Време е за тиквички

• 110 344
  • 694
  •   1
Отговори
# 420
Еми и аз така ги правя но не стават така хрупкави както искам и съм яла по заведения-стават с рошава хрупкава панировка и дори като изстинат пак си остават хрупкави-ама как ги правят незнам newsm78
Абе имаше нещо с вода НО  newsm78

# 421
Ето една с картофи и тиквички, която е лесна и изглежда вкусна.

2 глави кромид
3-4 тиквички
7-8 картофа
олио или масло
зеленчуков бульон
подправка на Маги по желание
2-3 домата

Картофите и тиквичките се нарязват на колелца.Кромида се нарязва наситно или на едро, както предпочитате.В намазнена тавичка започвате да редите ред картофи, ред тиквички, лук, докато свършат всички продукти.Можете да сложите и домати най-отгоре пак нарязани на кръгчета.Заливате със зеленчуковия бульон и печете във фурна до готовност на ястието.По желание можете да сервирате с кисело мляко.

# 422
Ето един линк към рецепта за тиквички с ориз - http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.1890.html, няколко пъти съм я правила, невероятна е.

# 423
  • У дома
Въх, златни сте! Отивам да пробвам рецептата на sladunka_medunka , но и много други си харесах.

bouquet  bouquet  bouquet

# 424
А да питам за кисели тиквички?
Правих преди години с червена чушка, чесън и копър- много вкусна стана. Но загубих рецептата...

# 425
Потекоха ми лигите Simple Smile
Виж тук
Нямат чушка, но звучи вкусно Simple Smile

# 426
Аз сготвих това, но мъжът ми нещо не го хареса, но мен ястието ме кефи, пробвайте го, но в нашата фурна трябваше да се пече много повече от 40 мин-http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=products&id=69

# 427
  • Пловдив
Аз правя тиквичките и като картофения огретен и много ги харесваме.Използваме фикса за картоен огретен на Маги и заменяме картофите с тиквички

# 428
Аз ги правя най-често на мусака, настъргани със сирене и правя заливка от яйца и мляко и накрая настърган кашкавал.

# 429
Потекоха ми лигите Simple Smile
Виж тук
Нямат чушка, но звучи вкусно Simple Smile

Благодаря!  bouquet

# 430
Моят мъж явно е харесал ястието ми впоследствие, защото вчера след работа е изял половината тава, ако искате го пробвайте, няма да сбъркате.Май този картофен огретен на Маги са го спрели от производство, защото никъде по суперите не го виждам.

# 431
хайде пак да пишем тук, времето на тиквичките идва, а темата не е изчерпана
Отварям приказката с мусака от ориз тиквички  и сирене

# 432
хайде пак да пишем тук, времето на тиквичките идва, а темата не е изчерпана
Отварям приказката с мусака от ориз тиквички  и сирене
И аз отварям приказката с едни тиквички с ориз и пресни подправки(копър, магданоз и мента) на фурна.Много мързеливи щото всичко сурово слагам.
Бърза вечеря Hug.
Чесън слагам по принцип, но тези са без Rolling Eyes

# 433
Айде пак дойде време на тази тема. Миналата година така се бях запалила от тукашните рецепти, че като се разготвих на тиквички... Laughing Обаче не уцелих нещо с тиквичките (или производителя им) и си докарах едни стомашни тревоги...та бързо ми секна ентусиазма.  Laughing
Тази година с нови сили се впускам в опасностите на тиквичкояденето.  Laughing

# 434
  • Torino,IT
Айде и аз да си наредя тиквичките с ориз наравно с тези на Бъни  Grinning

Много обичам супа от тиквички и копър застроена с яйце и кисело мляко
Рулца от тиквички с извара
Запечени на фурна с дом сос
Торта от тиквички
Кюфтета
Пържени с кисело мляко
Салата от пресни тиквички
Ризото и други