Питане относно кани за вода Brita

• 336 146
  • 1 405
  •   1
Отговори
# 990
  • ГО
Аз сменям филтъра всеки месец на едно и също число. Не знам колко е правилно, дали е много или малко, но така съм си създала навик.

# 991
Аз също го сменям на месец употреба на филтъра, ако ни е нямало няколко дни например- оставям го да ми мига без чертички още няколко дни  Grinning и си го ползвам. Аз друго искам да ви питам- може ли каната да стои изпразнена за 2-3 дни или винаги трябва да има малко вода?
Вече съм решила като ходим на почивка някъде, където водата е лоша, вместо стекчета с мин.вода да си взимам каната (по-малко място заема) , ама по пътя в багажа трябва  да е без вода newsm78

# 992
може. Както и ако ви няма у вас седмица или повече. Вадиш филтъра, поставяш в найлонов плик, завързваш и в хладилника на студено. Когато го сложиш отново, прехвърли една вода и тогава ползвай. Както и с пътуването.

Няма как този датчик да отчита нещо наистина, защото просто водата не минава през него. Аз отначало си мислех, че е нещо по-специално, тъй като не съм разглеждала тези кани на живо.

............ Така че изводът е купувайте си от простичката Алуна (ли беше), същото е. Simple Smile

би било добре да ги видиш на живо и тогава да кажеш, че не минава водата през него.  Щото в случая твърдението ти е  ЕЖК

И защо препоръчваш Алуна, като това е единствената кана, на която трябва да махнеш целия капа, за да пълниш вода всеки път? Всички други си имат малките отвори, през които да влезе водата или с едно движение  на върха на пръста се отвори капачето, или на Елемарисите водната струя сама си отваря капачето.

Ето клип за метер-а, както и обяснение за датчика при него https://www.youtube.com/watch?v=1BFa6aHPgOo

germanecaaaaaq около 150 л. при твърдост на водата 8-10 н.гр. (все трябва да знаете с каква твърдост е водата при вас) Ако е с по-голяма -пр. ок 13-15, - на 100л. сменяш.
Като я ползваш известно време свикваш с вкуса и правиш разлика кога е за смяна. Ако ли не - замразяваш на лед - ако леда не стане съвсем прозрачен и като размразиш бучката има ли утайка - варовик на парцалки, за смяна ти е. Леда трябва да е прозрачен, когато е хубава  водата.  

# 993
  • София
От понеделник 30 март 4 бр. филтри за 33 лв в Лидл  Peace
Има и кана с 1 филтър за 27.99лв, но моята вече пристигна от Германия... след като тук не можаха да ми предложат каквото си бях наумила  Crossing Arms

# 994
би било добре да ги видиш на живо и тогава да кажеш, че не минава водата през него.  Щото в случая твърдението ти е  ЕЖК

За коя кана имаш предвид, че минава водата през датчика ? На моята си отчита 1 месец , независимо колко и изобщо дали й наливам вода. Аз сменям на месец и нещо някъде, защото често пътуваме

# 995
  • Berlin
А, чак сега виждам този пост. Simple Smile Ами по-назад в темата ми беше обяснено, че няма метър, през който водата да минава и така да отчита твърдост и литри. Peace ЕЖК не знам какво е. Simple Smile  А Алуната е грешка - Марела съм имала предвид, не им знам още имената съвсем. Но ако това в клипчето е така, т.е. все пак се отчитат някакви стойности на водата, веднага бих си купила този модел кана.

# 996
И аз ползвам кана Брита от 2г. Проблема е че в къщи имаме спор кога да сменяме филтъра, аз искам през месец, най много 40 дни, обаче го сменяме на 2м. За месец ползваме горе-долу 100л, това ще рече 200л за 2м. Решила съм след първия месец да си купувам изворна или минерална вода. Коя марка бихте препоръчали?
Искам и друго да питам - сиигурни ли сте, че филтъра пречиства добре водата от алуминий?

Последна редакция: вт, 23 юни 2015, 10:28 от y_em

# 997
  • София
В Кауфланд са пуснали кани Брита Марела в промоция - 29.99лв + 1бр филтър. Аз ползвам такава от 4г и сега взех нова. Доволна съм.  Grinning

# 998
В Кауфланд са пуснали кани Брита Марела в промоция - 29.99лв + 1бр филтър. Аз ползвам такава от 4г и сега взех нова. Доволна съм.  Grinning
и аз се интересувам от каните и по-точно от промоцията на кауфланд, дали са читави, от там  ли сте я купували преди 4 г... утре ще пратя мъжа ми да я разгледа  Rolling Eyes Peace

# 999
  • София
и аз се интересувам от каните и по-точно от промоцията на кауфланд, дали са читави, от там  ли сте я купували преди 4 г... утре ще пратя мъжа ми да я разгледа  Rolling Eyes Peace
Не оттам, а от Метро, но са абсолютно еднакви.

# 1 000
  • Някъде Там
А дали пречистват варовик?

# 1 001
  • София
А дали пречистват варовик?
Да, пречиства варовика.

# 1 002
Повече от година използвам кана Брита. През този период сменях различни марки филтри и тяхните разновидности. Забелязвате ли, че ако не смените филтър на време, а го оставите малко по-дълго, дъното на каната става със зеленист цвят или блатясва. Затова ни карат и да почистим добре каната след смяна на филтър, за да не забележим налепите, които се получават. Уж фултри, но всичко е заблуда за пари. 

П.С Пластмасата разваля качеството не само на водата, а и на храната. Още утре заминава в кофата този ненужен предмет.

# 1 003
  • София
Повече от година използвам кана Брита. През този период сменях различни марки филтри и тяхните разновидности. Забелязвате ли, че ако не смените филтър на време, а го оставите малко по-дълго, дъното на каната става със зеленист цвят или блатясва. Затова ни карат и да почистим добре каната след смяна на филтър, за да не забележим налепите, които се получват. Уж фултри, но всичко е заблуда за пари.
Ползвам четири години вече Брита Марела с два вида филтри. Често прескачаме месеца без смяна на филтъра, че и два даже.  Каната е стояла по 10-12 дни пълна с една и съща вода, докато сме на почивка. Никога не ми се е случвало да променя цвят, още по-малко за блатясва.  Shocked
Има различни пластмаси и не всяка е вредна. Peace

Последна редакция: ср, 15 юли 2015, 13:00 от july1993

# 1 004
  • Бургас
Вчера смених филтър на 2 месеца.Каната не беше ползвана 10-15  дни.Имаше си вода,но нямаше никакви утайки,налепи и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт