Пак земетресение?

• 41 077
  • 1 290
  •   1
Отговори
# 810
Tова в 7 и аз го усетих, събуди ме..

# 811
  • София
БАН: Вероятно вторичните трусове от снощното земетресение ще продължат около една седмица

16 ноември 2008 | 08:28 | Агенция "Фокус"

София. Трусът, който бе регистриран тази сутрин в София е четвърти от поредицата вторични трусове след снощното земетресение. Останалите три са със значително по-слаб магнитуд от тазсутрешния, който е оценен на 3,5 по скалата на Рихтер. Това каза за Агенция “Фокус” ръководителят на Секция „Сеизмология” към Геофизичния институт към БАН Емил Ботев.

ето, заихващи ще си усещаме цяла седмица...това означава, че темата ни ще бие всички рекорди.
преди сутрешния в 7 е имало 3 затихващи, нищо не съм усетила...

# 812
  • София
Margi, видях тази прогноза още снощи, но нарочно не я пуснах. мисля, че всички сме много уплашени и имаме нужда от позитивизъм.
хайде да се стегнем, това няма да ни се случи, просто затихва от вчера. нека не мислим какво предстои, а че най-лошото вече е отминало. Hug
Ще се случи,може да не е сега,но ще се случи.Професора ми е преподавател и му вярвам.

добре, а не може ли да се приеме, че събраната енергия отпреди 150 г. се отприщва в земетресение като снощното...не може ли това да е била благоприятната прогноза и да се е случила? защо трябва сега да седнем и да чакаме да ни залюлее над 7...?

# 813
  • София
Хехе,затихващ ,ама 3.5.
ДАно следващия затихващ не е пак 4. Whistling

Margi, видях тази прогноза още снощи, но нарочно не я пуснах. мисля, че всички сме много уплашени и имаме нужда от позитивизъм.
хайде да се стегнем, това няма да ни се случи, просто затихва от вчера. нека не мислим какво предстои, а че най-лошото вече е отминало. Hug
Ще се случи,може да не е сега,но ще се случи.Професора ми е преподавател и му вярвам.

добре, а не може ли да се приеме, че събраната енергия отпреди 150 г. се отприщва в земетресение като снощното...не може ли това да е била благоприятната прогноза и да се е случила? защо трябва сега да седнем и да чакаме да ни залюлее над 7...?
И аз така мисля.Енергията се освобождава.

# 814
  • София
Аз не съм склонна да вярвам, не може да се предвидят тези неща.
Преди изобщо не обърнах внимание на тази информация, но след тези трусове, почвам да се притеснявам.

# 815
  • София
БАН: Вероятно вторичните трусове от снощното земетресение ще продължат около една седмица

16 ноември 2008 | 08:28 | Агенция "Фокус"

София. Трусът, който бе регистриран тази сутрин в София е четвърти от поредицата вторични трусове след снощното земетресение. Останалите три са със значително по-слаб магнитуд от тазсутрешния, който е оценен на 3,5 по скалата на Рихтер. Това каза за Агенция “Фокус” ръководителят на Секция „Сеизмология” към Геофизичния институт към БАН Емил Ботев.

ето, заихващи ще си усещаме цяла седмица...това означава, че темата ни ще бие всички рекорди.
преди сутрешния в 7 е имало 3 затихващи, нищо не съм усетила...
Малко силен ми се видя за "затихващ" #Crazy

# 816
...Във всеки случай - по-силен от предхождащия го "затихващ".

# 817
  • Sofia
И аз мисля, че не трябва да се побъркваме от притеснение, просто нека сме подготвени ако не дай си Боже се случи нещо. Благодаря на  katrinela  за  поста.

# 818
  • София
...Във всеки случай - по-силен от предхождащия го "затихващ".
Именно.
Това нормално ли е?
При предишни земетресения не съм усещала "затихващите" Crazy

# 819
  • София
Тази сутрин така скоростно станахме, след като ни раздруса на 1 етаж. Направо не знам как ще си изпратя детето на градина утре.

# 820
  • София
Не знам. Или това снощи не беше 4 или това сутринта не е 3,5.
И при двете бях будна. Снощното беше много по-силно, освен, че беше по-продължително.

Така е добре, нека има много, но по-леки трусове, отколкото един, както пише в прогнозата.

Колкото до кучетата, моето лае след труса, а пък останалите в квартала изобщо не реагираха- нито преди, нито след това.

# 821
  • София
Направо не знам как ще си изпратя детето на градина утре.

ето то ме притеснява и мен...

# 822
По повод Професор Гюров:
"Българската сеизмична колегия не познава проф. Гюров като учен. Некоректно е хора, които не са специалисти в дадена област, какъвто е той, да се изказват по такъв начин. В близките години надали ще се намери начин за предсказване на земетресенията", заяви вчера директорът на Геофизическия институт при БАН ст.н.с. Николай Милошев. Официални прогнози не се правят дори в Япония, където трусовете са често явление. Когато се прогнозира катаклизъм от този род, трябва да се каже къде ще е, каква ще е силата му и кога точно ще стане. 98 процента от територията на България представлява сеизмично активни райони, където е възможно да има земетресение, обясни Милошев. "
цитат от бгфактор.орг

Моите Уважения - само искам да кажа - да не се ПАНИКИРАМЕ Wink излишно!

# 823
Този професор как се казваше?Спомням си нещо такова преди време говореше за заметресение, но не обърнах внимание.Това, че има няколко труса е хубаво/така съм чула по-вещите да коментират/ защото така енергията излиза по по-малко на повърхността, а не наведнъж.

# 824
  • София
По повод Професор Гюров:
"Българската сеизмична колегия не познава проф. Гюров като учен. Некоректно е хора, които не са специалисти в дадена област, какъвто е той, да се изказват по такъв начин. В близките години надали ще се намери начин за предсказване на земетресенията", заяви вчера директорът на Геофизическия институт при БАН ст.н.с. Николай Милошев. Официални прогнози не се правят дори в Япония, където трусовете са често явление. Когато се прогнозира катаклизъм от този род, трябва да се каже къде ще е, каква ще е силата му и кога точно ще стане. 98 процента от територията на България представлява сеизмично активни райони, където е възможно да има земетресение, обясни Милошев. "
цитат от бгфактор.орг

Моите Уважения - само искам да кажа - да не се ПАНИКИРАМЕ Wink излишно!

Hug Hug Hug
благодаря ти за позитивизма! призовавам ви за повече такъв, момичета. децата усещат, когато майките им са уплашени. не бива да си го позволяваме! Hug

Общи условия

Активация на акаунт