Пролет искаме сега - заедно с нашите цветя - 3

• 41 808
  • 387
  •   1
Отговори
# 285
  • Виена
Преди малко,една приятелка ми беше на гости.И мъжът ми се похвали със сигониума,че много му харесвал.Тя пък каза,че носел нещастие,точно този висящия ли пълзящ ли не знам как му се казва точно... Rolling Eyes.Аз хич не вярвам естествено на такива щуротии,ама да попитам,дали някой е чувал тази измишльотина?Тя нейното си го била изхвърлила,като разбрала.Е аз няма да го изхвърля,защото ми е подарък,а и отдавна исках точно такова цвете.
Искам да попитам и също,латинките дали са едногодишни,или са многогодишни растения?

# 286
Теди,
И аз имам сингониум,но не съм чувала за него ,че носел нещастие.
Такава измишльотина съм чувала за декоративната лоза и аз я занесох в училище в класната стая.

# 287
Аз пък съм чувала, че едно растение, чието истинско име не знам, но го знам като меч, носело нещастие. Поради твърдите му мечовидни листа, семейството се разваляло.
Знам и за друго едно тропическо, листнодекортивно, което става огромно, че да го имаш вкъщи все едно си просиш болести и неразбирателство с близките...

Не вярвам на такива суеверия, но не знам с какви очи бих го гледала такова цвете Rolling Eyes Сигурно при всеки проблем, ще си мисля, че от него идва. Уф, не знам... Rolling Eyes

Има пък други растения, които са отровни при допир или изпускат вредни изпарения във въздуха.

Не е лошо да кажете кои са отровни, ако знаете такива. И аз ще пиша, за които знам, но по-късно, че е време за готвене  chef  bouquet

# 288
asq много е красива Китайската ти роза и петуниите  Peace

# 289
  • Пловдив
Като заговорихме на тази тема, аз пък съм чувала, че восъчето /Хоя/ мисля че така се казваше и то носело нещастие. Аз преди седмица си засадих едно клонче....не вярвам на суеревия, но едно ми е такова  newsm78 Thinking

# 290
Ася,
много са ти красиви цветенцата! Моята китайска роза цъфти по абсолютно същия начин, но голямото растение още се адаптира навън и няма пъпки, а едно зимата отчупено клонче има вече много пъпки, ама съм го нарекла на свеки.
Чаро,
много ми е интересно, какво е това "пушещо" растение!
Естелия,
стапелата наистина се гледа много лесно, но цветовете макар и много красиви миришат на мърша! Sick
А като чуя за всякакви суеверия и полудявам! То според тия суеверия нищо висящо не трябва да се отглежда. Добре че западняците  не са толкова малоумни, че до сега още нямаше да има нито един хибриден бръшлян ( примерно, защото той е твърдо заклеймен като растящ по гробищата). какво ли не измислят хората от малоумие или завист.
Тедито,
латинките са едногодишни и миришат много приятно като цъфтят. Най-добре им е на източен прозорец - така съм чела.

# 291
Ясно е че всеки от нас е чувал нещо за някое и друго растение,но все пак си е растение.
По скоро кое е отровно,кое не мирише приятно като цъфти,но чак да там да се изхвърли цвете...

# 292
asq82 страхотни цветя! Heart Eyes

# 293
  • София
 asq82, много хубави цветя и за дворчето ти завиждам благородно. Wink И аз не вярвам на суеверия. Crazy

Момичета, имам нужда от помощ. Имам проблем с алоказията, ето тук и тук съм снимала листото, което има петна. Някоя от вас сблъсквала ли се е с такъв проблем. Прочетох линка за болести и вредители и най- се доближавам до това:
 Олеандров рак. Кръгли, обиколени с жълто петна по листата. Причинител- инфекция. Мерки- засегнатите издънки се унищожават.
 А на новото листенце му няма нищо и всеки момент ще се разлисти, ето го. Чудя се дали да не го отрежа голямото листо. Thinking Дайте мнение и съвет. Praynig

Днес бяхме с дъщеря ми в Борисовата градина, ето снимки от там. Много ми хареса езерото с лилиите как са го направили. А знаете ли кога цъфтят, че в момента са само листа. Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 18 май 2008, 20:00 от geleva

# 294
  • Виена
Аз не вярвам на такива суеверия,но предпочитам и да не го знаех...Въобще не мисля да се затормозявам с глупости  Naughty.
Estellia,а цветето меч такова ли е http://www.snimka.bg/album.php?album_id=199201&photo=91?Явно според тези суеверия,имам доста цветя носещи нещастие  Flutter.
А като чуя за всякакви суеверия и полудявам! То според тия суеверия нищо висящо не трябва да се отглежда. Добре че западняците  не са толкова малоумни, че до сега още нямаше да има нито един хибриден бръшлян ( примерно, защото той е твърдо заклеймен като растящ по гробищата). какво ли не измислят хората от малоумие или завист.
Ленито,много правилно си го казала!

# 295
Аз не вярвам на такива суеверия,но предпочитам и да не го знаех...Въобще не мисля да се затормозявам с глупости  Naughty.
Estellia,а цветето меч такова ли е http://www.snimka.bg/album.php?album_id=199201&photo=91?Явно според тези суеверия,имам доста цветя носещи нещастие  Flutter.
Ленито,много правилно си го казала!

Точно това е въпросното цвете Peace

Пък за дървото на живота знам, че носи здраве и късмет в дома, а друго цвете с месести кръгли листа, наричаме го цветето на парите, то пък носи финансово благополучие Whistling

# 296
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Момичета, имам нужда от помощ. Имам проблем с алоказията

пъскай с фунгицид.
и моята имаше, вече няма, пу-пу

Ася, супер цветя.
Теди, зарежи суеверията. аз си мислех, че суеверията важат само в Бг  hahaha
кажи на мацката, че можеш да правиш магия и така се защитавам от нещастия Peace

днес бях във Франкфурт в китайската градина.
рододендрони -  много и цъфтящи.

снимки после. Peace

# 297
  • Пловдив
благодаря ви момичета   bouquet Hug
Адашке ооо давай снимките  Mr. Green

# 298
  • Виена
Теди, зарежи суеверията. аз си мислех, че суеверията важат само в Бг  hahaha
кажи на мацката, че можеш да правиш магия и така се защитавам от нещастия Peace

днес бях във Франкфурт в китайската градина.
рододендрони -  много и цъфтящи.

снимки после. Peace
asyalein супер съвет,мерси Joy.
И аз чакам снимки с нетърпение.Аз нали имам един рододендрон,ама нещо не цъфти,както трябва  Rolling Eyes.

# 299
geleva хубави снимки  Peace

asyalein чакаме да покажеш малко снимки

И ние имаме рододендрон на вилата. Още е малък, но вече цъфти  Wink

Общи условия

Активация на акаунт