КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 5 - профил родители

• 38 394
  • 488
  •   1
Отговори
# 135
Маймунка, какво напазарува? Да не ме бият после?  Joy Joy Joy

# 136
  • Sofia
Аз пък само руски не успявам да науча.  Embarassed Не знам защо толкова ми се опира, или пък несериозно съм го учила. От 10тина години не съм го подхващала, отчаях се нещо. Simple Smile

Millena, страхотно, сигурно е била много забавна работата по този проект, макар и за PC управлението сигурно е по-скучно..? На нас ни бяха обещали рекламни материали, като дойдат, но май ни забравиха.  Crossing Arms

май, аз не съм особено наясно с новите игри  Embarassed, колкото и невероятно да звучи. Но съм голям заплес и гледам изобщо да не подхващам никоя игра, защото всичко останало остава на заден план.
Но има една страхотно красива и сладурска игра - за PC и Xbox - Viva Piñata. Прекопаваш една градинка, засяваш я и почват да идват в нея животинки-пиняти.

Още нищо не съм напазарувала, че си лазихме по нервите цял ден.  Laughing Ще изчакам по-удобен момент.

# 137
 Hug Hug Hug
Благодаря за поздравленията момичета. Изпита е на практика входящ тест за ПЧМГ, доколкото имам идея резултата не се зачита в СМГ, но пък е добра тренировка за него. Изпита за СМГ ще е на 21.06, така че време имаме. Хубавото е,  че Боби е решил почти изцяло \ без 2 \ задачите от първите две подгрупи, задачите от третата подгрупа, които са носили и по най-много точки са му били непознати като подвид, но въпреки това е решил 3 от тях. Затова за мен резултата е още по-добър. Освен това ми се струва, че резултата на едно от дечицата преди него е сгрешен, защото всяка подгрупа дава по 10 точки, а неговия резултат е 18?!
При това положение ми се струва \ или ми се ще да се надявам\, че поне в ПЧМГ сме си осигурили място, но така и така ни чакат още поне 3 изпита - за СМГ, за 125-то училище пак за паралелка с усилено изучаване на Математика и евентуално на още една сесия в ПЧМГ \ там дават шанс да се явиш на всички дати, като зачитат най-добрия ти резултат\.
Така че ни предстоят още работа и усилия!
Най-хубавото от всичко е, че Боби е амбициран да се представи още по-добре на следващите изпити!!! Най-послееееее  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Другото хубаво е, че сред кандидатите се оказа неговия пръв приятел от бебешките му години и сестричката му, така че може да се окаже и в прекрасна компания в един клас. Нашите приятели се пренесоха преди 3-4 години в друг квартал и оттогава се виждаме по празници и инцидентно навън, но все не стигаме и до училищна тема, затова днес ми стана много драго като видях и техните дечица, които също са се представили добре Peace

# 138
Millena, страхотно, сигурно е била много забавна работата по този проект, макар и за PC управлението сигурно е по-скучно..? На нас ни бяха обещали рекламни материали, като дойдат, но май ни забравиха.  Crossing Arms

Като тип работа беше супер, но като организация и т.н.  Naughty Това и доведе до напускането ми после.
Управлението е много по-скучно за PC, няма как, тя играта си беше измислена за Wii, няма как доенето на кравата да е забавно с мишка  ooooh! сравнено с движението с Wii. Това не попречи на една камара "компетентни" списания да ни оплюят, сякаш имахме начин да направим нещо в порт  Crossing Arms

Лени, звучи супер всичко! Би трябвало със сигурност да е приет при това положение.
Ще има много да мислите обаче, в контекста на всички други неща.
Така или иначе се радвам много и се гордея и аз с твоя порастнал бонбон  Hug

# 139
  • София
Леле, колко много неща са се случили докато аз си почивам!  Grinning
Дани, благодаря ти за специалния поздрав към дъщеря ми.   bouquet Супер песничка! Тя между другото много хареса филмчетата от нашето детство- класики като "Ну, погоди!", "Крокодилът Гена" и т.н.
Милена, честито!  Hug Мисля, че няма място за колебание, пък и винаги има връщане назад, както сама си писала!  Peace
Честито на сина на Лени!  Hug  Умни деца и това е!  Peace
Надявам се и дъщерята на TanyaMG да е добре вече!  Hug

Аз се чудех да питаме и логопеда, как трябва да се показват играчките на децата - ето ние имаме това - http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=73_239_104&produ … 1a16bc2c8e8163cf3 - скъпо, красиво, но не успях да заинтригувам детето, дори и сутринта го дърпаше  без да знае какво прави. Натиска бутоните, сменя музиките, но мисля, че нищо не научи от тази играчка. Аз много обичам да гледам такива готини играчки, но вече се въздържам да ги купувам.
Аз съм споменавала, че много рано тръгнахме на логопед, нямаше 2 години и там ми показаха как с най-обикновени неща, дори играчки от 1 лев можеш да развиваш детето.
TanyaMG, българският логопед е много креативен. Действително в почти всичко вижда помощни материали.  Laughing Когато аз хвана някоя играчка или книжка, веднага почвам да мисля дали ще ми върши работа - за научаване на цветовете, за броене, за фина моторика, за мислене, за внимание, за зрителна памет, за слухова памет, за работа по теми, за обогатяване на активния и пасивния речник на детето и т.н., и т.н. Имам чуство дори , че съм професионално изкривена на тази тема.  Laughing Просто това го правя подсъзнателно вече. Та в този смисъл аз търся една играчка да е мултифункционална от моя гледна точка, ако мога така да се изразя. И не ме учудва като пишеш за тази играчка, че дъщеря ти не й се радва особено. Тя от моя гледна точка не е мултифункционална. Аз имам, например на Чико подобен тип къщичка и работя много успешно с нея с деца от 2-7г. за цветове, за форми, за числа, за броене, за мислене, за наблюдателност, за видове животни, за мануален праксис, за фина моторика, за съставяне на небивалици /за въображение/ и т.н.:
http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=2449

Последна редакция: нд, 11 май 2008, 22:25 от sophsan

# 140
  • София
sophsan, [/b]искаш ли малко да си поговорим и за ляво/дясно полукълбо на мозъка и лява/дясна ръка......Аз съм много запалена по тази тема (по-скоро невербално поведение), но, sophsan, ти си шефът. Как влияе на децата ни? Кое полукълбо на какво влияе - математика, музика? И т.н. Трябва ли да се съобразяваме с тази особеност при избора на занимания на детето, а дори и училище - математическо, хуманитарн, езиково, музикално...
Ех, как обичам да съм шеф.  Joy Joy Joy
Ще драсна само няколко реда в момента обаче, че нещо много ми се спи тази вечер.  Embarassed
За тези, които руският ще ги затрудни, а и за тези, които имат по-малки деца - как могат да определят водеща ръка, око, крак. Защото не е задължително при водеща дясна ръка, да е водещ и десният крак и т.н. Помолете детето да хване въображаема телефонна слушалка и да имитира разговор. Наблюдавайте с коя ръка "хваща" слушалката. За водещо око - изрежете на едно листче "прозорче" и помолете детето да погледне през него с едно око. За водещ крак - дайте му да ритне топка, наблюдавайте първото ритане с кой крак е. Обикновено детето , когато расте минава през етап на "търсене" на водещата си ръка. Затова може да ви се е случвало да видите детето си да държи лъжицата ту с лява ръка, ту с дясна ръка. Или пък да рисува, сменяйки ръцете. Това не бива да ви притеснява. Оставете детето спокойно да се ориентира, няма нужда, ако го видите, че държи, например, вилицата с лява ръка, да го карате да я прехвърля в дясната. Имайте предвид, че принудителното сменяне на водещата ръка, може да доведе до заекване дори. Има хора, които умеят да работят еднакво ловко и с двете ръце, това са тъй наречените амбидекстрици. А имаме ли си тук левичари - мами или деца ?  Hug

Последна редакция: нд, 11 май 2008, 22:26 от sophsan

# 141
А имаме ли си тук левичари - мами или деца ?  Hug

Сина ми   bouquet

# 142
  • София
А имаме ли си тук левичари - мами или деца ?  Hug

Сина ми   bouquet

По мои наблюдения се учеличава броят на децата левичари в последните години.  Hug
Може да ми се смеете, но като дете искаха да съм левичар, изглеждаше ми много "екзотично" да пишеш с лява ръка. И досега ми е приятно като видя някой да пише с лява ръка. Може би, защото аз не мога нищо да правя с лява ръка, абсолютен десничар съм.

# 143
И аз съм така. Та го разбирам Simple Smile

# 144
  • София
Момичета, ще ви кажа лека нощ и се оттеглям!    bouquet Просто очичките ми се затварят. Blush

# 145
  • Sofia
Лени, браво на детето!

sophsan, дъщеря ми, точно както казваш, правеше разни неща и с двете ръце. Сега вече не съм се взирала дали ги сменя, струва ми се хубаво да може да прави всичко с всички ръце, така че не съм й обръщала внимание.  Laughing

Millena, и при нас е така - явно това е френският стил на работа. Сега се замислих, ако и във Френския лицей положението е такова... ще си спра второто дете от там.  hahaha

# 146
И при малкия ми син има такава "смяна на ръцете". Понякога прави нещата с дясната / с нея пише/, но доста неща прави и с лявата. Интересното е, че рисува и с двете Simple Smile, дори понякога едновременно Heart Eyes

# 147

Като тип работа беше супер, но като организация и т.н.  Naughty Това и доведе до напускането ми после.
Управлението е много по-скучно за PC, няма как, тя играта си беше измислена за Wii, няма как доенето на кравата да е забавно с мишка  ooooh! сравнено с движението с Wii. Това не попречи на една камара "компетентни" списания да ни оплюят, сякаш имахме начин да направим нещо в порт  Crossing Arms

Друг път ще чета какво точно говорите по темата. А аз - прочета малко и ходя да дудна на главата на мъжа ми. Той ми дообясни точно това, което пишеш, Миленка. Ама аз споря, вместо да дочета Joy Joy Joy

# 148
Големият ми син на футбол има силен шут с левия крак (доколкото знам е доста срещано явление, аз ритам с десен основно  Simple Smile). Той му е и силният. Знам го със сигурност - м.г. всички дънки след първото обуване бяха скъсани на лявото коляно. Има и силен бекхенд на тенис. Но иначе пише с дясната ръка.

# 149
Мамунка, така са французите, да. Имам много по темата, но да не отегчаваме аудиторията Wink

Дани, развесели ме. Мога да обясня по-подробно на лични. За теб е ОК, ама геймърските списания такива ги натвориха после, че се чудех да се смея ли, да плача ли  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт