Време е за тиквички

• 110 325
  • 694
  •   1
Отговори
# 450
Ето и от мен една идейка за Пълнени тиквички HugМного леки и вкуснички са!

Тази рецепта е страхотна  bouquet

# 451
Купих първите тиквички и да спазя традицията ще ги изпържа. После се отдавам на тукашните вкусотии...

# 452
Ето и от мен една идейка за Пълнени тиквички HugМного леки и вкуснички са!

Тази рецепта е страхотна  bouquet

Да много е вкусно, ще се радвам ако ви допадне  bouquet

# 453
  • Варна
Искам да похваля ди-ани и нейната рецепта за панирани тиквички на фурна :

http://trydiani.blogspot.com/2009/05/blog-post_18.html

тази вечер правих пробно с 1 кг тивички, уж за да си помогна за утре с основното ястие, но на мъжете у дома така им се услади, че изясоха половината като мезе към бирата. Препоръчвам рецептата горещо, а на теб Диди - сърдечно благодаря за предложението!

П.С. Снимката е на авторката на рецептата, аз само я помествам тук - аз не можах да снимам, защото тиквичките бяха изядени.

# 454
ето един вкусен Сос Скордаля, който е идеален и за тиквички  Peace

# 455
И аз харесвам Скордаля, но я знам с бадеми  Peace

# 456
Препоръчвам горещо салата от пресни тиквички на Лабрекс! В момента една се изстудява в хладилника........Разкошна е!

Мам Цоцоланке, може ли да помоля за линк, че темата е доста обемна?  Simple Smile

Manzhelka, ако знаеш от кога ми се ядат такива тиквички! И все не остава ред да идем до Ла Пастарията специално за тях. Големи благодарности!   bouquet

# 457
eta , ето линк към салатата на Лабрекс - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg8384228#msg8384228

# 458
отново благодарности!   bouquet
ще се пробва задължително!  Grinning

# 459
Ето и мойта рецепта за вкусни кюфтенца от тиквички:
600 - 700 гр. тиквички
2 бр. яйца
4 с. л. брашно
4 с. л. галета
сол
черен пипер
копър
Всичко се разбърква, оформят се кюфтенца и се пържат на средно. Отделно, приготвям заливка от кисело мляко, копър и чесън и ги заливам.
Да ви е вкусно!!!  bouquet

# 460
Когато готвя пълнени тиквички, винаги веднага оползотворявам вътрешността на изтърбушените тиквички. И днес направих така. Нарязах три връзки пресен лук на ситно (всяка по четири тънки стръка), задуших ги малко, добавих вътрешността на тиквичките + нарязани на кубчета две други цели малки тиквички, които добавих след лука да се задушават, малко доматки, подправки на вкус, добавих кафена чашка ориз (да не преобладава). След това преместих всичко в тавичка, добавих вода, една голяма връзка копър, нарязана на ситно и изпекох докато остана на мазнинка. Обичано е от всички вкъщи, защото става много вкусно.

# 461
Препоръчвам горещо салата от пресни тиквички на Лабрекс! В момента една се изстудява в хладилника........Разкошна е!

Мам Цоцоланке, може ли да помоля за линк, че темата е доста обемна?  Simple Smile

Моля - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg8384228#msg8384228

# 462
Да питам и тук....

Искам да направя нещо като пататник,но с тиквички.Някой да има идейка как да го направя?(или да импровизирам...)

# 463
esy,снощи направо ги сънувах тези тивички Crazy и днес ги направих.
Благодаря ти за елегантната рецепта,разкошни са  Heart Eyes

# 464
TheNMaster , аз си правя точно пататник , но с тиквички.Само , че ги оставям една нощ в хладилника посолени , в гевгир да се отцеждат.Покривам ги с фолио за свежо съхранение , за да не поемат миризми и преди да ги готвя ги изстисквам още от водата.Така не става водно ястието.

А онзи ден правих това :

Тиквички в палачинки с млечно-чеснов сос

Общи условия

Активация на акаунт