Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се приготвят „забравените сладки“?
Колко време трябва да се „забравят“ сладките във фурната?
Какви са опциите за печене и пълнеж за „забравени сладки“?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се приготвят „забравените сладки“?
За да направите „забравени сладки“, смесете белтъци, захар, нарязани орехи, настърган шоколад и екстракт от ванилия. Разбийте белтъците до твърд сняг и внимателно разбъркайте останалите съставки. Изсипете сместа върху тава за печене и я оставете в изключена фурна през нощта. На сутринта ще имате вкусни „забравени сладки“.
-
Колко време трябва да се „забравят“ сладките във фурната?
Въпреки че рецептата указва да се „забравят“ за поне 3 часа в изключената фурна, времето за сушене може да варира в зависимост от фурната. Някои потребители съобщават, че сладкишите са готови след около 2 часа, докато други използват време около 3 часа. Препоръчително е да се провери състоянието им след изтичането на минималното време и да се продължи според нуждите.
-
Какви са опциите за печене и пълнеж за „забравени сладки“?
Рецептата предлага различни опции за температурата на фурната в зависимост от вида - обикновена или с вентилатор, както и за газовите фурни. Най-важното е да се следва указаната температура при включване на фурната и да се изключи преди поставяне на тавата със сместа. Наистина е важно да имате предвид особеностите на вашата собствена фурна. Пълнежът на „забравените сладки“ може да включва различни видове шоколад, ядки, стафиди и други съставки. Потребителите споделят опит с млечен шоколад, лешници, бадеми, стафиди и дори добавяне на белтъчна плънка отгоре за по-високи сладки. Важно е да се поддържат пропорциите, за да се запази желаната текстура и вкус.
-
Какви са някои от предизвикателствата при приготвянето на „забравените сладки“?
-
Каква е рецептата за сладки с орехи и шоколад?
Довечера ще кача снимки, защото ги снимах сутринта и тръгнах на работа. Не станаха идеални, но като за първи път стават, пък и нали са вкусни и то много
. Довечера мисля да пробвам с фолио и без ванилия, защото по самите сладки отгоре се виждат едни жълти петънца, но това сигурно е заради ванилията на прах... Абе ще се пробва пак
Благодаря за рецептата
Mоже би не изглеждат толкова добре като на останалите, ама на мен си ми харесват защото са собствено производство
Само че не бяха сухички и хрупкавки,както ги очаквах,а меки и разтегливи.

втората партида от снощи стана по-добре. Печени върху фолио и гладички отдолу. Отвън са хрупкави, а вътре са такива мекички, е само малко от ядките (този път сложих бадеми, орехи и лешници) тук-там е кораво.
с една дума опразнили купата.
от децата на махалата, както и от мен
Но пък от друга страна Селма си е видна сладкарка, не вярвам да не са й се получили белтъците.

Само се чудя количеството същото като на кристалната ли да е