Много мина, мъничко остана през АВГУСТ аз да бъда мама

• 15 100
  • 278
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте  Hug

Контролният преглед в петък мина добре, шийката си остава леко модифицирана, но не се влошава. Преди прегледа реших, че имам много питания и тъй като съм страшно разсеяна напоследък, доктора се потресе като изскочих с тефтерчето с въпросите  Mr. Green Но записките имаха ефект, уредих се с предродилен курс  Peace

Днес ходихме на обяд у на мъжа ми родителите и ми бе представен сак с бебешки дрешки. Викам си: Някой ме е изпреварил с пазара. Но останах без думи като разбрах, че са били на Ромен като е бил бебе  Shocked (ще кача снимки в албумчето как гледам втрещено). Жената е имала куража да запази всичко толкова години и те са наистина като нови  #Crazy С моите родители се местихме толкова често, почти на всеки 3 години, и съответно брачедите намазваха я с моето акордеонче, я с любимата ми кукла Мирослава  Twisted Evil Даже имах по едно време едно гадже на село и сестричката му се хвалеше на цялата околия, че вече не друг, а тя ще ми износва дрехите  Close

Сутрин вместо отпочинала се събуждам като пребита и с болки в гърба. За да не пробивам дупка на матрака, кичнах 3 възглавници под бедрата и 3 под циците и се уредих даже и с масаж  Wink Не знам как успявате да спите само на лявата страна, всичко ми изтръпва  Whistling А това с мързела и мен не ме пропусна  Embarassed

О-хо, честит розов биберон на Мика  smile3522

Последна редакция: нд, 18 май 2008, 21:01 от megan77

# 241
Здравейте момичета!
Честито на Грациана и от мен!Много щастие в семейния живот!  newsm51
Да се отчета и аз :моя бебок вече е 1.600кг по ехографски данни т. е. горе долу е толкова.Всичко си му е наред, расте си милия на воля,а от там и моя корем preggo.Резултата от микробиологичното ми  изследване е,че имам гъбична инфекция,макар че нямах никакви симптоми за това освен едно малко по засилено жълтеникаво течение.Слагах си влагалищни глобули и сега ще изчакам седмица  за ново изследване,дано съм се отървала от тях,хич нема да ми липсват.
За тези от вас ,които ще ходите на море или вече сте  приятно изкарване и хич да не се срамувате да си показвате коремчетата, те сега си са нашата гордост. tsvetelinka много си си хубава, а и чаровна. Simple Smile
Относно  срещата аз съм свободна само на 31 май (събота) и то до около 16 часа,ако е за неделята (01 юни) няма да мога да присъствам.Подкрепям идеята да сме на открито.Днес бяхме в Борисовата градина и минахме около езерото "Ариана".Има две, три  готини заведения около самото езеро, в които да поседнем,а след това може и да се поразходим наоколо.За паркирането също не е много голям проблем,ние когато и да идем все има къде да паркираме и то не на отдалечено место.
Лека  и спокойна вечер! 

Последна редакция: пн, 19 май 2008, 09:31 от steis

# 242
  • Бургас/Пз
Момичета да ви попитам какво смятането за яденето на череши и ягоди. Казаха ме че не било хубаво да се ядат ягоди защото се получавали алергии. Но не разбрах за бебето или за майката. Аз много ги обичам, но засега хапвам повече череши. Същото май четох някъде и за прасковите и кайсиите, заради мъха който имали. Аз по принцип не вярвам много, но ако някой знае нещо повече, нека да сподели.

# 243
Абе, момичета, аз съм смотла  Mr. Green
На 31./01. въобще няма да съм в София. Има ли шанса да отложим за следващия уикенд 7./8., за да мога да присъсътвам?

Ани, то е вярно - ягоди, шоколад, праскови (особено), киви, мед, фъстъци, лешници и прясно мляко трябва в умерени количества. Ама аз нарушавам, особено с шоколад и ягоди. Сега ще нападам черешите от утре.

# 244
Привет, момичета!

Да се отчета, за две седмици моите мишлета са пораснали с по повече от 250 грама и сега са около 1 кг. Радващото в случая е, че аз съм качила за това време само 300 грама, значи или наддават от натрупаните ми предварително запаси, или не са ги измерили правилно.  Laughing
Започнах да нараствам и на цици, вече не ми става нито един сутиен, но определено имам нужда.  Grinning А коремът ми е просто огромен, с първото, като родих, беше по-малък от сега.

За ритането - и моите са на периоди, понякога се кротват и не ги усещам по цял ден, друг път беснеят непрекъснато. Въртят се постоянно, какви форми заема корема ми, просто не може да се опише. Laughing

Ани, за плодовете мисля, че е индивидуално, аз ям всякакви, въпреки че се счита, че някои като ягодите трябва да се ограничават. С първата бременност съм изяла тон ягоди \много ги обичам и никой не ми е казал, че не трябва да се ядат\ - ами и аз и малкият нямаме и помен от алергия.

# 245
Привет и от мен!
Аз днес върша всичко наопаки: станах рано с намерението да почета на спокойствие докато другите спят; това, естествено не се случи, защото се юрнаха веднага след мен; дойдоха майсторите които ни ремонтират фасадата на кооперацията, позиционираха се със скелето точно пред нашите прозорци и зачукаха; дъщеря ми седна до мен и почна да издевателства над корема ми: почуква, крещя, блъска в отчаян опит да получи ритник от сестра си; бебето започна да рита, когато успях да я изгоня Mr. Green; дадох си сметка, че ученето няма да ми се получи днес и реших да отметна рутинните домашни задължения; преди това се разходихме в Южния парк-едвам оцелях в жегата(още отсега Shocked), чувствах се като кашалот, изхвърлен на брега, май ще изкарам лятото пазейки климатика Confused; и тъй като се върнах чистих, готвих, гладих, сега ме боли корем и кръст от дългото стоене на крак Tired
Честита принцеса на Мика  bouquet
За ягодите-да си призная ягоди ям от февруари Embarassed; тогава и без друго нищо не ядях и ягодите бяха едно от малкото неща, за които винаги имах ищах, сега продължавам, като от близо две седмици включих череши и грозде, дано няма последствия тая лакомия, но просто умирам за тези плодове
Цвети-хич да не ти пука, изглеждаш добре по бански, всичко ти е на коремчето само натрупано Heart Eyes
За автобронзантите и аз не съм наясно дали са вредни, и аз съм ползвала, включително и на Джонсън, в комбинация ссъс солариум или плаж и се получава добър резултат, ама това лято ще си остана потресаващо бяла ooooh!
За среща -ако съм тук ще дойда!
И мен ми е доста мързеливо напоследък, в момента съм се мобилизирала за изпитите и засега се държа, но имам чувството, че от раз ще окапя Close

# 246
  • Все на втория етаж
Момичета, аз набързо да напиша и попитам нещо, пък после ще се върна назад да чета.
Вчера бях на консултация- този път не потвърди, че е мъж, защото е седалищно и не можело да се види.  Бебчо тежи 809 грама и каза, че всичко си му е в норма за 25 седмица. Не разбрах само колко см. е  Rolling Eyes , по таблиците горе- долу колко ги дават? На снимката ми пише нещо 21 см, но не съм сигурна дали е свтрзано с ръста на бебето.

Иначе кръв и урина давах, всичко е добре, само хемоглобина пак ми е нисък, макар да се е покачил от последния път. Сега пия Малтофер Фол, но да попитам ампулите Тотема и Малтофера еднакви ли са? Или Тотемата са по- силни? Първата бременност пак бях така и след Малтофера ми изписаха Тотема и се пооправих. Сега обаче господин доктора ми изписа витамин В 12 под формата на мускулни инжекции за две седмици.
Въпроса ми е следния, на някой да са му го предписвали за нисък хемоглобин и може ли да пия Тотема на своя глава и да си спестя мускулните инжекции? Специално моля Коте Марта, като медицинско лице в тази област, ако може да ми обясни. Praynig

# 247
  bouquetдобър ден

не мога да смогна да чета  Laughing нямаше ме една седмица и тук е лудница:) бравос

аз не знам с какво да се отчета освен, че бях вече на моята почивка за тази година:) една седмица в Гърция на моренце, пекох си се като пич даже и по цици и хич не ми дреме Sunglasses за първи път чувам, че било вредно, е какво толкова може да е вредно печенето на корема?? не съм висяла до умопомрачение но не се ограничавах.
за ягодите също ме стресирахте  Crazy аз напоследък си хапвам доста, просто умирам за тях, а досега не съм била толкова запалена точно по ягоди, откакто съм бременна обаче...то май това ми е единствената такава хранителна промяна.

утре рано ще отида да дам кръв и урина профилактично, че само отлагам от 3 седмици.
иначе съм на преглед след 3 дни на ЖК в поликлиниката, последно бебето ми беше около 1 кило.
преди да замина за Гърция имах някаква ужасна остра болка отзад в гърба, може би бъбреци newsm78, понеже беше вечер, пак тичах в спешното в шЕЙНОВО, там видяха, че бебо е ок, но не знаят какво ме болеше и после аз заминах, може би бъбреци защото след това 2-3 дни ми беше едно такова странно като пишках - пишках трудно, но адски често и по малко, непрекъснато ми се пишкаше...Някой да е имал подобен проблем? какво би могло да е това според вас? сега съм добре май вече. ще  видим.

а на 27 ми съм при докторката МИ-ДА МИ Е ЧЕСТИТО ИЗБРАХ СИ ДОКТОРКА:)
имам предвид харесах много д-р Тимева в Щерев, дано и тя ме хареса и се съгласи да ме изражда:) забравих да я попитам миналия път, а нали тогава са отпуски знам, ли може да не е на работа жената.

честито на булките  bouquet красавици, много ви се радвам, въпреки, че и аз не бих се омъжила бременна, просто си представям един бесен алкохолен танцов купон в рамките на около 24 часа, който в това състояние няма как да изпълня Joy Joy Joy

друго какво, а да и аз си купих такива лосиони за почерняване на Джонсън, но още не съм се мазала, не вярвам да са чак толкова вредни, а и ще си мажа само краката.

за кг- не смея да се премеря защото в Гърця една седмица се отдадох на такова ядене, че ме е срам Embarassed Embarassed

аз вече също не работя и съм много  Grinning само дето който не работи не изкарва парички и това малко ме притеснява, но ще се оправим:)

пожелавам ви хубав ден   bouquet

# 248
Привет и от мен Hug Радвам се, че започнаха да се появяват отдавна "позагубили се" мами, само Валени дано се появи скоро и тя Heart Eyes
Аз съм що годе добре, като изключим адската жега вчера, а и очертаващата се такава днес #Cussing out Направо не издържам, как ще я карам натам незнам. Направо съм като риба на сухо, страшно ми е горещо, подувам се и ми е тежко, едвам ходя. Ма то тия кила така ли се носят Mr. Green
Днес съм на бал - на сестра ми. Еми рокля си купих - хубаво, но като не мога да си обуя сандалите с ток Mr. Green, ще трябва едни чехли бабешки да сложа и то кафяви #Crazy ще съчетая с кафява чанта поне, та малко да мязам на нещо ooooh! Леле, леле, страшна работа, аз от 16 юни ще излизам в отпуск, ега изкарам дотогава живи и здрави, дано захладнее малко, че не се търпи.
От днес и аз влизам в 7 месец Mr. Green, айде да ми е честит Heart Eyes. Пожелавам Ви лека седмица и се пазете Hug

# 249
Здравейте момичета.
Бих искала да потърся съвет... или успокоение... Sad  От известно време изпитвам ужасно...неразположение ли, болки ли да го нарека, и аз вече незнам. Става въпрос за ниско долу в таза, може би срамната кост???Като си стоя на едно място - нищо ми няма, но като ставам и тръгвам изпитвам едно такова напрежение отдолу. Незнам и аз...В началото го отдавах на това, че вероятно ми се разширява таза.Обаче това е всеки ден от месец насам!!!Сутрин, обед, вечер - няма край! Тези дни съм на ЖК и ще кажа на докторката, но и аз не знам какво точно ме боли и къде точно??? newsm78 А с първата бременност нямаше такова нещо! Може ли някой да ми каже за какво става въпрос, че вече ме избива на лудост от притеснение. Благодаря предварително  bouquet

# 250
k_malcheva това което описваш е точно това-срамната кост.Аз бях така с първата ми бременнност ,от 7мия месец та чак до края ме държа.Не съм питала лекаря ми,но доколкото съм чела е разшитрението на таза и потготвянето му да излезе от там бебока.Наистина е доста неприятно,но е търпимо Чувствах вс едно се разтварям от долу и ставам много широка Embarassed.Още не ме е хванало мен GrinningКонсултирай се  с лекаря си ,но мисля че е това!

Времето е страхотно,но в тази жега аз ставам още по тежкотоварна и подвижна,и мързела и той...абе ..ужас съм. ooooh!

# 251
  • София
Здравейте, мами Hug

Да ви се оплача на мъжо не му говора. В момента грам любов не изпитвам към него Crossing Arms Само ме ядосва и нервира.. в сряда до неделя щяхме да ходим на вилата му ама сега да си ходи сам fight аз евентуално ще отида на малка шопинг терапия moresmile а пък той да си стой на вилата самичък Mr. Green

Bubi, аз имах същите симптоми при цистита, но щом ще пускаш кръв и урина ако има нещо ще се види. Първия и последния път, когато ме боляха бъбреците се оказа, че имам кръв в урината Sick Дано всичко при теб е наред Hug
Bobito, спокойно мила и мен ме гони един мързел #Crazy по цял ден в нас си кисна Mr. Green

# 252
tsvetelinka,разгледах снимките !Изглеждаш си супер с коремчето!
А за черешите и ягодите - ям всичко ,каквото ми се яде.Само непастьоризирани млека и сирена не ям и сурови меса(нали има разни деликатеси).Иначе ми се яде всичко и не съм си наложила запор за нищо.Пийвам си по малко кафе,биричка,а онзи ден поливахме бебе - пийнах си и Джим Бийм(два пръста само).Само не пуша - защото не съм закоравяла пушачка ,а и смятам ,че не е добре за бебето.Но на когото му се пуши -  да си пуши по1-2 цигарки.Искам да кажа ,че съвсем не залитам в крайности - не яж това , не прави онова и др.
Благодаря за инфото относно мазилата на Джонсън.Като се опарича ще си взема.Но първо да подготвя децата за лятото - растат като гъбки.Дрешки и сандалки,чехли и шапки.А и за мен нещичко.Защото предишния път бях бременна по друго време на годината и не мога да си нося нищо.
 newsm62 Онзи ден един познат разправя как е ходил в Чехия ,а сега ще го водят до Гърция и аз го гледам и му викам   "-Гледай къде те водят,а мен всяка година  - до родилно ме водят!" newsm62 Той ми отговаря "- Е ,ти си им абонат!"

# 253
Здравейте сладки мамита!  Hug
Ето ме и мен - една уморена и оттекла сватбарка! Ей сега вече разбрах защо хората си взимат отпуска при такива събития.  newsm78 Чувствам се ,че все едно валяк ме е газил!  ooooh! Много съм изморена, направо капнах - не знам милата Граци как е издържала  #Crazy Но няма как от днес съм пак на работа. Като махна умората сватбата мина чудесно, беше много весело, всички бяха много щастливи и красиви. Крис да не повярва човек беше изненадващо послушен и не се наложи непрекъснато да бягам по него, абе с една дума - приказка! Много ми беше приятно - сетих се за мойта сватба - пак бях бременна, но ако за всяка сватба вървя така мисля, че в скоро време ще догона МишиМади  Joy Joy Побликувах обещаните снимки на роклята ми в новият ни сватбен албум, както и снимка на булката и на най-прекрасният кавалер на света - моят Крис, който както обясняваше на приятелите си бил шефер  newsm62 Надявам се да ви харесят и да ви заредят положително! Иначе аз съм добре, оттичат ми много краката, но смятам, че това е нормално. С предната бременност бях по същия начин, хем беше януари-февруари. Бебчо е станал доста по-активен, но и не досажда. Напоследък от еуфория не мога да спя добре, но си чакам почивката през юни с нетърпение, а преди това ме чака и бала на сестра ми в събота и от началото на юни - РЕМОНТ!  #2gunfire Е, поне да се надявам, че ще успея да си освободя няколко дни да рода през август  Laughing  Wink Иначе нашата нова мама психоложка се интересуваше от килограмите - аз съм +19, ама се чувствам о.к.
tsvetelinka и Меган 77 много добре изглеждате по бански - възхищавам ви се.
britt аз този грип го изкарах преди около 2 седмици - едвам отървах болницата - ужасен е, но минава бързо за 2 дни!
Някой беше питал за крема на Джонсън - смърди ужасно! Въобще не мога да го понасям. Купих си го и след първото ползване го хвърлих. А от бронзанта на Лореал съм доволна - не се изринах! Е, повече няма да се мажа, ама за случая си заслужаваше, а и аз си сложих много малко! Иначе чат-пат се мажа с Мустела против стрии - обаче много ми е мазен. Кажете вие ако знаете някаква рецепта за подути крака, че направо съм УЖАС! Приятен и усмихнат ден! Целувам ви много и да са ви послушни бебоците.
П.П. Честито на мамите, разбрали чак сега пола на бебетата си!!!  stork-boy  stork-girl

# 254
Ася и Ани, тези колички май още не се продават в магазин,защото са нов внос,но аз ходих в офиса на фирмата,който се намира близо до бизнес парка в Младост,ако искате мога ви водя да ги видите,защото съм на 2 крачки от там  Wink
malkabubi   честит избор на лекар-моя приятелка роди при нея и е доволна,значи и ти реши там да раждаш?
Коте дано позволят на таткото да присъства на секциото,скоро позволиха на мои познати,само че в Св. Лазар
за ягодите-ми аз си хапвам без да прекалявам,взела съм си и праскови(откога ги чакам) дано нещо не навредя на бебка,а вече хапвах и най-любимите диня и пъпеш и май до края ще го карам основно на плодове,че почвам да се плаша от килограмите+10,5!!!
ходих да ми бият ваксината Анти Д в местната поликлиника и им отне половин час на 3-ма човека да решат къде да ми бият,след като се консултираха и с един огромен справочник се отказаха от ръката и гърба и ми я биха в дупето  Joy
аз съм на преглед чак на 29 и едва издържам вече да видя дали всичко е наред и колко тежи бебка и дали няма да се наложат пак вливания на магнезий  Praynig

mamadona изглеждаш великолепно!!!

Последна редакция: пн, 19 май 2008, 15:25 от stella_a

Общи условия

Активация на акаунт