Време е за тиквички

• 110 346
  • 694
  •   1
Отговори
# 405
Зукините се ядат сурови?!  #Crazy
Не знаех, даже снощи си пържихме.. (Стават много хубави в уок с други зеленчуци).

# 406
Зукините се ядат сурови?!  #Crazy
Не знаех, даже снощи си пържихме.. (Стават много хубави в уок с други зеленчуци).

О, да, разбира се. Даже бих казала, че точно цукините не са хубави пържени или по-скоро, отстъпват в пържен вид на традиционните български. Но в суров вид, нямат равни. Жълтичките са още по-крехки и хрупкави за сурово, но те са си вид цукини. Аз имам ли цукини, редовно си режа по всички салати.

# 407
така е, те са като краставички - млади  Grinning просто не сме свикнали да ги възприемаме така.

# 408
И най-голямата грешка е да ги обелиш  Naughty

# 409
  • Някъде на път....
Момичета, запалихте ме с тези цукини! Ама на нашия пазар не съм виждала такива.........  Sad

# 410
Момичета, запалихте ме с тези цукини! Ама на нашия пазар не съм виждала такива.........  Sad

Не може да не си. Не си обръщала внимание. Цукини на българския пазар има поне от 10 години. Навремето когато се появиха, разни съседки ми се възмущаваха че егати смотаните тиквички са пуснали, като се изпържели нищо не оставало. Laughing Образовах половината квартал че се ядят сурови.

# 411
  • Някъде на път....
xenia, няма на нашия пазар бе!  Sad Сега ще ме караш да юрна мъжа ми да ходи на Централния или на Ситняково - там със сигурност ще има! То нашия пазар е 5 сергии с плодове и зеленчуци де...... Outta Joint
Ама, зарибена съм, да знаете!  Hug

# 412
xenia, няма на нашия пазар бе!  Sad Сега ще ме караш да юрна мъжа ми да ходи на Централния или на Ситняково - там със сигурност ще има! То нашия пазар е 5 сергии с плодове и зеленчуци де...... Outta Joint
Ама, зарибена съм, да знаете!  Hug

Може да са посвили производството заради по-ниското търсене.  newsm78 Хората просто не знаят, че този вид тиквички се използват малко по-различно и ги избягваха. Кой е твоят пазар?

# 413
  • Някъде на път....
в "Надежда" е, но е малък...... Sad

# 414
Цитат
Салата от тиквички - страхотна вкусотия. Невероятно хрупкава и свежа. Без термична обработка.

Направих тези, наистина са много вкусни, но ще си позволя да добавя нещо. Според мен ,тиквичките трябва да се посолят и да се оставят да им излезе водата, а не да се мачкат, понеже после се разводнява маринатата. Освен това мисля , че медът е излишен, но това си е само мое мнение. Благодаря за рецептата   bouquet

# 415
Цитат
Салата от тиквички - страхотна вкусотия. Невероятно хрупкава и свежа. Без термична обработка.

Направих тези, наистина са много вкусни, но ще си позволя да добавя нещо. Според мен ,тиквичките трябва да се посолят и да се оставят да им излезе водата, а не да се мачкат, понеже после се разводнява маринатата. Освен това мисля , че медът е излишен, но това си е само мое мнение. Благодаря за рецептата   bouquet

savina_h, изстискването е много символично, съвсем леко. В рецептата е написано да се оставят 30-ина минути, за да излезе водата. Аз обикновено ги оставям в цедка, така че водата си изтича. Не знам защо ти се е разводнила маринатата. А медът омекотява киселината от оцета, понякога слагам малко захар вместо мед, но лично аз само с оцет не я харесвам. Но, както казваш, въпрос на вкус, може би обичаш по-кисело. Нормално е да я съобразиш с вашите вкусове.  Радвам се, че все пак сте я харесали.     bouquet

# 416
# 417
  • варненка от София

Обмисляш някоя рецепта за тиквички или какво?  Tired

# 418
Здравейте момичета дано въпроса ми не се повтаря ако е така извинете ме  Peace
Значи аз обожавам тиквички и то най-вече пържени.В някои от заведенията където си поръчвам ги правят по незнам какъв начин но винаги са много хрупкави и с коричка.А аз като ги пържа след няколко минути стават меки.Някъде бях чула че преди да се сложат в тигана се потапят във вода  newsm78 също съм чувала нещо и за газирана вода но не се сещам как точна става.
Ако някой е пробвал и се получава тази коричка моля да сподели   bouquet

# 419
Ако някой е пробвал и се получава тази коричка моля да сподели   bouquet

Когато ги правя по рецептата на bordovsky стават с хрупкава коричка.

Общи условия

Активация на акаунт