Време е за тиквички

  • 110 267
  • 694
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 2 122

***Запеканка с тиквички***

2 средно големи тиквички
3 домата
300 грама пушено филе
300 грама сирене
1 кофичка кисело мляко
1 с.л горчица
1 връзка копър
1 стрък пресен чесън
200 грама кашкавал
30 грама масло
сол, малко вода

Нарязваме тиквичките на сравнително дебели колелца и редим един ред в тавичката, отгоре нарязаното на тънко пушено филе, отгоре тънки резени домати, пак тиквички, пак домати и сиренето на тънки плочки, върху него и масълцето, заливаме със сос от млякото, горчицата, зарязаните на ситно копър и чесън /или чеснов прах може/. Посоляваме отгоре, кофичката изплакваме леко с вода и изливаме в твичката. Като се позапече, настъргваме кашкавал и разстиламе равномерно и оставяме в изстиващата фурна да се поразмекне.

# 586
  • Мнения: 5 593
Запис.  bouquet

# 587
  • Мнения: 641
nordina, може ли рецептата за мъфини с тиквички, моля
Мини, страхотно изглежда тази запеканка, непременно ще я пробвам

# 588
  • Мнения: 769
nordina, може ли рецептата за мъфини с тиквички, моля
Espa ,имам две предложения за мъфини с тиквички.Заповядай  bouquet
Царевични мъфини с тиквички

Мъфини с тиквички и сирене

# 589
  • Popovo, Bulgaria
  • Мнения: 562
тиквички фрикасе
 2 тиквички се нарязват на дребно и се запържват в олио с една главичка чесън до омекване. Заливат се с водичка и се застройват с една кофичка кисело мляко, 2- 3 лъжици брашно и 2 яйца. Овкусява се с пресен копър.

# 590
  • Мнения: 539
ПАСТЕТ ОТ ТИКВИЧКИ или/патладжани/

За 5 порции:
500гр. тиквички;
250 гр. сирене;
2 с.л прясно мляко;
2 сварени яйца;
1 к.ч олио;
1/2 връзка магданоз;
2  домата;чесън и сол на вкус.

Тиквичките се задушават с малко вода или на пара./Аз ги нарязвам на пръчки и ги мятам във фурната с малко олио, докато омекнат и леко се запекат./
Сиренето се претрива добре на еднородна маса и към него се добавят прясното мляко,сварените и и леко охладени тиквички.Сместа се разбива добре ,като постепенно се прибавят олиото и раздробените жълтъци.
По желание се добавя счукания чесън и ако е необходимо се посолява.
Поднася се в отделни чинии или в една обща като се гарнира с магданоза, доматите и настъргания белтък.
Това е рецепта от любими мои картички със снимки и рецепти на гърба на картичките.

# 591
  • Мнения: 506
КРЕМ СУПА ОТ ТИКВИЧКИ

3тиквички
1морков
1гл.лук
2гл чесън/може и пресен/
мляко
масло
сол
копър
тиквичките,морковите,лука и месъна се нарязван на едро и се кипват за 20-30мин ,пасират се,посоляват се.Добавям прясното мляко и маслото и кипвам отново.Накрая поръсвам с пресен копър и сервирам с кубети.


това е най-често правената супа  у нас през лятото

# 592
  • София
  • Мнения: 974
Сетих се още един лесен и вкусен вариант на ястие с тиквички Mr. Green

Панирани консервирани тиквички, страхотни са през зимата Hug

# 593
  • Мнения: 2 815
Панирани консервирани тиквички, страхотни са през зимата Hug
Как панирани?Имаш предвид оваляни в брашно и пържени след това?
И как консервираш,не омекват ли много след заваряването ?Не се ли разкашкват ?Аз съм консервирала само морено ,тиквички не  Rolling Eyes.
Оооо , засипах те с въпроси ,извинявай   bouquet.
Я,направо издай тайната на всичко,стъпка по стъпка ,моля  Praynig.

# 594
  • София
  • Мнения: 974
Ами извинявам се, че не дадох подробности Embarassed
И панирани и само оваляни сме ги правили. На мен лично повече ми харесват панирани по стандартният начин - яйце, брашно, но е въпрос на вкус. Тиквичките изцедени хубаво от маринатата /използвам гевгир/, а според вкуса може и леко изплакнати с вода, но задължително хубаво изцедени.
Омекват, да при заваряването, но не се разкашкват после при панирането.
Аз не съм консервирала до сега Embarassed, тази година ще правя, досега баба ми ги консервираше Mr. Green Но рецептата е същата като при кисели краставички, мисля Thinking Ще я питам довечера и ще пиша. Hug

# 595
  • Мнения: 1 269
Консервирани тиквички

В стъклен буркан тип "Омния" се нареждат тиквички, нарязани на колелца, небелени. Слага се една равна чаена лъжичка сол, един аспирин и се налива вода до ръбчето. Стерилизацията е 7-8 минути. Веднага се обръщат с капачката надолу до пълното изстиване на бурканите.
Правя всяка година и няма грешка- стават чудесни.  chef

# 596
  • София
  • Мнения: 1 402
Моля Ви, любими са ми тиквичките - темата е страхотна!!!

# 597
  • Мнения: 641
nordina, много благодаря  smile3525

Вчера правих запеканка с настъргани тиквички, спанак - задушен и наедро нарязан и стрък праз, яйце, сол и черен пипер. Всичко се обърква и се изсипва в намаслена тавичка, отгоре са слагат няколко бучици масло. Малко преди да е готово, може да се наръси с кашкава и галета.

# 598
  • Countryside
  • Мнения: 12 166

Вчера правих запеканка с настъргани тиквички, спанак - задушен и наедро нарязан и стрък праз, яйце, сол и черен пипер. Всичко се обърква и се изсипва в намаслена тавичка, отгоре са слагат няколко бучици масло. Малко преди да е готово, може да се наръси с кашкава и галета.
Ето какво ще сготвя утре, мерси за идеята  Hug
Радвам се, че темичката е възкръснала.

# 599
  • Мнения: 3 405
Консервирани тиквички
...
Правя всяка година и няма грешка- стават чудесни.  chef


Тъкмо се питах как се консумират после и се сетих, че и свекърва ми затваря такива, както и нарязани на кубчета - за тиквички с ориз и за супа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт