.
http://www.mariadesign-bg.eu/images/sarnichka-shampansko-ecru-300.png
http://www.mariadesign-bg.eu/index.htm
На мен тези ми харесаха поне като дизайн, но като качество така и не ми остава време да отида да видя  Crazy. Цените им мисля, че са нормални - поне в сравнение с тези на комплектите на бебето, които гледат за около 200 лева  ooooh!

# 204
честит рожден ден, Галета!
Леко раждане и здрави хубави бебоци!   bouquet

el_vi, и аз ще раждам в Окръжна, има и други мами  Peace 

Аз също ще се опитам да дойда днес на срещичката. През деня съм долу-горе добре, но нощем... не мога да се завъртя, а за ставането от леглото да не говорим! Но още малко!

Мими Лео, не се шашкай, бебето най-добре си знае как да расте, май видеозоните не показват точно. Нали и ние изведнъж порастнахме с 2 седмици напред!

Бубачко, добре си се отчела! Полезно е това, което си ни написала Simple Smile

Mamutche, хубаво, че вече всичко е наред!

И аз се чудя дали да се пртиеснявам за очите - 3 диоптъра късогледство. Мойта лекарка забрави да ме изпрати на лекар и аз не знам дали да й напомням. Нещо искам да се направя на ударена, защото хич не ми се мисли за секцио. пък и си мисля, че ако човек има отлепване на ретината, би трябвало при последния преглед да са му казали. Не че съм ходила на очен лекар в последните 2 години и половина...

Дари7, и на мен не ми мерят корема, но всеки път ме гледат на видеозон. Щом докторката казва, че всичко е ОК, защо да те шашка?!

# 205
Честит Рожден Ден Галета!

Само хубави емоции ви пожелавам и днес и за в бъдеще  Hug

# 206
offioly да в МБАЛ Света София /на Мазнейкови/ ще бъда

# 207
  • София
Седенето вкъщи на мен ми действа ужасно да ви кажа. Всичко взе да ме боли, постоянно съм кисела - просто ще ми се явят всички болежки дето ме пропуснаха за миналите осем месеца. Не мога да се понасям. Нощес се събудих на ръба на леглото - постоянно се опитвам да се наместя - уж за по-удобно, ама няма удобно вече, и си представям ако се бях изсипала на пода каква забава щеше да бъде.
О, и сънувах, че кърмя - за първи път сънувам бебе и подобни неща - ама нещо май не потръгна кърменето, доколкото си спомням.
За срещата не съм сигурна дали ще дойда - в това вкиснато настроение не съм за пред хора май. Ако знаете със сигурност къде ще седнете кажете - евентуално ако пък реша.

Чао засега от мен и да идва по-скоро слънчевото време.

Честит празник на рожденничките  bouquet

# 208
  • София
Здравейте
и Честит рожден ден на двете рожденички!

Да сте живи и здрави и много прекрасни емоции около идването на бебоците!

Аз да кажа за чаршафчетата, на мен също много ми харесаха тези на Мария Дизайн като ги видях в Интернет, но на живо не изглеждат така впечатляващи. Има ги в Пигис Хаус. Пак от там си купих комплектче на Бертони - включва 2 възглавнички, чаршафче, олекотена завивка, обиколник + една допълнителна малка постелка - например за мястото, където ще повиваме бебето или за количката - обща цена 37 лв. Мисля че си струва. Но става за размер 120 х 60, за по-голямо легло сигурно ще е малко.

Не знам днес дали ще успея да дойда на срещичката, че май имам доста задачки, ако не се видим - весело и приятно прекарване Simple Smile!
И хубав и слънчев ден на всички   bouquet

# 209
Meg_H  ,имах предвид 4е на вси4ки им казват колко са им големи бебоците.т.е колко тежат колко са дълга на мен не Tired...ама както и да е де.6те видим в понеделник живот и здраве.

Общи условия

Активация на акаунт