Време е за тиквички

• 110 329
  • 694
  •   1
Отговори
# 435
Охааа,настана тиквичкеното време  Laughing Laughing Laughing Laughing
Аз пък ще спретна едни кюфтета от тиквички...

# 436
Препоръчвам горещо салата от пресни тиквички на Лабрекс! В момента една се изстудява в хладилника........Разкошна е!

# 437
Някъде бях чула че преди да се сложат в тигана се потапят във вода  newsm78 също съм чувала нещо и за газирана вода но не се сещам как точна става.
След овалването на тиквичката с брашно се потапя във вода / може би газирана  Thinking/ и след това се пържи ...така се получавало хрупкаво брашно ......гледах го преди години при Ути ,той  пържи  цаца.......не знам дали се получава,все си мисля че ужасно ще пръска  Rolling Eyes
Не се сещам обаче дали е газирана.....или обикновена вода ,може да пробваш и с двете  Wink

# 438
Някъде бях чула че преди да се сложат в тигана се потапят във вода  newsm78 също съм чувала нещо и за газирана вода но не се сещам как точна става.
След овалването на тиквичката с брашно се потапя във вода / може би газирана  Thinking/ и след това се пържи ...така се получавало хрупкаво брашно ......гледах го преди години при Ути ,той  пържи  цаца.......не знам дали се получава,все си мисля че ужасно ще пръска  Rolling Eyes
Не се сещам обаче дали е газирана.....или обикновена вода ,може да пробваш и с двете  Wink

Тиквичките се нарязват, посоляват, и овалват в брашно няколко часа преди пърженето-така те хващат коричка, и при пържене мазнината остава бистра. Ако не се разполага с много време, оваляните в брашно тиквички се потапят за миг в студена вода и веднага се пържат в гореща мазнина.

# 439
Ами да ви кажа можеби ще е с газирана вода, защото бях пробвала с обикновена вода и освен че наистина мнооого пръскаше, резултата беше същия  Laughing Трабва да пробвам с газирана вода.Като се замисля маже и  delicate   да е права  Thinking с оставянето за няколко часа.Но пък мислите ли че в ресторантите имат това време  Thinking незнам.Ще прабвам то се е видяло.
В заведения съм яла и супа от тиквички и много ми допадна, но идея си нямам как да я направя.Яла съм я пасирана и беше супер.

# 440
С обикновенна вода ставатНай-хрупкавите тиквички

# 441
Суха Мащерка Hug  благодаря ти за линка   bouquet Дано успея да ги направя довечера.

# 442
Пробвала съм ги.Хубави стават да Peace Peace Peace

# 443
Ето и от мен една идейка за Пълнени тиквички HugМного леки и вкуснички са!

# 444
Аз също много обичам тиквичките във всякакъв вид- пържени,печени,пълнени....Те са хем диетични ,хем вкусни !

# 445
  • Бургас
Аз също много обичам тиквичките във всякакъв вид- пържени,печени,пълнени....Те са хем диетични ,хем вкусни !

Абе диетични,зависи как са приготвени. Wink   Peace

сорри за спама ама не се въздържах  Blush

Иначе и аз ги обожавам,много често ги правя на фурна като огретен или пълнени. Grinning

# 446

--------------------------------------------------------------------------------
Гъбки на поляна  -Едно много ефектно предястие с тиквички

тиквички
гъсто кисело мляко
домати пресни
готова салата Снежанка
яйца
копър
чесън

Тиквичките се режат надлъжно на филии, а те на пръчки. Осоляват се, престояват около 30 минути, след което се изпържват. Поставят се в чиния. В средата на тиквичките се слага издълбан домат напълнен с готова салата Снежанка. По желание в нея може да се сложи нарязана шунка. Върху домата се поставя кръгче от сварено яйце или пържено яйце /на очи/. Тиквичките се заливат леко с гъстото кисело мляко, посолено и овкусено с чесън. Отгоре се поръсва с нарязан на ситно пресен копър. Това предястие може да се направи и в едно общо плато.

# 447
  • Sofia
Освен пълнени аз ги правя  и на манджа с кайма и ориз, много бърза и вкусна. Задушавам лука заедно с каймата с малко зехтин, добавям нарязани 2 домата, после настърган морков, черен, червен и бял пипер, вегета. Добавям 1 ч. ч ориз и малко вода. Оставям малко да поври, добавям тиквичките, обелени и едро нарязани. Добавям вода докато не станат готови, но леко хрупкави. Нарязвам накрая по една връзка копър и магданоз.  Hug

# 448
предпочитам пълнени тиквички, защото пърженето ми е досадна работа, а и са по диетични newsm78

# 449
Ох, не ми се чете тази тема..., че ей сега изядох една тава тиквички - настъргани, със сирене, яйце, олио и на фурна. Ще гръмна!  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт