БЕБЕТА ЮНИ 34 :D

• 12 927
  • 303
  •   1
Отговори
# 105
Zdraveite mami!Iskam i az da se prisaedinq kam vashiqt spisak.Chakam prekrasno momchence jivot i zdrave! Laughing

# 106
дари, тамън сега се заприказвахме и сложих апарата и бам 140/85 Sad май ще почвам допегита и аз (предполагам това пиеш?)
ами при мен най-лошото е, че нищо не усещам Sad в смисъл вдигам си ей така, без особено неразположение, световъртеж или отпадналост и освен по това, че бебето спира да мърда, по друго не познавам
и отоци не съм имала, килограми качени 10 (тоест и от това не е)... бъбречни изследвания прекрасни, никой не можа да каже от какво се получи
и всичко започна точно по същото време - средата на 8я
иначе не знам ти с какви стойности си, но се приема, че над 140/90 се нарушава притока на кислород към плацентата и сътветно плода страда
по тази причина предния път лежах малко в патологията в майчин дом (до преди 2 месеца живеехме в софия) и ми вливаха системи, пиех повече лекарства, но тоновете на таня взеха да падат и родих по-раничко по лекарско предписание
мен ако питаш следи си го непременно, неприятно усложнение е и лекарите внимават доста при такива случаи...
май е време да си пусна и една урина да видя за албумин  Rolling Eyes като се завъртя темата...

иначе за шишетата ще хвана да погледна в някой магазин
хем не ми се вярва да имат метални пластинки, хем знае ли човек
тръбичките са пластмасови по принцип, а на шишето има нарисувани едни ленти, да не би с тях да се бъркаш  Rolling Eyes

# 107
Здравейте пак!Вкъщи с майка ми такива спорове захванахме за леглото на бебо,че май ще ми трябва помощ от по-опитните мами  Praynig .Интересува ме според вас до колко годинки детето трябва да е в легълце с решетка и съответно колко дълго трябва да е легълцето?Защото аз харесвам легла тип люлка,които са с по-малък кош(130х70 и то мах.),а тя ми спори че ще е малко защото детето трябвало поне до 3г. да е с решетка и иска да взимаме от по-големите,които обаче аз хич не харесвам  Crossing Arms!Така ,че разчитам на вас за съвет Praynig Wink!

нашето легло е 70/140 и ще си спи в него още поне година. Висока е 1.05см и досега не се е оплакала да и е тясно. Не си представям да махна решетката. Тва означава нощна стража да назначим до леглото.

Ами то всеки различно ще ти каже мила..аз мисля че след1,5-2 годинки детето няма да има нужда от решетка Thinking
Ето какво взехме ние за нашия мъж Flutter...май нещо такова и ти си харесваш до колкото разбирам Whistling

Не искам да ангажирам никой  с моето мнение, но искам да кажа че според мен колкото с красиви, толкова са и нефункционални тези легла. Ако това е най дълбото положение, смятайте че на 8-10 месеца /ако не и по рано/, когато детето започне да се изправя, това легло вече е плитко и с реален шанс от падане.
http://good-times.webshots.com/photo/1444879835054855862flzAVm
Тук се вижда дъщеря ми на 8-9 месеца изправена на най дълбоката степен на леглото. Но то си е на 3 нива. Ако беше по-плитко ...

# 108
За решетките - на сестра ми я свалихме след две годинки някъде и нощем й слагахме два стола с възглавници да не тупне долу ... като сменихме с голямо легло продължихме да подпираме, но тя така или иначе вдигна пепела един път ...случвало се е много пъти де  Mr. Green

Племенницата ми ще прави 3 години сега а легълцето с решетките от няколко месеца е в моето мазе... Казахме, че на бебето му трябва легло и тя с радост замени старото с решетките за ново - което си е двуетажно за големи деца , тя пък не е падала нито веднъж и не я обезопасяват  newsm78

Явно си е строго индивидуално , щото според майка ми голямата ми сестра е спала с решетка поне до три годинки  Thinking

# 109
pagadino smile3501 за табличката ще е мн полезна за в бъдеще!
maichence наистина си бях харесала точно това легло на Dizain Baby, само че в тъмно кафяво!Но май започвам да се разколебавам Thinking.
Tony , nicless благодаря за информацията Hug!Май ще се откажа от красивото легълце за сметка на това,което ще е по-безопасно за детето!Ще го допълня със скрин естествено за да има къде да слагам дрешките,че ми прави впечатление,че по-големите легла са само с две чекмеджета отдолу newsm78.
Момичета благодаря ви много Hug  Hug  Hug!
Добре дошла moni740!

# 110
  • варна
 Добре дошли на новите майчета.  bouquet
Да се отчета и аз- днес бях на консултация. Момченцето ми се е обърнало както трябва, върви с две седмици по-едър и пъпната връв е наред, далече от главата. Така беше застанало, че му видяхме личицето в профил,толкова миличко ми стана, прилича на големия ми син, той е голям красавец /как няма да е на мама детето Joy Joy/
 Успокоих се вече, че сме готови за раждане и сега остава да си довърша служебните задачи още две седмици, и една седмица чистене. Тъкмо ще стане към края на май, ще чакаме после бебчо. baby_neutral

# 111
  • София
Ние си имаме вече едно памучно и едно много пухкаво тънко поларено одеялце и една пелена мисля да купя още и това да ни е засега. Иначе ще спим в сгъваема кошара.
Обаче с гащеризончетата нещо се озорвам в избора. Тези, които ми харесват са много скъпи, а евтините нещо не ме грабват. Но утре пак ще ида в магазинчето в Изток и каквото взема това ще е - другото след като се пръкне госпожицата. Иначе имам доста завещани дрешки от една приятелка, така че на първо време има какво да обличаме.
Нещо ме приболява корема отгоре обаче - под гърдите. Дано до утре ми мине - може да е стомах всъщност.

# 112
  • И аз не знам къде...
T o n i, на Допегит съм. Аз много се притеснявам да не увредя нещо човечето с това кръвно или да се случи нещо лошо. Меря го по 4 пъти на ден и се надявам всичко да е наред. На 4х1 съм за сега, ама според доки ще мина и на 5х1 скоро. Просто свиквал организма. Утре пак ще ме изследват за албумин. Дано всичко да е наред и с мен и с дребчо  Praynig!

Бе за тези шишета почвам да се чудя да не би наистина да не съм го видяла правилно  newsm78?

П.П. Да ви попитам знаете ли защо трябва да се къпят бебетата всеки ден? Такова нещо има само в България! И на всичкото отгоре дерматолог ми го е препоръчвал, за голям човек при това, със препарати, сапун или душ гел, да се третира тялото един път седмично  Peace! А ние в България къпен дребните души всеки ден със разни сапуни и ги мажем! Малко ми е странно! Не че няма да го правя, ама няма логика!

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 22:39 от dari75

# 113
Включвам се за малко. Как се омазах цялата не е истина JoyАз до сега се стараех и се мажех, а сега вече ще се престаравам-поне да не излизат нови стрии Praynig Praynig PraynigСкоро се похвалих, че нямам и хоп как излязоха не е истина...
Тони, да не би за тези ампули на  Lierac да говориш? http://family-bg.com/prX_985.htm
Аз смятам да си взема от тях за след като родя. Между другото добре дошла и от мен Hug
Аз ще си взема от сгъваемите кошарки. Виждат ми се доста практични!
Лека нощ на всички и да спинкате спокойно Two Hearts

# 114
Връщам се от преглед - голям стрес изживях! Нашта мома е станала 3 кг  #Crazy  т.е. удвоила си е теглото за 1 месец.  И аз се чудя защо така се нацепих цялата, ми как няма! Според лекарката може да се появи на бял свят около 24 май!!! Само преди месец вървеше в норма и аз съм се настроила да раждам около термин, а сега си изкарах акъла, как не сме готови и въобще колко много работа имаме да свършим преди да се роди бебето!!!

Мони, добре дошла и от мен!

Тая нощ няма да родя - тая новина така ми вдигна адреналина - той нали подтискал окситоцина и другите женски хормони за раждане  Mr. Green

# 115
ЕЕеее, най накрая мъжа ми оправи компютъра. От 16:00 следобед нещо се беше прецакал. Днес нали ходих да давам кръв и урина...ее ама се оказа че всичко е перфектно. Всичко ми е в нормата newsm44 newsm44. С бебето всичко е 6 точки и спираме всякакви хапчета. Доктора каза че ако получа някакви контракции веднага да се обадя-ще го извадим веднага.  Joy Ходих и на алерголог за да ми тестват всички видове упойки-не съм алергична към нито една, а те си бяха около 20-тина Shocked Като написахте за килограми-забравих да питам моето бебе колко тежи сега, ама другата седмица като отида ще питам със сигурност Naughty
Тони всекидневната е 30 квадрата.

Мамчета айде да си спретнем някаква срещичка петък, събота или неделя!И да се посъберем повечко мамчета....е на който му е възможно де.... Peace

Лека нощ, че вече е доста късничко! Wink

# 116
Добро утро!   bouquet

Zdraveite mami!Iskam i az da se prisaedinq kam vashiqt spisak.Chakam prekrasno momchence jivot i zdrave! Laughing
Добре дошла в отбора на сините гащи  Hug  bouquet Да не нахалствам много, но може вече да си видяла нашата първа страничка, и за да стане по-пъстра, може да ни информираш кога ти е термина (кога, къде, как ще раждаш...)  Peace

Нашта мома е станала 3 кг  #Crazy  т.е. удвоила си е теглото за 1 месец. 
Това е заради чистия въздух в Русе  Wink

Днес съм на "училище" - ще се уча да правя масаж на кукла, даже съм си подкъсила значително маникюра  Laughing дано като се появи малкото човече да си имам поне малка представа кое как става и да не се надявам на тоз-оня  Praynig

Ще понапазарувам още нещица от списъка за болницата, че откакто взе да ми се смъква коремчето ме е обхванала една паника, направо не си е работа.

Хубав и усмихнат ден на всички!   bouquet
Тук нещо май няма да става за разходка, но надеждата кого крепяла......... баламите  Mr. Green

# 117
  • Вече в моята си приказка...
Добро утро, момичета!
Докато ви изчета ooooh! - доста вчера сте изписали...

Обсъждали сте креватчетата. Синът ми спеше на едно старичко, но пък много запазено. Спал е мъж ми на него навремето. Имаше две шкафчета отдолу. Лично на мен ми беше много удобно, но Ивайло е падал през оградката му - точно два пъти Blush. Слава Богу, без наранявания. До януари си го ползваше. Сега спи на едно от ъгловите креватчета. Обаче и от него не му се размина да падне hahaha

Сега имаме от онези кошарки-креватчета на Чиполино. Гледам, че повечето от вас са си купили дюшечета за този тип кревати.  newsm78 Ние дори не сме го отваряли още, стои си в кутията, и нямам представа какво представлява, меко ли е дюшечето към него, удобно ли е...

# 118
П.П. Да ви попитам знаете ли защо трябва да се къпят бебетата всеки ден?
Аз не знам, че трябва. Simple Smile
С Маги карах както го усещам, да ти кажа изгледах я със съвети от форума след като го открих. Та не съм я къпала всеки ден. Педиатри рядко слушах след като ме прецакаха с кърменето.

За стриите не се притеснявайте. Аз се успокоявам, че може и с лазер да се махнат.

Легло за бебето, исках и аз сгъваема кошара, но тук са с егати размерите- дълги по 90, 100см. А имаме матрак, който е 130см. Щяхме да купуваме дървена кошара, но познати ни дадоха 2. Сега трябва само някой да ги сглоби и да изберем коя ще остане. За бебо толкова малко неща съм купила...не за друго, а защото бая народ ми изпонададе дрехи, вкл. колички, бебешки кош за кола, шезлонг, корито.

Утре съм на консултация, т.е. за вас днес / четвъртък Simple Smile / и ще докладвам.

Айде лек ден

П.С. Мира, не е меко дюшечето, даже си е твърдичко. Маги спеше само на него, когато сме били някъде извън къщи, на екскурзия. Не се е оплаквало детето, де, но тя по принцип не е претенциозна.

Айде и аз влезнах в 9-я месец.

# 119
  • Вече в моята си приказка...
На мен ми се струва най-голям проблем изборът на количка. Още не сме купили, но и още не съм се спряла конкретно на някоя. Всъщност харесала съм си вече два модела, ама не съм сигурна дали ще купим някоя от тях. Когато обикалям по улиците се заглеждам по количките и ми прави впечатление, че най-масовата марка май е Кенгуроо.

Добре де, тези киселини въобще не разбрах от каква храна ми се получават. При мен май не зависи от това, какво съм изяла, а Бог знае от какво... Sick Вече и от вода имам, като през нощта е най-трагично - обърна ли се, тръгват с пълна сила... Е, няма спасение вече!

А това за къпането на бебето всеки ден, незнам да е правило! Мисля, че всеки го къпе, когато и по което време иска. На мен лично вечер ми беше най-удобно да го къпя, но имах познати, които си къпеха бебчетата сутрин. Въпрос на предпочитание. А и с Ивчо не ползвах всеки път сапунче или там каквото. А и още нещо - лятото май е хубаво да се къпе по-често, особено ако е топло. Мисля, че ще му е приятно на бебчо малко да се поразхлади Peace

Общи условия

Активация на акаунт