Кое е най-странното име, което сте чували-7

• 33 438
  • 408
  •   1
Отговори
# 330
Днес се запознах с момиче с името Кремилда - явно майка й доста бразилски сериали е изгледала. Иначе името си е хубаво, само странно за България.

# 331
Лично познавам Бано Банев. Доста ми е странно.

# 332
Е, тва с Юрдечката е виц.  Wink  Laughing Да не говорим, че и се пише  Йордан.  Simple Smile

Но мъж ми има братовчед Светлин и е кръстен на дядо си Фоти ( от гръцки светлина ).  Simple Smile

Познавам турчин Беркант, което май и за Турция е рядко срещано име.  Thinking
Паси, и то и за Ташко е виц.  Mr. Green Ама ето нещо, което са ми разказвали за истина - човек, кръстен с гръмкото име "Хладилник", когато това чудо на техническата мисъл се появило и по нашите ширини. Викали му Бай Ладо.  Joy

# 333
Много от т.нар странни имена в Българския език са прабългарски по произход. Между другото, България, също както другите балкански държави претърпява реформа на езика през Ренесанса си 19-20-и век и окончателно го славянизира и дебългаризира (изхвърлени са много смятани за турски прабългарски думи, много други тънат в  забвение в диалектите) с налагането на книжовния език. Сега песни като Чичовите конье звучат неразбираемо  за нас Sad

# 334
Аз имах познат Копчо Копчев. hahaha

# 335
  • Велико Търново
Казвали са ми и за момиче на им МарЕнгЛен, кръстено от чаща си на неговите любими Маркс Енгелс и Ленин

# 336
Ей сега имах клиент Химко Simple Smile

# 337
  • York
Кристиян - Габриел достатъчно странно ли е?  #Crazy

# 338
Ей сега имах клиент Химко Simple Smile
hahaha Да не е от Враца тоз човек бе?

# 339
Кикаха-мъжко име и Ефронка-женско rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo

# 340
Имам колежка Небесна и колега Гъчо  hahaha

# 341
Аз пък се сетих за познат с фамилия-Беловеждов.
А също и едно арменско-Таквор.

# 342
  • София

Иначе дъщеря ми се казва Олимпия, чували ли сте други с това име

Да, познавам една румънка, която се казва Олимпия  Peace
И моята сестра се казва така,кръстена е на баба Олимпиада. Grinning

На мен ми е странно Фахрадин Фахрадинов-актьора,който играе Явор в новия български сериал.

# 343
скарлет-шантал .......... майката е чела книгата , а бащата е гледал филма Joy

# 344
Аз имах познат Копчо Копчев. hahaha

Имах приятел с такава фамилия, дори му викахме Копчо  Simple Smile

Писала съм в темата за странни имена, но като цяло не мисля, че има наистина странни имена. Просто има хора, които не възприемат различното  Peace

Общи условия

Активация на акаунт