БЕБЕТА ЮНИ 34 :D

• 12 909
  • 303
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте   bouquet
Да се отчета  и  аз, днес бях на преглед, казаха че всичко  е наред, бебето  е 2700 г., взеха ми секрет за микробиология, дадоха ми направление за  очен, казаха да си направя пълна кръвна, урина и други показатели които са ми  отбелязали, след 10-тина дни ще правя консултация с кардиолог и  анестезиолог, абе въобще програмата  е пълна, казаха че тези  изследвания се правели за евентуално секцио. Лекарката ми попита как искам да раждам аз с недомлъвки  отговорих, че може би  е по добре  нормално, тя ми се стори че клони към секцио че  е по лесно за  екипа, но........ каза края на месеца ще видим съответствието на плода с таза  и ще решим.
Днес и разгледах родилното  отделение, не че толкова ме  интересуваше де, стаи като стаи, но като предложиха. Казаха че не трябва нищо да нося като багаж при започване на раждането и така, таткото меже да присъства при секциото без допълнително да се заплаща и както  се  изрази главната акушерка изпълнявали всички желания на пациентите си, пък ще видим.
За количка съм си харесала чиполино джема в електриково синьо, все ми се струва скъпичка, но пък ми харесва, но ще  я купуваме живот и здраве  като се роди бебока.

# 166
Мами, правим две срещи, защото много пропуснахме последният месец.
За утре предложението, което е удобно за повечето, успели да отговорят е: 14:30 пред аптеката на "Плиска"

За събота чакаме нови предложения.

# 167
  • Стара Загора
Отчетче и от мен за днешната консултация. С бебчо всичко е наред, води и плацента в норма. Ама той младежа нали ни е обьрнал грьб и докато му хванем сьрчицето, голямо гонене беше. Издадоха ми и болничния за 45-те дни, с днешна дата, но от 06.05. Утре сьм на изследвания крьв и урина. Май хемоглобина ми е нисичък, ама ще видим... От извесно време получавам едно неприятно усещане на сьрцето, не е от крьвното/то си е перфектно/, така че ще ходя и на кардиолог. Та това е. Ама пьк как ме наплашиха с тази наша АГ-болницааааааааааа. Вече не били останали доктори, всички напуснали, акушерките израждали/то май по-принцип е така ама.../. Пак започнах да се замислям дали да не отида да раждам в Сливен.

# 168
 Peace

Последна редакция: пт, 09 май 2008, 20:30 от Трънче

# 169
Хайде и аз да се разпиша  днес Sunglasses
Аз също съм с две ръце ЗА срещичка, но мога да се включа в събота.  Peace Очаквам да разбера предложенията за събота!  Hug
Аз да ви кажа въпреки толкова многото, ама наистина много дрехи (голяма част, от които са чисто нови и никога не са обличани - с етикетите), с които ни сдоби лелята, днес си купихме следното гащеризонче за изписване (преди си мислех, че няма да купувам толкова лятно  Mr. Green, ама НА): Heart Eyes

(снимките станаха много лоши, то е много нежно и свежо кремавичко на цвят). Остава да го комбинирам с едно хубаво боди с дълъг ръкав (отдавна се отказах да купуваме цял комплект), а ето ни и пелената за изписване, която също ненадейно си купихме заедно с мъжО!  hug newsm76  Heart Eyes

Хубава вечер желая на всички тумбачета! smile3539

# 170
исках да питам, ти ли беше с късогледство? Моя лекар последния път го питах дали трябва да си правя някакви изследвания на очите, той ме гледа учудено и вика, Защо? Та му казах, в България така и така, късогледство, опасно напъването, цезарово... Така искрено се смя човека, корема му подскачаше. Каза че за пръв път чува такова нещо (да го цитирам, "такава безсмислица"), а човека има 30+ години практика. И се замислих, откъде идва всъщност тази теория че при силно късогледство е опасно да се ражда нормално, и за чие удобство е измислена... И най-вече, какво е това че на екипа ти им било "по-лесно" да ти направят секцио?  Shocked Ми на мен ми е най-лесно да не си върша работата, ама кой ме пита? За кого са се клели да се грижат тези лекари, себе си или пациентите?

Трънче, не става дума за самото късогледство. Правят изследване за повишено налягане на очните дъна /т.н. глаукома/. Тя е опасната при напъване. Но понеже по условие хората с проблем с очите го развиват, затова си останала с такова впечатление. Аз като една бивша късогледа, го минах тоя преглед с предното раждане.

# 171
  • София
Трънче, този преглед за очите го правят май заради опасността от отлепване на ретината при по-високия диоптър. Моя не е никак висок, но пак ме пращат на преглед  Crazy. Преди първото ми раждане нямаше такова нещо, ама сега всички са се наговорили като че ли...

Сега видях, че nickless® е отговорила...

Гледам, че за срещи си говорите... аз още се мотая из офиса, а така ми се иска да се скътая вече  Tired. На всичко отгоре каката ще е с мен в събота в офиса. Все пак, ако ми е някъде по-близо може и да избягам  newsm78.

Последна редакция: чт, 08 май 2008, 20:31 от InaD

# 172
Здравейте!
Във връзка със списъците дето ги изискват от болниците-
на мен вчера доки ми каза нищо да не нося,  вси4ко са щели да ми дадат от там ВСЕ ЕДНО ОТИВАМ НА ХОТЕЛ!!! Това му бяха думите като се има в напредвид колко пари ми искат за раждането......... нормално би било Simple Smile

# 173
eva_eva_eva, ти все още ли си в Св.София? Аз чак за 19-ти си записах час при Павлова, не ми се ходи нещо по доктори много-много...

# 174
Здравейте и от мен Hug
Да се отчета и аз с вчерашна консултация, бебето вече се е обърнало с главичката надолу, отговаря си точно на седмиците и според доки всичко си му е наред  Laughing, пуснаха ми пълни изследвания, секрети разни ми взеха и ми издадоха болничен 45 дни преди термина. Освен това ми дадоха и списък за болницата, да ви кажа невероятно много са нещата, които трябва да си нося - марли, абукати, еднократни чаршафи, дори 4 комплекта пелени за бебето и дрешки, ако искам да си го обличам. Имаше две девойки стажантки, които ме посъветваха да си взема мои калъфки, че в АГ-то били много захабени, да те е гнус да легнеш (техни думи) Close
Няма да сменям болницата, защото държа на лекарят, при когото ще раждам, но все си мислех, че условията не са толкова плачевни, а то  ooooh!

# 175
Здравейте!
Аз утре ще пропусна срещата, но в събота ще дойда със сигурност, но ако е някъде към центъра. Плиска ми е на час и половина от вкъщи и то с колата ooooh! ,а после навръщане ще налучкам точно пиковия час в който всички се прибират от работа и кой-знае в колко ще се прибера Crossing Arms В събота може да се чакаме в МакДоналдс който е под моста на влюбените на НДК, а може и в сладкарничка Неделя на Витошка или където и да е около центъра.......еее мамчета, ма само аз ли съм от Овча Купел Peace?

#Cussing out...исках и аз да дойда утре на срещатаааа.......

gali80 нищо не сме видели от ремонта, само четем че спокойно се спало, а снимки никакви.....айде покажи де.... Mr. Green

Veniti споко...няма да векуваш я в тая болница.....

# 176
  • Вече в моята си приказка...
Аз като една бивша късогледа, го минах тоя преглед с предното раждане.

Това ми стана интересно...
И мен ме изпратиха с първото раждане на консултация с очен специалист. Всичко си ми беше наред, но на лекарката заключението й беше, че препоръчва цезарово сечение /знам ли защо така написа в картона, не ми обясни! newsm78/.

Момичета, с количките сериозно съм се объркала... Хем искам хубава, здрава, лека, висока и удобна количка, хем не искам и много пари да дадем... Blush Изключено е старата количка да ползваме - изкривила съм я от разходки и доста се е амортизирала.

Gali80
, какви са тези подложки за легло?

Ама как ви измерват бебетата? Всеки път ли ви гледат на видеозона? newsm78
И аз от днес съм 45-дневния болничен по майчинство. Обаче отново не пропуснаха да ми вземат трите лева, които като поп си давам при всеки болничен досега... #Cussing out Мислех, че бременните са освободени от такси, да, ама не! За обработка на документите било!
Само и аз да кажа, че още нищо не съм подготвила за болницата... но скоро ще наваксам - само да вляза в девети месец. Тогава смятам и дрешките, останали от Ивчо да изпера, изгладя и подредя...

П.П. Аз преди няколко теми бях пускала какви колички харесах в нет-а...
Едната е тази
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/images/chicco_61272-97fuego.jpg

другата
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/images/dayana_pink1.JPG
/но при условие, че е момиче, макар че се замислям за розовото - много банално и светло/

Какво мислите за марката Бертони?
Здрави ли са, тежки ли са, удобни ли са?

# 177
Хора какво правите бе   Wink!Едва ви изчетох,а само днес не си бях в къщи!Да се отчета и аз.Днес бяхме на консултация и беба е вече 3 кг. newsm44!С плацентата и водите всичко е в норма и тоновете са  newsm74!Обърнати сме вече с главата надолу и въобще съм една щастлива мама newsm76!Иначе утре съм на изследвания за анти-тела и ПКК,а днес ми взеха и микробиология.Абе с една дума правят ми всички необходими изследвания.
In4oka за срещичката ще знам чак утре към 11-12ч. дали ще мога и ще ти пиша Hug!
Относно къпането смятам да е всеки ден.Все пак бебешките гънчици имат нужда от повече грижи!
А дрешки,шезлонгче и ваничка  ми даде една моя приятелка така,че няма да купуваме  Peace.

# 178
Трънче  моят диоптър преди  около 7 години беше 0,75 и стигматизъм или астигматизъм незнам точно  и като споменах на д-ката тя ме  изпрати на преглед.
За срещата и на мен на Плиска ми е доста далече, по навита съм за центъра, пътувам от Разсадника, но да  има и къде да се паркира  Embarassed
eva_eva_eva за коя болница става въпрос?
Имам предложение отпред на списъка срещу всеки да се пише  и болницата в която ще ражда, ако  има възможност разбира се  и ако не затруднява този който води темата.
МЕН МЕ ПИШЕТЕ ЗА  АГ ЩЕРЕВ /за лесно  откриване в списъка съм на 12. юни/

# 179
  • Вече в моята си приказка...
Трънче  моят диоптър преди  около 7 години беше 0,75 и стигматизъм или астигматизъм незнам точно  и като споменах на д-ката тя ме  изпрати на преглед.
За срещата и на мен на Плиска ми е доста далече, по навита съм за центъра, пътувам от Разсадника, но да  има и къде да се паркира  Embarassed
eva_eva_eva за коя болница става въпрос?
Имам предложение отпред на списъка срещу всеки да се пише  и болницата в която ще ражда, ако  има възможност разбира се  и ако не затруднява този който води темата.
МЕН МЕ ПИШЕТЕ ЗА  АГ ЩЕРЕВ /за лесно  откриване в списъка съм на 12. юни/

Астигматизъм е правилната дума.
А това за болниците е хубава идея - аз ще си раждам тук, в Перник.

Общи условия

Активация на акаунт