БЕБЕТА ЮНИ 34 :D

• 12 909
  • 303
  •   1
Отговори
# 120
  • И аз не знам къде...
П.П. Да ви попитам знаете ли защо трябва да се къпят бебетата всеки ден?
Аз не знам, че трябва. Simple Smile
С Маги карах както го усещам, да ти кажа изгледах я със съвети от форума след като го открих. Та не съм я къпала всеки ден. Педиатри рядко слушах след като ме прецакаха с кърменето.

Абсолютнно съм съгласна с теб, но ако го кажеш на някой педиатър направо ще те обяви за еретик  Crazy! То и на някоя баба да го кажеш пак ще е така!
Моята майка изпадна в ужас като и обясних, че ще къпя бебето в банята и мисля да го повивам на пералнята. То не бяха приказки, то не беше чудо  Whistling! Как така не можело, как трябвало да си има собствена кофа и канче и да се къпе в топла стая  ooooh!! Попитах ако банята е достатъчно топла какъв е проблема, и отговора беше "Бе не може в банята с душа. Трябва да е в стая!" Да ама, да е живот и здраве, аз точно така мисля да го къпя. В корито естествено, но с душа. С подходяща струя естествено, де!

# 121
Вчера бях на консултация. Изследванията ми са ок, бебо също е добре. На моменти обаче получавам леки контракции от които ме обзема паника, но лекарката каза, че матката започва да се подготвя и затова.

Момичета, случва ли ви се на моменти да усещате едно ритмично пулсиране в корема, сякаш сърцето ви е слязло при бебето. Имам чувство, че самото бебе притиска някой кръвоносен съд и затова така се получава. Усеща се като ритане, но не може да е ритане на такъв равен интервал. На мен ми е много неприятно това усещане. Особено като лежа.

И аз имам ужасни киселини. От всичко ми се получават. Даже и от водата.
От две седмици пък не се бях теглила и останах изненадана, че не съм качила нито грам. Стоя си 68 кг (+13). А такова ядене му ударих по празниците.

След час отиваме да купуваме кошарка на бебо. Вчера случайно открих един бебешки магазин с тотална разпродажба - всички стоки са на половин цена, защото собствениците заминават за чужбина и разпродават всичко. Имаше много хубави нещица, но аз нямах парички в себе си. После ще се похваля какво сме купили.

Добре дошли на новите мами!  bouquet

# 122
MeryLu и аз усещам същото по няколко пъти на ден, но до колкото разбрах това е от хълцането на бебето  Laughing Нека и другите да кажат дали е така  Thinking
Аз ходих вчера да си взема болничния от лекарката която ми е по здравна каса и се надявах поне тоновете да ми чуе , но не  Naughty а от 2 месеца не съм ходила при нея. Тези така си ги прибират парите от здравната каса. За 9 месеца само веднъж ми е мерила обиколката на корема и 2 ехографа(по мое настояване). Влизам за 5 минути и ме изпраща по живо по здраво дори от стола не става  #Cussing out Естествено не разчитам на нея , ама ме е яд. При моя лекар съм чак другата седмица и нямам търпение.

# 123
  • Вече в моята си приказка...
Момичета, случва ли ви се на моменти да усещате едно ритмично пулсиране в корема, сякаш сърцето ви е слязло при бебето. Имам чувство, че самото бебе притиска някой кръвоносен съд и затова така се получава. Усеща се като ритане, но не може да е ритане на такъв равен интервал. На мен ми е много неприятно това усещане. Особено като лежа.

Неприятно ли ти е? Както го описваш ми прилича на прословутото хълцане... Peace

# 124

Това ли било? Ами не мога да кажа, че ми е много приятно Confused

# 125
  • Вече в моята си приказка...

Това ли било? Ами не мога да кажа, че ми е много приятно Confused

Е, поне не е като ритничетата я в диафрагмата, я в ребрата, които понякога причиняват болка...  Simple Smile Но така е, мъничетата вече се подготвят да дишат и често отварят устички, а така поглъщат околоплодни води, което пък води до хълцане... Ох, не че не го знаете, де! Embarassed

# 126
Здравейте тумбачета  Hug
Искам да взема отношение по темата за къпането на бебетата. Ще кажа това което знам, без да твърдя че съм права или да налагам мнението си на някой. Значи още като гледах дъщеря си от позната моя лекарка знам, че поне първите две, три седмици е хубаво бебета да се къпят всеки ден, защото кожата им се лющи и това за бебета е дискомфортно. След това - препоръчително е да се къпят вчер, тъй като къпането за бебета е доста изморително и се предполага, че след баня спят по добре. Както казват хората - "спах като къпан" - е точно от там идва тази приказка.  Другото което ми беше много странно - след всяко къпане правехме масаж на бебето и от бабите бяхме чули, че отзад на гръбчето с масаж излизаха едни бодилчета - някакви косъмчета бяха, но подкожно растяха и одста твърдички и плачат доста от тях. На нашата бебка тогава извадихме три такива и след всяко вадене се успокояваше страшно много.
Е това е от мен за сега - дано да съм била полезна с моя опит. Лек и усмихнат ден на всички   bouquet Аз отивам да побачкам още малко  Shocked така не ми се ходи вече на работа, че с нежелание го правя  Sick, но от другата седмица и аз излизам в болнични  hahaha

# 127
Добро утро момичета!  bouquet

Дано поне днес не вали Wink!

Ние също още не сме избрали легълце за бебето.Все още обикаляме и се чудим newsm78.
Май сме го обсъждали,ама не съм сигурна дали мога да си взема болничния със задна дата или точно 45 дни преди термина трябва да съм в болницата за да го получа newsm78?Защото незнам дали ще имам време да отида днес,а по удобо ще ми е да го отложа за утре!? Благодаря ви предварително Hug

# 128
  • София
Моля кажете дали одеялцата могат да се изперат с Пурлан например, вместо със праха Сано. Страх ме е все пак да не се степят от праха.

# 129
Нашта мома е станала 3 кг  #Crazy  т.е. удвоила си е теглото за 1 месец. 
Това е заради чистия въздух в Русе  Wink
Верно ще да е от въздуха  Joy Тук, в Софето, никой не ми вярва, че въздухът в Русе отдавна е по-чист от софийския  Laughing

Миша, аз снощи си взех болничен, валиден от 25 април. Само не знам дали не трябва да предупредиш лекаря си, иначе няма проблем да е със задна дата.

# 130
  • София
Здравейте от мен  Simple Smile

Аз както се бях наканила днес да ходя на лекцията на 9 месеца, се наложи да си остана вкъщи и да чакам да дойдат да ни вземат мерки за нов прозорец. Е, нищо и без това имах колебания за тази тема.. Но следващите вече ми се струват интересни, така че смятам да ходя.

За къпането на бебето - аз бях чела такива теми във форума и повечето мами споделят, че не го къпят всеки ден, само след всяко ако мият дупето директно на чешмата. Така че може би и аз така ще правя. И без това мъжът ми с неговия график няма да е на разположение всяка вечер да ми помага. То в края на месеца ще има лекция точно на тази тема - ако устискаме дотогава да не сме родили, ще е интересно да чуем какво ще кажат.

Marvele, не мисля, че ще има някакъв проблем за одеалцето, ако е с Пурлан. Все пак то не влиза в директен контакт с кожата на бебо...

# 131
Мерси Meg_H  Hug

# 132
  • София
Забравих да кажа за болничния на Миша. Моят също ми го издадоха на следващия ден, с дата от следващия ден, но на самия болничен пише, че започва от предишния ден. Т.е. не е проблем това  Peace

# 133
БЛАГОДАРЯ !!!!!!!
 Heart Eyes

# 134
  • по света
По въпроса с къпането се включвам.Съвсем нормално е да се къпе детето всеки ден,вие на колко дни се къпете??!!
MeryLu,хълцането е това Hug

Общи условия

Активация на акаунт